• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antidepresan bırakanlar yardımmm

okaliptus06

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
147
24
298
40
Arkadaşlar doktorumdan randevu aldım 10
Gün sonra. O zamana kadar napcam bilmiyorum. 2 ay selectra kullandım 25 mg. Rivoclon da arada sırada düzensiz. Önceleri iyi gibiydim sonra Yoğun baş ağrısı baş dönmesi oldu. Geçmedi. Bırakalım dedi doktor. Azaltıyorum 10 gündür ama iyi değilim. Çarpıntıdan uyuşmalardan uyuyamıyorum. İlaç bırakanlar neler yaşadınız? Kaç gün daha dayanmam gerek?

Azalmis versiyonunu birkac gun kullanip dahada azaltmalisiniz. Karisik oldu, ornek vereyim. Mesela azaltmak icin tableti 2ye böldünüz ve yarisini ictiniz diyelim. Bunu 1 hafta bu sekilde kullanacaksınız. Sonra yarim tableti ikiye bölüp bir parçasını icerek yine 7-10 gun kullanip birakacaksiniz. Azalan doza vucut alisacak sonra dahada azaltacaksiniz ve tamamen birakacaksiniz. 10 gunde hizla azaltmayin yani bunu 2-3haftaya yayin, o zaman sorun yaşamazsınız. Doktor anneme bu sekilde biraktirmisti

Canım 25 mg yi 4 e bölüp en son 6.25 mg kullandım başım ilk defa içmiş gibi oluyor.
Azaltırken de yan etki olıyor. Anneniz kaç gün sonra iyi hissetti.
Kimisi tedavisi bittiği için azaltıp kesiyor sorun olmuyor. Bana hiç iyi gelmedi zaten azaltınca da iyi olmuyor.

Merhaba
Selectra 100 mg kadar çıktım. Artık bırakmam gerektiğini düşündüğüm için yavaş yavaş adım atmaya çalıştım. Öncelikle 1 ay 50 mg kullandım. Tabi doz düşünce vücut tepki vermeye başladı. Titreme baş dönmesi vs. Çok zorlandığım günler 100 mg aldım ama sonuna kadar dayanmaya çalıştım hep. 50 mg’a alışınca hapı ikiye bölüp öyle içmeye başladım. Yine rahatsızlık hissettim ama ilk sefer ki kadar kuvvetli değildi. Her düşürdüğüm dozu 1 ay devam ettirdim. En son 25 mg’ı da ikiye bölerek devam ettim. Ama ona 1 ay sınırlaması koymadım. Yeni kutuya geçtiğimde 1 gün içip 1 gün içmemeye başladım. Kendime güvenmeye başlayınca 2 gün içmemeye başladım. 5 ayı geçti ilaç kullanmıyorum. İnanın daha mutluyum. Kesinlikle doktorunuz da onay veriyorsa bırakmanızı tavsiye ederim.

Yaklaşık 15 ay tedavi gördüm. Bıraktıktan sonra 1-1.5 ay yoğun baş dönmelerim olmuştu. Sonra geçti.

Merhaba
Selectra 100 mg kadar çıktım. Artık bırakmam gerektiğini düşündüğüm için yavaş yavaş adım atmaya çalıştım. Öncelikle 1 ay 50 mg kullandım. Tabi doz düşünce vücut tepki vermeye başladı. Titreme baş dönmesi vs. Çok zorlandığım günler 100 mg aldım ama sonuna kadar dayanmaya çalıştım hep. 50 mg’a alışınca hapı ikiye bölüp öyle içmeye başladım. Yine rahatsızlık hissettim ama ilk sefer ki kadar kuvvetli değildi. Her düşürdüğüm dozu 1 ay devam ettirdim. En son 25 mg’ı da ikiye bölerek devam ettim. Ama ona 1 ay sınırlaması koymadım. Yeni kutuya geçtiğimde 1 gün içip 1 gün içmemeye başladım. Kendime güvenmeye başlayınca 2 gün içmemeye başladım. 5 ayı geçti ilaç kullanmıyorum. İnanın daha mutluyum. Kesinlikle doktorunuz da onay veriyorsa bırakmanızı tavsiye ederim.
Canım bende öyle yapmak istiyorum, doktor desyrel verdi gece için, acil durum için de rivoclon um var yeşil reçeteli. Desyrel uyutuyor güzelce ama tüm gün başım ağrıyor. Rivoclon da 7-8 saat sonra etkisini kaybediyor. Siz bırakırken ek ilaç
İçtiniz mi? İşe gidebildiniz mi? İşe de gitmem gerek rapor mu alsam acaba?

Ben 3 haftadır azalttı.12.5 mg, 6.25 mg şimdi. 1 gün içip 1 gün içmiyorum. Yine de içim sıkılıyor, başım titriyor. Yardımcı ilaç kullAndınız mı? Çok kolay bırakmışsınız ne güzel :KK43:
Yardımcı ilaç kullanmadım ama dediğim gibi çok yoğun baş dönmelerim oldu ayriyeten duygulanmalar ve ağlama krizlerim oldu. Şu an yaklaşık 2 ay oldu bırakalı ve iyiyim.

Yardımcı ilaç kullanmadım ama dediğim gibi çok yoğun baş dönmelerim oldu ayriyeten duygulanmalar ve ağlama krizlerim oldu. Şu an yaklaşık 2 ay oldu bırakalı ve iyiyim.
Destek ilaca rağmen böyle oluyorss ben de kendime yüklenmeyeyim. Niye hala kötü hissediyorum diye kendime yüklenip daha kötü hissediyorum. Teşekkür ederim yazdığınız için ne kadar günümü değiştirdiğini tahmin edemezsiniz🌈💕

Back