• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle anlasamiyorum

isimcik

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
380
170
23
Mrb arkadaslar,

Ben bosanmak üzereyim ve yaklasik 2 aydir ailemin yanindayim zaten cok üzgünüm bide bu yetmezmis gibi annemde beni üzüyor. Annemin psikolojik sorunlari var hastaliginin tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama psikologa gidip ilac aliyor
Cok agresif,saldirgan, hep mutsuz, hep kizacak bagiracak birsey arar ve bulur. En cok bana yapiyor bunlari ve daha önce erkek kardesime yapiyordu o zaten dayanamadi bir kac sene önce evlenip gitti. Ama en cokta bana yapar kendiside acik acik kac kez dedi sinirimi senden cikariyorum diye. Ben evliykende yapardi ama kendi evim oldugu icin okadar yapamiyordu simdi yine geri döndüm ve yine basladi ufak tefek seylerden kavga cikariyor bunu sadece ben demiyorum ailede herkes biliyor annemin huyunu takma felan diyorlar ama kalbimi cok kiriyor suan cok hassasim ama bana kizdigi zaman hemen bana öyle laflar ediyorki
" bende seni bosardim nebicim kizsin sen diyor"
Gecen gün ailecek oturup konusuyorduk bi konu hakkinda bende fikrimi söyledim bana " sen sus senin yuvan yikilmis" felan diyor agir agir konusuyor
Bütün gün benimle ugrasiyor biliyorum aslinda beni sevdigini o benim annem bende onu cok seviyorum ama beni cok üzüyor ayrilirken bana destek oldu buraya geldigimde yatagimi süslemis felan ama sonra bana diyor seni bu evde fazla barindiramam kendine is bul cik diyor :KK61: babamla benim yüzümden kavga ediyorlar babam anneme kiziyor bana öyle konusup davrandigi icin kavga ediyorlar gecen babam o yüzden evden gitti okadar kötü hissediyorumki kendimi ne yapsam bilmiyorum annemle konussam bi fayda etmiyor o bana kizip üzerime yürüdügü zaman konusmayi deniyorum olmuyor susuyorum bu sefer dahada sinirleniyor sen neden bu kadar sakin olabiliyorsun diye dahada sinirleniyor
Sen niye evliliginin bitmesine üzülmüyorsun diye sinirleniyor
Halbuki cok üzülüp agladim ama ailem uzulmesin diye onlarin yaninda belli etmiyorum
Ne yapsam bilmiyorum mutfaktayken elinden birsey düsürüyor bana kiziyor benim yüzümden olmus bana sinirlenip kafasini taktigi icin felan
Ne yapsam bilmiyorum tedavi olsa iyi gelir diye düsünüyorum ama ilaclarini aldinmi diye soruncada sinirleniyor
Cok caresizim

anneciğin hasta ise tedavisini takip etmelisin yoksa seni hasta edecek, ne diyeceğimi de çok bilemedim açıkçası. Allah yardımcın olsun.

canım başka eve çıksan ? işin varmı ?

Yok malesef esim okumami ve calismami istemedi hic okadar pismanimki simdi
Ama simdi meslek yapmak istiyorum
Ama isim olsa bile biliyorum annem babam istemez aslinda en azindan babam annemi suclar senin yuzunden gitti diye hic istemiyor o cünkü

Allah yardımcın olsun tatlım ne diyeceğimi bilemedim. Ama şu var aklından çıkarmaman gereken annendir o senin. atsan atamazsın satsan satamazsın demişler. sana bir şeyler dediğinde takılmayacaksın sonuçta hastalığının da vermiş olduğu gerginlik vardır kendisinde. Annene Allah acil şifalar versin cnm.

Allah yardımcın olsun tatlım ne diyeceğimi bilemedim. Ama şu var aklından çıkarmaman gereken annendir o senin. atsan atamazsın satsan satamazsın demişler. sana bir şeyler dediğinde takılmayacaksın sonuçta hastalığının da vermiş olduğu gerginlik vardır kendisinde. Annene Allah acil şifalar versin cnm.

Amin cok sagol canim
Suan gercekten ne yapacagimi bilmiyorum sabretmekten baska carem yok
Keske kabul etse tedavi olmayi

Zaten üzgünlüsünüz böyle yaparak sizinde psikolojınız bozuluyor
İş falan bulsanız en azından o kadar laf edemez size.

Anneniz ilaç aliyorsa belli ki dozu az geliyor...bunu kötü niyetle söylemiyorum gerçekten ilaç alıp hâlâ bu kadar sinirli ise ilaçta bi sıkıntı vardır

Dünya üzerinde herhangi biriyle %100 anlaşmamız mümkün değil, eski eşiniz ve anneniz de dahil.

Eğer mesleğiniz ve geliriniz yoksa beraber yaşadığınız insanlarla iyi geçinmeye çalışacaksınız, başka yolu yok.

Annenizin sizi bunaltan huyları karşısında eski eşinizi, ondan neden boşandığınızı düşünün, eminim eski eşinizle yaşamak çok çok çok daha kötüdür.

Yok eğer cidden katlanamıyorum derseniz, evlere temizliğe gidin, en azından gündüzleri evde olmamış olursunuz, akşamları da annenizle tartışacak zaman olmaz.

Bu hayatı bu şekilde kabullenmeyi öğrenmelisiniz. Onunla anlaşamıyoruz, bununla anlaşamıyoruz sonu yok bunun. Bazen alttan alacaksınız, bazen duymamış gibi yapacaksınız.

Cok uzuldum.Benim babam sa boyle hastaydi.Beni eskiye goturdun.Zor bir durum....Alkah caresini verdin, caresini verene kadar da sabir versin canim

Mrb arkadaslar,

Ben bosanmak üzereyim ve yaklasik 2 aydir ailemin yanindayim zaten cok üzgünüm bide bu yetmezmis gibi annemde beni üzüyor. Annemin psikolojik sorunlari var hastaliginin tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama psikologa gidip ilac aliyor
Cok agresif,saldirgan, hep mutsuz, hep kizacak bagiracak birsey arar ve bulur. En cok bana yapiyor bunlari ve daha önce erkek kardesime yapiyordu o zaten dayanamadi bir kac sene önce evlenip gitti. Ama en cokta bana yapar kendiside acik acik kac kez dedi sinirimi senden cikariyorum diye. Ben evliykende yapardi ama kendi evim oldugu icin okadar yapamiyordu simdi yine geri döndüm ve yine basladi ufak tefek seylerden kavga cikariyor bunu sadece ben demiyorum ailede herkes biliyor annemin huyunu takma felan diyorlar ama kalbimi cok kiriyor suan cok hassasim ama bana kizdigi zaman hemen bana öyle laflar ediyorki
" bende seni bosardim nebicim kizsin sen diyor"
Gecen gün ailecek oturup konusuyorduk bi konu hakkinda bende fikrimi söyledim bana " sen sus senin yuvan yikilmis" felan diyor agir agir konusuyor
Bütün gün benimle ugrasiyor biliyorum aslinda beni sevdigini o benim annem bende onu cok seviyorum ama beni cok üzüyor ayrilirken bana destek oldu buraya geldigimde yatagimi süslemis felan ama sonra bana diyor seni bu evde fazla barindiramam kendine is bul cik diyor :KK61: babamla benim yüzümden kavga ediyorlar babam anneme kiziyor bana öyle konusup davrandigi icin kavga ediyorlar gecen babam o yüzden evden gitti okadar kötü hissediyorumki kendimi ne yapsam bilmiyorum annemle konussam bi fayda etmiyor o bana kizip üzerime yürüdügü zaman konusmayi deniyorum olmuyor susuyorum bu sefer dahada sinirleniyor sen neden bu kadar sakin olabiliyorsun diye dahada sinirleniyor
Sen niye evliliginin bitmesine üzülmüyorsun diye sinirleniyor
Halbuki cok üzülüp agladim ama ailem uzulmesin diye onlarin yaninda belli etmiyorum
Ne yapsam bilmiyorum mutfaktayken elinden birsey düsürüyor bana kiziyor benim yüzümden olmus bana sinirlenip kafasini taktigi icin felan
Ne yapsam bilmiyorum tedavi olsa iyi gelir diye düsünüyorum ama ilaclarini aldinmi diye soruncada sinirleniyor
Cok caresizim

Ben size çok üzülüyorum ya iğrenç bir koca ruh hastası anne..zaten cocuklugunuzdan beri anne tarafından asagılandıgınız için gidip sizi aşağılayan bir adamı seçmenizde psikolojik açıdan hiç şaşırtıcı değil. İş bulun kendinize tek başınıza bir hayat kurun ve mümkünse düzenli terapi alıp,onların siz de yarattığı tahribatı onarın.Allah yardımcınız olsun.lütfen o iğrenç ,ruh hastası yaratığa dönmeyin

Bende anlasamiyorum annemle
Bebeğimi kaybettim eşimin ailesini sucladi annemgil. Goturmedin hemen hastaneye vs. Ama eşimin ailesinin herhangi sucu yoktu benim sucumdu o.
Beni kendi evine götürmeye kalktilar bende kabul etmedim kocami tuttum çünkü zor günümde kocaman ihtiyacim vardi onunda bana... Annem çok israr etti kabul da etmedim. Kendi evimdeyim ama huzurluyum iyi yürekli kaynanam var gorumcem var saolsum herşeyi yapıyorlar annem işde anlamiyor hala suç arayisnda.. Para için bakiyorsun kizima dediler kizdim gitmedim bile. Para düşünmediler onlar asla. evladimi kaybetmisim para nerden cikti. Çok kizginim anneme..

Dünya üzerinde herhangi biriyle %100 anlaşmamız mümkün değil, eski eşiniz ve anneniz de dahil.

Eğer mesleğiniz ve geliriniz yoksa beraber yaşadığınız insanlarla iyi geçinmeye çalışacaksınız, başka yolu yok.

Annenizin sizi bunaltan huyları karşısında eski eşinizi, ondan neden boşandığınızı düşünün, eminim eski eşinizle yaşamak çok çok çok daha kötüdür.

Yok eğer cidden katlanamıyorum derseniz, evlere temizliğe gidin, en azından gündüzleri evde olmamış olursunuz, akşamları da annenizle tartışacak zaman olmaz.

Bu hayatı bu şekilde kabullenmeyi öğrenmelisiniz. Onunla anlaşamıyoruz, bununla anlaşamıyoruz sonu yok bunun. Bazen alttan alacaksınız, bazen duymamış gibi yapacaksınız.

Evet haklisiniz eski esimle yasamak cok daha zor en azindan benim annem beni seviyor bunu biliyorum

Öncelikle annenize üzüldüm, rahatsız belli, rabbim şifa versin inş.
Doktora gitmeye ikna olsa çok güzel olur bence.
Sizde üzülmeyin imtihanınız sizin bu durum ama inan böyle anne bile annesizlikten daha iyi bence...
İnsanın anne babasının olmaması hayatta yalnız gibi yapıyor insanı inan, çünkü ben babamı kaybedeli 3sene oldu, annemede bişey olursa diye ödüm kopuyor çünkü ozaman yalnızllık daha çok olucak, anne babanın yeri çok ayrı çok...
Eş onların yerini tutmuyor, evlat nasıl olur orasını bilemiyorum henüz.
Yani diyeceğim o ki anne babanın iyi yada kotu başında olması çok büyük nnimet bence.
O sizi çok seviyor ve bu yaşa sizi o getirdi, değerini bil hayattayken, zaten annene karşıda genelde merhamele bakıyorsun bunuda yazında farkettim...
Neyseki baban öyle değil, o da öyle olsaydı...
Hastalık bu, hastalığın olmasaydısı olmaz.

Annenızın psikolojık sorunları var ve sz daha ne ile mucadele ettıgını bılmıyorsunuz... Bırkere eslik edıp annenızın ne durumda oldugunu bilseydınız belki sıze elinde olmadan bu kadar yuklendıgı fıkrınıde goz önunde bulundururdunuz... Ne kadar evlat oluyoruzda ne kadar annelik bekliyoruz.. Zor bı donem sizin için fakat suan ailenızle yasayacaksanız yetıskın bır bırey olarak uyum saglayacak anlamaya calışacaksınız... Aksı halde sureklı sıkayet ederek aile olamazsınız

Anneniz ilaç aliyorsa belli ki dozu az geliyor...bunu kötü niyetle söylemiyorum gerçekten ilaç alıp hâlâ bu kadar sinirli ise ilaçta bi sıkıntı vardır

zaten düzenli almiyor galiba bi doktora gidiyor sonra bi kac ay sonra yine gidiyor yani bi ilac bi kac ay dayanmazki onu almiyor bile düzenli olarak :(

Back