Annemle eşim arasında kaldım:(

rockametist

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2018
104
50
18
Merhaba,
altı senelik evliyim ve kendi ailem 6 saatlik uzaklıkta yaşıyor. Eşimin ailesiyle ise aynı şehirde yaşıyoruz. Annem senede 1 kere bize gelir 15 gün kalır, uzak yol fazla gidip gelemiyor gelmişken de uzun kalıyor. Biz ise eşimle annemlere senede 2-3 kere ancak gidiyoruz, bayramlar dışında gittiklerimizde 1-2 gece kalıp dönüyoruz. Onun ailesine ise en geç 15 günde bir gideriz. Sorun şuki;annem bize geldiğinde ya da biz annemlere gittiğimizde 6 senedir eşim hep huzursuzluk çıkartıyor. Saçma sapan şeylerden bana annemin yanında kızıyor, annemi bozuyor, annemi resmen benden kıskanıyor. Annemin huzurunu bozuyor artık en son bu bayramlarda ordaydık, yine aynı şekilde yaptı annem artık ne o bize gelsin ne ben size gelicem diyor ve kadın üzülüyor. Ben onların ailesine bir kere saygısızlık yapmadım yanlarında en ufak tartışmamız olmadı ama benim ailemin yanında beni hep rezil ediyor mahçup ediyor daralıyorum. Her defasında söylüyorum rica ederim yapma diyorum yine yapıyor yine. Bu sefer artık boşanıcam dedim özür diliyor haklısın diyor boşanmak istemiyor. Ama biliyorumki yine yapıcak çok kez söyledim hiç değişmedi. Annem artık soğudu ondan ama damadı diye hiç laf etmiyor. Çözüm bulamiyorum artık arada sıkışıp kaldım. Napmam lazım sizde de aynı durumlar yaşanıyor mu:(

Boşanmayı öne sürmeden önce empati yapmasını sağlayın bence. Senin annenler şehirdışında yaşasalar sürekli gelme imkanları olmasa geldiklerinde uzun kalsalar ve ben böyle davransam hoşuna gider mi diye sorun, belki o zaman anlar. Anlamazsa da daha ciddi ve sert konuşmak gerekir artık

Bazen düşünüyorum sonra da onların ne suçu var huzursuz edicem insanları diyorum yapamıyorum.
Eşinizin ailesiyle aranız iyiyse doğru ama onlara yansıtmadan belki sadece eşinize gözdağı vermek için kullanabilirsiniz. Mesela size sık geliyorlarsa onların olmadığı bir zaman, 'annenlerle bu kadar sık gelip gitmek istemiyorum sen benim annemi istemiyorsan benim de içimden gelmiyor senin ailenle görüşmek' gibi şeyler söyleyebilirsiniz.

Merhaba,
altı senelik evliyim ve kendi ailem 6 saatlik uzaklıkta yaşıyor. Eşimin ailesiyle ise aynı şehirde yaşıyoruz. Annem senede 1 kere bize gelir 15 gün kalır, uzak yol fazla gidip gelemiyor gelmişken de uzun kalıyor. Biz ise eşimle annemlere senede 2-3 kere ancak gidiyoruz, bayramlar dışında gittiklerimizde 1-2 gece kalıp dönüyoruz. Onun ailesine ise en geç 15 günde bir gideriz. Sorun şuki;annem bize geldiğinde ya da biz annemlere gittiğimizde 6 senedir eşim hep huzursuzluk çıkartıyor. Saçma sapan şeylerden bana annemin yanında kızıyor, annemi bozuyor, annemi resmen benden kıskanıyor. Annemin huzurunu bozuyor artık en son bu bayramlarda ordaydık, yine aynı şekilde yaptı annem artık ne o bize gelsin ne ben size gelicem diyor ve kadın üzülüyor. Ben onların ailesine bir kere saygısızlık yapmadım yanlarında en ufak tartışmamız olmadı ama benim ailemin yanında beni hep rezil ediyor mahçup ediyor daralıyorum. Her defasında söylüyorum rica ederim yapma diyorum yine yapıyor yine. Bu sefer artık boşanıcam dedim özür diliyor haklısın diyor boşanmak istemiyor. Ama biliyorumki yine yapıcak çok kez söyledim hiç değişmedi. Annem artık soğudu ondan ama damadı diye hiç laf etmiyor. Çözüm bulamiyorum artık arada sıkışıp kaldım. Napmam lazım sizde de aynı durumlar yaşanıyor mu:KK43:
Sende eşinin yaptığının aynısını eşinin ailesine yap nasılmış görsün benim ailem yok o yüzden normal mi bilemiyorum ama bu dediğini gelin yapar erkek kvye yaparmış ilk kez duyuyorum 😁

Eşinizin ailesiyle aranız iyiyse doğru ama onlara yansıtmadan belki sadece eşinize gözdağı vermek için kullanabilirsiniz. Mesela size sık geliyorlarsa onların olmadığı bir zaman, 'annenlerle bu kadar sık gelip gitmek istemiyorum sen benim annemi istemiyorsan benim de içimden gelmiyor senin ailenle görüşmek' gibi şeyler söyleyebilirsiniz.
Çok sık gidip gelmiyoruz allahtan onllarda bize nadir gelir. Belkide bunu söyleyebilirim.

sormayın regl gibi davranıyor benim ailemin yanında hep tripli alıngan:KK43:
Aynısını onun anasının yanında yap
Eşini azarla tersle tripli tripli otur somurt
Birşey derse senden öğrendim böyle olmayı sen ne verirsen karşılığında da onu alırsın de bak noluyoooo
Erkeğin triplisi huysuzu çekilmez iyyyyy😬😬

ben de doğum yaptığımda yaşamıştım bu sorunu. bebeğimin kırkı çıkana kadar annem yanımda kaldı ve eşim hiç iyi davranmadı. soru sorsa cevap vermez yüzüne bakmadan konuşur kendi kendine annem hakkında söylenir ne yapsa batmıştı kadın. annemin bu olaylardan dolayı göz yaşlarını görünce yıkılmıştım hakmetmedi. lohusalığım iğrenç geçmişti her an bir şey olacak diye sanki eşim lohusaydı. ama asla unutamıyorum o günleri şuan bi sorun yok ama tekrar hamileyim tekrar annem gelecek doğuma bu sefer az kalmak istiyor tekrar aynı şeylerden korkuyor kadın... ama Allah affetsin ama o dönemde annem kaldığı için yanımda dolduruşa geldiğini düşünüyorum.

Bende de aynı sorun var, yılda bir kere zorla ailemin yanına geliyoruz.10 gün bile kalmak istemiyor. Sıkılıyormuş.Sürekli surat yapıyor. Hiçbir sebep yokken üstelik.yemek beğenmez sürekli hizmet edilsin ister.bazı günler çok iyi Bazı günler soru sorarlar cevap vermez. Sürekli dengesiz.kendi ailesiyle aynı şehirdeyiz. Ben iZin versem her haftasonu gidip kalalım ister.yine de 2 hafta bir gider kalırız. bu ikinci sene aileme yaptığının aynısını dönüşte annesine yapmayı planlıyorum.

Ailenize saygısızlık yapıyorsa sizde onun ailesine yapın..anlar belki nasıl bir duyguymuş..

Bende de aynı sorun var, yılda bir kere zorla ailemin yanına geliyoruz.10 gün bile kalmak istemiyor. Sıkılıyormuş.Sürekli surat yapıyor. Hiçbir sebep yokken üstelik.yemek beğenmez sürekli hizmet edilsin ister.bazı günler çok iyi Bazı günler soru sorarlar cevap vermez. Sürekli dengesiz.kendi ailesiyle aynı şehirdeyiz. Ben iZin versem her haftasonu gidip kalalım ister.yine de 2 hafta bir gider kalırız. bu ikinci sene aileme yaptığının aynısını dönüşte annesine yapmayı planlıyorum.
aynı beni tarif ettin ama ben annesinde hiç kalmam, annesi sürekli çağırıyor ama gerek yok aynı şehirde olup kalmaya. Belkide annesinin dolduruşuna geliyor zaten annem geldimi kaynanamda hemen damlar kalmaya gelir oda ayrı dert:(

Goturmeyın memleketenıze giderken. Herkes mutlu olduğu, yüzünün güldüğü yerde kalsın deyin.
ya götürmücem diyorum ama bn onun ailesine sürekli giderken o neden benim ailme gelmicek diye kendi içimde çelişiyorum. Zaten zor bela gelir, oda bayramda yeniyılda falan yoksa genelde yalnız gidiyorum.

Back
X