Annemle anlasamiyorum

Allah yardimcinn olsun canım benim anneminde bu tarz bi olayı olmuştu yani çok benzer babamla kavga edip annannemim evine gittiği zaman hiç mutlu olamadı herseyine karışıyordu yok gece lavaboya gitme evde sigara içme vs. Annem de çok bunaldi be mecburen eve dönmek zorunda kaldı bu annenzin sizi sevmediği anlamina gelmez gerçekten iyi bir tedaviye ihtiyaci olduğunu düşünüyorum öfkesine sinirine hakim olamıyor sanırım en önemlisi sen kendine iyi bakmaya çalış ve bi meslek sahibi olmays çalış işkur veya halk egitime başvurabilirsin

evet böyle yazdinizya sasirdim gercekten haklisiniz anlamis oldum kücüklügümden beri annem beni hep asagladi iyi davrandigida oldu ama sürekli asagiladi hicbiseyimi begenmedi benden hic memnun olmadi beni hep baska istedi bana diyordu hep hic istedigim gibi degilsin diye zaten o yüzden benim hep özgüven sorunum vardi daha okadar sey yazabilirimki aslinda yazdikca cogu davranislari esime nekadar benzedigini fark ediyorum zaten esimde annemde cogu zaman derlerdi "ben annene benziyorum biraz ""ben esine benziyorum" diye kendileri söylerdi. Annem mesela ona sarilmami hic istemezdi sarildigimda beni iterdi ben sevmiyorum öyle diye. Ama beni sevdigini ve düsündügünü biliyorum esim gibi takintili hersey kontrolü altinda olmali ve hemen olmali yazdikca sasiriyorum ne kadar benzediklerine belkide ben annemden bi insanin bu sekildede sevilebilecegini ögrendigim icin esimdende sevildigimi sandim?! cünkü gercekten yeni yeni uyandim ben önceden sevdigini düsünüyordum yaptiklarina ragmen demekki benimde ciddi psikolojik sorunlarim var bende artik bir baglanti görüyorum sizin sayenizde tesekkür ederim insallah yakin zamanda terapiye gitmeyi düsünüyorum
Yinede babamin evinde olmak orada olmaktan cok daha iyi benim icin annemin en azindan beni sevdigini biliyorum
bugün bana esim telefondan cok kötü mesajlar atti baska güzel bir kadinin oldugunu felan anlatti hakaretler etti beni asagiladi o siradada bi yandan annem üstüme geliyor niye agliyorsun diye bagisip cagiriyor o an bana ne olduysa bilmiyorum ama kendimi kaybettim sanki tansiyonum düsermis gibi oldu buz gibi suya atlamis gibi oldum sadece cok sesli bagirdim cirpindim ve agladim annem korktu üzüldü o an fark etti üstüme geldigini simdi yapmiyor zaten hep böyle bi olaydan sonra anliyor sonra yine unutup yine basliyor ayni seylere umarim annemde bende tedavi oluruz iyi oluruz artik hepinizede cok tesekkür ederim ilginiz icin zaman ayiridigniz icin

evet biliyorum annem belki cok kiriyor ama aslinda o da istemiyor böyle olmasini beni aglarken gördügünde cok üzülüyor ozaman bir ara dikkat ediyor . Zaten ailem olmasaydi ben cesaret edemezdim ayrilmaya onlar arkamda oldu cok tatli karsiladilar beni odami süslemisler felan destek oldular ama iste yinede üzülüyorum öyle agir laflar duyunca suan cok hassasim elime degil cok yiprandim cünkü ama insaallah gececek insallah kendimde tedavi olcam

Birşeyler anlamanıza vesile olduysam ne mutlu bana..bir psikoloğa giderseniz o da size anlatıcaktır ama kısaca bahsedeyim..çocukluğunuzdan beri bu muameleye alışkınsanız birşekilde olumsuz bir alışverişin içine girmişsiniz demektir.ve ego ne yazik ki o olumsuz alışverişi besleyecek bireyler seçiyor.siz de eşinizi seçmişsiniz ki o evden ayrıldıktan sonra o olumsuz akış devam etsin..gercekten de etmiş..hani mesela babası alkolik olan, annesini dövenler gider öyle bir adamla evlenirler sonra halk arasında annesinin kaderi kıza geçmiş denilir..o aslında bilinçaltında bizim kendi seçimimiz..eğer düzenli terapi yaparsanız bu olumsuzluklardan kurtulacak,özgüveninizi kazanacak ve çevresine düzgün insanlar çekip mutlu olacaksınız.

(Kendimi reklamcı gibi hissettim :))

ne kadar evlat oluyoruzda ne kadar annelik bekiyoruz demissiniz haklisiniz b

cok ilginc gercekten size cok tesekkür ederim

Geçer canım geçer, neler geçmedi ki hayatta.
Ama tekrar söylüyorum seni sürekli kırmasıda zor bir durum ama bu da senin imtihanın, buna sabrettiğinde önüne daha guzel şeyler çıkacak belkide...
Çünkü anne babanın evladına bir duası öylesine buyukki ve evladın anne babasının gönlünu yapması allahın indinde öylesine buyukki, sen Allahın hoşnut olduğu şeyi yaparsan o misliyle dönmezmi sana???
Hayat öyle birşeyki, sabrın allahın rızasının değeri çok büyük...
Zaten bizi tek yaradan sevsin yeter, herşeyimiz olur bizim...
Bazende öyle sıkıntılar yaşarızki ben bunu neden yaşadım dersin, bazen o yaşadığın büyük kötü olayları engeller... İşte dedim ya sabır ve allahın rızası yine.
Yaşın kaç merak ettim?: )
Özel olmazsa tabiki..
Allah hep seni sevsin yanında olsun inş.
Şu hayatta tek kelime iman, allah imandan ayırmasın iş burada, ebedi cehennemden korusun rabbim hepimizi.

Hiç sağlıklı bir ortam değil.İzin vermezler diyorsun ama sen yetişkinsin .Kendi ayaklarının üzerinde durmalısın.Bir an önce iş ara .Bu arada Doğan Cüceloğlunun kitaplarını okumanı tavsiye derim.Yetişkin Çocuklar .İcimizdeki çocuk kitabı bana çok fayda sağlamıştı.Ailen seni küçümsediği için sende yine onlar gibi biriyle evlendin.Bunların neden olduğuyla ilgili çok güzel bilgiler var

Amin Allah razi olsun
Insaallah kazanirim bu imtahani lütfen dua edin dünki esimle olanlardan sonra cok bitkinim
Yasim 25

bende öle bir anneye sahıbım,amam baba yok bızde,ama ben artıkkk daha baskın çıkıyorum,yaş 35 geçti,kaldıramıyorum,ve herşeyıne o başlamadan ben başlıyorum,susuyor,çemkirr,çildir,başka türlü bitersın,daha yaşın genç,mesela ben odamdayım,uyuyorum,mutkafta bardak kırdı,yada yemek yaktı,suçlusu ben,vayy hayvan gıbı yatıyordun,kalkmıyorsun,senın yuzunden yemeği yaktım,yada senın yuzunden tabağı kırdim,nasıl yanı dıyorum,sus konuşma,sen bılmem şeyi yapsan bu tabak kırılazdı,offf off işin zor,çamaşır makınesi geçen sıgortayı attırmış,işteyım,eve geldim,suçlusu ben,en son sen çalıştırdın,ne yaptında kımbılır,elektirkçi geldi,zayıf gelmiş hat fılan dedı,ama suçlu ben

"İlaçlarını düzenli kullanmıyor sanırım." demişsiniz ya, ilacın kullanım kılavuzunu okusanız ya da doktor veya eczacının tavsiyesini öğrenseniz de yemeğine/içeceğine koysanız; böylece ilaçlarını düzenli kullansa anneniz? Etik olur mu bilemedim ama işe yarayabilir sanki ikinizin de psikolojisi için.

Bence annenizi ilgiye muhtaç ve hasta bir insan olarak kendinizden ayrıştırırsanız daha az kalbiniz kırılır. Yani o size bağırdığında 'annem hasta olduğu için bunu yapıyor, isteyerek yapmıyor' diye düşünün. O size doğru yürüdüğünde (kızmak, aşağılamak, hakaret vs) onunla aynı ortamda bulunmayın. Hareket edin, başka bir odaya geçin. Kendinizi koruyun ondan yoksa size de bulaşır. Ruhsal sıkıntılar ve hastalıklar bulaşıcıdır, unutmayın. Umarım iyileşir durumunuz en yakın zamanda.

Allah bizleri böyle sınıyor. Ben de biraz senin gibiyim. Yapabiliyorsan evini ayır. Ne kadar uzak o kadar iyi. Arada ara git elini öp. O kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…