annemin benim hakkımda dediği laf beni öldürdü resmen...

babam daha okuduğum bölümü bile bilmiyor sorsalar.... ben bunun nesiyle mutlu olayım? şivesiyle dalga geçiyor diyorsunuz, onlar kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar ki, televizyonda mahallede yadorgamadiklari insan yok

babam daha okuduğum bölümü bile bilmiyor sorsalar.... ben bunun nesiyle mutlu olayım? şivesiyle dalga geçiyor diyorsunuz, onlar kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar ki, televizyonda mahallede yadorgamadiklari insan yok
Onlar kimseyi beğenmiyorsa o onların kusuru siz bu kusura kapılmayın işte. Ben ebeveynlerinizle mutlu olun demedim; bu kadar mutsuzsanız işte dişinizi sıkın ayrı eve çıkın dedim. Hem ailenizin evinde yaşayıp iş seçme konforunuz olacak hem de ailenizden dert yanacaksınız, öyle olmaz

evet artık uzun zamandır anneme güvenmiyorum, birseyimi anlatmıyorum

aynen öyle benim ailem de öyle, annem kendisine para vermeyince benim aldığım yiyecekleri bile bile yanlışlıkla oldu diye çöpe atıyor yada kırıyor

eski erkek arkadaşım engelliydi, annem adamın yüzüne gülüp oğlum oğlum deyip, arkasından da yaşlanınca daha ağırlaşır, hiç yürüyemez, ben hali vakti yerinde damat istiyorum derdi bunlar da onun kulağına gitti tabii, adam da vazgeçti senin ailen ile uğraşılmaz dedi... ben okurken sadece yurt parasını öderlerdi, ben burs kazandım da onu harçlık yaptım kendime... neler çektiğimi bilemezsiniz yargılamayın... babam doğru düzgün çalışmadı hayatında, anneme sigortasız kapıcılık yaptırdı, kendisi hep evde yattı, penceresiz rutubetli yerlerde geçti çocukluğum, ve hep şiddet uygulardı, şimdi biz büyüdük ama psikolojik şiddet uyguluyor, annem desen, arkasında öyle yanında böyle, ne yaptıgı belli değil... televizyonda bile kadın cinayeti, eski es katili falan haberleri çıkınca babam ohh iyi olmuş diyor annemde onayliyor....
ve onların istediği benim iyi olmam biriyle tanışmam değil, onlara bakmam... hep hiç evlenmemiş ana babasına bakmış tanımadığım insanları över dururlar, bu insanlar gerçekte var mi onlar mi uyduruyor bilmem

bende lisedeyken çalışmak isterdim yaz tatillerindehep karşı çıkarlardı, benimkiler bir ayrı alem...başını ört dediler zorla karşı çıktım, bunlar hep kendini beğenme olarak algılandı onlar tarafından... bende kafama göre birisini bulmayı çok isterim ama onlar hali vakti yerinde birini istiyolar sadece

Hiçbirşey için geç değil silkelen ve yolunu çiz :)

ayrı eve çıkmama kesinlikle izin vermezler zaten, benle kardeşim çalışsın eve para getirelim, onların derdi o, nerde cakisitigimin da bi önemi yok onlar için yeterki çalışayım

Resmen ömür emici kene bunlar... sizin yaşam sevincinizi, kendinize olan güveninizi tamamen yok edecekler.

Madem eğitiminiz var başka şehirde iş bakın bence. Belki bir düzeniniz olsa KPSS falan bile yaparsınız.

Anne babadır, her zaman haklıdır zırvalıklarına katılmıyorum. Dünyaya getirdiysen en temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın zaten. Yedirdim, giydirdim, okuttum diye övünülmez. Kaldıki minimal düzeyde ve beklenti içinde yapmışlar bunları.

Büyük düşünün, kendi ayaklarınız üzerinde durup bu ikiliden uzaklaşmaya bakın.

Ben farklı bir şekilde yaklaşacağım
Dışarıdan olan insanlar senin sevginden dolayı göremediğin bazı şeyleri görebiliyor
Sen yakıştırmıyorsun ama yabancılar daha objektif bakıyor
Aile her zaman yanında olan insanlar olmuyor Etrafta yaşlanınca bize baksın 15 olur olmaz eve para getirsin diye yapılmış yüzbinlerce çocuk var

olabilir tabi ki ben genel aile yapısı gibi düşünerek yazmıştım burada yazılanlardan bizde hangi intiba doğuyorsa ona göre yorumluyoruz ayrıntıları bilemeyiz ki ki konu sahibi de yazmış zaten ayrıntıları biraz.

anladım o halde yine yapacağınız şey aynı bana kalırsa. laflarına kulaklarınızı tıkayıp duygusal bakmadan kendi hayatınızı kurmak.

kendinizi düşünün ve bencil olun.

"Ya bu aile kutsaldır"cılara bayılıyorum. Sanki ülke çocuğuna dayak atan, tecavüz eden, sokağa atan, yapıp yapıp bakmayan ebeveynlerle dolu değil. Hayır kardeşim anne babanın kötüsü de vardır. Bazen erkek arkadaşlar, normal arkadaşlar aileden daha evla olabilir. Terk etmesi de karşındaki erkeğin kötü birisi olduğu anlamına gelmez, ben de anne babama b*k attırmam ancak bazen insanlar bu konularda haklı olabiliyor. Aile kutsal filan değildir, aileyi kutsal yapan içindeki kişilerdir.

freealance iş kovalasanız?

Ben de bunu savununca burada genelde tukaka oluyorum ama evet sonuna kadar katılıyorum, öyle ailelerin içine doğanlar var ki, bencil anneler, itici babalar, sömürgen kızkardeşler, yiyici erkek kardeşler... sonra... sonra "aile kutsal". yok öyle bir şey. O yaşlanınca size kendilerini baktırmak için milletin ağzına sakız olmuş replikler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…