Annemin eleştirilerinden bukadar etkilenmem normal mi?

Suan en dogru konusmayi yaptiniz ve ben kendimden ornek vercek olursam kendimi tanidim taniyali hep fiziki ve psiklojik siddete maruz kaldim annem ve babam tarafindan canimin yanmasini bitarafa birak zihinsel engelli olmadigima yada canima kiymadan bugune geldigime sukrediyirum annem bana sevgi saygi birseyleri bilicli yapabilme becerisi aşılamak yerine birakin ustun zekali becerikli tuttugunu koparani cogu kisi tarafindan begenilmeyen kisilikleri bile ornek gostererek kocaman bi enkaz varetti saolsun daha 12 13 yaslarinda hep bi kin kapladi hirs yaptim becericem basarmaliyim diye ama malesef basardiklarimi bile benim elimde degilde bi sans eseriymis gibi kabullendirdiler kendilerini oyle inandirmak istediler ben kimdimki birseyleri dogru duzgun becebileydim ben hep onlara gore asalak begendiklerinin altinda ezilen bi gerizakiydim hep annem ve babam tarifindan 2 sinif mualmelesi gordum sonucmu 22 yasindabu yasa kadar bosa yasamis başarili olcakken bile pes etmeyi secen bi hic suan evliyim yaptgim yemegi supurdugum evi yikadgim bulasigi aynende sizin dedginiz gibi esim tarafindan takdir edilmesini bekleyen bi zavalli ne gerek varevet cok iyi olmus o bayildim laflarina be gerek var sen beyendin yetmezmi yok efendm icimde ezilmis ozguven yok olmus benligim yillar once ailem tarafindan ruhuna elfatiha okunan kisiligin bi takdir edilmeye cok ihtiyaci var cunki bi ihtiyac aile tarafindan cok istismar edildi kusura bakmayin okadar doluyumki sizinde dogru tespitlerinize sekil A daki gibi bi ornek vermek istedim bosver annedir diyenlerede guzel bi cevap Anne benm gozumde sevkat sevgi merhamet koruma kollma dir bi anne evladina bunlari yapmaz sevsen bi anne yapmaz

Çok zor bir durum. Ama siz en azından sonradan farkına varmışsınız. Ama geçmişin etkileri zor siliniyor.. Sizin çok daha iyi bir anne olduğunuzdan eminim.. Mutluluklar..

Ne yazıkki annemin sesi iç sesim olmuş vaziyette. Evlenmemi istemiyor mesela yapamazsın boşanırsın sen rahata alışkınsın kendi ailene katlanamıyorsun el oğluna kaynana ya nasıl katlanacaksın falan diyor. Her anne kızının mürvetini görmek ister ama benim ki görmek istemediği gibi evliliği yapamazsın diyor.. ve iç sesim oldu ne yazıkki gerçekten yapamayacağımı düşünüyorum evliiikten korkuyorum biri evlenelim dese bu kişi gerçekten sevdiğim beğendiğim kişi olsa bile o imzayı atarken korkudan ellerim titrer ben ne yapacağım böyle😔
Hicte bile annenin dusuncesinin aksine daha mutlu olursun cnki bunlari birabir yasadim ikigunde kapinin onune koyarlar dedi hep yeri gelir evim pasakli olur yeri gelir bulasgim durur ama bunlar bosanma gerekcekeri olmaz olamaz mantigA aykiri

Annem çocukluğumdan beri sürekli eleştirir elimden gelen herşeyi yaparım ama mutlaka bir kusur bulur ve hayatım onun elalemin kızları şöyle yemek yapar böyle dantel örer, böyle börek açar bizim kız nerdeeee sözlerini dinleyerek geçti ve bu durum bende tahammül edilmez bir hal almış olacak ki artık en ufak eleştirileri dahi sinir krizleri geçirmeme neden oluyor defalarca söyledim ben hiç bir zaman o elalemin kızları gibi yada senin istediğin gibi 10 parmağında 10 marifet olan bir insan olamayacağım olmakta istemiyorum artık vazgeç diye ama hala devam ediyor ve beni dünyaya getiren kadının onayını alamamışken dolayısıyla özgüvenim çok düşük ve başkalarının en ağır sözlerini bile umursamazken annemin en ufak eleştirisi beni dünyadan kopartıyor hayata küstürüyor hatta kendimi balkondan atmak bile istiyorum. Mesela az önce yemek yapmamı söyledi yaptım altını yanmasın ve kısık ateşte pişsin diye kıstım bu seferde çok fazla kısmışsın dedi ben fazla olduğunu düşünmüyorum öyle uygun gördüm dedim odama geçtim ama sanki küfür etmiş gibi ellerim titriyor gözlerim doldu nefesim daraldı. Bukadar etkilendiğim için kendimi sorguluyorum bu durumu nasıl aşabilirim?
Bu saglikli bi sey degil ki. Surekli elestirilmek cocukta özgüven eksikligine yol acar. Tam tersi annenin bir gorevi de evlada ozguven asilamaktir

Annem çocukluğumdan beri sürekli eleştirir elimden gelen herşeyi yaparım ama mutlaka bir kusur bulur ve hayatım onun elalemin kızları şöyle yemek yapar böyle dantel örer, böyle börek açar bizim kız nerdeeee sözlerini dinleyerek geçti ve bu durum bende tahammül edilmez bir hal almış olacak ki artık en ufak eleştirileri dahi sinir krizleri geçirmeme neden oluyor defalarca söyledim ben hiç bir zaman o elalemin kızları gibi yada senin istediğin gibi 10 parmağında 10 marifet olan bir insan olamayacağım olmakta istemiyorum artık vazgeç diye ama hala devam ediyor ve beni dünyaya getiren kadının onayını alamamışken dolayısıyla özgüvenim çok düşük ve başkalarının en ağır sözlerini bile umursamazken annemin en ufak eleştirisi beni dünyadan kopartıyor hayata küstürüyor hatta kendimi balkondan atmak bile istiyorum. Mesela az önce yemek yapmamı söyledi yaptım altını yanmasın ve kısık ateşte pişsin diye kıstım bu seferde çok fazla kısmışsın dedi ben fazla olduğunu düşünmüyorum öyle uygun gördüm dedim odama geçtim ama sanki küfür etmiş gibi ellerim titriyor gözlerim doldu nefesim daraldı. Bukadar etkilendiğim için kendimi sorguluyorum bu durumu nasıl aşabilirim?
Aynisini bi arkadasim yasadi, annesi kiza neler soyluyor inanamazsin, kiz evlendi annesiyle minimumda görüşüyor, hasar almamak için. Bazen bi evlada en buyuk zarari maalesef kendi ailesi veriyor.

aşırı etkilenmenin ve kızmanın sebebi, annene bu konuda birikmiş olan öfkendir...

Ailelerin en büyük hatası çocuklarını başkalarıyla kıyaslamak sizdeki onay bağımlılığı bundan kurtulmanın tek yolu benim adım hıdır elimden gelen budur kafasına gireceksin annen değil kim olursa olsun bu böyledir yok yere sinirlerini harap etme beğenmeyen kendi yapar

Amaann anne annedir işte. Anne modelı heryerde aynı kendı kızını begenmez evde baskasınn kızıyla kıyas yapar. Baskasına gıdınce kızına laf soyletmez cok hamrat kızım var der🤣 anne pek takılacak bır dert degıl yani.gül geç. Ben annem bazen evde yokken yemeklenugrasmam annem belır ee hanı yemek der senı bekledm ben daha cocugum yemek bılmem derım🤣🤣 evlenmeyı bılıyon ama cocugun oalcak yastasın daha sogan dogramayı bılmez dıye dalga gecer 🙈 halbukı kendı evımde gayet yapıyorum yanı anneme resimler atyorom sasıryor🤭 sende eclat sahıbı olunca annelerın nazını kaprısını daha ıyı anlarsın. O sana bıraz gelıs dıye gelıp gıfıp laf soyluyodur baska yerde laf soyletmez ama emın ol. Yaslanınca kıymetlı olur takma bunları. Annem neneme hep derdı kız anne az zalım degıldın ha bız cocuktuk elımıze kanevıce verır bacına gıderdın sen gekene kadar evın bahcesını supurur camasırları yıkardık daha 8 yasında bunlsrı yapardık baksana bızım kızlada tırnakları kırılacak dıye ıs tutmazlar dıyor. Nenemde ya bak gordun mu daha zalım dersıniz bana der🤷‍♀️ yaslanınca bunları unutur guler gecersınz. Annedır yanı her lafı eder oyle elın ayagın tıtremesı bıraz tahammulsuzluk gıbı

X