• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin küsmeleri psikolojimi bozuyor.

lady gonca

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
502
209
48
merhabalar herkese.
arkadaşlar annem çocukluğumdan beri babama ve çocukalrına ufacık şeyler sebebiyle küsen biriydi. babam vefat etti 8 yıl oldu. annem hala aynı, günlerce sürüyor küsmeleri, ve ortada bir sorun yok. suratı hep asık ve soruyoruz ne oldu diye ben böyleyim, yapım bu, üstüme gelmeyin diyor. ama bizde arkamızda sağlam sırtımızı yaslamak istediğimiz anne görmek istiyoruz. yada dertlerini paylaşsın istiyoruz nedir sebep. herkes tartışır ama küslük ne demek ya aynı evin içinde suratlar 10 karış. farklı yerlerdeyiz bu arada misafirlikte yapıyor bunu birde. kardeşim daha sabırlı ama ben artık sabır göstermiyorum. 2 tane düşük yaptım benimde derdim tasam var ama hep pozitif olmaya çalışıyorum. neden hep küçükler alttan almalı, neden insan evladıyla geçirdiği vaktin değerini bilmez ? zaten ayda bir belki görüşebiliyoruz. farklı illerdeyiz. ondada güzel vakit geçirelim diyoruz ama yok olmuyor, seviyesiz bir aile yapımızda yok bu arada. kardeşim çok sakindir zaten annemde tartışmaz küser, ben biraz fevriyim ama asla üzecek bir şey yapmam. annem 55 yaşında bu arada. eşime bile daha sıkı sarılıyorum, ve eşimin yanında ağlıyorum annemle oturup ağlayamıyorum bile. çünkü hep onun dertleri ön safta. birşeyler yazarsanız sevinirim. ben mi hata yapıyorum ?

Son düzenleme:
Sizin hata yaptiginiz söylenemez elbette. Bu durum annenizin kişilik yapisi olabilir fakat altta yatan sebepler çok farklı da olabilir tabi.. Kendisi kabul eder mi bilemiyorum bir psikologa danismayi dusunseniz? Çünkü altta yatan bir sebep ya da sorun varsa psikolog yardimiyla aciga cikarilip halledilebilir. Elbette kendisini tanimadan herhangi bir şey söylemek doğru olmaz ama ben size genel durum için bir şey söyleyeyim mesela: kusmek pasif bir saldirganliktir. Tahmin edeceğiniz gibi bir durumla alakali öfkeyi kini belirtme seklidir. Ya da kustugu zamanlar kendisine daha fazla ilgi gösteriliyor ve bu da onun istediği bir durumsa küsme davranisi arttiriyordur.. Bunlar anneniz için mutlaka geçerli olan seyler değil tabi, genel durum için ihtimallerden bahsediyorum

Sizin hata yaptiginiz söylenemez elbette. Bu durum annenizin kişilik yapisi olabilir fakat altta yatan sebepler çok farklı da olabilir tabi.. Kendisi kabul eder mi bilemiyorum bir psikologa danismayi dusunseniz? Çünkü altta yatan bir sebep ya da sorun varsa psikolog yardimiyla aciga cikarilip halledilebilir. Elbette kendisini tanimadan herhangi bir şey söylemek doğru olmaz ama ben size genel durum için bir şey söyleyeyim mesela: kusmek pasif bir saldirganliktir. Tahmin edeceğiniz gibi bir durumla alakali öfkeyi kini belirtme seklidir. Ya da kustugu zamanlar kendisine daha fazla ilgi gösteriliyor ve bu da onun istediği bir durumsa küsme davranisi arttiriyordur.. Bunlar anneniz için mutlaka geçerli olan seyler değil tabi, genel durum için ihtimallerden bahsediyorum
yorum için teşekkür ederim. tespitleriniz doğru olabilir. yapısı böyle çünkü çocukluğumdan beri babama da yapardı bunu. psikolojisinin bozuk olabileceği durum ne olabilir zannetmiyorum. her şeyi kendi halleden aktif bir insan. yalnız olabilir ama hepimiz bir yerlerde yalnızız sonuçta. bence bu annemin huyu ama çok kötü bir huy. anne bile olsa gerçekten yıpranıyorsunuz. helede naz çekmeyi sevmeyen biri iseniz benim gibi. ben ve kardeşimde aşırı pozitif ve neşeliyizdir. ben eşimle bile asla küsmem. hata onda bile olsa barışırım, çünkü mutsuz olmayı sevmiyorum. ama anneme yaklaşmak ne mümkün. gözün üstünde kaşın var deseniz alınır. çok zor bilmiyorum hem kendine hem bize zarar veriyor. bence insan yapısını değiştirebilir. bilmiyorum özellikle anne ler sağlam karakterli olmalı.

Back