Antalya mı İzmir mi?

Nerede yaşamak?

• Ankete Katılan
    63
Izmirliler izmiri cok sever ve gurur duyar.
Ama ben gittigimde hayal kirikligi yasadim.
Koy gibi geldi

Antalya derim.

Ama iki sehirinde sicakliklarina bakin.
Teyzemler yas ilerledikce antalyaya dayamamaya basladi ve tasindi.

Antalyadayım Şu an benim bulunduğum semtte havuzlu sitelerde 100 mk bir ev 550 di , havuzsuz 30yıllık bir binadayım 320 ye sattılar ben kaçmanın yollarını arıyorum çöp haline gelmiş eve 300 den aşagı fiyat biçmiyorlar biz ilçe değiştirmeye uğraşıyoruz bakalım

İzmirde öğrenciydim 8 sene önce döndüm, evlenip tekrar gittim 2 sene önce ve gördüm ki İzmir çok bozulmuş. Karşıyakanın bir kısmı, bostanlı veya mavişehirde yaşayacaksan yani ekonomik durumun iyiyse İzmir olabilir ama geri kalan heryere felaket bozulmuş. Güzelim Bornova şok etti beni. Ayrıca çeşme ve alaçatı sezonda aşırı kalabalık, aşırı pahalı ve kıro dolu. Biz orada yaşarken denize Dikiliye pissa koyuna gidiyorduk 2 saat yol yapıp. Çeşme altınkuma kamyonla gelen gördüm ben yana. Çekmişler kamyonu plajın yanına, bir kamyon dolusu Suriyeli, var gerisini sen düşün. Antalya ya gitmedim hiç ama eminim şu anki İzmirden daha iyidir. Öğrenciler için hala güzel ama çalışan için hiç değil. Özellikle 8 km'yi 1 saatte gittiğin akşam trafiği işkence

Antalya ya da İzmir illerinden birini çalışmak ve kalıcı olarak yerleşmek için tercih etmem gerekiyor.Ailemi de götüreceğim emekli onlarda.İki şehir hakkında da fazla bir bilgim yok.Kafamızdaki bir yazlık alıp deniz kıyısı yaşamak ama avm gibi şehirden de çok uzaklaşmamış olmak.4 gün içinde karar vermem gerekiyor.
Önerileriniz yaşayanlar bilenler bana tavsiyeniz nedir?
:confused:

Yorumlar değerlendirmeler kafam çok karışık:kahve::kahve::skandal:
Iki şehri de iyi biliyorum. Secme Şansım olsa Izmır derim..

Onlar her yerdeler... Hanımefendi havuzllu villa falan arıyor. Sahilevleri'nde, şehir merkezinde sayfiye hayatı sürebilir. Yada şehir Güzelbahçe'ye doğru gelişiyor, oralar çok sakin. Karşıda da var, Çiğli'de falan havuzlu villalar. Suriyeli de yok oralarda. Siz Basmane taraflarındaysanız, oralar artık girilmez olmuş :/
çiğliyi söylediler bana da orda da balat mı kötü bir semt var dediler ama bilemedim
Antalyadayım Şu an benim bulunduğum semtte havuzlu sitelerde 100 mk bir ev 550 di , havuzsuz 30yıllık bir binadayım 320 ye sattılar ben kaçmanın yollarını arıyorum çöp haline gelmiş eve 300 den aşagı fiyat biçmiyorlar biz ilçe değiştirmeye uğraşıyoruz bakalım
niye ki acaba ya... semte göre değişir heralde kepez nasıldı

Kepezi pek bilmiyorum canım biz geleli bir buçuk yıl oldu ve bir kuruş atamadım kenara pahalı bir çevredeyiz iş yerimize yakın olmak zorunda olduğumuz için uzağa da gidemiyoruz

Onlar her yerdeler... Hanımefendi havuzllu villa falan arıyor. Sahilevleri'nde, şehir merkezinde sayfiye hayatı sürebilir. Yada şehir Güzelbahçe'ye doğru gelişiyor, oralar çok sakin. Karşıda da var, Çiğli'de falan havuzlu villalar. Suriyeli de yok oralarda. Siz Basmane taraflarındaysanız, oralar artık girilmez olmuş :/
Basmane mi :KK70: asansöre 5 dakika mesafedeyim

Şanslisin namecim,göçle gelenlerin eğitim istatistiğini çıkartmak için gelmiştik geçen hafta,antalya'da ilk kademede eğitim alan cocuk sayisi 4600 dediler.
Sanirim zeytinköy,teomanpasa,kepez altı gibi yerlerde yogunlar
oo süper istatistik teşekkürler:)

Kepezi pek bilmiyorum canım biz geleli bir buçuk yıl oldu ve bir kuruş atamadım kenara pahalı bir çevredeyiz iş yerimize yakın olmak zorunda olduğumuz için uzağa da gidemiyoruz
bende ev almayı düşünüyorum ev olduktan sonra herşey hallolur gibi geliyor mutfağı da şok bim den alırım:)))

neden peki :) neden'i çok önemli kalıcı yerleşeceğim için..
Antalya güzel şehir yaşanabilir ama aşırı sıcak, nem. Son yıllarda artan trafik. Göç alma konusunda iki şehir de hemen hemen aynı. Izmır de belirli nezih semtlerde oturursanız daha rahat edersiniz. Bana daha medeni geliyor izmir in belirli yerleri özellikle . Ayrıca ege iklimi var. Yakında çeşme şirince, biraz daha gitseniz Ayvalık vs hafta sonu için kafa dağıtma amaçlı gezme şansınız olur.

Toplu taşıma kurtarıcı
Lara'dan tek otobüsle Konyaaltına kadar gidebilirsiniz
güzelmiş:) antalya taraftarı olmaya başladım... bende şehir eğlencesini gezmeyi kalabalıgı seven bir tipim ama ailemi de düşünerek biraz daha rahat güvenli yaşanacak bir hayat tercih etmek durumundayım..

Ben antalyalyim
Ant kepez varsakda istediğiniz gibi ev bulursunuz ama ulaşım sıkıntılı
Sureyeli genelde kepez bölgesinde çok
Sehir merkezine yakın havuzlu site bulabilirsiniz
Yeniköy de bile çok guzel evler var merkeze göre havası biraz daha iyi aracınızla 15 dk merkeze gelebilirsiniz

Antalya daha iyi ya. İzmir artık 1-2 semti dışında eski havasını kaybetmiş maalesef. Lara, Konyaaltı civarlarında oturabilirsiniz.

Ben antalyalyim
Ant kepez varsakda istediğiniz gibi ev bulursunuz ama ulaşım sıkıntılı
Sureyeli genelde kepez bölgesinde çok
Sehir merkezine yakın havuzlu site bulabilirsiniz
Yeniköy de bile çok guzel evler var merkeze göre havası biraz daha iyi aracınızla 15 dk merkeze gelebilirsiniz
oo süpermiş.. evet elit insanların yaşadığı yerle rolsun istiyorum güvenlik sorunu olmaması çok önemli bizim için

oo süpermiş.. evet elit insanların yaşadığı yerle rolsun istiyorum güvenlik sorunu olmaması çok önemli bizim için
Ben şehir merkezinde oturuyom güvenlikli ve havuzlu bir site de 10 dk yürüyerek çarşıya gidebiliyorum

Araba ile 5 dk denize gidebiliyoruz gerçekten ulaşımda sıkıntısı yok

X