Hocam 37 yaşındayım 1,5 senedir evliyim dış gebeliğim olmuştu vücud kendi kendine atmıştı herhangi bir müdahale yapılmadı. Daha sonra şubat 2009 da hamile kaldım 2009 haziran sonunda 20. haftada edward sendromundan dolayı normal doğumla bebeği aldılar ondan sonrada 2-3 ay korunduk doktorumuz ileri hamilelik korunmanız gerekiyor dedi. Daha sonrada hamile kalamadım. . Şubat 2010 da Yeditepede aşılama yaptırdım hamile kalamadım ama rahim filmi çekilmemişti. Tam aşılamada değil aslında bence hastalağımın ikinci gününden itibaren 5 gün serophene kullandım yumurta takibi yapıldı yüzde oranını arttırmak içinde aşılama yapıldı. Aşılamada yumurtanın renginin sarımtırak olduğunu ve yumurtanın ii olduğunu gösterdiğini yanındaki doktorlara söylemişti. 2 yumurtam oluşmuştu. TSH:3,29, AMH:0,7, E2:49,60, FSH:5,5 eşimin sperm değerleri gayet ii. Tekrar aşılama denemek istemiyorum moralmen insan çok çöküyor ve aşılamaya inanmıyorum. 2-3 ay bekleyip Tüp bebek denemek istiyoruz. eşim ya bahçeçi kliniğinde tüp bebek yaptırırız yada yaptırmayız diyor. Amh hormonuma göre menepoza mı giriyorum yumurtalık rezervim çokmu azalmış demek. tek problemim sigara içiyor olmam doktorumuz sigarayla yumurta rezervini azaltmışsın dedi. Hocam benim hikayem kısaca böyle yorumunuz nedir.
Hiç beklememeliyim hemen tüp bebeğe mi geçmeliyim yoksa 2-3 ay kendimi psikolojik hazırlamam daha mı doğru