Anormal normal doğumum

Ah kıyamam size ya, okurken nefesimi tutmuşum ve resmen sinirlerim bozuldu. Benim de yaşadığım ilde yaşıyormuşsunuz, onu da bir sonraki yorumunuzda gördüm.

Burada zaten, özellikle ilk doğumlarını yapacak olan ve doğumla ilgili korkuları olan bir sürü hamile insan var.

Umuyorum ki, bu talihsiz ve üzücü doğum hikayeniz onları da biraz daha (belki de hiç yaşanmayacak olan) endişe ve korkuya sürüklemesin ve inşallah hepsinin doğumları en güzelinden, en kolayından olsun.

Sanırım ayın 2 Ocakta kontrolünüz olduğundan bahsetmişsiniz. Umarım çok iyi geçmiştir ve bu ilk kontrolden sonra duygularınız biraz daha farklılaşmıştır.

Mutlaka ki kolay değil hiç yaşadığınız ve böyle bir travma mutlaka ki olumsuz yönde etkilemiştir.

Eşinizin ve ailenizin desteğiyle, artık bebeğinize sağlıklı bir şekilde kavuşmuş olmanızın güzelliğine endekslenmeye çalışarak, inşallah en kısa sürede bu sıkıntınızı atlatmanızı umuyor, diliyor ve buna sonsuz inanmak istiyorum.

Geçmiş olsun tekrar, çok üzüldüm gerçekten, çok. Neyse ki şu anda, böyle bir doğumdan mütevellit başkaca problemler olmamasından ötürü teselli bulmak ve size de bir an evvel bu olayın etkisinden kurtulmanızı dilemekten başka yapılabilecek birşey yok sanırım.

Sağlıcakla kalın.

Neden sezeryan diyorum,belli bir saatin oluyor,hazırlanıyorsun gidiyor,sezeryan zihniyeti bu,
normal doğumda saatlerce senin bacaklarının arasında oturup senin bebeğinin merhaba demesini bekleyemiyor işte,
kadın doğumcun ancak son anda bebeği çıkarmak için geliyor,yanlışmıyım,
yok öyle saatlerce elinden tutup ninni gibi sesiyle seninle ilgilenen,normal doüum zihniyeti de bu..
sonra bu travma..
Umarım anlatabilmişimdir..

ben sezaryan oldum ama tramva yasadim resmen atlatmaya calisiyorum bana yaptiklarini.
simdi buraya uzun uzun yazamicam ama olunca sezaryanlada tramva yasaniyor
Allah herkese hayirli dogum naisp etsin

Doktorum melike yıldırım canım hastanede canan diye bir hemşire ve gülfer diye bir ebe var hepsinden şikayetçi olucam

bütün hasta haklarını kullan canım herkes cezasını ödesin inşallah, çok geçmiş olsun,inş. bu psikolojide atarsın üzerinden

Sagolun kizlar.. Hastanem malesef özeldi.. Özel Bursa çekirge doruk tıp merkezi..

tatlım ilk okuduğumda şok olmuştum ama hastanenin adını okuyunca yorumlarında hiç şaşiırmadım.. dorukta bu şekilde doğum yapan ilk sen değilsin ve sonda olmucaksın emin ol. beni çok yakın arkadaşımda orda aynı şekilde doğum yaptı ve çevreden de duydum ben..
neyse geçmiş olsun..

Allah bebeğini sana seni de ona bağışlamış çok şükür.ben de kötü bir doğum geçirdim ve çok zor atlattım sonrasını seni çok iyi anlıyorum.umarım sen benim gibi geç atlatmazsın tekrar geçmiş olsun ikinize de sağlıklar diliyorum.

Sagolun kizlar.. Hastanem malesef özeldi.. Özel Bursa çekirge doruk tıp merkezi..

ya şu an okuduklarıma inanamıyorum, bende mayısın sonunda doğum yapıcam allah nasib ederse ve dorukta olacak, doktorum da evrim hanım.. normal mi sezeryan mı diye doğum tecrübelerini okurken senin bu anlattıklarının altına benim o "çok güvendiğim doruk hastanesi" ni okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm!! aslında normal doğum istiyorum ,bi yandan da çok korkuyorum, ama emin ellerdeyim nasıl olsa diyordum taa ki şu ana kadar.. Ne yapıcam ben şmdi yaa !!!

geçmiş olsun 9 cm acılmıs daha ne beklemısler anlamadım ben 6 saat sunı sancı cekmıstım 1cm acılmıstı yanı acıklık 5cm oluyodu kı dayanayıp sezeryan olmustum sancı olum gıbıdır ya:KK43: bence sen sana bunları yapaını hastaneyı falan ıfşa etkı insanlar senın yasadıklarını yasamasınlar

melıke hanım zaten şu an doruktan ayrıldı bıldığım kadarıyla vay be abımın eşi sevket yılmazda doğum yaptı akşam 10 da göturduk gece 12 ye kadar ekran yazmaya yetiştiremıyor bırı yanıyor diğeri sönuyor saat gece 12 yı bır geçtı bır tane doğum yok gece vardıysındakı ebeler allah onları bıldığı gıbıyapsın gezınme yok dıyor kızcağız yatağa yat kalkma demişler oturup çay içiyorlar dedı resmen normal onlara göre sen acı çekmışın olmuşun ne var sankı sabah kı vardıye bır geldı yıne doğumlar başladı olmaya bu kadar allah korkusu olmayan ınsanların elıne düşürmesın rabbım hepimizi kurtarsın ınşallah..ebe ebe yanı ınsafı neyse onu yaşıcaz özeldekıde ssk dakı zubeydedekıde vicadnaına kalmışız hepsininn.....

annem de dıo kı kızım ozelde yappp barı sunı sancı verırler doğurturlar bılmıo kı onlarda farksızz...

Arkadaşım aynen ilk doğumumda yaşadıklarıma benzer şeyler yaşamışsın.
Hala o ebelere beddua ediyorum desem yeridir.
Bırakın kontrol etmeyi, açılmamı bile takip etmediler.
Ne bebeğin başı gelmiş mi diye baktılar ne de açılma silinme kontrol ettiler.
Nts aletindeki sancıların sıklığına bakılıp alındım doğuma.
Ve bebeğim ilk ıkınmamda çıktı.
Sen acı çekmişsin, sancıdan gebermişsin kimin umrunda,
onlar bebek hemen çıksın diye senin sancının son haddine kadar bekletiyorlar...
Son raddeye gelince zaten bebek doğuyor.
Onlar da tüm acıyı sana yüklemiş, kendileri de en basit yönünü üstlenmiş oluyorlar...
Bir de düşün ben ilk doğumumda zerre epudral yaptırmadım
ve sancıyı gece 12 den ertesi gün (artarak) ikindin 14 e kadar çektim.
O kadar sancı çekmediğine dua etmelisin.
Sen aslında sancının en zor olduğu dönemde doğuma yakın zamanda epudralin etkisinden çıkmışsın,
doğal olarak en acılı kısmına denk gelmişsin.
Ve bebeğin hemen çıkmasına rağmen bendeki kesi çok uzun dolayısıyla dikiş sayısı çok fazlaydı,
ne bebeğimi emzirmek için oturabildim, ne de şöyle doğrulup rahat edebildim.
Umarım insanoğlu ıslah olur, işkencenin başka versiyorunu sorumsuz sağlık çalışanlarıyla başbaşa kalmak!

Başımıza gelmeyen kalmadı şu sorumsuz sağlık personelleri yüzünden ben onlara hakkımı verdiğimiz vergileri helal etmiyorum o kadar. Çok geçmiş olsun arkadaşım Allah bebeğinle bir ömür boyu mesut etsin.

9 ay boyunca kendimi normal doguma motive ettim o kadar hazirlikliydimki o acıyı çekmek istiyordum yeterki kuzumu doğar doğmaz göreyim bir an önce kucağima alayım..

Neyse 22 aralik gecesi 2 gün süren sancılarım beş dakikada bir gelmeye başladı ve 00:30 da suyumun gelmesiyle apar topar kayinvalidemle birlikte hastaneye gittik..

Yatisim yapildi epidural istedim epiduralim yapildi ve bu şekilde sabah 6 ya kadar 9 cm açılmam gerçekleşti epidural olduğu için gram sancı duymadım.. Saat 6 gibi epiduralin etkisi geçmeye başladı ve doğum hanede sancılarım her dakika başı gelmeye başladı.. Başimda bir ebe ili hemşire beni çatala yatirdılar ve karşıma geçip doktoru beklemeye başladılar ben canımla uğraşırken onlar karşimda nöbet bitsede gitsek diye geyik muhabbeti yapiyorlardi sadece arada bir ebe gelip bebek yeterince aşagiya inmemiş diyordu ama bana kimse sanci gelince ikinmam gerektigini yada ne yapmam gerektigi hakkinda bilgi vermiyordu.. Bu arada epiduralin etkisi tamamen gecmisti ama kimse tekrar ilac vermiyordu epidural niye vermiyorsunuz dedigimde "sancilari hissetmen lazim veremeyiz" dediler.. öyle saçmalikmi olur neden epidural yaptirdim ben hemen ilacimi yapin dedim de öylelikli yarim doz yaptilar onunda etkisi yarim saatte yok oldu zaten.. doktorum geldi bakti bebek henüz inmemiş biraz daha vakti var deyip başka bir odaya uyumaya gitti!! Ve bu arada bana suni sancı ve rahim gevşetici verdiler.. Aradan bir yarim saat geçti 06.30 gibi ebe geldi bana sancim geliyormu dedi? Evet dedim annecim annecim diye bağırıyorum zaten epiduralde vermiyorlar şaka gibi gelmiş sancın varmi diyor bana .. Ebenin tepkisi kızlar " eee sancın varsa ıkınsana o zaman!!" Ne olduğumu anlamadım zaten çektiğim acının etkisiyle başladım ıkınmaya 1.5 saat ıkındım tek başıma ebenin tek yaptığı arada gelip bebeğin inip inmediğine bakmak oldu ne teselli veren var nede sancılarimi takip edip yönlendiren.. En son dr geldi ve bebeğin takıldığını çok kilolu ve koca kafali olduğunu bu nedenle çıkamadığını söyledi akabinde vajinamı kesti bacaklarımdan ve kollarimdan tutup iki hemşire var gucüyle karnıma bastırtı iki üç kere bu işkenceyi çektikten sonra bebeğim doğdu.. Doğdu ama yavrum 1.5 saat doğum kanalinda kaldigi icin baş kemikleri zedelenmiş ve ödem oluşmuş kafasında yavrumun.. 37 cm baş çevresi ve 3650 dogdu oğlum!! Tam iki saat işkence gördüm resmen kızlar.. Resmen diğer tarafa gittim geldim..Kaç kere fenalaştim oksijene felan bağladılar.. Son uarım saatte çığlıklarım yüzünden annem fenalaşmış kayinvalidem cocuğu görünce doktoru dövüyordu ne bu cocugun kafasi naptiniz gelinime 2 saat ne dogumu bu diye.. Eşim de ağlıyordu ben çıktığımda, her çığlığında canimdan can gitti dedi.. Hele en son napiyosunuz allah aşkina bırakın öldürüyorsunuz beniölüyorum allahim diye bağirmisim hatirlamiyorum..

O kadar epidural yaptirdim nasil epidural doğumdu anlamadım? benim dogumda cok rahat olmam lazimdi ama resmen kendi sancilarimim üstüne suni sancıyla dogum yaptim.. İcten dıştan yedigim dikişin haddi hesabı yok.. Cektigim acinin tarifi yok bütün dudaklarımı ısırmışım dudaklarim yara ve uçuk içinde kaldı..

Dogumdan çıkarken dikişlerim atıldıktan sonra epidural yapildi yüksek dozda ve 3 adet agri kesici iğne.. Öylelikle kalkabildim o masadan..

Şu an psikolojim bozuk ameliyat lafina hatta sağlık programlarini izlemeye bile tahammülüm yok.. Karnima dokunamiyorum dikişlerime dokunamiyorum.. Normal dogummu tövbe Allahim..
senin yazdıklarını okurken inan kendi doğumumu okuyomuşum gibi geldi arkadaşım , çok büyük geçmiş olsun neler çektiğini okadar iyi anlıyorumki..çünkü hemen hemen aynı doğumu bende yaşadım senin gibi.Hemde özel die adlandırılan hastanede.Bende epidural istedim 5.5 cm de yaptılar herşey doğum anına kadar çok iyiydi.Ikın dediler ıkındım,bu sefer hemşire bebk aşağı inmiyor die karnımdan bastırmaya başladı,bi doktor bastırıyor bi hemşire aynı anda da ıkınmamı istiyolar nası mümkün olcaksa kaburgamı kırıyolardı resmen:KK53: 1.5 saat sürdü doğumum benimde, en sonunda benimde bebğim kafası zedelenmiş ve uzun kafalı çıkmıştı.Ağlamadı çıktığında hemen küveze aldılar 24 saat sonra nöbet geçirdi çünkü çıkış sırasında kafa tasında kanama oluşmuş.Acilen izmir tepecik hastanesine sevk ettiler.17 gün küvezde yattı bebeğim,Allahıma şükürler olsunki şu an çok iyi ,kalıcı bir hasar bırakmadı yani şimdilik görünen birşey yok.acemi bir doktor yüzünden bebeğimden oluyodum nerdeyse,ona bişi olsaydı süründürürdüm onuda neyseki bebeğime bişi olmadı.Okadarda güvenmitim halbuki doktoruma.offf çok zor günlerdi neyse geçti gitti.Birdaha normal doğummu asla, ha normal doğumun kötülüğünden değil yeni doğum yapacakları korkutmıyım sadece bebeğimi riske atamam artık yoksa normal doğum gerçekten çok güzel birşey:KK8:
buarada senin bebeğin nası oldu iyimi bari??

9 ay boyunca kendimi normal doguma motive ettim o kadar hazirlikliydimki o acıyı çekmek istiyordum yeterki kuzumu doğar doğmaz göreyim bir an önce kucağima alayım..

Neyse 22 aralik gecesi 2 gün süren sancılarım beş dakikada bir gelmeye başladı ve 00:30 da suyumun gelmesiyle apar topar kayinvalidemle birlikte hastaneye gittik..

Yatisim yapildi epidural istedim epiduralim yapildi ve bu şekilde sabah 6 ya kadar 9 cm açılmam gerçekleşti epidural olduğu için gram sancı duymadım.. Saat 6 gibi epiduralin etkisi geçmeye başladı ve doğum hanede sancılarım her dakika başı gelmeye başladı.. Başimda bir ebe ili hemşire beni çatala yatirdılar ve karşıma geçip doktoru beklemeye başladılar ben canımla uğraşırken onlar karşimda nöbet bitsede gitsek diye geyik muhabbeti yapiyorlardi sadece arada bir ebe gelip bebek yeterince aşagiya inmemiş diyordu ama bana kimse sanci gelince ikinmam gerektigini yada ne yapmam gerektigi hakkinda bilgi vermiyordu.. Bu arada epiduralin etkisi tamamen gecmisti ama kimse tekrar ilac vermiyordu epidural niye vermiyorsunuz dedigimde "sancilari hissetmen lazim veremeyiz" dediler.. öyle saçmalikmi olur neden epidural yaptirdim ben hemen ilacimi yapin dedim de öylelikli yarim doz yaptilar onunda etkisi yarim saatte yok oldu zaten.. doktorum geldi bakti bebek henüz inmemiş biraz daha vakti var deyip başka bir odaya uyumaya gitti!! Ve bu arada bana suni sancı ve rahim gevşetici verdiler.. Aradan bir yarim saat geçti 06.30 gibi ebe geldi bana sancim geliyormu dedi? Evet dedim annecim annecim diye bağırıyorum zaten epiduralde vermiyorlar şaka gibi gelmiş sancın varmi diyor bana .. Ebenin tepkisi kızlar " eee sancın varsa ıkınsana o zaman!!" Ne olduğumu anlamadım zaten çektiğim acının etkisiyle başladım ıkınmaya 1.5 saat ıkındım tek başıma ebenin tek yaptığı arada gelip bebeğin inip inmediğine bakmak oldu ne teselli veren var nede sancılarimi takip edip yönlendiren.. En son dr geldi ve bebeğin takıldığını çok kilolu ve koca kafali olduğunu bu nedenle çıkamadığını söyledi akabinde vajinamı kesti bacaklarımdan ve kollarimdan tutup iki hemşire var gucüyle karnıma bastırtı iki üç kere bu işkenceyi çektikten sonra bebeğim doğdu.. Doğdu ama yavrum 1.5 saat doğum kanalinda kaldigi icin baş kemikleri zedelenmiş ve ödem oluşmuş kafasında yavrumun.. 37 cm baş çevresi ve 3650 dogdu oğlum!! Tam iki saat işkence gördüm resmen kızlar.. Resmen diğer tarafa gittim geldim..Kaç kere fenalaştim oksijene felan bağladılar.. Son uarım saatte çığlıklarım yüzünden annem fenalaşmış kayinvalidem cocuğu görünce doktoru dövüyordu ne bu cocugun kafasi naptiniz gelinime 2 saat ne dogumu bu diye.. Eşim de ağlıyordu ben çıktığımda, her çığlığında canimdan can gitti dedi.. Hele en son napiyosunuz allah aşkina bırakın öldürüyorsunuz beniölüyorum allahim diye bağirmisim hatirlamiyorum..

O kadar epidural yaptirdim nasil epidural doğumdu anlamadım? benim dogumda cok rahat olmam lazimdi ama resmen kendi sancilarimim üstüne suni sancıyla dogum yaptim.. İcten dıştan yedigim dikişin haddi hesabı yok.. Cektigim acinin tarifi yok bütün dudaklarımı ısırmışım dudaklarim yara ve uçuk içinde kaldı..

Dogumdan çıkarken dikişlerim atıldıktan sonra epidural yapildi yüksek dozda ve 3 adet agri kesici iğne.. Öylelikle kalkabildim o masadan..

Şu an psikolojim bozuk ameliyat lafina hatta sağlık programlarini izlemeye bile tahammülüm yok.. Karnima dokunamiyorum dikişlerime dokunamiyorum.. Normal dogummu tövbe Allahim..
canım gelmiş geçmiş olsun inşallah.Çok üzüldüm inan:KK43:bende epidurale inanmıyorum yani sancısız olduğuna ben normal diye msaya yattım epidural oldum sonra rahim açılmadı vb bi ton aksilik o ara ilaç etkisi geçti sancı vb. bebek geri kaçıyor doğum eylemi ilerlemiyor derken çektiğim onca işkence ve arka arkaya herkesin gelip gidip çatı muamelesi yapması ile 17 saat sonra sezeryan oldum:KK43:doğumun üstünden 29 ay geçti hala nefret ediyorum o günden:KK43:

çok geçmiş olsun, özelde bile durum buysa devleti düşünemiyorum...bende çok zor doğum yaptım ölümlerden döndüm ama sen daha kötü olmuşsun canım allah acil unutmayı nasip etsin...
ya benim en merak ettiğim şey şudur, hani o çatala yatırıyorlar ya doğum başlayınca... işte insanı nasıl bırakıp gidiyorlar, birde sen ıkın diyorlar ayrılıyorlar...
ya hadi o anda güçlü bi ıkınma ile doğsa veya ne bileyim bebeği fazla ileri itse vücut, bunlar olağan şeyler...resmen bebek düşecek yerlere kimsecikler yokken...
beni de ebe bırakıp gitti, birde dedi ki bebeğin saçlarını görüyorum ben sen ıkın hadi dedi, dışarı gitti...allahım yalvarıyorum nolur gitme bağırıyorum hastane inliyor ama umrunda değil...ıkın diyor ama ıkınamıyorum çünkü saçlarını gördüm deyince bebeğim doğup düşecek korkusuyla...
allahım doktorların ebelerin merhametlisine denk getirsin inşallah bütün anne adaylarını....
o ebeye hakkımı helal etmeyecem, etmiyorum....çünkü onun yüzünden ıkınamadım sancı geldiği halde, belkide bebeğim haznede fazla kalsa neler olacaktı...ebe hanfendi başımda beklese ıkınır ve kolayca yapardım doğumumu...helal etmiyorum asla...

canım sna resme3n eziyet çektirmişler şikayet etmedinmi kimseye..benim eşim acayip asabi bi adamdır ben o kadar bağırsamodoktorların hepsini hastaneye gömer de başımız belaya girer diye korkuyorum şimdiden:KK43:ama çok şükür herşeye rağmen geçmiş..allah hepimize hayırlı rahat doğum nasip etisn inş.

o hastanede çalışmıştım 2008 senesinde o zamanlar böyle değildi halam hamile orda doğum yapmayı planlıyor söyleyeceğim kesinlikle gitmesin

Son düzenleme:
Doktorum melike yıldırım canım hastanede canan diye bir hemşire ve gülfer diye bir ebe var hepsinden şikayetçi olucam

AH CANIM ABLAMIN DA DOKTORU MELİKEYDİ.3 OCAKTA DOĞUM YAPTI ABLAM DA.üSTELİK ABLAM preeklampsi HASTASI.
İLGİ ALAKA SIFIRRRR!
DORUKTAN NEFRET EDİYORUM.BENDE DORUKTA BURUN AMELİYATI OLMUŞTUM.KARŞILIĞINDA DÜZGÜN NEFES ALDIĞIM BİR BURUN YERİNE YAMUK BİR BURUN SAHİBİ OLDUM.

SANA DA GEÇMİŞ OLSUN.UMARIM ATLATIRSIN KISA ZAMANDA

Ayy canım zaten normal doğumdan çok korkuyorum şu yazdıklarını okuyunca gittim gittim geldim diğer tarafa resmen
Allahım sağlık sıhhat versin sana da oğluşuna da
Allah kimseyi kıymet bilmeyen, vicdansızların eline düşürmesin

X