• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneye 1300 lira destek geliyor

bir kere bes kere oyle bir aciklama yok diye biliyrum.Nerede aciklandi dediginiz
Bu paket kulağa hoş geldiğinden arada sırada medyaya yansıtılıyor. :) Bundan bi kaç ay önce yine gündemdeydi. Orada tek ödeme deniliyordu.

Zaten bu pakette de "altın parası" deniliyor. Yani tek ödeme.

bir defaya mahsus verilen 400-500 tl için çocuk yapacak olan binlerce insan vardır ya yazık ülkeme..

dogum yapilinca sgk dan zaten dogum parasi veriliyor ben ilk cocugum icin 1610 tl ikinci cocugum icin 2400 du sanirim almistim.100 tl ye yakinda emzirme yardimi veriliyordu.Dogum iznin bittikten sonra alabiliyorsun.ben 4 ay izin kullanmistim ikisindede.Ama uzatanlar varsa bilemm.Altin deniyormus bu yardimi sgk guvencesi olan olmayan herkesi kapsayacak sanirim.

Bu çocuk parası sadece 1 kerelik yapılan ödeme değil mi?? Aman ne teşvik ne teşvik..

Bu kadar düşünülüyorsak, doğumlar ücretsiz olsun, çalışan hamilelerin hakları tam anlamıyla korunsun ve doğum izni süresi mantıklı rakamlara çekilsin.. Doğum öncesi 2 , sonrası 2 ay ücretsiz izin ne işe yarıyor. Alınan ekstra 6 aylık izinde de işveren isterse de işten çıkartabiliyor.

Göz boyamanıza, geçici çözümler yaparak milletin ağzına bir parmak bal çalmaya gerek yok..

dogum yapilinca sgk dan zaten dogum parasi veriliyor ben ilk cocugum icin 1610 tl ikinci cocugum icin 2400 du sanirim almistim.

Bişi sorabilir miyim? Bu doğum parası sadece çalışanlar için yada sigortalılar için geçerli değil dimi? Her doğum yapan alabiliyor dimi?

Bişi sorabilir miyim? Bu doğum parası sadece çalışanlar için yada sigortalılar için geçerli değil dimi? Her doğum yapan alabiliyor dimi?
Evet cnm sosyal guvencesi olanlar icin.Ondan oncede yazmissin hastanelerde dogumlar ucretsiz zaten 18 yasina kadarda cocuklar sgk li olsun olmasin anne babasi saglik guvencesi var.Aile hekimlikleri gebelik kontrolu dahil herseyi yapiyor asilar tahliller ucretsiz cogu hastanede cocuk dusunmeyenede aile planlamasi ile ilgili ucretsz korunma cozumleri uygulaniyor.

Evet cnm sosyal guvencesi olanlar icin.Ondan oncede yazmissin hastanelerde dogumlar ucretsiz zaten 18 yasina kadarda cocuklar sgk li olsun olmasin anne babasi saglik guvencesi var.Aile hekimlikleri gebelik kontrolu dahil herseyi yapiyor asilar tahliller ucretsiz cogu hastanede cocuk dusunmeyenede aile planlamasi ile ilgili ucretsz korunma cozumleri uygulaniyor.

Öncelikle teşekkür ederim.. Sonra ise haklısınız ben direk kendimi düşünerek söyledim :) Özel olunca ücretli oluyor onu unuttum :oops::KK5:

Öncelikle teşekkür ederim.. Sonra ise haklısınız ben direk kendimi düşünerek söyledim :) Özel olunca ücretli oluyor onu unuttum :oops::KK5:
Ama sut parasini butun anneler alabiliyor sgkli olsunolmasin.Babaya veriyorlar o zaman 5 senede suresi var istedigin zaman gidip basvurup aliyorsun.Allahim hayirli dogum nasip etsin sanada bi avazda insallah

Ama sut parasini butun anneler alabiliyor sgkli olsunolmasin.Babaya veriyorlar o zaman 5 senede suresi var istedigin zaman gidip basvurup aliyorsun.Allahim hayirli dogum nasip etsin sanada bi avazda insallah
Amiin çok teşekkür ederimm.. Allah bütün hamilelere hayırlı doğumlar nasip etsin :anneadayı::KK51:

Back
X