- Konu Sahibi Cogsicagtir02
-
İnsanların para için her şeyi kabul edecek seviyeye gelmeleri ne kadar aci... evlilik birligi icindeki bütün haklarından para icin vaz mi gecsin, yeni cocugu olsa evlilik birligi disinda doğmuş olur. Ve inanci varsa bence günah da...çünkü dini nikahın anlami da ancak bunu bütün topluma bildirince var. Nikahsız oturup evliymis gibi yapılması bana ahlaksızlık geliyor...İnsanların dini para olmuş...Annemin düsüncelerini ben bile cözmüs değilim. Para olsun evlilik bitse dahi bunun icin devam edilebilir diyor resmen. Kuzenim yeni nisanlandı. Babasından maas kalmıs diyor ki yerinde olsam resmi nikah kıydırmam maası almaya devam edeyim diye
En yakınlarımız bile ne hissedeceğimizi düsünemiyor ne yazık.Ben de evlenmek istiyorum annemin sürekli bu konuları dile getirmesi beni cok üzüyor annem farkında değilsizin konunuzu okuyunca bir arkadasim aklima geldi. arkadasim 30 lu yaslarda bekardi. ablasi da ha bire yeni evlenen herkesin fotolarini atip "bak cok mutluymus" diye ove ove bitiremezdi. arkadasimdan kucuk ama yillardir evli olan tanidiklarin fotolarini da bulup bulup atardi. mutlu olup olmadigini bile bilmiyor yalniz, instadan bulup kendince oyle yorumluyordu. arkadasim ablasinin sayesinde iyice evlilik bunalimina girerdi. 1 yil oldu evleneli simdi.cocugu yok henuz. simdi de ablasi erken yasta evlenip peş peşe cocuk doguran kadinlarin cocuklariyla olan fotolarini atiyormus. kiskandirmaya mi calisiyor bunalima mi sokuyor belli degil
aynen dusunemiyorlar malesef. açık açik konusmak en iyisi galiba. evlilikle ilgili laf actiginda veya baskalarinin mutlulugunu dile getirdiginde ozellikle mi yaptigini sormak lazim.En yakınlarımız bile ne hissedeceğimizi düsünemiyor ne yazık.Ben de evlenmek istiyorum annemin sürekli bu konuları dile getirmesi beni cok üzüyor annem farkında değil
Cok dogru bir yorumİnsanların para için her şeyi kabul edecek seviyeye gelmeleri ne kadar aci... evlilik birligi icindeki bütün haklarından para icin vaz mi gecsin, yeni cocugu olsa evlilik birligi disinda doğmuş olur. Ve inanci varsa bence günah da...çünkü dini nikahın anlami da ancak bunu bütün topluma bildirince var. Nikahsız oturup evliymis gibi yapılması bana ahlaksızlık geliyor...İnsanların dini para olmuş...
Ne kadar saçma. Çok aşırı saçma arkadaşınızın yaptığı.Ya arkadasım bebeği olduğunu, annem yerine bir kıyafet al anneme ver ben sana parasını vereyim dedi(annesi yanına gidecekmiş elinde bir hediye olsun diye herhalde)
aynen öyle tam annemi anlattınız. Bu arkadasım icin bi keresinde kurban olasın ona demisti. Annem böyle biri isteDuyan da maaşların en az 10 bin oldugunu falan zannedecek, anneniz hem onlara para göndermenizi hem kendisine ayrı harçlık vermenizi, hem kardeşinize yetmenizi hem de kalan parayla kiralık evde oturup hayatınızı idame ettirmenizi nasıl bekleyebiliyor, Kanada’da mı yaşıyoruz.. ayrıca ne kadar altın meraklısıymış, cok üzücü yani. Belki de sen cok zengin biriyle evlensen kocan sana siddet uygulasa ayrılmak istediğinde annen arkanda durmayacak evine gönderecek seni. Ayrıca anneniz bu kadar kurnazlığa rağmen safmış, arkadası resmen sallıyor kimse görümcesine kayınvalidesine ona buna bayılmaz, millet meraklı herkese cok mutluymuş givi pozlar vermeye anneniz de inanıyor. Siz bu konuları konuşmak istemeyip kapattığınızda da emınım sizi suçlar kıskanmakla, hala arkadasınız gibi koca, kv bulamamakla
Ne salak bir proje bu. Arkadaşınız da normal değil.Ya arkadasım bebeği olduğunu, annem yerine bir kıyafet al anneme ver ben sana parasını vereyim dedi(annesi yanına gidecekmiş elinde bir hediye olsun diye herhalde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?