- Konu Sahibi emvacilbihar
-
affınıza sığınarak aşağıda bazı kelimeleri yazdım. kusura bakmayın. bunları anlatabilecek kimsem yok
15 günlüğüne annemlere geldik. 2.5 yaşında oğlum var. annemle aram iyidir onu kırmam o da bana karşı iyidir ama benim çocuğuma bakmak mesele olunca sen halledersin diyor. arkamdan konuşuyor. 2.ye hamileyim ve doğum iznim bitince bak diyordum da sen ikisine de bakarsın diyor. anne 2aylı çocukla işe başlayacağım bakıcıya mı vereyim diyorum ayarlarsın diyor. amenna annemden ümidi kestim. ilk bebekte de doğuma gelmemişti 7 aylıktı oğlum gördüğünde. yine ben gelmiştim annemin evine öyle görmüştü bir yaz günü.
neyse şu an asıl sorunum annem oğlumun yanında salak manyak kaltak sürtük.... si..t..r gibi kelimeler kullanıyor. şaşırıyorum. acaba önceden de terbiyesiz miydi. ben mi fark etmemiştim. anne söyleme. konuşmayı yeni öğrndi herşeyi tekrar ediyor diyorum. ben ne dedm ki diyor. kardeşlerim ben bir uyarıyorsam 5 uyaryorlar. bu sefer bi daha konuşmicam ne desem söyleme diyorsunuz diyor.seneye tatile gelmeyeceğim sırf bu huyu yüzünden. bu akşam oğlum eline eniştesinin darbukasını almış tek vuruşlar yapıyor düm biraz sonra bir düm daha gibi. annem elinden darbukayı aldı ve oğluma MANYAK MISIN ÖYLE ÇALINMAZ DEDİ. oğlum bakakldı anlayamadı. bi daha aynı şekilde bağırdı. ben de bilgisayarın başındaydım erkek kardeşim anne öyle deme dedi. annem darbukayı ritimli bi şekilde azıcık çaldı ve oğlum tekrar vurunca manyak salak demeye başladı. sinirden odadan çıktım. suratıı astım. daha dün geldim annemlere. 2. günümüz ve ben bu kadını en son 1 yıl önce görmüştüm. herkesin annesi evladının üstüne titrer ben dahil ama benim annem tuhaf davranıyor. oğlum dizlerini büküp yatıyor domalıp durma diyor. bi çocuğa bu söylenir mi? kız kardeşimin eşi de bu lafları duyuyor ve sonra kız kardeşim dedi ki annene söyle çocuk gibi davranmasın harektlerine dikkat etsin. kabuğumu beğenmemezlik yapmak istemiyorum ama annemin bana çocuk bakmaya da gelmesini istemiyorum. şu an imkanım olsa yarın bavulumu toplar giderim. eşim yanımda yok 10 gün sonra gelecek ama gelince pılımı pırtımı toplayıp gideceğim. biz eğitimciyiz. güzel ahlaklı nesiller yetiştirelim derken oğlum anneannesinden neler öğreniyor. offfffffffff
elbette bu kelimelerin hepsini öğrenecek. fanusa koyamam çocuğmu ama öğreneceği kişi anneannesi olmamalı. sokaktan duyar. çocuklardan duyar. biz de onlar kötü kelime deriz öğrenir iyiyi kötüyü derken şu hale bak.
bu akşam eşimle konuştuk. sesin iyi gelmiyor dedi. diyemedim annemin söylediklerini. ben izmirde eşim oğlumla ne kadar mutlu bir insanmışım. bazen anne şefkatıne sevgisine muhtaç oluyorum. annem yanımda olsaydı diyorum ama benim annem o annelerden değilmiş. bu arada üvey değil öz annem.
hamile olduğum için duygusal olduğumu düşünen arkadaşlar olacaktır ama hamile kalmadan önce de oğlum daha konuşamazken oğluma hakaretler ediyordu.
nasıl uyarabilirim ne yapabilirim bilmiyorum. oğlumu alıp gidiyorum. çocuk geri geliyor aynı odaya. bi ewin içindeyiz. şu 10 gün geçse de kurtulsam.
zoruma gidiyor. dün öğlen geldim bu gece gideyim diye dakikaları sayıyorum.
Yazdıklarını okuyunca inan çok şaşırdım bi anneanne bunları torununa söyleyebilir mi diye benimde 2,5 yaşında oğlum var ve çalışıyorum çocuğumada annem bakıyor ve şuna inan annem o kadar düşgün ki oğluma görenler herkes çok şımartıyosun işte sen bu torununu diğerlerinden çok seviyorsun diolar ama nedim Allah iyi etsin herkesi
gelecek yaz tatilinde gelmeyeeğimi 2 gündür ara ara söylüyorum. şimdiden yerimi yapıyorum. 2 çocukla gelemem diyorum. çocuklarım anneannesiz ve dedesiz büyüyecekler ama bana başka seçenek bırakmıyorlar . az ve öz görüşmek en iyisi.anneni değiştiremezsin zaten dinlemiyor diyorsun
en iyisi az görüşün fazla biraraya gelmeyin
annem biz çocukken de gamsızdı. biz 3 kız kardeştik 6 yaşındaydım. 4 ve 1 yaşındaki küçük kız kardeşlerimi bana bırakıp kapıyı üzerimize kilitleyip dışarı çıkardı. bazen diyorum anne bunu nasıl yaptın diye. siz usluydunuz diyor.gamsız biri demekki insan torununu merak etmez mi acaba sinirleri filan mı bozuk ta böyle davranıyo yılların birikimi insanlarda sonradan çıkıyo yani çocukla çocuk olupta 2.5 yaşındaki çocuğa darbuka öyle çalınmaz böyle çalınır demeside bi garip işi sinirleri artık dayanmayıp patavatsızlığa vurmuş olabilir mi yada kendi çocukluğunuzu düşünün anneniz gerçekten böylemiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?