• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin kızlık soyadını almak istiyorum

fitblack

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
6.480
9.877
148
Annem babam ayrı(21 senedir),ben annemin kızlık soyadını almak istiyorum. babamdan nefret ediyorum,onun soyadını taşımak bile bana yük.çocukluktan beri hayalim bu. annemle aynı soyadı taşımak istiyorum,bu mümkün mü? dava açabilir miyim?
yaşım 23.
evlenirsin yakında nasıl olsa boşver falan demeyin,öyle planlarım yok uzun bir süre.

Annem babam ayrı(21 senedir),ben annemin kızlık soyadını almak istiyorum. babamdan nefret ediyorum,onun soyadını taşımak bile bana yük.çocukluktan beri hayalim bu. annemle aynı soyadı taşımak istiyorum,bu mümkün mü? dava açabilir miyim?
yaşım 23.
evlenirsin yakında nasıl olsa boşver falan demeyin,öyle planlarım yok uzun bir süre.
Internetten basvuru yapiliyormus soyadi degismek icin. Bu isteginizde gayet normal. Insan sevmedigi insanin soyadini niye tasisin ki marifetmis gibi..

yaşım 23.
Çok doğal bir talep sevmediğim birinin ismini taşımak istemem bende
vicdanımızda biyolojik evebeyinlik çokta önemli değil aslında önemli olan emektir

Internetten basvuru yapiliyormus soyadi degismek icin. Bu isteginizde gayet normal. Insan sevmedigi insanin soyadini niye tasisin ki marifetmis gibi..
nereden başvuru yapılıyor acaba biliyor musunuz?
gerçekten değiştirebilirsem yeniden doğmuş gibi olacağım.

Çok doğal bir talep sevmediğim birinin ismini taşımak istemem bende
vicdanımızda biyolojik evebeyinlik çokta önemli değil aslında önemli olan emektir
annemi çok seviyorum,ömür boyu onun soyadını taşımak isterim:KK200:

Soy olarak babamızdan gittiği için soyumuz annenizin soyadını alamazsınız. Soyadı değişimi için çok geçerli bir neden olması lazım mesela çok dalga geçilecek ya da belden aşağı argo çağrışımlar yapan soyadları değiştiriliyor. İsimde sorun yok ama soyisim sanmıyorum ama zafen evlenince değişecek..

Gözümün önüne direkt bankalarda kodladığımız anne kızlık soyadı haneleri geldi

Benim ünide bir arkadaşım yapmaya niyetliydi bunu ama neden bilmem yapmadı. Belki seninki kadar güçlü bir kararı yoktu. Onun da anne babası ayrıydı ve babasıyla görüşmüyordu

Eskisi kadar zor değil artık soyadı değiştirmek, yakın arkadaşım evli bir çift alay konusu olan soyadlarını değiştirdiler mesela

Soy olarak babamızdan gittiği için soyumuz annenizin soyadını alamazsınız. Soyadı değişimi için çok geçerli bir neden olması lazım mesela çok dalga geçilecek ya da belden aşağı argo çağrışımlar yapan soyadları değiştiriliyor. İsimde sorun yok ama soyisim sanmıyorum ama zafen evlenince değişecek..
aman ne soy.
soyum yürüyecekse annemden yürüsün.
ayrıca evlenince değişecek demeyin yazmıştım okumadınız galiba. evlensem bile kendi soyadımı taşımak istiyorum ayrıca eşimin değil.

Bu soyadi kadar sacma şey yok zaten sinir oluyorum. Hele de evlenince soyumuz kanimiz degisiyor gibi soyadi degisiyor.
İstersen degistirilir diye biliyorum ben de.

Gözümün önüne direkt bankalarda kodladığımız anne kızlık soyadı haneleri geldi

Benim ünide bir arkadaşım yapmaya niyetliydi bunu ama neden bilmem yapmadı. Belki seninki kadar güçlü bir kararı yoktu. Onun da anne babası ayrıydı ve babasıyla görüşmüyordu

Eskisi kadar zor değil artık soyadı değiştirmek, yakın arkadaşım evli bir çift alay konusu olan soyadlarını değiştirdiler mesela
demek ki böyle bir hakkımız var. güçlü bir sebep gerekiyor diye yazmış bir arkadaş da o soyadı benim psikolojimi bozuyor,bundan daha güçlü bir sebep mi var? illa alay edilmesi mi gerekiyor yani

aman ne soy.
ayrıca evlenince değişecek demeyin yazmıştım okumadınız galiba. evlensem bile kendi soyadımı taşımak istiyorum ayrıca eşimin değil.
Üzerinde kimin emeği varsa kimi istiyorsan onun soyadını taşı, babanın oluşumuna katkı sağlamak dışında sana bir faydası olmadıysa neden soyadını taşıyasın, ben böyle konularda soy anneden yürür babadan yürür diye öncelik tanımayı doğru bulmuyorum

artık evlenince kendi soyadımızda kalabiliyoruz neyse ki.
Sadece tek eski soyadimiz degil eşimizin soyadi yanina eski soyadini ekletebiliyoruz. O da sacma cocugumuzla soyadi farki oluyor. Evlenen her cifte yeni soyadi verilsin cocuklar da evlenince kadin erkek ortak soyadi alsin. Neden erkekten geliyo soyadi ya gercekten sacma.

Üzerinde kimin emeği varsa kimi istiyorsan onun soyadını taşı, babanın oluşumuna katkı sağlamak dışında sana bir faydası olmadıysa neden soyadını taşıyasın, ben böyle konularda soy anneden yürür babadan yürür diye öncelik tanımayı doğru bulmuyorum
Gerçekten öyle,kanunda bunun yeri muhakkak olmalı.umarım değiştirebilirim

Sadece tek eski soyadimiz degil eşimizin soyadi yanina eski soyadini ekletebiliyoruz. O da sacma cocugumuzla soyadi farki oluyor. Evlenen her cifte yeni soyadi verilsin cocuklar da evlenince kadin erkek ortak soyadi alsin. Neden erkekten geliyo soyadi ya gercekten sacma.
yaa öyle mi? 2 soyadı mı taşıyoruz yani,allahım ne saçma!

aman ne soy.

Bakın bende babamla görüşmüyorum ve soyismim çok zor söyleniyordu sevmiyordum ama soyadıyla ne oluyor ki kaldı ki sevdiğin insanın soyadını neden taşımak istemezsin babandan dolayı erkrklere bi iticilik oluşmuş sanırım ama evlenince sadece kendi soyismini taşımak anlamsız çünkü çocuğun babasının soyadını taşıyacak siz başka bu da çocukta sorun yaratır bilemiyorum..ayrılmamış olduğunuz halde böyle olması yani hem okulda hem idari işlemlerde vs. gerçi zaten bu konuyu internette aratıp da bulabilirsiniz avukat siteleri var.

Back
X