• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin çocuğuma söyledikleri beni çileden çıkarıyor

emvacilbihar

asklar1m ile mutluyum
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
1.726
4
116
41
İzmir
affınıza sığınarak aşağıda bazı kelimeleri yazdım. kusura bakmayın. bunları anlatabilecek kimsem yok

15 günlüğüne annemlere geldik. 2.5 yaşında oğlum var. annemle aram iyidir onu kırmam o da bana karşı iyidir ama benim çocuğuma bakmak mesele olunca sen halledersin diyor. arkamdan konuşuyor. 2.ye hamileyim ve doğum iznim bitince bak diyordum da sen ikisine de bakarsın diyor. anne 2aylı çocukla işe başlayacağım bakıcıya mı vereyim diyorum ayarlarsın diyor. amenna annemden ümidi kestim. ilk bebekte de doğuma gelmemişti 7 aylıktı oğlum gördüğünde. yine ben gelmiştim annemin evine öyle görmüştü bir yaz günü.

neyse şu an asıl sorunum annem oğlumun yanında xxxxxxxxx gibi kelimeler kullanıyor. şaşırıyorum. acaba önceden de terbiyesiz miydi. ben mi fark etmemiştim. anne söyleme. konuşmayı yeni öğrndi herşeyi tekrar ediyor diyorum. ben ne dedm ki diyor. kardeşlerim ben bir uyarıyorsam 5 uyaryorlar. bu sefer bi daha konuşmicam ne desem söyleme diyorsunuz diyor.seneye tatile gelmeyeceğim sırf bu huyu yüzünden. bu akşam oğlum eline eniştesinin darbukasını almış tek vuruşlar yapıyor düm biraz sonra bir düm daha gibi. annem elinden darbukayı aldı ve oğluma MANYAK MISIN ÖYLE ÇALINMAZ DEDİ. oğlum bakakldı anlayamadı. bi daha aynı şekilde bağırdı. ben de bilgisayarın başındaydım erkek kardeşim anne öyle deme dedi. annem darbukayı ritimli bi şekilde azıcık çaldı ve oğlum tekrar vurunca manyak salak demeye başladı. sinirden odadan çıktım. suratıı astım. daha dün geldim annemlere. 2. günümüz ve ben bu kadını en son 1 yıl önce görmüştüm. herkesin annesi evladının üstüne titrer ben dahil ama benim annem tuhaf davranıyor. oğlum dizlerini büküp yatıyor domalıp durma diyor. bi çocuğa bu söylenir mi? kız kardeşimin eşi de bu lafları duyuyor ve sonra kız kardeşim dedi ki annene söyle çocuk gibi davranmasın harektlerine dikkat etsin. kabuğumu beğenmemezlik yapmak istemiyorum ama annemin bana çocuk bakmaya da gelmesini istemiyorum. şu an imkanım olsa yarın bavulumu toplar giderim. eşim yanımda yok 10 gün sonra gelecek ama gelince pılımı pırtımı toplayıp gideceğim. biz eğitimciyiz. güzel ahlaklı nesiller yetiştirelim derken oğlum anneannesinden neler öğreniyor. offfffffffff

elbette bu kelimelerin hepsini öğrenecek. fanusa koyamam çocuğmu ama öğreneceği kişi anneannesi olmamalı. sokaktan duyar. çocuklardan duyar. biz de onlar kötü kelime deriz öğrenir iyiyi kötüyü derken şu hale bak.

bu akşam eşimle konuştuk. sesin iyi gelmiyor dedi. diyemedim annemin söylediklerini. ben izmirde eşim oğlumla ne kadar mutlu bir insanmışım. bazen anne şefkatıne sevgisine muhtaç oluyorum. annem yanımda olsaydı diyorum ama benim annem o annelerden değilmiş. bu arada üvey değil öz annem.

hamile olduğum için duygusal olduğumu düşünen arkadaşlar olacaktır ama hamile kalmadan önce de oğlum daha konuşamazken oğluma hakaretler ediyordu.
nasıl uyarabilirim ne yapabilirim bilmiyorum. oğlumu alıp gidiyorum. çocuk geri geliyor aynı odaya. bi ewin içindeyiz. şu 10 gün geçse de kurtulsam.

zoruma gidiyor. dün öğlen geldim bu gece gideyim diye dakikaları sayıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Annenizi değiştiremezsiniz...Biraz mesafeli olacaksınız,başka çaresi yok..Ben de ikizlerime izmir den yani ailemden uzak bir şehirde tek başıma bakmak zorunda kaldım..Üstelik tecrubesiz bir anneydim..Prematüre doğmuşlardı...Aile büyüklerinden biri dayak,dövmek,salak vs dediğinde kızıp uyarıyordum..1 uyarıyorum,2 uyarıyorum ama insanlar alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyorlar ne yazık ki....

Evlenip çıkınca o evden döndüğünde aynı olmuyor başka hayatın oluyor alışıyorsun kendine göre çizdiğin yolların doğruların yanlışların var doğal olarak sana batıyor sen yinede kalbini bozma canını sıkma kardeşlerinle güzel vakit geçir gez toz eğlen duymamazlıktan gel hamilelik günleri üzülerek geçirme sen mutlu ol kii bebişinde mutlu olsun:71:

Beni anaannem büyütmüstür Allah razı olsun. Anneniz, torununa karsı gercekten de cok ilgisizmis 7 aylıkken görmek cok uzun bir süre baksaydı iyi olurdu ama bu sartlarla mümkün degil mesafeli olmanız en hayırlısı olacaktır.

belki de anneniz bu hareketleri özellikle yapıyordur. yani ne bileyim çocukları ona baktırcaksınız siz öyle düşünüyorsunuz ya beni silsin bana baktırmasın diye yapıyordur bilemiyorum valla bi şey diyemedim benim annem de bazen çok tuhaf sözler söyler ama ne ben ne de kardeşlerim hemen sinirlenip birden ayıplayarak tepki vermeyiz, güleriz hatta, neee ne dedin seeen? falan deriz... sonra o da söylediğinin yanlış olduğunu anlar o da gülmeye verir, yüz göz olmadan güzelce düzeltiriz. benim daha çocuğum yok ama mesela annem kardeşimin kızına devamlı "oooyy sıpamın sıpası" falan diyor. gelinimiz de buna kızıyordu ilk başlarda, biz de gülerekten, amaaan neler duyuyorum anne falan deyince "aman ne var, yalan mı, öyle değil mi" falan der. kötü niyeti yoktur. şimdi de yeğenim 3 yaşında ve de ona sorunca annem sen benim neyimsin deyince şıpa şıpa falan diyor, hepimiz hep birlikte gülüyoruz:)

çok ağır küfür hakaret kelimeler kullanmıyorsa ne bileyim annem bazen severek ama kızarak değil, "zilli" falan der, biz bunlara gülüp geçiyoruz. güzelcene uyarın annenizi bir baş başa konuşun bakalım, ne tepki verecek?

yalnız benim annem de aynen ve net olarak şunu söyledi bana da kardeşlerime de.. ben sizi büyüttüm ama sizin çocuklarınıza bakıp büyütmeye mecbur değilim. kusura bakmayın, bakıcı tutun ben de başında durayım ama ben peşlerinden koşamam dedi. biz de anlayışla karşıladık sonuçta yaşlı, yorgun hayat yorgunu.. torunlarını seviyorlar ama gerçekten çok yorucu olabilir ben de kendimi yerine koyuyorum şahsen ben de artık ibadetle sohbetle falan meşgul olacağı yaşta torun peşinden koşamaz diye düşünüyorum. normal buluyorum...

yani bilemedim tabii herkesin durumu farklı, sizin anneniz genç mi? benimki yaşlı sayılır yani.

Oğlun daha bebekken bile küfürlü konuşuyordu diyorsun demek ki böyle biriydi evvelden beri, çocuğun konuşma çağına geldiği için daha dikkat ediyorsun ve böyle de olmalı. Uyarılara rağmen sürdürmesi bu alışkanlığından vazgeçmeyeceğini gösteriyor. Ayrı şehirlerde yaşıyorsunuz sanırım mesafe koymak zor olmayacaktır.

uyarılardan filan anlamıyorsa maalesef yapacak bir şey sana sonuna kadar hak veriyorum bu kelimeleri öğreneceği kişi annanesi olmamalı
artık gidene kadar bir şekilde idare edeceksin eşinede anlatma ne olursa olsun sonuçta annendir
başka torunları varmı onlaradamı öyle konuşuyor yoksa sen bakarmısın dediğin için yapıyor olabilirmi
merak ettim

teşekkürler yorular için. annemin tek torunu oğlum. başka torunu yok ve oğluma da hiç bakmadı ben de bakmasını hiç istemedim.. öyle korkuları yok yani bu arada anne 48 yaşında sağlıı yerinde dinç bir kadın. hani kenara köşeme ççekileyim diyeceği yaşta değil.

bakmasın zaten. ben bu yaz bu kelimeleri duydum ya baktırmam zaten 2. bebeğime de. bakar mısın diye bir iki söyledim o da yanaşmadı. eşim de annene güvenerek çocuk yapmadık diyor doğru söylüyor.büyüğünü kreşe göndereceğim küçüğüne de 2 aylık olunca bakıcı tutacağım. ben çok küçük bakıcıya vermek istemiyordum. ilk bebekte de görümcüm baktı bunda da bakar seve seve ama sorun şu görümcem evleniyor. kayınbabam da kayınvalidemi göndermiyor. neyse bakma değildi zaten dün geceki sıkıntım annemin terbiyesiz sözleriydi.

annemin sözlerine bazen biz de gülüyoruz. ima ile hiisettiriyoruz yanlış olduğunu olmuyor. açık açık söylüyoruz olmuyor.

seneye yaz tatilinde gelmemeyi düşünüyorum. beni çok özleyen buyursun bana gelsin. mesafeler mesafeler ne güzel şeymiş yaaaa.

o ewden çıkınca o evin inanı olamıyorsun bir daha. ama eminim birçok anne kız benim annemle aramda yaşadığım saçma sorunları yaşamıyor. bu sabah da eşim arkadaşlarına çay ısmarlar dedim laf arasında geçti. ve bir bağırdı MANYAK MI BU ADAM NİYE PARASINI ÇARÇUR EDİYOR dedi. ben de anne ne demek çarçur. arkadaşlarına ısmarlıyorr dedim. onlar da eşime ısmarlıyor dedim. böyle işte.

affınıza sığınarak aşağıda bazı kelimeleri yazdım. kusura bakmayın. bunları anlatabilecek kimsem yok

15 günlüğüne annemlere geldik. 2.5 yaşında oğlum var. annemle aram iyidir onu kırmam o da bana karşı iyidir ama benim çocuğuma bakmak mesele olunca sen halledersin diyor. arkamdan konuşuyor. 2.ye hamileyim ve doğum iznim bitince bak diyordum da sen ikisine de bakarsın diyor. anne 2aylı çocukla işe başlayacağım bakıcıya mı vereyim diyorum ayarlarsın diyor. amenna annemden ümidi kestim. ilk bebekte de doğuma gelmemişti 7 aylıktı oğlum gördüğünde. yine ben gelmiştim annemin evine öyle görmüştü bir yaz günü.

neyse şu an asıl sorunum annem oğlumun yanında salak manyak kaltak sürtük.... si..t..r gibi kelimeler kullanıyor. şaşırıyorum. acaba önceden de terbiyesiz miydi. ben mi fark etmemiştim. anne söyleme. konuşmayı yeni öğrndi herşeyi tekrar ediyor diyorum. ben ne dedm ki diyor. kardeşlerim ben bir uyarıyorsam 5 uyaryorlar. bu sefer bi daha konuşmicam ne desem söyleme diyorsunuz diyor.seneye tatile gelmeyeceğim sırf bu huyu yüzünden. bu akşam oğlum eline eniştesinin darbukasını almış tek vuruşlar yapıyor düm biraz sonra bir düm daha gibi. annem elinden darbukayı aldı ve oğluma MANYAK MISIN ÖYLE ÇALINMAZ DEDİ. oğlum bakakldı anlayamadı. bi daha aynı şekilde bağırdı. ben de bilgisayarın başındaydım erkek kardeşim anne öyle deme dedi. annem darbukayı ritimli bi şekilde azıcık çaldı ve oğlum tekrar vurunca manyak salak demeye başladı. sinirden odadan çıktım. suratıı astım. daha dün geldim annemlere. 2. günümüz ve ben bu kadını en son 1 yıl önce görmüştüm. herkesin annesi evladının üstüne titrer ben dahil ama benim annem tuhaf davranıyor. oğlum dizlerini büküp yatıyor domalıp durma diyor. bi çocuğa bu söylenir mi? kız kardeşimin eşi de bu lafları duyuyor ve sonra kız kardeşim dedi ki annene söyle çocuk gibi davranmasın harektlerine dikkat etsin. kabuğumu beğenmemezlik yapmak istemiyorum ama annemin bana çocuk bakmaya da gelmesini istemiyorum. şu an imkanım olsa yarın bavulumu toplar giderim. eşim yanımda yok 10 gün sonra gelecek ama gelince pılımı pırtımı toplayıp gideceğim. biz eğitimciyiz. güzel ahlaklı nesiller yetiştirelim derken oğlum anneannesinden neler öğreniyor. offfffffffff

elbette bu kelimelerin hepsini öğrenecek. fanusa koyamam çocuğmu ama öğreneceği kişi anneannesi olmamalı. sokaktan duyar. çocuklardan duyar. biz de onlar kötü kelime deriz öğrenir iyiyi kötüyü derken şu hale bak.

bu akşam eşimle konuştuk. sesin iyi gelmiyor dedi. diyemedim annemin söylediklerini. ben izmirde eşim oğlumla ne kadar mutlu bir insanmışım. bazen anne şefkatıne sevgisine muhtaç oluyorum. annem yanımda olsaydı diyorum ama benim annem o annelerden değilmiş. bu arada üvey değil öz annem.

hamile olduğum için duygusal olduğumu düşünen arkadaşlar olacaktır ama hamile kalmadan önce de oğlum daha konuşamazken oğluma hakaretler ediyordu.
nasıl uyarabilirim ne yapabilirim bilmiyorum. oğlumu alıp gidiyorum. çocuk geri geliyor aynı odaya. bi ewin içindeyiz. şu 10 gün geçse de kurtulsam.

zoruma gidiyor. dün öğlen geldim bu gece gideyim diye dakikaları sayıyorum.

Yazdıklarını okuyunca inan çok şaşırdım bi anneanne bunları torununa söyleyebilir mi diye benimde 2,5 yaşında oğlum var ve çalışıyorum çocuğumada annem bakıyor ve şuna inan annem o kadar düşgün ki oğluma görenler herkes çok şımartıyosun işte sen bu torununu diğerlerinden çok seviyorsun diolar ama nedim Allah iyi etsin herkesi

Yazdıklarını okuyunca inan çok şaşırdım bi anneanne bunları torununa söyleyebilir mi diye benimde 2,5 yaşında oğlum var ve çalışıyorum çocuğumada annem bakıyor ve şuna inan annem o kadar düşgün ki oğluma görenler herkes çok şımartıyosun işte sen bu torununu diğerlerinden çok seviyorsun diolar ama nedim Allah iyi etsin herkesi

ben de onu diyorum ben öğretmenim ve çocu arkadaşımın annesi ewini barkını bırakıp başka illerden geliyor torun bakmaya. benimki çocuğu azarladıkça azarlıyor kötü kelimeler söylüyor. ne diyeyim insanlar çeşiti çeşit dün gece çok zoruma gitti söyledikleri. kimseye de anlatamayacağıma göre size anlatıp rahatlıyorum.

:5: :5: :5: gerçekten çok üzücü... böyle bi durumda sıkışıp kalmanız çok üzücü.bencede hareketlerine bakılırsa gerçekten torununun başına kalmasını istemiyor...

maalesef kendi ebeveynlerimize bir şey diyemiyoruz. Anneniz de artniyetli olmadığı için öyle kabullenmekten başka birşey yok. Neyse ki oğlunuz çabuk unutacaktır o kelimeleri. Evinize döndüğünüzde o kelimeleri söylerse duymazdan gelin. Çünkü söyleme, yapma derseniz o davranışı öğretmiş oluyorsunuz. Başka yöne çekin ilgisini. Duymayın. Tepki vermeyin. Kısa zamanda unutacaktır. Hiç merak etmeyin.

Anne"nin ailenizde mutlaka sevdiği görüştüğü akrabalar vardır bence ona anlatın belki o annenizi iyiye yöneltir veya hafif düzelmeler olur

anneni değiştiremezsin zaten dinlemiyor diyorsun
en iyisi az görüşün fazla biraraya gelmeyin
gelecek yaz tatilinde gelmeyeeğimi 2 gündür ara ara söylüyorum. şimdiden yerimi yapıyorum. 2 çocukla gelemem diyorum. çocuklarım anneannesiz ve dedesiz büyüyecekler ama bana başka seçenek bırakmıyorlar . az ve öz görüşmek en iyisi.

gamsız biri demekki insan torununu merak etmez mi acaba sinirleri filan mı bozuk ta böyle davranıyo yılların birikimi insanlarda sonradan çıkıyo yani çocukla çocuk olupta 2.5 yaşındaki çocuğa darbuka öyle çalınmaz böyle çalınır demeside bi garip işi sinirleri artık dayanmayıp patavatsızlığa vurmuş olabilir mi yada kendi çocukluğunuzu düşünün anneniz gerçekten böylemiydi

gamsız biri demekki insan torununu merak etmez mi acaba sinirleri filan mı bozuk ta böyle davranıyo yılların birikimi insanlarda sonradan çıkıyo yani çocukla çocuk olupta 2.5 yaşındaki çocuğa darbuka öyle çalınmaz böyle çalınır demeside bi garip işi sinirleri artık dayanmayıp patavatsızlığa vurmuş olabilir mi yada kendi çocukluğunuzu düşünün anneniz gerçekten böylemiydi
annem biz çocukken de gamsızdı. biz 3 kız kardeştik 6 yaşındaydım. 4 ve 1 yaşındaki küçük kız kardeşlerimi bana bırakıp kapıyı üzerimize kilitleyip dışarı çıkardı. bazen diyorum anne bunu nasıl yaptın diye. siz usluydunuz diyor.

bir de ben çok sorumluluk sahibiyim çünkü annem kardeşlerimin sorumluluğunu bana çok küçük yaşta yüklemiş. kardeşlerim yaramazlık yapınca hep bana kızardı. neden bakmadın derdi. be de üzülürdüm bakamadım suçluyum derdim. tabi yıllar içinde de yıpranmıştır onun da etkisi vardır.
çocukluğumdan başka bir örnek:

dün konuşurken eylülde izmire dönerken bu çocuğu babaannesine bırak o baksın bu yıl dedi. ben de anne ben onu 2 saat uyuduğunda bile çok özlüyorum nasıl bırakabilirim dedim. bunun üzerine aşağıdaki muhabbet gelişti....
ben 6 yaşına kadar köyde babaannem bakmış bana . annem şehir merkezinde babam ve sonra doğan kardeşlerimle birlikte. benim eğitimim için beni yanına almış 6 yaşımda.
dün sordum anne sana inan
amıyorum nasıl benden ayrıldın nasıl beni babaanneme bırakıp aylarca görmedin dedim. sen kendin babaannenle durmak istedin dedi. anne benim oğlum şu an babaannemle durcam dese bırakır mıyım. o yaştaki bi çocuk kendi tercihlerini yapabilir mi dedim. ben istemişim babaannemi. ewet şimdi düşünüyorum iyi ki de istemişim. babaannem bana çok düşkündür ben de ona. o hala daha fazla sevgi gösterir.

cnm benım anne babamızı secme hakkımız yoktur ,onu o sekılde kabullenmekden baskada caren yok.aslında annen kotu nıyetlı oldugundan soylemıyordur emın ol ,bıraz fazlasıyla dogallıkan kaynaklanıyor. patavatsızlıkta etse o bılmez patavatszlık yaptıgını .boyle seylere takma kafanı ,annenı uyarsanda eger annen kırılabılr sonucda yaslı ınsanlar.bırde olaya su sekılde bakmak gerekıyor ,bızler yenı jenerasyonlar daha medenı ortamlarda buyuk sehırlerde buyuduk gorgu kuralları cercevesınde buyuduk ,gerek okullarımzdan aldıgımz terbıyeyle gerekse yasadıgımz cevrenın etkısıyle .bunlara bızler daha cok dıkkat ederken eskı kusaklar ne yazıkkı bunlara dıkkat edemıyor .onlara da hak vermek gerekıyor aslında onlar bızım kadar sanslı buyumedıler.onlara oturmasını kalkmasını kımse gostermedı onlarda buyuklerınden gorduklerı gıbı yasadılar,onlar koylerde kucuk kasabalarda tarlada bahcede buyuduler,bızler buyuk sehırlerde okullarda buyuduk .nesılden nesıle cok buyuk ucurumlar var .o yuzden annene aslında cok kızmaman gerekıyor ,o kadıncagzda ne yapsn o sekılde gormus.onemlı olan senın cocuguna ne ogretebılecegındr ,o yuzden annenın soyledıklerı senı cok etkılemesın cnm.

Son düzenleme:
Çocuklarda ne yazıkki o yaşlarda herşeyi çabuk kapıyorlar..
Benim annem değilde kaynanamm böyle konuşurdu..
Çocuğuma bilerek yapıyordu ama ona küfür öğretmeye çalışıyordu..
Oğlumda yarım yamalak söylüyordu buna kıkır kıkır gülüyordu..
EEE çocukda iyi bişe yapıyorum zannediyodu..
1 değil 2 değil yaptıkları ileriside var söylemek istemiyorum..
Artık sinirli bakışlarım surat asmalarım yetmedii kadını susturmaya eşimde yanımızdayken(eşimde bişe demiyordu) bir daha bu çocuğun yanında birisi küfürlü bir kelime konuşursa fena olucak dedim..
Sinirli bir usluplaa çocuğa birşey öğretmek istiyorsanız dua öğretin dedimm (o aralar 2 dua ezberletmiştim)
Kadın hala pişkin pişkin çocuk o nolcak diyordu..
Sonra oğlummun aklı erdi ona kötü bişe olduğunu öğrettim babannesini kendisi susturdu
Ayıp o kötü bişi diyordu..
Çocuğunuza bunu aşılayın
Ayıp, söylenmez gibi.. annenizide kırılsada uyarın..
Benim gözümü açmam yetiyordu oğlumaa
Mesela kaynana söletcek ya oğlum gözüme bakıyorduu hafif kaş çattımı bittii..
Niye böyle yaparlar kii sizin işiniz bana göre zor kendi annenizz:26:
İnsan kimseyide kırmak istemiyor hayırda ne anlarlar böyle yapmakdan anlamış değilimm

Benimde bu yaşımda öğrendiğim bir şey oldu kendi annelerimiz hepsi için geçerli değil tabi bir çoğu oğullarınınn çocuklarına daha çok değer veriyor kızlar doğurunca elin bebesi oluyor.
Malesef bir çok kız anne ve babası için bu durum geçerli.
Allah yardımcın olsun.

Back