turkuazdeniz7 Merhaba Öncelikle Rabbim çocuğu olmayanlara hamile kalmayi (isteyenlere),hamile kalanlara cocuklarina kavuşturmayı, çocuğu olanlara da hayırlı evlatlar saglikli ömürler nasip etsin...
3 yıllık evliyim 2 yıldır çocuk istiyorduk olmuyordu bende bir sorun gözükmüyor du esimde de sorun yoktu değerler güzeldi ama olmuyordu
tüp bebek hakkında hiç bilgimiz yoktu arastirmalarimiz sonucu
ANTALYA MEMORiAl hastanesine karar verdik nedeni ön görüşme diye gittiğimizde
Mehmet Öztürkmen doktorumuzun ilgisi ve yaklaşımıydi tedavimizde tüm aşamalarını yazıcam belki uzun olucak ama hiç bilgisi olmayan kardeşlerimize fikir sahibi olmasını istiyorum ve olumsuz tüp bebek yaşayan kardeşleriminde benim gibi vazgecmemelerini istiyorum... zaten önemli yerleri köyü yaptım siz sadece sizinle ilgili kısmı okuyabilirsiniz....
1.ci Tedavim= Muayene Ücreti 200,00 TL
Merkez ücreti 4975,00 TL
İLAÇLAR 1060,00 TL (3 kutu gonal-f 225×3 ,7kutu cetrotide 45×7, 1 kutu Orivilite çatlama iğnesi 1×60 ,2 kutu antibiyotik 2×5 )
Opu sonrası İLAÇLAR 2 kutu Crinone Jel,2 Kutu Climara forte ,1 kutu Hibor iğne :90,00 TL Folik asit 25,00
DONDURMA ÜCRET 650,00 TL
TOPLAM TUTAR====7000,00 TL 24 Ocak 16 adetin ilk gunu 25 Ocak 16 ilaçlara başladık 200 ml Gonal-f günlük iğne yaptık 28 Ocak 16 ek olarak Cetrotide iğne yaptık 3 Şubat 16 Orivilite çatlama iğnesi yaptık 5 Şubat 16
Opu yapıldı.
Opu sonucunda=16 yumurta toplandı 13 tanesi döllendi 6 tanesi 5.gün embiryosu 5aa kalitesindeydi yani doktor ve embiryologun dediğine göre güzel bir sonuctu...opu sonrasi günde iki kez crinone jel bele yapışan bir hafta arayla değişen climara bant yapıştırdik.
10 Şubat 16 Transfer gerceklesti. 2 tane 5.gün embiryosu konuldu 5aa, 10 15 dk lik acısız bir işlem. Transfer sonrasi ilaca ilave günlük bir tane Hibor iğne yapıldı. ..
TRANSFER SONRASİ NE YAPTIM= İlk Beş gün dus almadım ve yemek wc dışında hep yattım diğer günler biraz normale dönsemde genelde hep yattım tutunmasinda yardimci olsun diye ananas ve kabak çekirdeği yedim hep dua ettim çok dikkat ettim adet sancisi na benzer ağrıları oldu göğüsleri büyüme ve hassasiyet akinti tüm bunlar tuttuğunu gösteriyordu ama tutmadı hepsinin etkisi opu ve ilaclardanmis...
Transfer sonucu=Nagatif 10. Gün yapılan test sonuç 0 O an hissettiklerimizi bende sorun yoktu esimde yoktu dedimki demekki Sperm ve yumurta buluşmuyor tüp bebekte olur aslında içimiz rahat olucak tedavi güzel gitmişti kaliteli 5.gün embiryosuydu çok dikkat etmiştim ama olmadı ilk günü evet ağladım ama hemen heyecan başladı çünkü 4 tane dondurulmus um vardı hemen doktora gittim ağlayan gözlerle neden olmadığını sorduk tabiki Yuce Rabbim istemediği için olmadı ama tıbben neden diye bazen rahim embiryosu yabancı cisim olarak görüyor bu kez rahime cizik atıcaz dedi tekrar umutla dim biran önce adet olmayı bekliyordum...
İKİNCİ TEDAVİ DONDURULMUŞLARLAR
Merkez ücreti 1680,00TL ilaçlar (Estrofem hap 3 kutu)
30,00TL Folik asit
25,00TL 2 kutu cone jel 1 kutu Hibor iğne
35,00TL
Rahime Çizik atildi=ilk negatif inden sonra 23 Şubat 16 adet oldum adetin 21.günü yani 1 Mart 16 rahime cizik atıldı acı oranı az anestezi almadan muayene masasında yapıldı transfer gibi ama daha açılı bir işlem evet açılı olmasi kötüydü ama işlem arasında hemşirenin elimi tutması işlem bitince rahatlamam için doktorumun mendil getirmesi bir baba Şevketi gibiydi...
Diğer adetin 2.günü 28 mart muayene oldum ve estrofem ilaca başladık günde 3 tane folik asit devam ardından adetin 9.günü muayene oldum ve transfr tarihim belli oldu 14 nisan 16
DONDURULMUŞLARLAR TRANSFERİM 14 nisan 16 saat 13:00 de transfErim gerçekleşti 2 embiryo konuldu yine 5.gün embiryosu bu kez 1,5 saat yattım ardından wc ve ardından iki saat daha merkezde yattım
Transfer sonrasi ne yaptım bu kez ilki gibi yapmadim merkezde 3,5 saat yattım eve gelir gelmez duş aldım doktoruma Danıştim almamda bir sakınca yok dedi ilkinde de öyle demişti ama ben dus alırsam ışık taneleri düşer diye korkmustum ikinci transferde ise kendimi Manevi olarak huzurlu hissetmek için gusul abdesti aldım yani 5 dk lik bir dus ılık suyla ardından yemeğini yedim ve uzandı bu kez öğle sürekli yatmadim kahvaltımi yemeğimi kendim hazırladım onun dışında hep uzandım ama hasta modunda değil tv izledim kitap okudum ilkinde çok ağrılarım olmuştu ve bunu Ohh tutma ağrısı diye yormustum ama meğerse opu nun verdiği ağrılarmış bu kez transferin 2.günü belimde sırt bölgemde ağrı oldu sonra olmadı 4.gün sulu akinti oldu normal jel in verdiği akinti dan baskaydi 8.günü hafif varlı yok arası kasik ağrısı oldu kısaca bu kez agri sizi belirti olmadı ama ilk üç gün gergin ve alingandım ağladım tutmadı yine diye ama sonuç pozitif...
Dondurulmus transfr Sonucum POZİTİF :))) 10. Gün 24 nisan 16 sabah uyandım heyecanliyim stresliyim dayanamadım eşim gebelik testi aldı yaptım hayatım boyunca ilk defa o testte ikinci çizgiyi gördüm inanamadım aglamak tan ne yaptığımı bilemedim apar topar devlet hastanesine gittik kan verdik o bir saat geçmedi sonunda sonuç elimdeki 226 o anki duygularımı inanin tarif etmek zor 12.gün yani bugün memorial de kan verdim ve sonuç 457 doktorum tebrik etti suan çok sevincliyim inşallah Rabbim sağlıkla kavuşturur.... ve Rabbim Her isteyene bu duyguyu yaşatır...
İKi TÜP BEBEK TEDAVİSİNDEN ÖĞRENDìKLERìM====
1.Transfer den sonra sürekli yatmanın,hapsurmanin,oksurmenin,duş almanın,tutunmaya bir etkisi olsaydı ilk transfr im pozitif ikincisi negatif olurdu
2.Embiryo kalitesi tabiki çok önemli ama ilk transferde benimle aynı gün transfer yasayanlarin embiryolari kaliteli değildi benimki kadar ama tutundular yani bu da nasip meselesi
3.Stresin etkisi yok tabiki stres zararlı ama bizim için zararlı tabiki stres yapmayın benim gibi aglamayinda ama yaptıysaniz da strese girdim ağladım tutmiyacqk demeyin
4.Opu sonrasi her ağrı belirti değil opu nun verdiği ağrılar olabilir
5.Her kişide belirti olacak diye birşey yokmuş çünkü ikincisinde yaşamadım
6.Doktoruma güvendim merkeze güvendim Allaha Şükür çok destek oldular ilk olumsuz da asla güvenimi kaybetmedim onlara karşı çünkü gercek şu VAKTİNDEN ÖNCE ÇİÇEK AÇMAZ Rabbim nasip ettiyse Nasibini dağın altında da olsa gelir seni bulur Allaha şükürler olsun ben ikinci tüp bebekte buldum yolun başındayim inşallah sağlıkla devam eder.ama aranızda defelarca deneyenler varsa vazgeçmeyin lütfen vazgeçmeyin bu bir sınav Rabbim hepimiz için bu sınavdan başarıyla geçmeyi nasip etsin
7.En önemli kısım bu tedaviler bana belkide hayatım boyunca bulamiyacagim dostluklar kazandırdı. Birbirini görmeden sevmeyi öğrendim.iki insanın birbirini sevmesi için bedenlerin birbirini görmesi gerekmiyormus yürekler gördüyse sevgi başlarmis ve kardeş olmak için biyolojik bağ gerekmiyormus Tedavim boyunca yanımda olan
iki kardesim U umutttt ve @papatyaa123 Allah binlercekez razi olsun sizden en umutsuz anımsa umut oldunuz bana biliyorum yüz yüzede görüşecek ve bir ömür bu dostluğu surdurecegiz çok çok teşekkür ederim...
Ve şunu unutmayın sizi tanımadan her zaman size dua eden biri var bir elim karnımda Rabbi hebli mines salihin diyorum ardından her isteyene bu duyguyu yaşatır Rabbim diye dua ediyorum...
Sizde benim için dua edin Rabbim sağlıkla kavuştursun bebeğime...