• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

antidepresan bırakma :((((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
antidepresan paxil 10 mg kullanıyordum. bir hafta önce 5 mg a düştük. zaten arada bir yoklayan depresiflik halim yerini birden çöküşe bıraktı. ilaçsız yaşamak istiyorum ama böyle de ölüye döndüm inanın işe nasıl geldim bir bn ben allah bilir zorla calısıyorum mecburluktan hatta calısamıyorum ama son gücümle zorluyorum dün psikoterapiye gittiim. ona devam edeceğim mecbur aslınd aherkes başa cıkarken ben niye destek alıyorum diye üzüyorum kendimi ama kötü olmaktansa mecburum.

antidepresan ilaç bırakan var mı bu süreç geçer mi tekrar doktora gideceğim bugün ilaca tekrar dön diyebilir..
terapistim dayan dedi ama tam bir hafta oldu. asırı depresifim devamlı ağlamak istiyorum hersey cok kötü olacak diye düşünüyorum . uyuyorum devamlı uyumak ve ağlamak istiyorum baska hiçbirşey istemiyorum.
yetişmesi gereken projelerim var bu da cıkmaza sokuyor calısamıyorum. ve en önemlisi yemek yiyemiyorum
Birden birakmayami calistiniz.ben birakirken ilk once yarim kapsul ictim.sonra o kapsulleride eski ilaclarin kapsullerine koyarak boldum.bisure sonra onuda ikiye boldum oyle kademeli biraktim.normal icerken birgun icmeyim feci bas donmesi halsizlik oliyordu

Evet daha iyiyim çok şükür düşünememek de işime geliyor açıkçası ara ara dalgalanma oluyor ama ilk halime göre iyiyim sende iyileseceksin inşallah merak etme
inşalllah bende iyleşmek istiyorum çok yoruldum artık darısı bana.İlaçlar fayda etmez diye korkuyorum ben .ilki yaramadı çünkü.

merabalar. antidepresanlar sadece uyuşukluk yapıyor ya da insanların ona güvenmesini sağlıyor. siz iyi 10 mg kullanıyormuşsunuz.
ben 20 kullanıyordum bir de ek olarak başka bir şey. bende hiç etkili olmadı. sadece o başka kullandığım ilaç, yok olan iştahımı getirdi ve geceleri aldığım için uyku yaptı. paxil bence etkili değildi. neyse ben de pankreas iltihabı oluştu hastaneye yatırıldım. her şey araştırıldı bulunamadı neden. karaciğer değerlerim normalin 6 katı ve kötüydü. en son ilaçlardan olabilir denildi ve kestik ilacı.
hem de hemen kestik azaltma yok 6 ayı doldurmadan kestik. ve bütün değerlerim normale döndü. ilk günü panik atağım tuttu işyerinde ağladım. eve gittim ağladım. berbattım. sonra bana iyi gelen şeyi buldum. banyo ve temiz hava. kış günü sabah-akşam duş alıyordum. o halde işe gidip geliyordum. temiz hava buldum mu dağ tepe bayır eşimle yürüyordum geziyordum. ve sonunda bitti. bir de bana insanlar iyi geliyordu. annem-kardeşlerim-eşim-çocuğum. işte vakit geçirmek de iyiydi. ve en büyük ilaç beyinde bitirmek. arada yokluyor ama zaten geçecek biliyorum deyip başka işe yoğunlaştığımda düzeldiğimi görüyorum.

inşalllah bende iyleşmek istiyorum çok yoruldum artık darısı bana.İlaçlar fayda etmez diye korkuyorum ben .ilki yaramadı çünkü.
Bende de bu korku vardı gerçekten depresyonun dibini yaşadım ben çünki hastaneye bile yatırmayı düşünmüş beni doktor iyilesemessem ilaçlar fayda etmezse diyordum hep gerçi hala da kurtulamadım özellikle de tekrarlarsa ne yaparım kaygısından yıllarca kullanan insanlar var bu ilaçları onlara fayda ediyorsa bize de eder inşallah merak etme

antidepresan paxil 10 mg kullanıyordum. bir hafta önce 5 mg a düştük. zaten arada bir yoklayan depresiflik halim yerini birden çöküşe bıraktı. ilaçsız yaşamak istiyorum ama böyle de ölüye döndüm inanın işe nasıl geldim bir bn ben allah bilir zorla calısıyorum mecburluktan hatta calısamıyorum ama son gücümle zorluyorum dün psikoterapiye gittiim. ona devam edeceğim mecbur aslınd aherkes başa cıkarken ben niye destek alıyorum diye üzüyorum kendimi ama kötü olmaktansa mecburum.

antidepresan ilaç bırakan var mı bu süreç geçer mi tekrar doktora gideceğim bugün ilaca tekrar dön diyebilir..
terapistim dayan dedi ama tam bir hafta oldu. asırı depresifim devamlı ağlamak istiyorum hersey cok kötü olacak diye düşünüyorum . uyuyorum devamlı uyumak ve ağlamak istiyorum baska hiçbirşey istemiyorum.
yetişmesi gereken projelerim var bu da cıkmaza sokuyor calısamıyorum. ve en önemlisi yemek yiyemiyorum

Ben bırakmıştım ama baş dönmesi dışında bir sıkıntı yaşamamıştım. Bir de birden pat diye değil azaltarak bırakmıştım. Geçmiş olsun inşallah düzelirsiniz yakın zamanda.

Bende de bu korku vardı gerçekten depresyonun dibini yaşadım ben çünki hastaneye bile yatırmayı düşünmüş beni doktor iyilesemessem ilaçlar fayda etmezse diyordum hep gerçi hala da kurtulamadım özellikle de tekrarlarsa ne yaparım kaygısından yıllarca kullanan insanlar var bu ilaçları onlara fayda ediyorsa bize de eder inşallah merak etme
inşallah eder yeminle kendimi öldürmek istiyorum artık.

Ya bu antidepresan hapları resmen iki ucu b.klu değnek durumu..
İşin kötüsü artık doktorlar da ne şikayetle gidersen git hemen az mg bile olsa yazıyor.

Belki psikoterapi ile çözülecek bir ruhi bunalım, ilaç ile uyuşturulan, mücadele edemeyen bir bünyeye dönüşüyor.
Artık leblebi çerez gibi veriliyor bu ilaçlar. Çok yazık..

Sakın başlamayın tekrar. İnanın o ilaç yüzünden şu anki uyuşuk depresif haliniz. Düşünmenizi engelleyen bir güç vardı ve siz onu ortadan kaldırdınız. Tabi ki kendinizi güçsüz hissedersiniz.
Aslında bu gerçek siz değilsiniz. Siz çok daha güçlüsünüz.

İlk etapta ilaca ihtiyacım yok diyerek ve inanarak başlayın. Rahatlatıcı bitki çayları için. Müzik dinleyin. Hareketli enerjik şarkılar.
Boş kalmayın. Hobi edinin. Spor ve yüruyüş yapın. Bunlar sizi kurtaracak o haplar değil..

Doğrudan beyni etkileyen ilaçlar olduğu için bence bir doktor Kontrolü ile bırakın.

Merhabalar, bende ... 10 mg kullandım uzunca bir süre öfke kontrolüm olmadığı için. Daha sonra bırakmaya karar verdikten sonra inanılmaz kötü günler geçirdim. Sebebizce ağlamalar, baş dönmeleri, eşime sataşmalar vs.. Doktor dayan dedi yapamadım tekrar başladım. Bir de çalışınca çok zor oldu.

Ama haziran ayında bunun böyle olmayacağına karar verdim ve tekrar azaltarak içmeye başladım. Ve ilgili alanımı değiştrdim zayıf biri olmama ragmen spor yapmaya sağlıklı beslenmeye karar verdim ve 1 ay içinde kendi kendime bıraktım ve şu an eskisinden daha sakin ve daha mutluyum ki bu süreçte bir de hamile kaldım :)

Bence antidpresanı bırakmak istiyorsanız spor yapmalısınız şiddetle tavsiye ediyorum.. Sizi daha pozitif daha mutlu bir insan yapıyor :) Ve o süreçte ilacı size unutturuyor bu kadar kolay mıydı diyorsunuz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevdigim insanları aniden kaybetmem sebebiyle bende agır bir depresyon gecirdim ama ilac kullanmadan da yapabiliyorum.kendinizi ilaca bagimlı hissetmeyin bana depo igne vermisti doktor.Simdi iyiyim hersey olacagina variyor neticede.Unutkanlik bende ilac kullanırken hat safhadaydı.

Bırakırken de olur doz düşürürken de olur depresiflik bir hafta kadar sürüyor evden çıkmamıştım o bir hafta. Mgniz de düşükmüş ne kadar etkilemiş sizi düzelir geri dışarı çıkmaya sevdiğiniz şeyleri yapmaya gayret gösterin.

Benimde bırakma zamanım geldi ama doktora bile gitmiyorum korkudan ilaçları bıraktırır diye çok korkuyorum çünkü bıraktıktan sonra bir daha depresyon yaşarım diye :KK43:
Bisey söyleyeceğim kaygı yaşıyorsanız tedavi devam etmeli ki aslında. Kaygı sorununuz var mı hiç bisey dedi mi doktor onun için de destek verebilirdi.

çok geçmiş olsun akadaşım. ben 7 yıllık antidepresan mazimi 4 ay önce 2. çocuğuma hamile kalınca geride bıraktım.20 mg paxera kullanıyordum. senin ilacının muadili oluyor sanırım. Yalnız ben bıraktıktan hemen sonra b12 ve demirimin çok düşük olduğunu fark ettik. b12 eksikliği depresyona ataklara sebep olurmuş. b12 iğneleriyle bırakma sürecini hiç sarsıntısız geçirdim. Sen de b12,magnezyum ve demirine bir baktır bence. Bilim beyinde başladığını sandığımız psikolojik sorunlarımızın altında fiziksel sıkıntıların olduğunu, vücuttaki kimyanın, bağırsak florasının tamamen bozulmasının psikolojik sorunlara sebep olduğunu söylüyor. Bu başlığa yazan diğer arkadaşlarım da yazdıklarımı dikkate alır bir kan tahlili yaptırırsa çok sevinirim. Hepinize acil şifalar diliyorum.

Ben ... 40 mg den 20ye indim gayet memnundum hayatımdan ama aşırı kilo almıştım o yuzden indik 20ye sizde de kilo yaptı mi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bisey söyleyeceğim kaygı yaşıyorsanız tedavi devam etmeli ki aslında. Kaygı sorununuz var mı hiç bisey dedi mi doktor onun için de destek verebilirdi.
Kaygı çok fazla var ama sadece hastalığım ile ilgili bunun sebebi de bu hastalığı yaşayan çok fazla insanla konusmum olmam ve duyduğum olumsuz yorumlar simdi keşke hiç kimseyle konuşmasaymışım diyorum hastaığım ile ilgili :KK43:

Kaygı çok fazla var ama sadece hastalığım ile ilgili bunun sebebi de bu hastalığı yaşayan çok fazla insanla konusmum olmam ve duyduğum olumsuz yorumlar simdi keşke hiç kimseyle konuşmasaymışım diyorum hastaığım ile ilgili :KK43:
Ya bence bu kaygı durumu için de görüşmelisiniz doktorla. Ben kaygı için de tedavi oldum da viri depresyon yüzünden şu şu oldu dese hiç kafama takacak durumda değildim yani çok işe yaradı. Öncesinde ben de takıyordum. Depresyon ve kaygı için tedavi oldum simdi bitiriyorum. Gayet iyiyim.

Bırakmak başlamaktan daha zor bir süreç. Ama sürekli bunun geçici olduğunu hatırlatın kendinize. Ben de bırakırken tekrar mı başlasam demiştim ama bi yerde bırakman gerekecek mikropik, dayan ve şimdi bırak dedim kendime. Ve azalan dozlarda devam ettik, bitti aylar sonra. Ha ilaçlı toz pembe dünya yok şuan ama eski karamsar ben de yok. Üzüldüğüm zaman insani bir durum olduğunu ve eskiye dönmediğimi biliyorum artık. Kendimi daha da dibe çekmiyorum. Bundan sonrası sizde :) yapabilirsiniz, biraz gayret.

Balik yagi depresyon icin bire bire şiddetli tavsiye ederim. Ilacinizi rahatlikla bırakmanızi saglar

Allah yardımcıniz olsun. Ben de lised3 kullandığım için bilirim. Sersem yapıyo o ilaçlar kafanı bir şeye veremiyosun. Ama kullanmak da lazım pat diye bırakılınca geriye gidersiniz. Doktorunuzla konusun. Ilaç alma saatinizi veya ilaçlarin dozunu değiştirir. Bende degişim yapmıstı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X