Annemin ve çevremin doktor damat takıntısı..

Annem ve çevresi ne zaman biri bir doktorlar evlensin aferin akıllı kızmış derler.Ben ise kendim gibi bir öğretmenle görüşüyorum ama gel gör ki annemle bunu paylaştığımda kıyamet kopmuştu.Öğretmen diye beğenmedi.çevremde çok zengin ve yakışlıklı biriyle evlenmemi bekliyorlar çünkü bizim durumumuz iyi dış görünüş olarak da beğenirler.Benim ise böyle bir takıntım yok görüştüğüm kişinin anne babası da emekli öğretmen bir kızkardeşi var doktor.Tanıdığım kadarıyla iyi insanlar.Ben şu an tekrar onunla görüşüyorum ama ailemden gizli.bugün beni kuzenim aradı böyle böyle bir doktor var görüş diye.Doktor ya adı yetiyor hemen görüş diyorlar.çalıştığım okulda da bunu gözlemledim eşin ne kadar iyi bir konumdaysa o kadar saygı görüyorsun.Sanki doktor olunca karakter de otomatikman mükemmel.

Doktorlar çok zengin ve yakışıklı mı oluyormuş :KK9:

Beni ne doktorlar mühendisler istedi de varmadım sözü işte böyle annelerden geliyor :KK14:
Nedir bu doktor takıntısı ki...
Doktor olunca adam gibi adam mı olunuyor.?
4*4 lük insan statüsünden mi olunuyor?
Valla ne doktorlar var beş para etmez.Karısını sevgilisini aldatan hastalarının arkasından dalga geçen giydiği o beyaz önlükle kendini bir şey sanan...
Evlenilecek insan önce karakterine kişiliğine göre onaylanmalı bence.Mesleğine göre değil.
Benim rahmetli babam da üniversite öğretmeniydi.Ananem damadının öğretmen olacağını duyar duymaz annemin
üstüne yürümüş.Cesedimi çiğnersin demiş.
Doktor olsun illa demiş.
Annem ile babam da kaçarak evlenmiş tabi...
Hasta olursak doktor damadımız imdadımıza yetişir diye düşünyorlar zaar :KK53:

valla kimse kbakmasın da bugüne kadar ne kadar evli doktor görsem hepsi ya boşanmış ya karı kız manyağı ya aşırı derecede sorumsuz ya da sapıktı.

sadece hem bayan hem erkek doktor olduğu zaman yürüyen ilişkiler gördüm diğer türlüsünü inanın bitane bile görmedim.

kimseyi takmayın.bırakın konuşsunlar sanki onlar evlenecekler.

Doktorlar çok zengin ve yakışıklı mı oluyormuş :KK9:

Ahhh aaahhhh tipsiz de olsa çocuk fena değil neyi varmış sevimli çocuk diyorlar.bundan önce yine benim liseden bir arkadaşım doktor 1 ay önce benle görüşmek istedi anneme söyledim hemen görüş dedi.Halbuki ailesi karanlık yollardan zengin olmuş görgüsüz bir aileydi.İster misin böyle bi aileyle dünür olmak dedim yok o zaman dedi.

kuzenim beni aricak akşam ne bahane uyduracağımı da bilmiyorum görüşmek istemiyorum görüştüğüm biri var da diyemiyorum çünkü annem yine o olduğunu öğrenince kıyamet kopacak.

Askere polise kız vermeyeni duydum da doktor arayan aileleri de ilk kez duyuyorum :KK55::KK55::KK55:
Ben de bu zamana kadar doktor olup da güzel bir evliliği olanı görmedim.. Karı-koca doktor olan arkadaşlarım var orası ayrı..
Bir de okuldaki insanları anlamıyorum eşin doktor olsa neden daha fazla saygı gösteriyorlarmış??
Albay, Hakim eşleri arkadaşlarım var ve diğerlerinden üstün görmem sadece çok iyi insan oldukları için değer veriyorum o kadar...
Vazgeçme öğretmen arkadaşından.. Kafana uyuyorsa salla anneni :KK52::KK52:

bir komşumuz vardı 4 kızı olan, bu kadın annenizle aynı düşünceye sahipti kızlarına herşeyin herkesin en iyisini en güzelini layık görürdü ama sadece kendi kızlarına ...
bu kızlardan ikisi arkadaşım ailecekte görüşürüz zaten
bu kadın 4 yıllık üniversite okumuş zengin ve yakışıklı olmayan hiçbir erkeği damat adayı olarak görmedi sadece bu konuda değil her konuda..
yazssam şimdi sayfalar yetmez benide üzdükleri zamanlar oldu okuduğum okul evlendiğim adam konusunda vs.. vs..
ama zamanla şunu gördümki neyi ve kimi küçümsedilerse bire bir aynı şeyi yaşadılar allahın adaleti çok büyük gerçekten beğenmedikleri güldükleri, dalga geçip küçümsedikleri insanların durumuna düştüler hep, ve hiçbir kızı şuan hayal ettiği yerde değil
o kadın ve kızları tam ibretliktir benim için
allahtan önce hayırlısı...

salla anneni canım ya. kendi ayakları üstünde duran bir eğitimcisin insanların mesleğine göre evlenmeceksin sonuçta. Eğer çok zorlarlarsa dikkkat çekmemek için sevgiline söyle 1 kere görüş beğenmedim de bahane uydur salla D:

Son düzenleme:
bana çok komik geliyor bunlar, ısmarlama eş adayı gibi... önemli olan anlaşabileceğiniz biri olması.
doktorlara çok saygım vardır ama asla doktor biri ile evlenmek istemedim. branşına göre değişir ama, nöbetler vs,zor meslek...

Son düzenleme:
Aynı benim teyzem ve eniştem.
Kızları doktor. İlle doktor biriyle evlensin diye diye kız 36 yaşında oldu.
Kuzenim her ne kadar böyle düşünmese de, ailesinin etkisi altında kalıyor elbette.
Bu yaştan sonra zor deyip işin ucunu bıraktı kız.
Ama sizin durumunuzu anlayamadım açıkçası.
Hadi doktor olsanız, aile içinde böyle bir düşünce hakim olabilir.
Ama öğretmen birine niye böyle davranırlar anlamıyorum.
Doktor olunca ne oluyormuş? Mutlu olabileceğinizin garantisi var mı?
Üstelik görüştüğünüz biri varsa, kulaklarınızı tıkayın derim.
Aileler çocukları mutlu ve rahat yaşasın isterler, onlara da hak veriyorum.
Fakat bu sizi mutsuz edecek kadar ileri bir seviyedeyse bu yanlış bir tavırdır...

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bence statü merakına girmeyin sakın
eğer görüştüğün kişi gerçekten iyi biriyse birbirinizi seviyosanız evlenin
önemli olan anlaşmak mutlu bi yuva kurmak değil mi

doktor olunca mükemmel bi evlilik garantisi mi oluyo sanki
aksine ben çevremde çok duyuyorum küçüklüğümden beri doktorların çapkınlıklarını
hatta sırf bu yüzden bi ara bi doktorla kesinlikle evlenmem düşüncesi yerleşmişti bende

ailen de maddi açıdan kendilerine denk birini istiyodur ama doktor takıntısı saçma geliyo bana

Aynı benim teyzem ve eniştem.
Kızları doktor. İlle doktor biriyle evlensin diye diye kız 36 yaşında oldu.
Kuzenim her ne kadar böyle düşünmese de, ailesinin etkisi altında kalıyor elbette.
Bu yaştan sonra zor deyip işin ucunu bıraktı kız.
Ama sizin durumunuzu anlayamadım açıkçası.
Hadi doktor olsanız, aile içinde böyle bir düşünce hakim olabilir.
Ama öğretmen birine niye böyle davranırlar anlamıyorum.
Doktor olunca ne oluyormuş? Mutlu olabileceğinizin garantisi var mı?
Üstelik görüştüğünüz biri varsa, kulaklarınızı tıkayın derim.
Aileler çocukları mutlu ve rahat yaşasın isterler, onlara da hak veriyorum.
Fakat bu sizi mutsuz edecek kadar ileri bir seviyedeyse bu yanlış bir tavırdır...

Öğretmen deyince insanlarda bir burun kıvırma oluyor.İtibar mı kaybetti bu meslek yoksa maaşlardan mı bilemiyorum ki?görüştüğüm kişinin evi falan var yani bir borca girmicez.O da önemli değil de çok anlayışlı bir ailesi var çocuk beni onu tanıdım tanıyalı bekliyor,el üstünde tutuyor,benim düşünmem gerekn şeyleri bile o düşünüp hallediyor ben pek verici bir insan değilim ilşkimde verici olan taraf da o.Ama işte öyle boylu poslu falan değil ama ben çok sempatik buluyorum.Bir arkadaşımla tanıştırdığımda ben sana daha yakışıklı uzun boylu birini yakıştırırdım diye laf bile soktu.Halbuki ona sırf benim arkadasım diye ne yapacagını şaşırmıştı çocuk.Sanırım benim çevremdekilerde bir sorun var.

kuzenim beni aricak akşam ne bahane uyduracağımı da bilmiyorum görüşmek istemiyorum görüştüğüm biri var da diyemiyorum çünkü annem yine o olduğunu öğrenince kıyamet kopacak.

canım görüşmek istemiyorum diceksin bu kadar basit
ya da bi kere görüş elektrik alamadım de nolucak sanki

bence de senin çevrede bi zengin koca merakı var

Son düzenleme:
canım görüşmek istemiyorum diceksin bu kadar basit
ya da bi kere görüş elektrik alamadım de nolucak sanki

Doğuda bir yerde çalışıyormuş pratisyenmiş 7-8 milyar alıyormuş evlen mis gibi oh ne güzel işte dedi kuzenim ben kaç yaşındaymış madem iyi kazanıyor neden doğudaymış da buralara gelmiyormuş dedim yaşı da büyüktür yıllardır ordaysa dedim bilmiyorum dedi kuzenim tek bildiği doktor olması yani geri kalan önemli değil.çok iyi biriymiş diyor.zaten kim bana biirni önerse hep çok iyi ve çok yakışıklı diyorlar görüşmeye gidince hayal kırıklığı.Okuldakiler de kafamı karıştırıyor en aşağı öğretmen olsun evi olsun bak biz kredi ödeyip duruyoruz anca diyorlar.Bu arada benim görüştüğüm çocuğun ailesinin durumu iyi anne baba öğretmen emeklisi kültürlü insanlar ama etki altında kalmaya başlıyorum artık:KK43:

ba$ligi okuyunca bende sen doktorsun sandim
pes etme elbet pes edcek aylen,dr yada ogrtemen yada ba$ka meslek ne farkeder ki sen begeenip sevdikden sonra
oda seni seviyirmu$, annene sor bi ex dr damat kulaga ho$ geliyormuymu$ :)

benim halamin oglu dr karisi ogretmen, okul askerlik vs derken ya$i geçti diye halamin buldugu kizla evlendi, ama kuzenim gibisi zor bulunur hem evde hem hastanede çali$iyor adam :))
sen sevdiginden vazgeçme:KK34:

Doğuda bir yerde çalışıyormuş pratisyenmiş 7-8 milyar alıyormuş evlen mis gibi oh ne güzel işte dedi kuzenim ben kaç yaşındaymış madem iyi kazanıyor neden doğudaymış da buralara gelmiyormuş dedim yaşı da büyüktür yıllardır ordaysa dedim bilmiyorum dedi kuzenim tek bildiği doktor olması yani geri kalan önemli değil.çok iyi biriymiş diyor.zaten kim bana biirni önerse hep çok iyi ve çok yakışıklı diyorlar görüşmeye gidince hayal kırıklığı.Okuldakiler de kafamı karıştırıyor en aşağı öğretmen olsun evi olsun bak biz kredi ödeyip duruyoruz anca diyorlar.Bu arada benim görüştüğüm çocuğun ailesinin durumu iyi anne baba öğretmen emeklisi kültürlü insanlar ama etki altında kalmaya başlıyorum artık:KK43:

sen nerde yaşıyosun ki
istemediğin bi adam için sırf 7-8 milyar alıyo diye bilmediğin yerlere mi gideceksin

ayrıca sen çalışıyo musun

etki altinda kalman kotu bak
yeteri kadar sevmiyorsun demekki
çok sevsen dunya hayir dese tek ba$ina evet dersin a$kini savunursun ..

X