Annemin evindeki yardimci ablamiz

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
6.970
En iyi cevaplar
2
15.904
773
Merhaba hanimlar,

Neredeyse 20 yildir bir abla gelir temizlige yardim eder annemin evinde. 2 cocuklu, esini kaybetmis. Artik biz aileden goruyorduk acikcasi. Cocugum falan da cok duskundur ona.

Simdi annemin evinden kaybolan ziynetler, paralar falan oluyordu. Ama o ziynetler nasil oluyorsa geri donuyorlardi. O zaman eve babamin yardimcisi, o, bu, su falan da girdigi icin kimse zan altinda birakilmadi. Babami kaybettik. Kilitler degisti. Eve bu abladan baska giren cikan aile disinda kimse kalmadi. Yakin zamanda yine ziynet ve para kaybolmus. Annem artik iyice abladan sogumus. Cunku annem artik tek yasiyor, evine misafir falan da gelmez herkesle disarida gorusur. Eve giren cikan ananem, kardesim, gelin aile uyesi olarakda. Biz yazlari annemde kaliriz, simdi biz anneme gececegiz diye annem ablanin gelip gitmesini kesmiyor. (Kaldi ki hic bir sey ispat edemem ben nasil gelme artik diyecegim diyor 🤯, neyse)

Simdi ben yakinda cocuklarla annemin evine gececegim. Ablayi cok seviyorum. Ama nasil guvenecegim. Misal son kaybolan ziynet annemin gunluk yuzugu. Yani evde hergun taktigimiz yuzugu de bulundurmamak gibi bir durum olamaz, o kadar dikkat edilemez. Ya da para!

Normalde bu ablaya cocugumu parka goturmesi icin bile guvenirdim, simdi cocukla yalniz birakmak dogru olmaz diye dusunuyorum. Isler sikintili anlayacaginiz. Icim sikildi, dertlesmek istedim :KK43:

AĞUSTOS EDİTİ;

Merhaba,

Konuyu hortlatayım :)

Ben bütün yaz evde yokuz tatildeyiz falan diye erteleyip ablanın eve gelmesine engel oldum. Şimdi benim dönüş tarihim geliyor ve abla biliyor. Mesaj atmış döndünüz mü diye. Döndük ama istemiyoruz diyeceğim ama kapanış cümlesini seçemedim. Ne desem sizce? Biz sana lazım olunca haber veririz desem açık kapı bırakmış olacağım. Döndük sağol ihtiyacımız yok desem çok kısa/kaba olacak.

Son düzenleme:
madem alıyor neden geri getiriyor ki orası ilginç geldi bana 20 yılda bayağı uzun bir süre emin olmak lazım bence öncelikle
Bu bize de cok ilginc gelen bir mevzu. Kendim arayip bulundugunda orada olmasam ben de inanmayabilirdim. Yani dolabi aramislar, sonra ben de aradim, yoktu bilezik. Sonra baska bir gun annem dolabi acti ve bilezigi kiyafetlerin uzerinde bulduk.

Ayni abla evde para bulunca verirdi hep. O yuzden de ona hep guvendik. Vermese buldugu paralari vermez derlerdi bizimkiler.

Bu şekilde anneniz aynı evde nasıl durabiliyor. Büyük sıkıntı gerçekten.
Bizimkiler isten insan cikartamiyorlar. Simdi bile kendini guvende hissetmiyor, gecen korkmus komsuyu cagirmis, yine de ben nasil gelme artik diyebilirim ki diyor.
Abla yatili gelmiyor bu arada. Haftada 3

Bizimkiler isten insan cikartamiyorlar. Simdi bile kendini guvende hissetmiyor, gecen korkmus komsuyu cagirmis, yine de ben nasil gelme artik diyebilirim ki diyor.
Abla yatili gelmiyor bu arada. Haftada 3

Sonrasında daha çok üzülebilir ama. ☹️☹️
Siz nasıl yapacaksınız oradayken fellik fellik cüzdan mı saklayacaksınız?

Bu bize de cok ilginc gelen bir mevzu. Kendim arayip bulundugunda orada olmasam ben de inanmayabilirdim. Yani dolabi aramislar, sonra ben de aradim, yoktu bilezik. Sonra baska bir gun annem dolabi acti ve bilezigi kiyafetlerin uzerinde bulduk.

Ayni abla evde para bulunca verirdi hep. O yuzden de ona hep guvendik. Vermese buldugu paralari vermez derlerdi bizimkiler. Oyle boyle degildi buldugu paralar.
çok hırsız gibi değil bu durumda,acaba çalma hastalığı mı var o an alıp sonra geri getiriyor ya da başkasında vardır ailede olmayacak diye bi şey yok

Merhaba hanimlar,

Neredeyse 20 yildir bir abla gelir temizlige yardim eder annemin evinde. 2 cocuklu, esini kaybetmis. Artik biz aileden goruyorduk acikcasi. Cocugum falan da cok duskundur ona.

Simdi annemin evinden kaybolan ziynetler, paralar falan oluyordu. Ama o ziynetler nasil oluyorsa geri donuyorlardi. O zaman eve babamin yardimcisi, o, bu, su falan da girdigi icin kimse zan altinda birakilmadi. Babami kaybettik. Kilitler degisti. Eve bu abladan baska giren cikan aile disinda kimse kalmadi. Yakin zamanda yine ziynet ve para kaybolmus. Annem artik iyice abladan sogumus. Cunku annem artik tek yasiyor, evine misafir falan da gelmez herkesle disarida gorusur. Eve giren cikan ananem, kardesim, gelin aile uyesi olarakda. Biz yazlari annemde kaliriz, simdi biz anneme gececegiz diye annem ablanin gelip gitmesini kesmiyor. (Kaldi ki hic bir sey ispat edemem ben nasil gelme artik diyecegim diyor 🤯, neyse)

Simdi ben yakinda cocuklarla annemin evine gececegim. Ablayi cok seviyorum. Ama nasil guvenecegim. Misal son kaybolan ziynet annemin gunluk yuzugu. Yani evde hergun taktigimiz yuzugu de bulundurmamak gibi bir durum olamaz, o kadar dikkat edilemez. Ya da para!

Normalde bu ablaya cocugumu parka goturmesi icin bile guvenirdim, simdi cocukla yalniz birakmak dogru olmaz diye dusunuyorum. Isler sikintili anlayacaginiz. Icim sikildi, dertlesmek istedim :KK43:
Eve bir kamera falan koysanız görüntü olursa annenizi de kurtarmış olursunuz.

Bir yerlere düşüyor, o bulup koyuyor olabilir mi?
Çünkü kaybolduğu gibi geri gelen şey başka türlü açıklanamaz.
Ayrıca ‘artık kızıma gideceğim, evi genel olarak kapatacağım’ ya da ‘torunlar geliyor bakıcılı bir yardımcı alacağız’ gibi konuşma yapılıp çıkarılabilir.
En basiti ‘yazlık aldım artık zor dönmem’ deyip çekilsin anneniz.
Kalp de kırılmaz, yalansa yalan, hırsızlıkla suçlamaktan iyidir.

Bence borcu falan oluyor onları kapatıyor sonra yerine koyuyor olabilir.
Dogru olabilir. Son 2 yil icinde hir ev bir de araba almis. Araayi yeni almislar bizim aile disinda herkes biliyormus. Kaldi ki kardesim araba alim satimiyla cok hasir nesir herkes kardesimle gorusur araba alacagi satacagi zaman. Babamin yardimcisi ogrenmis araba aldigini.

Eğer bu kadın ya da her kimse rehin bırakıp geri getiriyor gibi geldi bana.
Bir yerlere düşüyor, o bulup koyuyor olabilir mi?
Çünkü kaybolduğu gibi geri gelen şey başka türlü açıklanamaz.
Ayrıca ‘artık kızıma gideceğim, evi genel olarak kapatacağım’ ya da ‘torunlar geliyor bakıcılı bir yardımcı alacağız’ gibi konuşma yapılıp çıkarılabilir.
En basiti ‘yazlık aldım artık zor dönmem’ deyip çekilsin anneniz.
Kalp de kırılmaz, yalansa yalan, hırsızlıkla suçlamaktan iyidir.
Bnce cozum cok basit, bir sonra gelecegi zaman o gun evde olmayacagim ben seni ararim yine diyip bir daha gun kesmemek.

Kamera almislar ama efektif kullanamiyorlarmis. Kardesim kurmus ama ayarlar icin esimi bekliyorlarmis.
en mantıklısı kamera ama gizli olmalı ki emin olun. eğer oysa gönül rahatlığıyla çıkarırsınız. bana da uzun yıllar gelen bir yardımcı vardı. birçok şeyim kayboldu eşim hep ondan şüphelendi ama ben konduramadım çok seviyordum çünkü. sonra en zor ona en ihtiyaç duyduğum anda 2. hamileliğimde başka iş buldum deyip yüz üstü bıraktı beni. hala doğru düzgün birini bulamadım

en mantıklısı kamera ama gizli olmalı ki emin olun. eğer oysa gönül rahatlığıyla çıkarırsınız. bana da uzun yıllar gelen bir yardımcı vardı. birçok şeyim kayboldu eşim hep ondan şüphelendi ama ben konduramadım çok seviyordum çünkü. sonra en zor ona en ihtiyaç duyduğum anda 2. hamileliğimde başka iş buldum deyip yüz üstü bıraktı beni. hala doğru düzgün birini bulamadım
Cok zor zaten birine alisip guvenmek :(

Ablayla cok sey yasadik olum, dugun, dogum. Hayatimizdan boyle insanlarin cikip yasanmisliklarin bitmesine cok uzuluyorum.

Allah sizi iyilerle rast getirsin

Cok zor zaten birine alisip guvenmek :KK43:

Ablayla cok sey yasadik olum, dugun, dogum. Hayatimizdan boyle insanlarin cikip yasanmisliklarin bitmesine cok uzuluyorum.

Allah sizi iyilerle rast getirsin
evet çok zor. aslında bir defa net olarak bir şey aldığına emin olduğum halde kabul etmek istemedim bırakmak istemiyordum çok alışmıştım çünkü ama o beni bıraktı😁

Kamera taktırın. Bizim otelde odalarda yok ama koridorda var. Geçen sene bir müşterinin saati çalındı. İzledik. Kat görevlisi çamaşır sepetine atıyor. Bir de mesela bizde kapılarda kart okuma sistemi var. Kim hangi odayı, saat kaçta açtı. Bilgisayardan görebiliyoruz.
Ama bu kadından başkası eve girmiyorsa uğraşmaya değmez. Bir bahane bulun. Kovun. Ama gelecek olandan da referans ve adli sicil kaydı isteyin.

Back
X