Anosmi (koku körlüğü) yardım!

Cesaretinbedeli

Yine yeni yeniden...
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
150
9
96
Bir yakınım 3 aydır koku alamıyor. Tıp dilinde anosmi denen bu rahatsızlık hayatını olumsuz etkiliyor. Doktorların uyguladıkları yöntemler de işe yaramıyor. Alternatif tıp önerisi yani bitkisel çözüm önerisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum... Bu rahatsızlığı yaşayanlar ya da yakınlarında görenler belki yardımcı olurlar.. Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum...

bu konuda hiç bir bilgim yok ama benim kayınvalidemde koku alamıyor yalnız parfümü fazla sıktığımda yada çamaşır suyunu fazla kullandığımda genzinin yandığını söyler..yardımcı olamadığım için üzgünüm

Son düzenleme:

Bende koku kaybı ile ilgili konu açmıştım ama daha cevap gelmedi. Nadiren oluyor demekki. Bende aynı dertten muzdaribim yıllardır koku alamıyorum.. Etrafımdakiler şakasına takılıp ne şanslısın pis kokuları alamıyorsun diyorlar ama öyle değil işte.. Eve duman ve gaz dedektörü taktırmak zorunda kaldım.. O derece.. Ameliyat tedavi banamısın demedi.. Burda çözüm önerebilcek biri olursa bende yardıma açığım..

internette araştırıyorum ama geri dönüşü yok yazıyor her yerde bitkisel metodlar var.
BURUN KOKU ALMAZSA

Burunun koku almaması halinde uygulanacak terkipler:

Terkip 1:

«Sirkede ıslatılmış çörek otu tozu enfiye gibi buruna çekilir»1.

Terkip 2:

«Buruna acı badem yağı damlatılır»2.

Terkip 3:

«Özerlik tohumu kaynatılır. Elde edilen su ile burunun iç kısmı yıkanır»?.

Terkip 4:

«Buruna çöre otu yağı damlatılır»4.

Terkip 5 :

«Çöre otu kaynatılıp elde edilen mayi buruna çekilir»5.

Terkip 6:

«Çörek otu, gül kurusu, zırnık, yarpuz, nane. Bu maddelerden birer çay, kaşığı alınır. Terkip yapılır. Bir kor ateş üzerine konarak tütsüsü buruna çekilir

diye siz bunları denenidiniz mi?

Önce tıbbi şeyleri denedim artık bitkisel çözümlere geldi sıra.. Teşekkürler mlt44

Cok uzun zaman gecmis ama koku kaybi yasayan arkadaslar durumlari nasil hangi olay sonrasi olustu ...ben grip oldum ve 5gundur hic koku almiyorum.dr gittim 10 gun sonra yine gecmezse kalici olabilir dedi lutfen yardim edin psikolojim bozuldu...

Cok uzun zaman gecmis ama koku kaybi yasayan arkadaslar durumlari nasil hangi olay sonrasi olustu ...ben grip oldum ve 5gundur hic koku almiyorum.dr gittim 10 gun sonra yine gecmezse kalici olabilir dedi lutfen yardim edin psikolojim bozuldu...
Baya olmuş ama koku alabildnzmi bende 5 gundur koku alamiyorum

Ben de iki buçuk aydır koku alamıyorum arkadaşınız iyileştiği nolur cevap verin

Koku alma duyunuz yerine geldi mi bende aynı sorunu yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…