annemin ve ablamın baskılarından bıktım artık....

annem kendi aranızda halledin diyor neyseki uzun zamandır böyle bir olay yaşanmadı bir kere kolumdan tutup çekiştirdi...ilk defa hakkımı savunduğum şaşırdı sonra bişey demedi 3 4 ay küs kaldık çok iyi geldi valla :))

canım yaşadıklarını tahmin edebiliyorum..ben de bir ablayım liseye giden bir kız kardeşim var ve ben de ister istemez bazı konularda onu koruma gereği duyuyorum ablalarda olur bu kendi yaşadıkları, gördükleri. çevrelerinde ya da kendilerinde gördükleri hataları kardeşleri yapmasın kardeşleri üzülmesin istiyorlar çünkü.ama abartmış sizinkiler.kıyafetine makyajına makul saatler içinde arkadaşlarınla gezmene tozmana karışmaları da neyin nesi!ben gençliğimde yaptığım şeyleri şimdi kardeşime yapma diyemem ama uzaktan da olsa gözüm üstünde olur bir hata yapacağını anladığım zaman korumaya çalışırım yani annem doğurdu sorumluluğunu da o üstlensin deyip görmezden gelemem ama çok sıkmak da sakıncalı.içinde kalanları büyüdükçe farklı şeylerde aramaya çalışabilir yanlış insanlara kapılabilir insanlara kolay güvenebilir ve çok daha kötü şeyler olabilir çünkü. seninkiler bunu düşünemiyorlar belli ki ama çok kafana takma ablan nasılsa birgün evlenecek.üniversiteyi başka şehirde yurtta kalarak okuman konusunda baban ne düşünüyor?anladığım kadarıyla o daha ılımlı ve bu konudaki düşünceleri pozitifse onu tamamen ikna edip git derim.baban olur dedikten sonra annen ablan kızsa kavga etse de bir dayanağın olmuş olur.üniversiteyi güzel bir okulda güzel bir bölümde ve kendi ayakların üzerinde durmaya çalışarak okumanın sana ne kadar büyük katkıları olacağını babanla uzun uzun konuş onun da fikirlerini al. ben de bir ablan sayılırım ve şunları söylemek istiyorum. evet bu yaşa kadar seni çok çok sıkmışlar ve birçok şeyi yaşayamamış olabilirsin ve üniversiteye gittiğinde çok farklı insanlar tanıyacak çok farklı ortamlar göreceksin onlara ayak uydurmaya çalışırken hayatını mahvedeceğin hatalara düşme sakın.aklıbaşında birine benziyorsun insanlara temkinli yaklaş ve kimseye hiçbir zaman tamamen güvenme.eteğini de giy makyajını da yap gez dolaş keyfini çıkar ama hepsini yerinde ve zamanında kendini bilerek yap.yeterince tanımadığın insanlarla çok samimi olup evlerinde falan kalmaya kalkma herkesi iyice tanımaya çalış ne insanlar ne korkunç niyetleri ve kişilikleri var bilemezsin.bunlar elbette tecrübe edilerek öğreniliyor ama tecrübe ederken en az şekilde zarar görerek tecrübe etmeye çalış ki insanların kötülükleri senin hataların değil deneyimlerin olsun..ne zaman hangi konuda yardım istersen bana burdan ulaşabilirsin her zaman yardımcı olmaya çalışırım.sen derslerine güzel çalış ve iyi bir bölümü kazanmaya bak..

ablam beni okadar takip ediyo o kadar sıkıyo hatta tlfnumu bile benden aldı ben yinede o çocukla knuştum hemde 3 yıldan fazla.......bence koruma yerine öğretmek daha mantıklı.siz kardeşinizin iyiliğini düşünüyosunuz belli ama benim ablam bildiğin kıskanıyor gereksiz baskı yapıyor. arkadaşlarımı tanımıyolar bile. ben izin almak istediğimde arkadaşlarımla tanışmak isteseler zaten doğru kişi mi yanlış kişimi anlarlar. ona göre davranırlar. aa yok kafadan hayır zaten. en iyi üniversiteler burda muhtemelen burda biryer kazanıcam başka şehire neden göndersinler. babama anlatmak istemiyorum açıkçası annemi ezip geçmek gibi olur. zaten babamda masraftan kaçar göndermek istemez. liseyi yaşayamadım bari üniversiteyi yaşıyım (
insanlara kolay kolay güvenen biri diilim öyle gece gezmelerim olsun biyerlerde kalıyım istemiyorum. istediğimi giyiyim normal bi insan kazar sosyal hayatım olsun okadar. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.eksik olmayın

rica ederim canım istanbulda mısın?
izmire ya da ankaraya da gidebilirsin iyi bir okul için o yüzden demiştim.anneni ezmek olmaz sen belki annenle oturup sakin sakin konuşamayabilirsiniz diye babandan destek al demiştim kaç yıllık karısı sonuçta nasıl davranacağını kestirebilir diye.umarım senin için en iyisi olur..

İstanbuldayım. hukuk kazanırsam ankaraya yollarlar. oda çok zor. babam bu konulara hiç karışmaz beni anlamaz zaten (

aynı ben yazmışım gibi okudum şu sıraladığın herşeyi bende yaşadm inanmıyorm annck beni böle anlatr bende 20 yaşımdaym him bişi değişmedi nereye gtsem hem ablam hem annem hem babamdan izin alıyorm üniwersiteyi aynı ilde okuyorz herşeyi arkadşları fln karışıyo ablam 24 yaşında tam bi baş belası her şeyi kendisi yapar ben yapamam arabamz war öğrenmk istyrm kullanmayı bırakmıyo ben sürerm die korkuyo 20 yaşmdaym daha makyaz yapmadm okula giderken güzel giyinmeme izin wermio ahh anlatsam roman çıkar cnm ....

bizim gibi olan çok malesef. içe kapanığız bir de biz, kimisi asi oluyor bunları en başından reddedebiliyor. ben kendi adıma yabani kaldım hayata, erkeklere, insan ilişkilerine karşı... kimseyle çıkmayan arkadaşım biriyle çıktı ilk defa, çocuk muhafazakardı ama senin kimseyle çıkmadıgın belli oluyor, nasıl ilişki yürütülecegını bile bilmiyorsun diye çıkışmış kıza... biriyle çıksan bir dert çıkmasan bir dert... ben tekrar hayata başlasam daha farklı davranmaya çalışırdım herhalde. internete de hiç bulaşmayıp gercek hayatta ilişki yaşamaya çalışırdım, sanal hayat geride kaldı evet ama inş. bir daha karşıma cıkmaz ileride... neyse bir şekılde Ankarayı Kocaeliyi Eskisehırı Bursayı yaz, tercıhlerını ailen mı onaylayacak, sona yazmıştım orası geldı dersin...

bu dediklerini bende yaşadım ve inan artık huysuz geçimsiz agresif biri oldum ne çevrem kaldı ne bişey ayrı eve çıkmayı düşünüyorum yaşım senden epey büyük tabiki bu baskılar ilerde depresyon anksiyete bozukluğu olarak dönüyor o kadın programlarının allah belasını versin nerde o... var çıkarmışlar yayına sanki herkes öyle o programlardan çok etkileniyor ama beni tümden kaybediyor farkında değil

ablan normal değil canım benim hoşlanıyor sana eziyet etmekten bu kadar içe kapanik olma abla bile olsa bence mesafeli dur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…