Ayrılmışsın ve olmayacağını görmüşsün , artık bunun düşünmenin bir anlamı yok. Böyle bir eş adayı bidaha umarım karşına çıkmaz çok var böyle malesef çok üzücü gerçekten erkek evlat olupta böyle bir şeye maruz kalmasına da üzüldüm normalde şiddet felan daha çok baba uygular ama annenin erkek evladına böyle davrandığını ilk defa duyuyorum onun adına üzüldüm fakat sen kendin için iyi yaptın, eğer onu hayatında istiyorsan ozaman annesiz gelecek .. ki kimse de annesini atmaz en kötü insan bile olsa atmayacağını biliyorum. Hayat 3 günlük ölümü ise herkes yaşayacak bir gün. İstediğin gibi yaşa bence senden ayrılırken nasıl tepki verdi?Birbirimizi çok sevdiğimiz ilişkide annesi ve öfke kontrolsüzlüğü yüzünden ayrıldık. Annesi Çocukluktan beri şiddet uygulayıp hem ev hem iş yerindeki işlerde eski sevgilimi çok küçük yaşlardan beri kullanmış. Eşi vefat edince de tam tersi yönde ben sana muhtacım sensiz yapamam moduna girip her dediğini sevgilime yaptırmaya başlamış o kadar ki eczaneden ilacı bile kendisi almazmış market alışverişinden ev işlerine kadar her şeye yardım edermiş. Benle beraber olduğundan beri bunları çok azaltsa da annesinin bu akıllı tavırları ve kendine bağlamasına çok kafama takıyodum neredeyse sadece tüm kavgalarımız bu yüzden çıkıyordu ve yine bu sebepten ayrıldık. Bana da çok düşkündü beni annesi yüzünden hiç ikinci plana atmadı ama dışarda çok vakit geçirince annesi sürekli sıkıldım bunaldım diyordu ve asla bir sosyal hayatı yok ve çok manipülatif bir kadın sevgilim yanımda resmen ağlıyordu o da bunalıma giriyordu ve ben annesinden son zamanlarda iyice nefret etmeye başladım asla hak etmediği bir sevgi ve ilgi gördüğü için artık onun hakkında bir şey duymaya tahammül edemiyordum ve bitirdim. Çok uzun oldu ama sevgilimin borderline olduğunu düşünüyorum terk edilme korkusundan gözü hiçbir şeyi görmüyordu her kavgada ayrılmak isteyip benim onu tutmamı istiyordu sonunda ben ayrıldım bu sefer tehditler etti onu bırakmamam için öfkenin çözüm olacağını sandı ama bu hastalığın altında çocukluk yaşantısı yattığı yüzünden bile annesinden nefret ediyordum. Benle evlenince her şeyin düzeleceğini düşünüyordu ama öyle bir anneyle ben bunun mümkün olacağını düşünmedim. Bir annenin çocuğunun hayatını böyle mahvetmesine üzülüyorum ve bu nefretimi nasıl azalatabilirim sizce. Sizlerin de düşüncesini merak ediyorum
Evet dediğiniz gibi annedir ne olursa olsun ona iyi davranmak gerekir gibi bir algı var o yüzden ona annesinin yaptıklarını söyleyince hazmedemiyordu. Tesellisi de artık bana kötü davranmıyor demesi, şu an annesine bakacak biri olsa bir saniye çocuğunun yüzüne bakmayacağına eminim ama neredeyse kimseyle konuşmuyor hepte karşı taraf annesine kötülük yapmıs annesi çok safmış(!). Evine bir senede üç kere falan misafir gelmiştir. Ben bunları yüzüne vurunca annem çok iyi biri demiyorum ama hep kötü yönlerini arıyorsun diyordu.O da buna karşılık olarak sizi dövecekti. Size fiziksel vurduğu darbe aslında psikolojik olarak annesine karşılık olacaktı. Annesi bugün ölse bile bu adam aynı kalır. Çünkü beynine işlemiş, en güvenilmesi gereken karşı cins tarafından ihanete uğramış. Bu travmayı çözmediği atlatmadığı sürece asla düzgün dengeli bir ilişki kuramaz. Siz erken uyanmış ayrılmışsınız ama emin olun başkası düşecektir bu tuzağa. Yaralarını sararım, iyileştiririm, düzelmesini sağlarım diyen bir saftirik çıkacaktır bunların karşısına.
Sevgilim olgunlaşamamış bir çocuktu, bana çocukluğumu yaşatıyorsun derdi ama bir çocuk gibi de dürtüsel ve ani öfkeleri olurdu.Ayrılırken önce bağırıp çağırdı intihar edicem dedi sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Sonra düzgünce açıkladı ben anneme anne babalık yaptım o babam ölünce daha kötü durumdaydı ben yardım ettim diye. (Eşine de her işini yaptırırmıs) Benim net olduğumu görünce tekrar öfkelendi evine gelicem vs dedi en son ilk defa bana küfür beddua etti gittiAyrılmışsın ve olmayacağını görmüşsün , artık bunun düşünmenin bir anlamı yok. Böyle bir eş adayı bidaha umarım karşına çıkmaz çok var böyle malesef çok üzücü gerçekten erkek evlat olupta böyle bir şeye maruz kalmasına da üzüldüm normalde şiddet felan daha çok baba uygular ama annenin erkek evladına böyle davrandığını ilk defa duyuyorum onun adına üzüldüm fakat sen kendin için iyi yaptın, eğer onu hayatında istiyorsan ozaman annesiz gelecek .. ki kimse de annesini atmaz en kötü insan bile olsa atmayacağını biliyorum. Hayat 3 günlük ölümü ise herkes yaşayacak bir gün. İstediğin gibi yaşa bence senden ayrılırken nasıl tepki verdi?
Çok güzel açıkladınız annesi şu an eskisi gibi davranırsa çocuğunun kızacağını bildiğinden taktik değiştirip istediğini yaptırıyor. Kopmak istese de vicdan yapıyor çünkü annesi nasıl davranacağını çok iyi biliyor. Kendisi annem çok iyi bir manipülatör diyordu bana ama yine de ona kanıyordu. Ciddi bir travması var bastırmak isterken daha da batıyorAkıllı kadinmissiniz.Onlarin yaşadığı çok başka bir boyut.İyi ki ben düzeltirim, aşığım diyip evliliğe kadar goturmemissiniz.Cunku adam bir kisir döngünün içinde.Hem nefret ediyor, hem çok seviyor.Kopmasi çok çok zor.Boyle kadınlar çocuğunun eli ekmek tutup ,gitme ihtimali olduğunda durulur.Cocuk duygusal olarak istismar edildiğinden , ama bakımını da anne verdiğinden ne yapacağını bilemez.Ne olursa olsun sakın geri donmeyin
Ayrılman daha iyi olmuş bela işte nerden geleceği belli olmuyor herkeste anne baba olamıyor dönüp dolaşıp hep aynı lafa geliyorum gerçekten .. insanlar kendini de geliştirmiyorsa sıkıntı yani yardım alması şart şimdi onunda yaşadıkları ağır hep yük omuzlarında erkek olarak acıdım açıkcası ama sana davranışı hiç doğru değil. Umarım keskin bir ayrılık olmuştur kontağa felan geçme bari ..Sevgilim olgunlaşamamış bir çocuktu, bana çocukluğumu yaşatıyorsun derdi ama bir çocuk gibi de dürtüsel ve ani öfkeleri olurdu.Ayrılırken önce bağırıp çağırdı intihar edicem dedi sonra hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Sonra düzgünce açıkladı ben anneme anne babalık yaptım o babam ölünce daha kötü durumdaydı ben yardım ettim diye. (Eşine de her işini yaptırırmıs) Benim net olduğumu görünce tekrar öfkelendi evine gelicem vs dedi en son ilk defa bana küfür beddua etti gitti
Bu ilişkiden anladığım şey her anne öyle cefakar ,evladı için her şeyi yapacak insan olacak değil o genellemeler bu anneyi görünce bende son buldu. Ben de ondan sana çok üzülüyorum diyerek ayrıldım. Annesi tek kalsa her şeyi benden daha iyi yapar tamamen numara. Bu kadar akıllı bir kadın görmedim. İletişimimiz yokAyrılman daha iyi olmuş bela işte nerden geleceği belli olmuyor herkeste anne baba olamıyor dönüp dolaşıp hep aynı lafa geliyorum gerçekten .. insanlar kendini de geliştirmiyorsa sıkıntı yani yardım alması şart şimdi onunda yaşadıkları ağır hep yük omuzlarında erkek olarak acıdım açıkcası ama sana davranışı hiç doğru değil. Umarım keskin bir ayrılık olmuştur kontağa felan geçme bari ..
Ben de böyle düşünerek ayrıldım ama annesine sınır koymaya çalışıyodu kendi işini yaptırıyordu diyorum ben sürekli konusunu açıyordum annesinin her hareketi bana batıyordu ve hep geçmişte yaptıklarını ilerde de yapar mı diye düşünüyordum. Sevgilim beni annesi yüzünden hiç ikinci plana atmadı veya isteklerimi yerine getirmemezlik yapmadı ama annesi düzelmedikçe çocuğunun ilişkisi varken onu mutsuz etmeye ve bunaltmaya devam edecekBence anne ve oğulda kaybetme korkusu oluşmuş. Bunu da tedavi ettirmek yerine ilerletmişler. Hatta sevgilin de başka yöne evrilip öfke kontrol olmaması oluşmuş.
Psikolojik rahatsızlıklar çok zordur tedavi olsa bile sürekli başka konulara evrilme ihtimali var. Mesela ben de panik atak vardı geçti ama ara ara yokluyor. Ki ben tedavi oldum.
Ben olsam kendimi bu anne ve oğulun olduğu bir ilişkiye evliliğe sürüklemem. Çünkü onlarla mücadele etmen çok zor. İkisi her ne olursa olsun birbirini haklı görecek senin de ömrün kendinin doğruluğunu ispatlamaya çalışmakla geçecek. Toksik olan bu aileden uzaklaş bence
Aynı evde değilken bile bu kadar rahatsız oluyorsan aynı eve geçince kötü olan ne varsa 10 kat oluyor. O zaman zaten köprü geçildi deyip seni hiç dikkate almazlardı. Özellikle Türk erkekleri evlenince anne aşığı! Oluyor. Ayrılmışsın arkana bile bakma. O adam kimle evlense boşanır zatenBen de böyle düşünerek ayrıldım ama annesine sınır koymaya çalışıyodu kendi işini yaptırıyordu diyorum ben sürekli konusunu açıyordum annesinin her hareketi bana batıyordu ve hep geçmişte yaptıklarını ilerde de yapar mı diye düşünüyordum. Sevgilim beni annesi yüzünden hiç ikinci plana atmadı veya isteklerimi yerine getirmemezlik yapmadı ama annesi düzelmedikçe çocuğunun ilişkisi varken onu mutsuz etmeye ve bunaltmaya devam edecek
Annesi kendi oğlu kocası kendi annesine bile bakmayan bir kadın ama eli ayağı tutmasına rağmen bakım istiyor gerçekten problemli. Ben sevgilime acıyordum o da bir çıkmazda ama dediğiniz gibi insanı yıpratıyor. O da sanıyor ki her anneye böyle davranmak gerekiyor. İnsanlar hak etmediği sevgiyi görünce ben kabullenemiyorum bunuAynı evde değilken bile bu kadar rahatsız oluyorsan aynı eve geçince kötü olan ne varsa 10 kat oluyor. O zaman zaten köprü geçildi deyip seni hiç dikkate almazlardı. Özellikle Türk erkekleri evlenince anne aşığı! Oluyor. Ayrılmışsın arkana bile bakma. O adam kimle evlense boşanır zaten