Onkoloji - Kanser ve Türevleri Annesi meme kanseri olup risk taşıyanlar

denizim0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
970
221
Arkadaşlar,
Annem yıllar önce meme kanseri oldu. Birlikte gittiğimiz her doktor benim de risk altında olduğumu söyledi. 30 yaşındayım. Bu şekilde risk taşıyanlarla ne hissettiklerini paylaşmak istiyorum. Kontrollere elbette gitmeliyiz ama bu risk doğru mudur bukadar sizcefisfisfis?

benim de annem meme kanseri.daha doğrusu kanseriydi
18 sene önce bu illet bizi bulduğunda henüz 11 yaşındaydım
annem sadece parça alınarak ilk müdahelede rahatlamıştı
ama 8 sene önce tekrar kötü günler geldi ve maalesef annemin memesi alındı:çok üzgünüm:
8 senedir çok şükür kontrollerinde birşey çıkmıyor annemin
ben de 29 yaşındayım ve aslında kontrollerimin yapılmaya başlanması lazım artık
tabiyiki riskimiz diğer insanlara göre daha fazladır ama ille de bizi bulacak diye birşey de yok
ama ben korkmuyorum ve bu illet hastalığın beni bulacağına da inanmıyorum
dilerim seni de bulmaz arkadaşım:1hug:
sevgilera.s.

Son düzenleme:
benim de annem meme kanseri.daha doğrusu kanseriydi
18 sene önce bu illet bizi bulduğunda henüz 11 yaşındaydım
annem sadece parça alınarak ilk müdahelede rahatlamıştı
ama 8 sene önce tekrar kötü günler geldi ve maalesef annemin memesi alındı:çok üzgünüm:
8 senedir çok şükür kontrollerinde birşey çıkmıyor annemin
ben de 29 yaşındayım ve aslında kontrollerimin yapılmaya başlanması lazım artık
tabiyiki riskimiz diğer insanlara göre daha fazladır ama ille de bizi bulacak diye birşey de yok
ama ben korkmuyorum ve bu illet hastalığın beni bulacağına da inanmıyorum
dilerim seni de bulmaz arkadaşım:1hug:
sevgilera.s.

Sağol canım. Ben ne yazıkki annemi 8 yıl önce kaybettim. Çok sıkıntılar yaşadık hatırlamak bile istemiyorum. Ben de bu hastalığın bana bulaşacağına inanmıyorum. Zaten doktorların da bir kısmı genetik geçişi kabul etmiyorlar. Dediğin gibi illede bizi bulacak değil.
Sevgiler.a.s.

benım annemınde beş yıl once göğsü alındı.ben şuan 23 yaşıındayım ve dun kontrol amaclı doktora gıttım ve ıkı göğsümdede kis cıktı hemen annemın doktoruna gıttık zaten korkudan herseye supheyle yaklaşıyoruz ve hastaneden cıkıp doktora gıdene kadar ömrumden ömur gıttı.şimdi kontrol altında tutulacagım sürekli kontrollerım olcakçama annenızın kanser olması sızdede olcagı anlamına gelmez.sadece diğer kadınalr 100de bır ıhtımal varsa sızde bı ıhtımal ıkı katına cıkıyo ve 100 de ıkı ıhtımalle sızdede olabılır.ama bence sureklı kontrole gıtmenızde yarar var nekadar erken okadar ii..

benım annemınde beş yıl once göğsü alındı.ben şuan 23 yaşıındayım ve dun kontrol amaclı doktora gıttım ve ıkı göğsümdede kis cıktı hemen annemın doktoruna gıttık zaten korkudan herseye supheyle yaklaşıyoruz ve hastaneden cıkıp doktora gıdene kadar ömrumden ömur gıttı.şimdi kontrol altında tutulacagım sürekli kontrollerım olcakçama annenızın kanser olması sızdede olcagı anlamına gelmez.sadece diğer kadınalr 100de bır ıhtımal varsa sızde bı ıhtımal ıkı katına cıkıyo ve 100 de ıkı ıhtımalle sızdede olabılır.ama bence sureklı kontrole gıtmenızde yarar var nekadar erken okadar ii..

evet haklısın ne kadar erken o kadar iyi
annemdeki kisti farkettiğimizde henüz 1 haftalık bu demişti doktor
erken teşhis çok önemli
ama canım lütfen kötü düşünme ki kötü olmasın

çok çok geçmiş olsun
iyi haberlerini duyalım inşallaha.s.

Sağol canım. Ben ne yazıkki annemi 8 yıl önce kaybettim. Çok sıkıntılar yaşadık hatırlamak bile istemiyorum. Ben de bu hastalığın bana bulaşacağına inanmıyorum. Zaten doktorların da bir kısmı genetik geçişi kabul etmiyorlar. Dediğin gibi illede bizi bulacak değil.
Sevgiler.a.s.

ben inanıyorum ki her hastalıkta ve herşeyde de olduğu gibi düşünce gücü çok önemli
hep korktuğumuz başımıza gelir deriz ya işte aynen öyle oluyor

:çok üzgünüm:başın sağolsun canım
allah sana sağlık versina.s.

benim anemde e kistler vardı inat etti aldırmadı şu anda onun deyimi ile göğüsleri "şıkır şıkır". ben 32 yaşındayım ve sağ göğsümde iki kitle var.kanser değilmiş ama fibradenom gibi duruyor henüz belli değil.annemin de bu yaşta böyle başlamış.adet zamanlarımda ağrıdan mahvoluyorum.doğrusu tekrar usg lazım ama korkuyorum ameliyattan.ama ablamda hiçbirşey yok.işin garibi,annemin tüm hastalıkları bende toplanmış.varis başlangıcı var genetik diyorlar.guatr var o da hakeza öyle imiş....

benim anneminde geçen yıl göğsü alındı.ben de 40yaşındayım ve ara arafibrokistikler oluşuyorama kanserden değil tedavisinden korkuyorum

benim anneminde geçen yıl göğsü alındı.ben de 40yaşındayım ve ara arafibrokistikler oluşuyorama kanserden değil tedavisinden korkuyorum

Hiç de korkma arkadaşım. Talinin dediği gibi düşünce gücüyle çok ilgili bu işler. Benim annem hiç bişey yokken bile korkardı hastalığı resmen çağırdı kendine. Aklına bile getirmemek en güzeli.

benımde babaaannemım ıkı gogsu alınmıs 80 kufur yasında ve o hastalıkla hıcbır sorunu yok ben 23 yasındayım genetık olabılır dıye doktora gtııtım yarın ultrsona gırecem ınsallah sonucalrım temız cıkar

mrb benim annemin 3,5 yılönce göğsü alındı.o gün bugündür kanser sanki hep ensemizdeymiş gibi hissediyorum.yarın annemin kontrol günü,kan tetkikleri ve mamografi iyi çıktı.yarın da tomografi ve sintigrafi yaptırmaya gidicez.Allahın izniyle 5 yılı atlatırsa tamamen risk kalkacak.bu arada ben de 30 yaşına geldim.hala çocuk doğuramadım.bu da riski arttırıyor.daha yakın zamana kadar sigara içiyodum 8 ay önce bıraktım.ilk adetimi erken yaşta(12 yaş gibi) görmeye başladım ve tüp bebek tedavisinde bir sürü hormon iğnesi yapıldım ve daha da yapılıcam.bunların hepsi son madde kesin olmamakla birlikte riski daha da arttırıyor.yani anlıyacağınız potansiyelim çok yüksek.Allah korusun ama bu ihtimali düşünmek istemiyorum.tek derdim hamile kalıp hayırlısı ile çocuk doğurabilmek ve annemin 5 yıllık riskli dönemi geçimesi...

selam ezine.bu arada bizde ezineliyiz yani annem.benim ilkokul dönemim orada geçti.aynı şekilde annemin tek göğsü alındı.ben 39 yaşındayım her sene meme usg çekiliyor .bu sene mamografide çekildi.düzenli kontrol altındayım.emzirmemekde bu kanser türünün riskini arttırıyor.

selam ezine.bu arada bizde ezineliyiz yani annem.benim ilkokul dönemim orada geçti.aynı şekilde annemin tek göğsü alındı.ben 39 yaşındayım her sene meme usg çekiliyor .bu sene mamografide çekildi.düzenli kontrol altındayım.emzirmemekde bu kanser türünün riskini arttırıyor.

mrb canım.şimdi istanbuldasın galiba.ben dediğim gibi daha çocuk yapmaya çalışıyom pek o konuyu düşünmemeye çalışıyom zaten de mamaografi 30 dan sonra çekiliyo galiba

merhaba kızlar,ben de sizdenim, annem 4 yıl önce meme kanseri geçirdi,tedavi gördü ama göğsünü almadılar,sadece kötü parçayı temizlediler.5.yılın içine girmek üzereyiz çok az kaldı, 5 yılı hastalık tekrarlamadan geçerse eğer doktorlar iyileştiği konusunda umut ışığı yakmaya başlıyolar, bende korkuyorum kızlar biz birinci dereceden risk altındayız tıbben ama, bide şöle bişi var mesela annem bu hastalığı geçirdi ama sülalesinde annesinde teyzesinde falan yoktu bu hastalıktan, genetik olarak ailesi bu hastalığı taşımayan kişilerde olabiliyo,bu da demek oluyoki genetik olarak bu riski taşısakda olmama ihtimalimiz tabiki var.30 yaşındayım bende korkuyorum ama korkmanın hiçbi faydası yok malesef tetkiklerimizi olmamız gerekiyor düzenli bişekilde, bende bugün adet bozukluğu ve akıntı şikayetiyle dr.a gidcem,1.dereceden yakını meme kanseri geçirenlerde rahim kanseri riski oluşuyomuş ay aklıma kötü kötü şeyler geliyo,korkuyorum kızlar, senağlamaAllah annelerimize sağlık uzun ömür versin o kötü günleri tekrar yaşatmasınn:Saruboceq::Saruboceq:

merhaba kızlar,ben de sizdenim, annem 4 yıl önce meme kanseri geçirdi,tedavi gördü ama göğsünü almadılar,sadece kötü parçayı temizlediler.5.yılın içine girmek üzereyiz çok az kaldı, 5 yılı hastalık tekrarlamadan geçerse eğer doktorlar iyileştiği konusunda umut ışığı yakmaya başlıyolar, bende korkuyorum kızlar biz birinci dereceden risk altındayız tıbben ama, bide şöle bişi var mesela annem bu hastalığı geçirdi ama sülalesinde annesinde teyzesinde falan yoktu bu hastalıktan, genetik olarak ailesi bu hastalığı taşımayan kişilerde olabiliyo,bu da demek oluyoki genetik olarak bu riski taşısakda olmama ihtimalimiz tabiki var.30 yaşındayım bende korkuyorum ama korkmanın hiçbi faydası yok malesef tetkiklerimizi olmamız gerekiyor düzenli bişekilde, bende bugün adet bozukluğu ve akıntı şikayetiyle dr.a gidcem,1.dereceden yakını meme kanseri geçirenlerde rahim kanseri riski oluşuyomuş ay aklıma kötü kötü şeyler geliyo,korkuyorum kızlar, senağlamaAllah annelerimize sağlık uzun ömür versin o kötü günleri tekrar yaşatmasınn:Saruboceq::Saruboceq:

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Bende şu an risk altındayım. Yıllık kontrollerimi yaptırıyorum, ve şu an bu yıllık kontrol benim için yeterli oluyor. ıleride doğumdan sonra risk yüzünden 6 ayda bir olacak galiba.

Kesinlikle korkmayın. Sadece ıHMAL ETMEYıN!... En ufak bir şüpheniz bile olsa mutlaka zaman geçirmeden doktorunuza gidin. Baş ağrısı değil bu, bekleyince geçmez...

bende risk altındayım..29 yasındayım annem 3 sene önce sag gögsünden ameliyat.oldu.oglumu 2 sene emzirdim.ben biraz kaderciyim..annemin ilk hastalıgını duydugumda inanamamstım.suan iyi hapla tedavi görüyor.annem izmir kent hastanesinde tedavi görüyordu.ama secimlerden dolayı bir ara emekli sandıgıyla iliskisini kesince bizde ege üniversitesi onkolojiye gittik.kontrolleri orda yaptırdık.herkes onkoloji hastası hastalar arsında öyle bir dayanısma varkı ben daha önce hiç böyle birsey görmemiştim.allahım sen sifa arıyan herkese sifa ver rabbim..

benim annem 27 yaşında göğüs kanserinden vefat etti. ben çok küçüktüm, çok fazla hatırlayamıyorum. babam çok acı çok zor günler yaşamış. bende her sene kontrol oluyorum. birkaç sene önce göğsümden kist alındı, kötü huylu değilmiş. ama aklımdan atamıyorum, birgün başıma gelecek diye korkuyorum. 3 sene önce teyzemide göğüs kanserinden kaybettik. çok üzücü, insanı çok yıpratıyor. şimdi benimde bir bebeğim var, ona hiç doyamayacakmışım gibi geliyor bazen :KK43:(

benim annem 27 yaşında göğüs kanserinden vefat etti. ben çok küçüktüm, çok fazla hatırlayamıyorum. babam çok acı çok zor günler yaşamış. bende her sene kontrol oluyorum. birkaç sene önce göğsümden kist alındı, kötü huylu değilmiş. ama aklımdan atamıyorum, birgün başıma gelecek diye korkuyorum. 3 sene önce teyzemide göğüs kanserinden kaybettik. çok üzücü, insanı çok yıpratıyor. şimdi benimde bir bebeğim var, ona hiç doyamayacakmışım gibi geliyor bazen :KK43:(

hayır ya öyle şeyler düşünmene gerek yok canım. genlerini anne tarafından değilde baba tarafından almış olma ihtimalin de var unutma. öyle düşününce insan kötüye alıştırırsa kendini başına gelmeyeceği varsa bile gelir, hemen sil kafandan. ozaman hepimiz kanser olup göçeceğiz öyle mi? ben hiç sanmıyorum.:1hug:

X