- 16 Ağustos 2024
- 1.689
- 2.095
- 48
- Konu Sahibi akrephanim
Canım merhaba çok geçmiş olsun. Öncelikle moralini ve bağışıklığını yüksek tutÇok geçmiş olsun. Hayırlı, sağlıklı bir şekilde yavruna kavuş işalllah. Bende çocuk isteğiyle gittiğimde hpv16 ve smear pozitif aldım ve yarın kolposkopi. Almanyadayım, işler burada biraz yavaş. Amh seviyem düşük çıktı, eşimde hareketlilikte sıkıntı çıktı. tüp bebek isterken bu hpv çıktı önüme. sanırım bana da leep önerilecek. türkiyede yaptıracağım öyle olursa. siz leep sonrası ne kadar süre sonra tüp bebek tedavisine devam ettiniz? yaşım da geçiyor benim 38 oldum. her şey aleyhime ilerliyor gibi((( aşı olduğunuzda tüp bebek tedavisi var mıydı sizde?

Ben hpv tanısı aldığımda maalesef tüplerimin tıkalı olduğunu bilmiyordum. Hpv tanısı almadan önce de hatta tüplerim tıkalıymış diye düşünüyoruz. Doktorum o zaman hpv tedavisini tamamlamadan çocuk düşünme demişti. Ama ben 29-30 yaşlarındaydım. Doktorum bana o zaman için leep sonrası 2-3 ay bekleyip hamile kalabilirsin demişti. Ama ben aynı zamanda hpv aşısı olduğum için bu süre benim için uzadı. Aşı 3 dozdu ve 3 ay arayla yaptırdım. Bir sene sürdü yani aşı tedavisini ve hpv tedavisini tamamlamam. Sana tavsiyem tüp bebek için bir an önce yumurta toplama yaptır. Sonra hpv tedavini olur, iyileşince de embriyonu koydurursun canım. Amh seviyen de düşükse daha fazla bekleme. Zaman da geçtikçe yumurta rezervin azalır. Tabii ki iyi bir doktorla görüş. Doktor farklı, daha etkili bir tedavi önerir mutlaka. Almanya’da nasıl yürüyor işler bilmiyorum ama Türkiye’de daha rahat yaptırırsınız bu şeyleri özel hastanede.