Anneyi çileden çıkaran çocuk :(

incitanemmm

sensiz olamam ki...
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
2.376
0
156
İstanbul
slm kızlar 3 yaşında oğlum var sabah sekizde kalkar akşam onbirde yatar,hareketli bir çocuk ve yaramaz gittiğimiz evlerde sürekli oraya buraya koşar söz dinlemez tabi insanlarda sen bu çocuga dur demiyor musun ne yaramaz diyorlar,şimdi birde alt komşumun oğlu ile arkadaş oldu benim oğlum saf alt komşumun oğlu uyanık olduğu için onun dediklerini yapıyor hiç uyanık değil bazen öyle istekleri oluyorki çileden çıkıyorum ama o istekleri komşumun oğlunun dedikleri olduğunu biliyorum,onun dediklerini yapıyor örnek alıyor ne yapacagımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :44::44::44:

Lütfen çileden çıkma...
Biliyorum aslında üzüldüğün için yazıyorsun bunları...
Çocuğunu bu dünya da en çok yine sen seviyorsun...
Gelecek kaygısından dolayı bunları yaşıyorsun...
Ama bir çocuk büyütmüş ve 3,5 yaşında bir çocuk daha büyütmeye uğraşan ben şunu diyebilirim ki geçecek...
En fazla 1 sene sürer ama sonra geçer...
Büyümeye, kendini keşfetmeye, güvenini geliştirmeye uğraşıyor...
Birey olduğunu kanıtlamaya kendi kararlarını sana ve çevresine kabul ettirmeye etrafı keşfetmeye uğraşıyor...
Tek yapmamız gereken sabırlı, şefkatli ve dikkatli olmak...
Bu demek değil başıboş bırak sürekli ona çaktırmadan kontrolü elinde tut...
Ve etrafın boş sözlerine kulaklarını tıka olur mu?
Çocuğun asla bir daha 3 yaşına gelemeyecek...
Bir daha bu duygularını yaşayamayacak...
Kolay değil biliyorum çünkü yaşadım ve yaşıyorum...
Kolaylıklar diliyorum...
Sevgilerimle...

dün araba aldım oğlum güzel güzel oyna kırma dedim alt komşunun oğlu geldi oynadılar sonra gitti bizimkide inmek istedi arabayı alıp indi geldiki araba kırık okadar diyorum oğlum eşyalara zarar verme eşyalarına dikkat et bak yusuf(alt komşumun oğlu) nasıl kendi oyuncaklarına dikkat ediyor sende et diyorum hiç şimdi ne yapıyım ya sinirden ölüyorum

Evet gerçekten sinir bir durum ama o cansız bir oyuncak, oğlun ise canlı bir varlık...
Hem de senin için dünyalara bedel harika bir mucize...
Zamanla eşyalarına değer vermeyi onları korumayı öğrenecektir...
Kaç eşya parçalandı bizim de insan hakikatten sinir oluyor seni anlayabiliyorum...
Alıp geliyorsun hopp daha iki saat olmamış kırılmış...
Benim ufaklıkta öyle ...
Ama zamanla kıymetlerini anlıyorlar merak etme...
Ben bunu büyük oğluma şöyle öğrettim...
kırdığı oyuncağın yerine almadım o kırık oyuncakla oynamaya devam etti...
İstediği zaman da alamayacağımı oyuncaklarına zarar vermeden öğrendiği zaman
yenisini alacağımı söyledim...
Biz de işe yaradı, umarım sizde de yarar...
Ama bunun için sabırlı, kararlı ve sakin olmamız gerekiyor...

mühim olan oyuncak değil onun kıymet bilmemsi ve hep yusufa gidiyor orda kırılıyo oğlum ben yaptım diyo bende ne diyeceğimi bilemiyorum şimdi ceza verdim koridorda oturuyor aceba bende mi sorun :44:

Bu yaştaki bir çocuktan kıymet bilmek gibi davranışları beklemeyin bana kalırsa. Kırar da, döker de dağıtır da... Daha 3 yaşında çünkü. Söz de dinlemez. 1-2 yıl sonra düzelir. Belki yeni oyuncak almamak çözüm olabilir bilemiyorum. Benimki de daha 2,5 yaşında.
Bir de çocuğunuzu başka çocuklarla karşılaştırıp, örnek göstermeyin. Bak o yapıyor sen yapmıyorsun , o yapmıyor sen yapıyorsun vs. Psikolojik olarak zarar verir çocuğunuza. Daha hırçın olur. Karakterinde de yer eder.

Benimde 3 yaşına girmek üzere olan bir oğlum var.Şimdiye kadar o kadar çok oyuncak aldıkki 2 bilezik bozardım rahat..Kıymet bilmiyorlar tabi.Benimkide kırıyor hemen.En iyisi artık fazla oyuncak almamak diyorum.Uyarıyorum oğlum kırma güzelce oyna diye ama bir zaman sonra mutlaka oyuncağın biryerleri kırılmış oluyor.Bunun için kızmak çok yersiz bence.Kızınca ne olacak düzelecek mi hayır.Ama yeğenim hiç kırmaz alındığı gibi durur.Onunla kıyaslıyormuyum oğlumu asla..Her çocuk farklı oluyor.Sizde çok sık göndermeyin oğlunuzu komşunun evine.Kaldı ki yanlız gitmeside yanlış bence.Benimle gidecek benimle gelecek.Şimdiden komşuda olsa tek göndermem.Gündüz uykusu olmadığı için zor tabi.Ne zaman bıraktı uykuyu.Uyusa dinlense daha sakin olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…