Antalya mı İzmir mi?

Nerede yaşamak?

• Ankete Katılan
    63
Tabi kız Antalya. Dediğiniz gibi Konyaaltı liman mah havuzlu site ev bulabilirsiniz. Migros avm yakın . Unvanlı da olabilir. 5 yıl orda yaşadım. Güney'de en güzeli Antalya. İzmir merkezi çok betorname. Pahalı Bı şehir de degil. Suan imkanım olsa Antalya ya giderdim .
benimde imkanım varken hayatım boyu ailemle yerleşeceğim yer için pişman olmadan güzel bir karar vermek istiyorum:)

Keşke bu iki şehirde biraz vakit geçirip öyle karar verseydin. ne de olsa herkesin kendi görüşü farklı. Belki antalyanın bir yeri güzel ama sen izmirin başka bir yerinde daha mutlu olacak yapıdasındır. Yaşamadan bilemezsin ki...

Benim yaşadığım bölgede yok o_O

Şanslisin namecim,göçle gelenlerin eğitim istatistiğini çıkartmak için gelmiştik geçen hafta,antalya'da ilk kademede eğitim alan cocuk sayisi 4600 dediler.
Sanirim zeytinköy,teomanpasa,kepez altı gibi yerlerde yogunlar

Dünya'da yaşamak istediğim tek şehir İzmir. İzmirli'yim. İnsanları çok kibardır, güler yüzlüdür. Bol bol teşekkür etmeye ve özür dilemeye alışmanız lazım :) ulusal ve uluslararası daha çok ve daha ucuz direkt uçuş imkanı var. Büyük şehirin tüm imkanlarından faydalanıp aynı zamanda rahat bir şehirde yaşarsınız. İstanbul kadar olmasa da çok fazla imkan var. Biz deniz kenarında oturmasak bile bazı günler deniz kokusu bizim oraya kadar gelirdi. Şimdi gurbetteyim, uçaktan inince toprağı öpesim geliyor. Memleketim başka. Neden İzmir'de yaşayan insanlar fanatiklik derecesinde seviyor bu şehri sanıyorsunuz :KK66:

Şanslisin namecim,göçle gelenlerin eğitim istatistiğini çıkartmak için gelmiştik geçen hafta,antalya'da ilk kademede eğitim alan cocuk sayisi 4600 dediler.
Sanirim zeytinköy,teomanpasa,kepez altı gibi yerlerde yogunlar
Tamam şimdi oldu canım
O bölgelerde olması normal
Ama konu sahibi havuzlu ev istediğinden mütevellit orayla işi olmaz zaten :)

İzmiri bilmiyorum ama Şubat ayında istanbuldan antalyaya taşınmış biri olarak diyebilirim ki çok mutluyum. Hayat daha ucuz daha sakin daha kaliteli. Ben uncalıda bir parça da pahalı sayılabilecek bir sitede oturuyorum ama çok daha uygun seçenekler de mevcut.

Dünya'da yaşamak istediğim tek şehir İzmir. İzmirli'yim. İnsanları çok kibardır, güler yüzlüdür. Bol bol teşekkür etmeye ve özür dilemeye alışmanız lazım :) ulusal ve uluslararası daha çok ve daha ucuz direkt uçuş imkanı var. Büyük şehirin tüm imkanlarından faydalanıp aynı zamanda rahat bir şehirde yaşarsınız. İstanbul kadar olmasa da çok fazla imkan var. Biz deniz kenarında oturmasak bile bazı günler deniz kokusu bizim oraya kadar gelirdi. Şimdi gurbetteyim, uçaktan inince toprağı öpesim geliyor. Memleketim başka. Neden İzmir'de yaşayan insanlar fanatiklik derecesinde seviyor bu şehri sanıyorsunuz :KK66:
Bende seviyordum şimdi gelinde iZmirli bulun bakalım :KK14::110:

Antalya da Suriyel yok. Hiç almadilar. Herşeyi güzel Antalya'nın. Sahilde çıkıp yürüyüş yapabilir. Rahat rahat denize girilir. Yürüme mesafesi Deniz. Başka gitmek isteyen olursa öneririm
Kim almadik dediyse sizi kandırmış:)
Zaten mesela biz de yaşadığımız ile göç almıyoruz ama girmenin bir yolunu buluyorlar maalesef.

Ayrica ben antalyayi bilmeyen insan degilim orada yazligimiz var yaklasik 20 senedir bilfiil geliyorum,tesekkurler açıklamanız icin

Evet iki şehirden bir yeri seçmem gerekiyor avukatım
İzmiri çok merak ediyorum, bu ay gideceğim bakalım. Dedemin anlattığına bakılırsa eskisi gibi tat alamadığını dile getiriyor. Antalyaya bu yıl kardeşim gitti, çok beğendiğini izmire göre sakin olduğunu kültür koktuğunu söyledi. Daha çok antalya ağırlıkta.
Bir arkadaşımda izmir sonrası Antalya’ya geçmişti şunu demişti “İzmirin egenin apaçilerinden sonra burası mükemmel geldi” demişti.

Tabii seçim sizin.

İstanbul'dan izmire geldim ve pişmanım.
1. İş olanakları kısıtlı.
2. Üç-beş semt dışında(ki onlara diğerlerine nazaran iyi bakıyorlar) şehirleşme ve alt yapı kötü.
3. Merkezi yerler dışında her yer köy. Arabanız varsa durumu kurtarırsınız. Fakat ön görüm bir kaç seneye bu kadar göçle ciddi trafik sıkıntısı olacağı yönünde.

Avantajı
1.Mesleğiniz ortalama üstü bir gelir sağlıyorsa marmara bölgesindeki bir çok şehre göre ucuz bir şehir.

2. Hafta sonu arabanıza atlayıp istediğiniz yere denize/pikniğe falan gidebilirsiniz.

3. Çok dış semtlerde değilseniz mahalle baskısı yoktur. Arada çıkacak sapık manyak veya hadsiz insanlar dışında kimse ne giyindiğinize ne yaptığınıza karışma haddini kendinde bulmaz.

Bende seviyordum şimdi gelinde iZmirli bulun bakalım :KK14::110:
Onlar her yerdeler... Hanımefendi havuzllu villa falan arıyor. Sahilevleri'nde, şehir merkezinde sayfiye hayatı sürebilir. Yada şehir Güzelbahçe'ye doğru gelişiyor, oralar çok sakin. Karşıda da var, Çiğli'de falan havuzlu villalar. Suriyeli de yok oralarda. Siz Basmane taraflarındaysanız, oralar artık girilmez olmuş :/

İzmiri çok merak ediyorum, bu ay gideceğim bakalım. Dedemin anlattığına bakılırsa eskisi gibi tat alamadığını dile getiriyor. Antalyaya bu yıl kardeşim gitti, çok beğendiğini izmire göre sakin olduğunu kültür koktuğunu söyledi. Daha çok antalya ağırlıkta.
Bir arkadaşımda izmir sonrası Antalya’ya geçmişti şunu demişti “İzmirin egenin apaçilerinden sonra burası mükemmel geldi” demişti.

Tabii seçim sizin.
bende öyle düşünüyorum da İzmir nedense herkes tarafından daha çok beğeniliyor gibi geldi ama benferah yaşamak istiyorum böyle apartmanlara gömülmek pek doğamda yok

X