Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Size katılıyorum . Tatil için geldiğimde kontrol amaçlı gittim . 1 ay öncesinde düşük tehlikesi yaşadığım için. Radikal bir insanım adı altında pat pat olumsuz bir sürü şey sıraladı. Bebeğin ense kalınlığı var dedi. Tek olumlu cümle söylmedi. En son ihtimal bebek sağlıklı da olabilir dedi bu da çok düşük dedi. Ertesi gün ( o kadar iyi bir insana denk geldim ki minnetterım kendisine ) perinatolağa muayene oldum . daha muayene olmadan beni sakinleştirdi. Olabilir tekrar bakalım takip edelim dedi . her ense kalınlığı olan hasta olacak diye bir şey yok dedi bu bile umutlandırdı beni. Muayene olduktan sonra doktor hanım çok yanlış bir ölçüm yapmış dedi. Kesinlikle kızgınlığım yapuılan hataya değil. Üslubu ,duyarsızlığı beni çok kötü etkiledi. Muhakkak memnun olanlar vardır ama maalesef ben onlardan değilim.ben de tavsiye etmiyorum.bana tavsiye eden de çok sevimli tatlı bir doktor diyerek önerdi.anladım ki nüfusuma almayacağım için mesleki bilgisi hastalara yaklaşımı ve duyarlılığı daha önemli..neticede onun tedavisini kendim yorumlayacak bilgiye sahip değilim fakat kendisinin kullandığı tedaviyi anlatınca bir başka doktor hayret etti .hastanesini kalkındırma odaklı çalıştığını düşünüyorum.Bu onu tamamen kötü yapmaz tabi ki ama bende bıraktığı intiba maalesef bu oldu.
Size distal artrogripozis teşhisi koyan doktorun bunun ne olduğunu tam olarak bilmediğini düşünüyorum çünkü eğer gerçekten bu teşhis doğru olsaydı ayak ve bacaklarının normal olması imkansızdı bu hikayede bir tuhaflık varHerkese merhabalar. İki tane evladımız var. İlki 2016 Şubat , ikincisi 2017 Nisan doğumlu. İkisinde de doktorumuz Mine Hanım. Eşimin ilk hamileliğinde hiçbir tavsiye almadan sadece internette okuduklarımızla Mine Hanım'a düzenli gitmeye başladık. Eşimin ilk hamileliği son derece olağan ve normal geçti. Mine Hanım ne zaman telefonla arasak açtı, açamadığı zamanlarda birkaç saat içersinde dönüş yaptı. Herşey yolundaydı. Doğumun normal olması kararlaştırıldı. Doğumun olacağı gün eşim 8 saat doğum sancısı çekti fakat bebeğimiz bir türlü aşağıya inmedi, zaman geçtikçe yukarı tırmandı. Bunu bizzat ben de gördüm , takip ettim. Mine Hanım ısrarla normal doğuma devam etmek istedi fakat eşimin canının yanmasına dayanamayan ben zorla sezeryan istedim ve bebeğimizi sağlıkla 4 kg olarak kucağımıza aldık, adını da Dağhan koyduk. Çok sağlıklı şu an 16 aylık oldu nerdeyse. Gelelim ikinci hamileliğe...
İlk doğumdan yaklaşık 5 ay sonra ikinci bebeğimizin haberini aldık, tabi ki soluğu Mine Hanım'ın yanında aldık. Yine herşey yolundaydı ta ki organ tarama zamanına kadar. Mine Hanım bizi organ tarama için işinde başarılı ve uzman bir radyoloğa yönlendirdi. Radyoloğumuz her muayeneden sonra göremedim bazı yerlerini diyerek tekrar , tekrar , tekrar çağırdı. Tam 6 kez farklı zamanlarda muayene olduk. O da çok ilgilendi , çok inceledi ve teşhisi koydu Distal Artrogripozis Tip 1. Yıkıldık. Bebeğimiz iki elinde de 3. ve 4. parmağını açmıyordu. Hiçbir incelemede açmamış meğer. Apar topar soluğu Mine Hanım'ın yanında aldık. Kendisi ısrarla bebeğimizin hiçbir sıkıntısının olmadığını son derece sağlıklı olduğunu söyledi ve bizi içimizin rahat etmesi için dalında uzman bir perinatoloğa yönlendirdi. Hemen gittik tabi. Perinatolog incelemesinde bebeğimizde Trizomi 18 bulguları olduğunu söyledi. Biz iyice yıkıldık. Ayakta duracak gücümüz yoktu. O muayenehaneden nasıl çıktık hatırlamıyorum. Tabi orada apar topar amniyosentez tahlili verdik. Hem radyolog hem perinatolog işinde uzman ve usta. Bizimle çok iyi ilgilendiler ikisi de, sağolsunlar. Mine Hanım amniyosenteze gerek yok yaptırmayın demiş olsa da her ne kadar, biz tahlili vermiştik bile. Mine Hanım tabi hala söylediğinden emin:bebeğiniz sağlıklı... Tabi bizi bu süreçte Mine Hanım her ne kadar rahatlatıyor , psikolojik olarak destek sağlıyor olsa da radyolog ve perinatoloğun yorumları malum. Bu arada amniyosentez sonuçları çıktı, Trizomi 18 çok şükür ki yok. Fakat ya Distal Artrogripozis? Perinatolog bunun ancak zamanla anlaşılabileceğini , hatta belki doğuma kadar anlaşılamayacağını ve yapılabilecek bir şey olmadığını söyleyince tekrar gitmedik. Sadece Mine Hanım'a rutin kontrollere devam ettik. Her muayanede ben Mine Hanım'a "Hocam eller, ayaklar, dirsekler, bilekler nasıl?" dedikçe bıkmadan anlatıyordu ve yine aynı şeyi söylüyordu bebeğiniz sağlıklı. Doğum zamanı geldiğinde ben korkuyla ve heyecanla içerden haberi bekliyordum. Bebeğimizin elleri nasıl? Sağlıklı mı? Eşim iyi mi? Mine Hanım doğuma giren hemşiresinden çocuk doktoruna bizim durumumuzu anlatmış hatta birde Ortopedi Uzmanı hazırlamış ki olağandışı bir şey olursa müdahale edilsin , en azından incelenip bize bilgi verilsin diye. İçerden her çıkan hemşiresi, çocuk doktoru herkes ben hiçbirşey demeden "Bebeğiniz sağlıklı , parmakları da sağlıklı gayet açıyor." dedikçe ben sevinçten uçuyorum. Sonuç olarak bebeğimizi Mine Hanım'ın başından beri dediği gibi sağlıkla kucağımıza aldık. Şu an 51 günlük ve herşey normal. Eşek sıpası parmaklarını da gayet güzel açıyor :) Adını da Atahan koyduk.
Burdan organ tarama da bebeğimizi titizlikle inceleyen radyoloğumuza, amniyosentezi ustalıkla yapan perinatoloğumuza ve sevgili , değerli bizim için hep güzel anılacak canım Mine Hocamız'a çok teşekkürler. Bu satırları okuyan bizim yaşadıklarımızı bilemez , anlayamaz. Allah kimseye yaşatmasın. Çok zor bir süreçti. Biz bu olayla hayatta sağlığın en önemli belki de tek önemli şey olduğunu hatırlamış olduk.
Mine Hanım'la kim ne yaşadı bilmem bizim yaşantımız bu. Kendisi bu dönemde bize psikolojik olarak çok destek verdi. Mine Hanım'ı bilen bilir, garantici bir kişiliği var. Söylediklerinden şüphe duysa asla bu kadar emin konuşmaz, bizi hazırlardı. Değerli hocam iyi ki varsınız. Siz olmasaydınız hamilelik çok daha zor ve stresli geçecekti. Bu satırları okuyorsanız selamlar saygılar. Dağhan ve Atahan'ın babası.