Antep fıstığının pahalılığı

imagemaker

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
3.583
3.395
Antep fıstığı neden bu kadar pahalı .Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile doya doya yiyemez . Bunun çözümü yok mu?

konunuz çok şeker
ama fındık ceviz falanda çok pahalı .
geçen bir avuç bile etmiycek kadar fındık aldım 9 lira ödedim .
fakirler sadece leblebi yesin fakirlere ölüm

konunuz çok şeker
ama fındık ceviz falanda çok pahalı .
geçen bir avuç bile etmiycek kadar fındık aldım 9 lira ödedim .
fakirler sadece leblebi yesin fakirlere ölüm
ceviz ve fındık da pahalı evet .

Fındık yağı çok ucuz fındık pahalı .

ben antep fıstığı yemek istiyorum

Antep fıstığı neden bu kadar pahalı .Asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aile doya doya yiyemez . Bunun çözümü yok mu?
çözümünü bulsalar antep fıstığı diye halka bezelye yedirmezlerdi sanırım yoksa çözümü bu mu ? o zaman bezelyeye devam

Üretim talepten az. Bir sene daha verimli bir sene daha verimsiz ürün verdiği için çiftçiler diğer seneyide kurtarmak zorunda. Fırsatçısı çok. Dolu vurur yağış olmaz.
Ayrıca asgari ücretli neyi doyanakadar yiyebiliyo ki?
Fıstığa gelene kadar et süt fiyatlarına bakmak lazım

tatbakta belki biraz daha ucuz olabilir diye geldi aklıma.
azcık alın nefsiniz körelsin :)

Tek o mu?
Pahalı olan şeyleri saymaya kalksam. ..
Ben de hep aynı şeyi düşünürüm. Durumu olmayan yemesin mi, almasın mı hiç?

Fazla düşündüğümde gözlerim doluyor. Aglayasim geliyor boğazımda bir kaya.
Kovuyorum aklımdan bu düşünceleri hemen..
Sonra herkes kendi dertlerine dönüyor iste yine.. Hayat...

Ah keşke bir yerlerde ceviz ve fıstık ağacımız olsa... Doya doya yemenin çözümü bu olabilirdi herhalde

Daha dün bununla ilgili bir ekşisözlük başlığı okuduydum. Türkiye'de neden pahalı olduğuna akıl sır ermeyen kuruyemişler diye... Evet böyle bir başlık var, demek ki ülkece kanayan yaralarımızdan biri. Hamileyim diye her gün biraz badem, biraz fındık, biraz ceviz yemeye çalışıyorum. Bir de bunların kavrulmamışlarını yemem gerekiyormuş. Onlar da ne hihmetse daha pahalı. Ocağımıza incir ağacı dikildi resmen. =))

Konu dışı ama bu sene bamya da el yakıyor. 13 lira (manav fiyatı) sebze mi olur yav? Bu da içimde kalmıştı, araya sıkıştırayım dedim.

geçen yıl dolu vurmuştu fıstıkları sanırım o yüzden geçen yılın mahsülü pahalı.bu senekide daha yeni toplanmaya başladı.ucuz fıstık için biraz beklemek lazım sanırım

Yaa ben kuruyemiş hiç sevmezdim..
Ne zamanki diyete başladım hepsi gozbebeklerim oldu..
İşte ozaman anladım sevmemek güzel birşeymiş..

eşimin dedesinin bademliği üzümü var o yönden şanslıyız ki her sene bademimiz üzümümüz gelir kırar yeriz

ama fiyatlar gerçekten çok pahalı

Allah herkese alma gücü versin

antepten aldım bende kilosu 30 lira yarım kilo aldım üç kişiyiz zaten bize yeter
bende çok severim memleketten dönerken aldık gercekten çok pahalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…