Canım benim,doktorun ameliyatta başarılı ve titizlikle çalıştıysa Allah'ın izni ile hiçbirşeycik olmaz inşallah..Ama bu risk var sonuçta,o yüzden göğüslerinle haşır neşir olurken biraz daha dikkat edeceksin
Damla döndüğü zaman nasıl görünecegini az buçuk anlarsın zaten..Benim gördüğüm bayanın protezi yarım dönmüştü ve gerçektende şaşılacak derecede duruyordu..Masajla,dıştan yapılan müdahale ile döndürülemedi ve ameliyat olması gerekiyordu..
Damla protezi göğüse koymak için daha farklı bir şekilde cep açılıyor.Bu tam protezin boyutuna ve şekline göre olması gerekiyorki dönme olmasın.Ne büyük olacak dönebilmesi için nede küçük olup kasacak,sıkıp şekil bozukluğu vermemesi için.Birde zamanla oluşacak yararlı kapsül onu orada rahatsız etmemesi lazım..Yuvarlak protez olunca bu sıkıntılar dikkatler daha az oluyor tabi damlaya göre.Damla şekil itibari ile yumurta gibi konik biçimindedir..
Senin gibi tahta gögüs olanlara,hiç meme dokusu olmayanlara zaten kas altı yöntemi tercih edilirdi protez güvenli ve kendini belli etmeyecek,top gibi yapay bir görüntü vermeyecek bir sonuç olsun.Yuvarlak protez,özelliklede yeni nesil yuvarlak protezler elimize aldığımızda taş gibi yusyuvarlak durmuyor zaten.Özellikle vücuda giripte ayakta durduğunu düşünürsek yoğunluğunu dahamı alt kısıma verip üst kısımdan alt kısıma daha yumuşak bir geçiş sağlıyor..Heleki kas altında olunca üstten kasın yaptıgı baskı nedeniyle mecburen alta doğru yumuşak bir iniş sağlıyor..O yüzden yuvarlak protezde sende güzel bir duruş verebilirdi,bence..Ama doktorunda damla protezi tercih etmiş,seninde için damla proteze ısınmış o zaman durum başka tabi
Hayırlısı olsun diyip güzel,komplikasyonsuz bir süreç dilemekten başka birşey kalmıyor bize.Sanada dikkat edip doktorun önerdiği bir şekilde yaşamak,iyileştikten sonrada bizim gibi tadını doya doya yaşamak kalıyor inşallah
)
Tekrar mutlu bir süreç diliyorum sana..Bu arada arkadaş olarak ekledim,albümüme bakabilirsin fikir olur