Demek ki bu hareketin bir işe yaramiyor.
Ayrıca bir daha yapmayacağım deyip ayni şeyleri yapıp durması da sorun. Belli ki kendinden habersiz bir insan..
Sen anneni tanırsın. Ona da uyan başka bir davranış bul kendine cekiduzen vermesi için.
Ayrıca konuya şaştım kaldim, sen 'annem her fırsatta bağırır çağırır, bebekligimden beri öfkesini benden çıkarır, stres topu olayım diye doğurmuş" yazmışsın , insanlar 'ayy annelere kıyamam ya, op iki yanagindan' demis.
İşte bu kaynana konulari vs vs okuyoruz ya, okudugumuz hadsizliklere biz inanamiyoruz 'bu hakkı nasıl kendinde bulur' diye. İşte bunlar hep annelerin ne yapsa hoş görülmesi, ne yapsa tontiş diye sevilmesi, asla yanlışlarını idrak edememeleri yüzünden bence.
R Rosalind Franklin kitap önerisinde bulunmuş. Buyuk ihtimalle toksik ebeveyni okurken 'evet bu annem. Bu da annem. Evet bu da tutuyor' diye okuyacaksınız. Anneniz aslında zehir saçan, çocuğunun psikolojisini , özgüvenini batiran bir anne - çoğu türk anası gibi. Ama sorsan kendini harika anne zanneder.
Neden?
Gerçekten ne olduğu soylenmediginden, bagirsa cagirsa da 'anam benim' diye yanağına öpücük konulmasından. Yaptığınin yanlisligiyla yüzleşmediginden... Anneligiyle yuzlesemedigi için bir gram duzelmeyecektir. Çünkü ne derece bozuk olduğunu bile farkında degil
Bilmiyorum ya ne diyim ki konuya.
Adet yerini bulsun ben de diyim; annelerin hepsi çiçektir,candır, baldır. 9 ay karnında taşıdı. Olsun o kadar. Bir tabak için seni kırmış da ne olmus? Özür dilemis ya,herşey duzelmiş işte . Keşke sen de kirdigin tabaktan özür dileseydin, belki o da duzelirdi!