Anti Müllerian Hormon

GUL1973

GÜL
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
1.751
5
116
İstanbul
Hocam 37 yaşındayım 1,5 senedir evliyim dış gebeliğim olmuştu vücud kendi kendine atmıştı herhangi bir müdahale yapılmadı. Daha sonra şubat 2009 da hamile kaldım 2009 haziran sonunda 20. haftada edward sendromundan dolayı normal doğumla bebeği aldılar ondan sonrada 2-3 ay korunduk doktorumuz ileri hamilelik korunmanız gerekiyor dedi. Daha sonrada hamile kalamadım. . Şubat 2010 da Yeditepede aşılama yaptırdım hamile kalamadım ama rahim filmi çekilmemişti. Tam aşılamada değil aslında bence hastalağımın ikinci gününden itibaren 5 gün serophene kullandım yumurta takibi yapıldı yüzde oranını arttırmak içinde aşılama yapıldı. Aşılamada yumurtanın renginin sarımtırak olduğunu ve yumurtanın ii olduğunu gösterdiğini yanındaki doktorlara söylemişti. 2 yumurtam oluşmuştu. TSH:3,29, AMH:0,7, E2:49,60, FSH:5,5 eşimin sperm değerleri gayet ii. Tekrar aşılama denemek istemiyorum moralmen insan çok çöküyor ve aşılamaya inanmıyorum. 2-3 ay bekleyip Tüp bebek denemek istiyoruz. eşim ya bahçeçi kliniğinde tüp bebek yaptırırız yada yaptırmayız diyor. Amh hormonuma göre menepoza mı giriyorum yumurtalık rezervim çokmu azalmış demek. tek problemim sigara içiyor olmam doktorumuz sigarayla yumurta rezervini azaltmışsın dedi. Hocam benim hikayem kısaca böyle yorumunuz nedir.
Hiç beklememeliyim hemen tüp bebeğe mi geçmeliyim yoksa 2-3 ay kendimi psikolojik hazırlamam daha mı doğru

Son düzenleme:

merhabalar amh sonucunuza gore yumurtalık rezervi azalmış gibi gözüküyor fakat çok acele etmeye gerek yok bu arada sigarayı kesinlikle ve kesinlikle bırakın onda pazarlık payınız bile yok sizden ricam adet bitiminizde bana bir kontrole gelmeniz ve eksik olabilecek bir takım tahlileri yaptırıp planlanacak tedaviye göre hazırlıklarımızı bu süre zarfında tamamlamakta fayda var beslenme vitaminler gibi bana 05332806460 dan veya 02122300809 dan ulaşabilirsiniz görüşmek dileğiyle

Hocam çok teşekkürler cevabınız için şu an doktor tavsiyesiyle solgar Q10 100mg ve folic içiyorum.Anladığım kadarıyla hemen tüp bebeğe başlamasakta öncesinde yapılması gereken şeyler var. Bir dahaki ay kesin randevu alıp geleceğim.

Son düzenleme:

ben teşekkür ederim görüşmek dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…