Senin koltuk altı kesisi ile olmuştu okuduğum kadarıyla. Nasılsın, izlerin nasıl gözüküyor?!
Bende ilk başta bu şekilde ameliyat olmak istemiştim ancak Antalya'da bulamadım. Hoş ben şu kas altı, üstü olayını da bilmiyorum. Evet Dr'um göğüs altından kesilecek dedi ama o kas altı kas üstü diye de ayrılıyormuş burada öğrendim :)
Dr'uma ilk görüştüğümüzde soracağım benim kas altı mı üstü mü diye. Hoş ben anlayabilir miyim onu da bilmiyorum :)
Senin koltuk altı kesisi ile olmuştu okuduğum kadarıyla. Nasılsın, izlerin nasıl gözüküyor?!
Bende ilk başta bu şekilde ameliyat olmak istemiştim ancak Antalya'da bulamadım. Hoş ben şu kas altı, üstü olayını da bilmiyorum. Evet Dr'um göğüs altından kesilecek dedi ama o kas altı kas üstü diye de ayrılıyormuş burada öğrendim :)
Dr'uma ilk görüştüğümüzde soracağım benim kas altı mı üstü mü diye. Hoş ben anlayabilir miyim onu da bilmiyorum :)
Benim 5. gün ve aynen, tek başıma yatıp kalkamıyorum. Üzerimde sürekli bir ağırlık nefes bile alamıyorum. Ama yine de dediğim gibi o ilk günün ağrısını hatırladıkça, şuanıma şükrediyorum. Benim işim sürekli araç üzerinde. 2 haftalık iznimin dışında Dr'um 3.hafta bile çok ağır hareket etmemi ve araç kullanmamamı önerdi. Demek ki bu ağrılar 1 ay kadar öyle ya da böyle sürecek. En güldüğüm şeyse, önümde iki tane bildiğin füze var. Es kaza birisinin kafasına filan çarpsam, karşıdakinin kafası zedelenir mazallah :))Benimki meme ucu kesisiyle oldu. Kas altı. Kendimi ayağa kalkmaya zorlamalı mıyım bilemiyorum işte. Aslına bakarsanız şuan oturarak yazıyorum. Yatıp kalkarken çok zorlanıyorum. umarım 1 haftada geçer bu ağrılar. Kas altı olunca kolların ve göğüs kasların çok hassaslaşıyor. Oradan da anlayabilirsin bence. Diğerinin daha kolay geçtiğini söylüyorlar hep.
Canim onu sen anlayamazsin.ama eger cok zayifsan doktor buyuk ihtimalle kasalti yapmistir.benim koltukalti evet.ama kollarimi daha doksan derece kaldirdigim icin izlerimi pek goremiyorum.benim icin sadece rengi acilsa yeter.dedigim gibi ben sadece ilk gun agri cektim.sonra agrikesici kullanmadim.endoskobik yolla oldugu icin doktorum ekranda tum sinirleri buyuterek gordugunu ona gore ilerledigini ilerlerken sinirlerime bir ilac puskurttugunu buyuzden agrimin olmadigini soyledi.
Benimki meme ucu kesisiyle oldu. Kas altı. Kendimi ayağa kalkmaya zorlamalı mıyım bilemiyorum işte. Aslına bakarsanız şuan oturarak yazıyorum. Yatıp kalkarken çok zorlanıyorum. umarım 1 haftada geçer bu ağrılar. Kas altı olunca kolların ve göğüs kasların çok hassaslaşıyor. Oradan da anlayabilirsin bence. Diğerinin daha kolay geçtiğini söylüyorlar hep.
Canim onu sen anlayamazsin.ama eger cok zayifsan doktor buyuk ihtimalle kasalti yapmistir.benim koltukalti evet.ama kollarimi daha doksan derece kaldirdigim icin izlerimi pek goremiyorum.benim icin sadece rengi acilsa yeter.dedigim gibi ben sadece ilk gun agri cektim.sonra agrikesici kullanmadim.endoskobik yolla oldugu icin doktorum ekranda tum sinirleri buyuterek gordugunu ona gore ilerledigini ilerlerken sinirlerime bir ilac puskurttugunu buyuzden agrimin olmadigini soyledi.
Canım benim,doktorun ameliyatta başarılı ve titizlikle çalıştıysa Allah'ın izni ile hiçbirşeycik olmaz inşallah..Ama bu risk var sonuçta,o yüzden göğüslerinle haşır neşir olurken biraz daha dikkat edeceksinBenim de en büyük korkum bu Arzum.. Ama içimi ferah tutup kendimi zorlamıyorum. Ufak tefek zorlamalarda da döneceğini sanmıyorum. İşin aslı yuvarlak protezin bende hoş durmayacağını düşündüğüm içim damla yaptırdım. Dr'umda benimle aynı fikirde olunca tamam dedim. Hiç göğüs, hatta göğüs ucu dahi olmadığı için bende, yuvarlak protezin çok yapay durmasından çekindim.
İnşallah bir sorun yaşamadan atlatacağım. Tabi ne kadar sürede o çeper oluşuyor bilmiyorum.
Canım benim,doktorun ameliyatta başarılı ve titizlikle çalıştıysa Allah'ın izni ile hiçbirşeycik olmaz inşallah..Ama bu risk var sonuçta,o yüzden göğüslerinle haşır neşir olurken biraz daha dikkat edeceksinDamla döndüğü zaman nasıl görünecegini az buçuk anlarsın zaten..Benim gördüğüm bayanın protezi yarım dönmüştü ve gerçektende şaşılacak derecede duruyordu..Masajla,dıştan yapılan müdahale ile döndürülemedi ve ameliyat olması gerekiyordu..
Damla protezi göğüse koymak için daha farklı bir şekilde cep açılıyor.Bu tam protezin boyutuna ve şekline göre olması gerekiyorki dönme olmasın.Ne büyük olacak dönebilmesi için nede küçük olup kasacak,sıkıp şekil bozukluğu vermemesi için.Birde zamanla oluşacak yararlı kapsül onu orada rahatsız etmemesi lazım..Yuvarlak protez olunca bu sıkıntılar dikkatler daha az oluyor tabi damlaya göre.Damla şekil itibari ile yumurta gibi konik biçimindedir..
Senin gibi tahta gögüs olanlara,hiç meme dokusu olmayanlara zaten kas altı yöntemi tercih edilirdi protez güvenli ve kendini belli etmeyecek,top gibi yapay bir görüntü vermeyecek bir sonuç olsun.Yuvarlak protez,özelliklede yeni nesil yuvarlak protezler elimize aldığımızda taş gibi yusyuvarlak durmuyor zaten.Özellikle vücuda giripte ayakta durduğunu düşünürsek yoğunluğunu dahamı alt kısıma verip üst kısımdan alt kısıma daha yumuşak bir geçiş sağlıyor..Heleki kas altında olunca üstten kasın yaptıgı baskı nedeniyle mecburen alta doğru yumuşak bir iniş sağlıyor..O yüzden yuvarlak protezde sende güzel bir duruş verebilirdi,bence..Ama doktorunda damla protezi tercih etmiş,seninde için damla proteze ısınmış o zaman durum başka tabi
Hayırlısı olsun diyip güzel,komplikasyonsuz bir süreç dilemekten başka birşey kalmıyor bize.Sanada dikkat edip doktorun önerdiği bir şekilde yaşamak,iyileştikten sonrada bizim gibi tadını doya doya yaşamak kalıyor inşallah)
Tekrar mutlu bir süreç diliyorum sana..Bu arada arkadaş olarak ekledim,albümüme bakabilirsin fikir olur
Bu arada siz ne durumdasınız bilmiyorum ama ben hamile gibiyim. Karnımda öyle bir ödem var ki, yemek bile yiyemiyorum. Kilo mu aldım acaba yata yata diye merak ediyorum :)
canımm özel mesaj kutunu sil yazamıyorum
Ne zaman daha daha hafifleyecek bu ağrılar?! Derin nefes almak bu kadar mı ızdırap olur! Hayır burada 1 hafta da işine gücüne dönen bayanları okudum.. Ağrı eşiğim bu denli düşük mü benim, ya da farkında olmadığım olumsuz bir durum mu var acaba??
Teşekkür ederim :)Canim her vucudun verdigi tepki farkli olur.mesela benim pek agrim olmadi ama benimde gogsde morarmalar var.normalde kimsede olmaz bole bise ama benim cildim cok hassasdir.hatta doktorum iki tane krem verdi.hucre yenileyici catlak onleyici.dedigim gibi kendini baskalariyla karsilastirman yanlis olur.agrilarin azalarak kesilecek.agrilarini unutmaya calis
Evet ne yalan söyleyeyim, ağrı eşiği düşük olan benim bu 1 hafta da hatta bugün bile çekmiş olduğum ağrıları hesaba katarsak; 'yine de bu ameliyatı olduğum için MUTLUYUM'..
Bunca sene, (32 yaşındayım) bu ameliyatı olmadığım için de kendi kendime kızmıyor değilim..
Antalya'da yaşarken, denize gidememek, gitsem dahi hiç göğüsümün olmamasından dolayı maruz kaldığım arkadaş espirileri (ki çok dokunurdu) boşunaymış.
Bu portal sayesinde, nice merak ettiğim konuyu öğrenip kendimi cesaretlendirdiğim için mutluyum ❤❤
siz neyi dert ediyosunuz yaa benimki 195 CC ben bile takmıyorum cünkü cocuk gibiydi dümdüz ve gögüs kafesim de dar oldugu için kaldırmamıs hiç takmadım önemli olan az ya da cok 75 dolduruyorum ya cok sükür daha ne isterim :) :) :)
Çok sevindim :) Darısı başıma :)
merhaba sen nerede ameliyat oldun acaba ? doktorun kimdi ve ne kdra mal oldu?
merhaba sen nerede ameliyat oldun acaba ? doktorun kimdi ve ne kdra mal oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?