annesiz annelere ve annesiz yavrulara((

E

Elis

Ziyaretçi
YABANİ OTLARIN ARASINDA GİZLİ SAKLI KALMIŞ, ÜZERİNE DÜŞMÜŞ GÜNEŞ IŞIKLARINI İÇİNE HAPSETMİŞ EBRULİ MORUN BİRBİRİNDEN GÜZEL TONLARIYLA BEZELİ KIR MENEKŞELERİ. KOYU YEŞİL YAPRAKLARININ ARASINDA BÜYÜK BİR ALÇAKGÖNÜLLÜLÜKLE HAFİFÇE EĞİK BAŞLARI, YUKARIYA UZANMIŞ NARİN GÖVDELERİYLE ÇOK GÜZELLER. NE KADAR GİZLENİRSE GİZLENSİNLER, BURCU BURCU YAYILAN MİS KOKULARI ONLARI ELE VERİYOR. SİZLER ANNEMİN MUTLULUK ÇİÇEKLERİ...

HER AN HOYRAT BİR AYAĞIN ALTINDA EZİLEBİLECEK KADAR KORUMASIZ, HER TARAFI KAPLAYAN ARSIZ OTLARIN ARASINDA FARK EDİLMEK GİBİ BİR KAYGILARI OLMADAN ETRAFA NEŞELİ BİR GÜZELLİK SAÇARAK YAŞIYORLAR. YAŞAMA SEVİNCİYLE DOLU, SEVECEN GÖZLER GEREKİYOR ONLARI GÖREBİLMEK İÇİN… DÜNYANIN HİÇ BİR PARFÜMÜNÜN BOY ÖLÇÜŞEMEYECEĞİ GÜZELLİKTEKİ KOKUSUNDAN, GÖRÜNTÜSÜNDEN MUTLU OLABİLMEK İÇİN AŞMIŞ OLMAK GEREKİYOR BİR ÇOK ŞEYİ. İLAHİ BİR SEVGİ GEREKİYOR YÜREKLERDE. VE NE YAZIK Kİ, BU MUTLULUĞU TÜM BENLİĞİYLE, YÜREĞİYLE HİSSETMEK HER İNSANA BAHŞEDİLMİYOR… NE HERCAİ, NE DE AFRİKA, ONLAR HİÇBİR ÇİÇEKÇİ DE SATILMAYAN, YABANİ KIR MENEKŞELERİ...

BİR HIDRELLEZ GÜNÜ, YILLAR SONRA GİTTİĞİMİZ DEDEMİN KASABASINDA, KÜÇÜK FAKAT SUYU BOL VE HIZLI AKAN BİR DERENİN KENARINDAYDILAR. SÖĞÜT VE KAVAK AĞAÇLARININ ALTINDA, ANNEMİN ONLARI FARK ETTİĞİ ZAMAN YÜZÜNE YAYILAN AYDINLIK DOLU KOCAMAN GÜLÜŞÜNE NEDEN OLAN GÜZELLİKLERDİ ONLAR. O GÜN YABANİ KIR MENEKŞELERİN ONDA UYANDIRDIĞI SEVİNÇ VE MUTLULUĞUN BENİM DE YÜREĞİME YERLEŞTİĞİ GÜN OLMUŞTU. FARK EDİLMEYECEK KADAR KÜÇÜK ŞEYLERDEN MUTLU OLMAYI ANNEMDEN O GÜN ÖĞRENMİŞTİM. KÜÇÜK BİR DEMET NE GÜZEL OLURDU. EĞİLDİM KOPARMAK İÇİN. ANNEM, “DUR” DEDİ, “SAKIN HA”...

MUCİZELERE İNANMAZDIM, TA Kİ YILLAR SONRA NEREDEN ORTAYA ÇIKTIKLARINA AKLIMIN BİR TÜRLÜ ERMEDİĞİ KIR MENEKŞELERİNİ ANNEMİN MEZARINDA GÖRENE DEK... ONLARI ORADA ÖYLE KENDİLİĞİNDEN BİTMİŞ GÖRÜNCE TIPKI YILLAR ÖNCESİNİN HIDRELLEZ GÜNÜNDEKİ GİBİ KALBİMİ ISITAN SICACIK GÜLÜŞÜNÜ YENİDEN İÇİMDE HİSSETTİM. TAŞIYAMADIĞIM AĞIRLIKTAKİ HÜZNÜMÜN YERİNİ GÖKYÜZÜNDE ÖZGÜRCE UÇAN BİR KUŞUN KANADINDAN DÖKÜLEN, HAVADA DANS EDEREK YERE İNİYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜP DE ASLINDA YERE HİÇ DÜŞMEYEN BİR MİNİK TÜY TANESİ ALDI.

ANNEMİN GİTTİĞİ O YERLERDE MUTLU OLDUĞUNUN, YALNIZ OLMADIĞININ BİR İŞARETİ OLARAK GÖRDÜM ONLARI VE BUNUN İÇİN TÜM KALBİMLE TANRIYA ŞÜKRETTİM...

ne diyeyim sana arkadaşımgece gece ağlattın beni hüngür hüngür.
nerden buldun bu yazıyı emeğine sağlık çok güzel rahmetli anneciğim geldi hemen aklıma.
onunda mezarında menekşeler çıktı kendiliğinden gözümün ününe geldi.

teşekkürler paylaşmın için tekrar.

aglatmak istemezdim seni inan....oyle gezinirken buldum,paylasmak istedim sizlerle...
annecigine Allahtan rahmet dilerim...:Saruboceq:
sanada buyuk sabirlar:Saruboceq:
hamilesin heralde yanilmiyorsam,hayirli evladin olmasini dilerim canim.....:Saruboceq:

emegıne ve dusuncene saglık canım..cok ama cok guzel bır yazı..saolasın

benide çok duygulandırdın zaten annemi çok özledim:) Allah onları başımızdan eksik etmesin

cok tesekkur ederim arkadaslar,,,,bende okurken cok duygulanmistim.....bende annemi cok ozluyorum cok sukur hayatta amaaa,
gurbetteyim ben.....oyle her sene de gidenlerden degilim ben...
hep derim kendi kendime,annem bana herseyi ogrettin de,su kahrolasi gurbetin acisini neden soylenmedin ,neden gitme kizim demedin,,,neden saclarimdan cekerek beni yolumdan dondurmedin.....ah anacim ah....icim ah larla dolu,keske lerle dolu...hasretle dolu...

neyse,,,,,
tum annesi yaninda olanlara ne mutlu,Allah ayirmasin iyisallah:Saruboceq:

olmayanlarada(aslinda yaninizda, yanlizca siz gormuyosunuz)Allahtan sabir dilerim.....:1hug:
tekrardan tesekkurlera.s.

paylaşım için çok tşk canım
annesi rahmetli olanlara baş sağlığı vede sabır diliyorum
annelerimizin kıymetini onlar yaşarken bilelim canlarım allah hepinize uzun ömürler yazsın

cok tesekkur ederim arkadaslar,,,,bende okurken cok duygulanmistim.....bende annemi cok ozluyorum cok sukur hayatta amaaa,
gurbetteyim ben.....oyle her sene de gidenlerden degilim ben...
hep derim kendi kendime,annem bana herseyi ogrettin de,su kahrolasi gurbetin acisini neden soylenmedin ,neden gitme kizim demedin,,,neden saclarimdan cekerek beni yolumdan dondurmedin.....ah anacim ah....icim ah larla dolu,keske lerle dolu...hasretle dolu...

neyse,,,,,
tum annesi yaninda olanlara ne mutlu,Allah ayirmasin iyisallah:Saruboceq:

olmayanlarada(aslinda yaninizda, yanlizca siz gormuyosunuz)Allahtan sabir dilerim.....:1hug:
tekrardan tesekkurlera.s.

paylasimin icin tesekkür ederim arkadasim dugulandirdin beni ama özelliklede su yukarda yazdiklarinla dahada cok duydulandirdin sanki kendini anlatirken benide anlatmissin. 18 yasimdaydim bende gurbete geldigimde kizim simdi 18 inde ona her baktikca " anne sen beni nasil gönderdin ya" diyorum kendi kendime. neden gurbetin bu kadar zor ama kolay vazgecilmez bisey oldugunu anlatmadin bana?:çok üzgünüm:

paylasimin icin tesekkür ederim arkadasim dugulandirdin beni ama özelliklede su yukarda yazdiklarinla dahada cok duydulandirdin sanki kendini anlatirken benide anlatmissin. 18 yasimdaydim bende gurbete geldigimde kizim simdi 18 inde ona her baktikca " anne sen beni nasil gönderdin ya" diyorum kendi kendime. neden gurbetin bu kadar zor ama kolay vazgecilmez bisey oldugunu anlatmadin bana?:çok üzgünüm:

cok tesekkur ederim kader arkadasim.....gurbeti bi yasayan bilir dime...ben de 18 ime yeni basmistim buraya geldim (4 ocak pazar 5.40)kaynatam bizi havaalanindan almaya gelince ,hosgeldin kizim dediginde hosbulduk diyemedim bogazim dugumlendi sanki:çok üzgünüm:ben arkada oturuyodum ve yol boyunca agladim esim ve kaynatam duymasin agladigimi diye sessizce hep agladim cebim islak mendillerle doldu...yollar bitmedi bi turlu.bagira bagira aglamak ,feryat atmek annemi istiyorum demek istedim ama yapamadim...
anneligi 20 yasinda tattim ,evlat sevgisinin ne oldugunu anlayinca dedimki--annem beni hic mi sevmiyoduda buraya gonderdi,ben olsam kizimi asla gondermem---ben bunu 1 yada 2 sene once anneme soyledim--uzuldu tabi sevmemmi kizim dedi sen benim ilk gozagrim,canim ,cigerimsin simdiki aklim olsa verirmiydimseni uzaga....ama hersey kader kismet tabi...benim babam hasta ,acillik oldu babam ama ben yanlizca telefonla yaninda olabildim...dedim ya oyle hersene giden lerden degilim ben,babam hasta diyim kosup gidemem ben....gecen babam hasta olmasina rahmen bi istegin varmikizim diye sordu,dedim babam var,ne dedi,dedim babam acilarini bana ver baska hic bise istemiyom senden......agladi,uzuldu..:çok üzgünüm:..................daha neleeeeer neler.....surdaki 11 senemi 11 omur yasasam anlatamam......anne kizi gezerken gordummu o kadar duygulanirim ki...benim annem benim evimi bilmez yasadigim yerleri bilmez,,,oysa okadar isterdimki ,telefon acip aksama bende yemek yiyecegiz demek,pazara giderken annemide alip gitmek......daha neler neler....tabi bunlarin hepsi hayal....ayrilik cok zor....Allahim hepimize kolaylik versin...bizim yollarimizi gozleyenlerede....seni cok iyi anliyorum.....son pismanlik fayda etmiyo.....ne yapalim saglik olsun(demekten baska care yok)hersey gonlunce olsun....:1hug:

X