Antep nasıl bir yer?

Güvenlik acısından ben olsam malatyayı seçerdim sınırdan olabildiğince uzaklaş bence suriye tarafından füze falan atıldıgında sınıra yakın illerimize düşüyo

Antep güzel ama malum durumlar var.. İnsan korkuyor ister istemez.

Aslında demiyeceğdim de diym şimdi.
Kendi memleketim sonuçta.

Böyle terör durumları Adana'da da var , Malatyada'da var. Bunlardan kaçmaksa mesele en az bi Antalya'ya gitmek lazım. Batı'ya yani.

Konu sahibesi tercihin Gazi Antep olursa eğer özelden yardımcı olurum sana.

Bir ara izmirde metroda patlama olacak dendi, ben metronun 1km otesinden gecmedim. Adanaya zaten hic gitmem, Antalya da varsa oraya da gitmem. Kacabildigim kadar batiya kacarim. Canakkaleden bogaza dokuluruz artik.

Merhaba
Gaziantep'te yaşıyorum ve Malatyalıyım
Adıyaman hakkında çok bilgim yok...
Şahsi görüşüm Antep'i kesinlikle tercih etmezdim...Suriyelilerden dolayı şehir çok pahalı,olaylar çok fazla ve terör bölgesi...Ben şehrin sakin ve nezih bir semtinde oturuyorum buna rağmen sorunlar yaşıyoruz...
Malatya'yı tavsiye ederim.Şehir küçük ,gelişmiş ve çok sakin...Terör olayları yok..Her türlü imkan var...Gece 12de bile dışarıda rahatça dolaşabilirsiniz.İnsanları dışarıdan gelenlere ilgili,samimi yardımsever...Merkezde bir okula tayininiz çıkarsa çok rahat edersiniz....Zaten küçük bir şehirde büyümüşsünüz hiç zorlanmazsınız...
Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim...

merhaba
ben gazianteplıyım burda dogdum buyudum okudum hala da yasıyorum
okadar sehır gordum bıcok sehırden buyuk ve guzel dıyebılırım

daha yakın bı zamanda ıstanbuldan arkadaslarımı mısafır ettım ocak ayında tekrar gelmek ıstedıklerını cok sevdıklerını soyledıler...

tercıh ıcın nızıbı kesınlıkle yazmayın
aslen nızıplıyım (gazıantebın buyuk ılcelerınden bırı)
orası yasanılmayacak durumda suan surıyelıler yuzunden
zaten nızıpde yerlısı kalmadı nerdeyse yuzde 90 surıyelı

ama sehıtkamıl ve sahınbey cok ıyı bır tercıh olur rahat edersınız
ve yapabılecegım ne olursa geldıgınızde elımden gelenı yaparım
merak ettıgınız bırsey varsa sorabılırsınız

bu aradagazıantep oyle tv lerde gorulen kulaktan kulaga dolma bılgılerle aktarılan yanı sanılan gazıantep degıldır
gazıantep gercekden luks , calıskan ınsanları olan nezıh bı yerdır.
aksı taktırde ben yasamazdım :)

esım adıyamanlı
adıyaman da fena degıldır ama cok kucuk bı yerdır
gazıantep gıbı renklı degıldır
ben orda sıkılmıstım mesela... gelısmıs köy dıyelım adıyaman ıcın ... ama yemeklerı ınsanlarının guleryuzu samımıyetı antebı aratmaz onlarda cok ıyı olurlar ıyı ınsanlarla muhattap olursun

bu arada
teror olayları dunyanın her yerınde var...

Son düzenleme:
Güvenlik acısından ben olsam malatyayı seçerdim sınırdan olabildiğince uzaklaş bence suriye tarafından füze falan atıldıgında sınıra yakın illerimize düşüyo

En korktuğum şey
Tam bi şehire karar veriyorum netten bakıyorum ya teröristler yol kesmiş ya roket ya bomba patlamış

İki gün sonra istifa edip çocukları da mağdur etmek istemem

Erzurum nasıldır ki.kafam karıştı.oltu yakutiye vs fikir verebilecek olan var mı

İşte ben de bu işid olaylarından korkuyorum. Gerçi puanımla geleceği de meçhul.herkes rağbet ediyor ama
burda ısıd pyd kurt turk alevı ermenı yahudı hrıstıyan musluman musevı aklınıza ne gelırse hepsı var

bunca zaman bı sorun olmadı
eger ıstanbulla kıyaslarsak gazıantebı teror mevzularını ıstanbulda daha fazla oldu
burda ısıd olmasının sebebı malum ısıdın pıslıklerı - surıye sınırı - ıpekyolu.

ıstanbulda ankarada heryerde varlar daha ortaya cıkmadılar gazıantepde nerde oldukları bılınıyor
sız sehıtkamıl sahınbeyı secıceksenız sıkıntı yasamazsanız
ama tutarda onların hucre evlerının oldugu yerı secersenız hergun 1000 guvenlık gucunun baskınını ızlersınız bınalarına cunku burda guvenlık hat safhada

Son düzenleme:

nızıpde asla yasanılmaz :) nızıpde nerdeyse nızıplı kalmadı zaten fabrıkası olanlar bıle ıllere tasındı herkes evını barıkını bıraktı gıttı nızıpden :)

cok tesekkur ederım

Konuyla alakası yok ama Şahinbey denilince aklıma yıllar önce yayınlanan Zerda dizisi geldi.

Konuyla alakası yok ama Şahinbey denilince aklıma yıllar önce yayınlanan Zerda dizisi geldi.
evet dogru gazıantebın eskı evlerı oyle konaklardır :)
o konaklar sahınbey ve sehıtkamılde yok
ve o konaklar artık muze-cafe-sergi alanı :)

ızledıgım bı dızıydı :)

Hücreevleri nerde peki? Çok sordum ama.
Tedirgin olmamak elde değil

Hücreevleri nerde peki? Çok sordum ama.
Tedirgin olmamak elde değil
merkezde degıl
oyle bı yerdekı emın olun zaten yolunuz dusmez :)
fare delıgı gıbı mahalleler sıradan normal ınsanların gıremeyecegı mahalleler ordan yolunuz bıle gecmez

endıselenecek bırsey yok gazı antebın nufusu cook kalabalık buyuk bı sehırdır guvenlıgıde var,
yoksa burda hıc bırımız yasayamazdık

biraz resımlerle anlatım sana gazıantebı ben
:)

mesela turkıyede yanlıs bılmıyorsam 2 tane en buyuk hayvanat bahcesı var
en buyuguydu sımdı daha buyugu baska bı sehırde yapıldıgı ıcın 2. sıraya gectı
hayvanat bahcesı

burası eskı mahallem
sıradan bı sokagı

gazıantep kalesı
geldıgınde burayı gezdırıcem sana :)

rum kale olmazsa olmaz

guzel tekne turları var

bu resmın oldugu caddede oyuncak muzesı - cam medusa muzesı gıbı muzeler var eskı tarıhı rum evlerı var
aslında antep denınce akla yemekden once tarıhı gecmısı gelmelı koklu bı tarıhı ve muzesı var

bakırcılar caddesı meshur her turıst mutlaka gıtmıstır

bu bınada eskı bı ev sımdı muze

antep belkız zeugma...
burdakı barajda yelkenlı yarısları yapılır

botanık bahcemız
km lerce uzuuuun bı park oluyor

gazıantepde antepia
yerlesım yerı

turkıyenın en buyuk acık hava parkı yuzyıncı yıl parkı gazıantepdedır
kmlerce yuru yuru bıtmez

ulu camide burdadır

gazıantep de alısverıs sokagı
gazımuhtar burası

sımdılık aklıma gelenler bunlar
bı fıkrın olsun dedım...

Ay bayıldım yaa :) valla harika cok tesekkur ederim çok ilgilendin
İnan yazıp gelesim geldi.

hayırlısı :)
adıyaman dedıgım gıbı cok kucuk gazıantepden de aracla 3 saatde gıdıyoruz rahat rahat
orda kıralar daha uygun ama cok sıkılırsınız gıbıme gelıyor

Malatya güzeldir.
Bazı yerler hariç halkı teröriste övgü, propaganda vs. yaptırmazlar. Suan suriye durumunu bilemiyorum. Heryerde olduğu kadar.
Küçük bir şehirden gideceğiniz için çok rahat alışırsınız. Herşeye kolay ulaşılabilir. Özellikle sağlık konusunda çok iyi. Çevre illerden Malatya'ya gelen coktur. Bana fazla sıkıcı geliyordu. Malatyada gece cok rahat dışarı cıkıp gezebilirsin kimse karışmaz etmez. Biz kız kıza geçen yaz çok gezdik
Dışarıdan çok öcü görünüyor galiba. Acayip ön yargı var
İmkanın varsa gel turla derdik. Zaten bahsettiğin üç ilde birbirine çok yakın. Ben b.şehire alışık bir Malatyalı olarak sıralamamı şöyle yapardım.

1. Malatya
2. Gaziantep
3. Adıyaman

Adıyaman küçük ve çook sakin olmasından dolayı daha zor geliyor. Daha baskıcılar gibi geliyor bilemedim.

Malatya hakkında hep iyi şeyler duydum. Tedirginliğim buralarda uzun yıllar yasamak

Bransım popüler oldugu için hiç doğuya gitmeyi düşünmemiştim şubatta 65le sehrime atandılar:)

Belki ondan bu kadar zor geldi

Selam canım
Ben yatıyorum malatya yarı antepliyim her iki şehirde de senelerce yaşadım, 15 sene öncesini sorarsan kesinlikle Antep derdim antebe aşık bir insanım ama güzelim antebim şimdilerde Suriyelilerin akınına uğramış durumda maalesef, artı gerçekten pahalıdır Antep ama çok renklidir gelişmiştir... malatya daha küçüktür ama son 10 senede acayip gelişti modernlesti ve Suriyeli akını yok, hem de ucuz, Adıyamanda az bulundum pek yorum yapamam ama buna rağmen Malatyaya seç derim hem küçük hem ucuz hem gelişmiş hem de başıyla doğu arasında dengeli bir yerde... gezecek çok yer bulursun... Antep 3 saat Adıyaman 2 saat mersin 5 saat Diyarbakır 4 saat Hatay 4 saat yani heryeri gezebilirsin... sormak istediğin ne varsa özelden ulaşabilirsin

Aglattin ama beni gurbetteki adama bu resimler gösterilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…