• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin aşırı müdahaleci tavri

BolSekerli

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2007
4.015
1.088
698
İstanbul
Merhaba kizlar;

Bu konuyu artik kendi kendime cozemiyorum. Etrafimdakilerden tavsiye istedigimde yapacak bir şeyin yok huyu boyle kabulleneceksin yorumunu alıyorum ama ben kabullenip boyle devam etmesini istemiyorum.

Konu soyle; babami kaybettik biz. Annem yalniz yasiyor. Ben tup bebekle hamile kaldim zor bir surec gecirdim. Annem inanilmaz negatif dusunceli, takintili, ufacik bir hastaligi inanılmaz buyutup hemen yasa burunen yani malesef hayata hep en en en kotu yanindan bakan bir insan.

Tedavi surecimden bu yana bana yardimci olmak icin hafta icleri evime geliyor. Benim boyle bir talebim olmadi. Hatta annemin karakterini bildigim icin tedavi sürecinde kafam sakin kalsin diye gelmesini istemedim ama kirmamak icin sesimi cikarmadim.

Olumlu sonuc alip insallah ikizlerim olacagini duyunca isi biraktim. Su an issizlik maasi aliyorum. Maddi bir sikintimiz yok az cok idare ediyoruz sukur. Annemin emekli maasi var, kirada oturuyor. Yani o da ancak kendine yetiyor. Ama annem her defasinda bana gelirken, bir şeyler aliyor. Sanki bu evin erkegiymis gibi kendini sorumlu tutuyor. Gun icinde kalkip markete gidip eksik kalan seyleri almaya calisiyor. Esim bu durumdan cok rahatsiz.

Ayrica hep bir temizlik konusu var. Mesela ben kendi duzenimi kurdum. Haftasonlari esim haftalik temizligi yapıyor. 3 ayda birde bir abla cagiriyorum. Ama annem bu duzeni bozup, cam, koltuk siliyor. Yani ben evde sanki bir hicim. Ev kendisine ait gibi cani ne isterse onu yapiyor.

Kac kere guzellikle de, tartisarak da konustum. Bundan rahatsiz oldugumuzu, zaten yeterinde destek olup, yemegimi, utumu yapmasinin fazla bile oldugunu ama yapmasini istemedigim şeylerde israrci olmamasını ve saygı duymasini bekledigimi soyledim. Ama umrunda degil. Mesela dun" yarin koltuklarını silecegim " dedi. Bende "hayir anne haftaya abla gelecek, ona yaptiracagim" dedim. Ama bugun ben uyurken silmiş. Sinirden oturdum agladim.
Dolaptan tabak alacak olsam kosarak yanima gelip, "duuur sakin yapma" diye sanki 100 kg kaldırıyormuşum gibi tepki veriyor.
Isten ciktim, yeterince evdeyim bunaldim. En azindan haftasonu esimle sakin sakin bi yere gideyim diyorum "senin bu halde ne isin var" diyor
Esim bazen benden meyve istiyor. Hemen o getiremez ben getireyim diyor.

Diyeceksiniz hamilesin diye boyle ama malesef annem hep boyleydi simdi inanilmaz dereceye ulasti. Mesela hamile kalmadan once de kiz kardesim de bende eslerimize bir bardak cay getirsek hemen suratini asar. Siz ev süpürmeyin beliniz agrir haftasonlari esleriniz yapsin der.

Cok uzun yazdim kusura bakmayın ama ben bu durumdan cok bunaldim. Cocuklarimin da bu olumsuzluktan etkilenmesinden korkuyorum. Boyle takintili bir ortamda bebeklerim de saglikli olmayacak. Su an basim catliyor mesela.

Konussam aglamaya baslayip, acitasyon yapiyor. Ne yapabilirim bana fikir verin hic bir sey yapamayacaksam da kafaya nasil takmayabilirim ?

Merhaba öncelikle başınız sağ olsun. Ve inşallah bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız . Annenizi bir psikiyatriye götürmeyi denediniz mi? Fazlaca takıntılı ve evhamlı sanırm anladığım kadarıyla

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle başınız sağ olsun. Ve inşallah bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız . Annenizi bir psikiyatriye götürmeyi denediniz mi? Fazlaca takıntılı ve evhamlı sanırdım anladığım kadarıyla

Amin sagolun. Aslında babami kaybedeli 9 yil oldu. O zamandan beri bu konuyu hep aciyor, psikolojik tedavi almasi icin konusuyorum. Ama kesinlikle kabul etmiyor. Takinti ve evham inanilmaz derecede. Oyle ornekler var ki versem sasirirsiniz. :(

Amin sagolun. Aslında babami kaybedeli 9 yil oldu. O zamandan beri bu konuyu hep aciyor, psikolojik tedavi almasi icin konusuyorum. Ama kesinlikle kabul etmiyor. Takinti ve evham inanilmaz derecede. Oyle ornekler var ki versem sasirirsiniz. :KK43:
Bence o yönde ikna etmeye bakın

Annenize tesekkur etöek yerine neden kızıyorsunuz?
Temizlikçi ablaya verecek parayla çocuğunuza bişeyler alın
Yorulsa anneniz 1 yapar 2 yapar 3.de çeker kendini
Negüzel akıl vermiş siz oturun eşkeriniz yapsın keşke benim annemde bu aklı verseydi kocam süpürürken ayaklarımı kaldırır sonrada dizime devam ederdim. Ama artık iş işten geçti yapacağı yamuk yumuk temizliğe o öyle değil böyle olucak şeklinde öğretene kadar yaparım

Anneniz hep öyleydi yeni yeni huy edinmedi kendine öyle değil mi ? Keske daha evvelden tedavi icin yardımcı olsaydiniz ayrıca sinirden oturup ağlayacak kadar bir durum göremedim ben aşıri aşırı büyütüyorsunuz olayı .

Evet böyleydi ve giderek artti. Biz istedik ama kendisi reddetti. Aglamama sebep bu değil sadece tabi birikti birikti bugunu buldu.

Evet böyleydi ve giderek artti. Biz istedik ama kendisi reddetti. Aglamama sebep bu değil sadece tabi birikti birikti bugunu buldu.

Ben annenizde sorun olduğunu düşünmüyorum .Bu yazdığınız konuya istinaden.Yardimci olmak istiyor bırakın olsun o da kafasini o şekilde rahatlatıyor demek ki

Allahım aynı benim annem. Tek fark hamilelikte bu hale geliyor. Hamile değilken kendimi parçalasam ev için aferin der. Şimdi “kapıların üstüne bi şey asma, tabaklara uzanma, yere eğilme, zıplama, dans etme, yavaş yürü, patik giy”. Çok şükür ev mesafemiz uzak ve biz gidiyoruz haftasonları da eve karışamıyor çok.

Sizde annenizi ziyarete gidin, o gelmesin. Yardımlarını da kestirin tamamen bence. Çünkü; söz hakkı doğuyor gibi hissetmiş kendinde. Yani iş yaptırırken yaptırıyorsun, söz hakkına gelince senin evin değil burası oluyor durumu olmuş. Rahatlıkla halledersiniz kendiniz.

Annenizde bir sorun yok bence. Ben hamile degilim,sizin gecirdiginiz zor gunlerin hic birini gecirmedigim halde ne zaman annem bize gelse hemen temizlige girisir,sebze meyve varsa yikanmamis onlari yikar kurutur,camasir varsa katlamak ister. Elinden zor alirim ;) bence karismayin kadina. Yazik. Ay nasil uzuldum,kendi annemi gordum resmen

Allahım aynı benim annem. Tek fark hamilelikte bu hale geliyor. Hamile değilken kendimi parçalasam ev için aferin der. Şimdi “kapıların üstüne bi şey asma, tabaklara uzanma, yere eğilme, zıplama, dans etme, yavaş yürü, patik giy”. Çok şükür ev mesafemiz uzak ve biz gidiyoruz haftasonları da eve karışamıyor çok.

Sizde annenizi ziyarete gidin, o gelmesin. Yardımlarını da kestirin tamamen bence. Çünkü; söz hakkı doğuyor gibi hissetmiş kendinde. Yani iş yaptırırken yaptırıyorsun, söz hakkına gelince senin evin değil burası oluyor durumu olmuş. Rahatlıkla halledersiniz kendiniz.

Cok iyi tanimlamissiniz. Sanki esim ve ben evin 10 yaslarindaki cocuklari. Annem evin hem annesi hem babasi konumunda. Aslinda hic bir is yapmasini istemiyorum. Hatta cogu zaman o yokken utumu falan hallediyorum. Kendini kotu hissetmesin diyede sadece yemegi ona birakiyorum ama yinede kendine is cikariyor. Evet onu kirmadan gelmesini engelleyip ben gitsem daha iyi olacak.

Annenizin eve gelirken birşey almasında birşey yok. Benim anneannemde bizim evimize gelirken bir dünya şey alır,gelip gidip bişeyler almaya bizi giydirmeye çalışır. O zaman anneannemde mi sorunlu?
Temizlik konusunda da annenize hak veriyorum eşinizin temizlediğinden ne olur? 3 ayda bir gelen kadının eve ne hayrı var? 3 ayda ev mahfolur. Kadın size iyilik olsun yardımı dokunsun diye didiniyor. Burada siz haksızsınız. Bence sorunlu olan anneniz değil de sizsiniz.

Koltuk sildi ,eşine çay getirme dedi diye ağlanır mi yahu ?
bende baskıcı bir tıp zannettim
Farkında mısınız anneniz yardımcı olmaya çalışıyor..
Bi emekli maaşı ile bile sizi dusunuyor.
Annenizde sorun yok
Ama kimde var burdan belli sanırım

Annenizi çok beğendim. Benim de kızım olsa, eşi iş istese bozulurum açıkçası. Ne zorlukla doğurup büyütüyorsun, elin adamı hizmet bekliyor. :) Siz annenize kızıyorsunuz ama emin olun haftasonu evi temizleyecek bir eşiniz olmasını, öyle yetiştirilmenize borçlusunuzdur. Kıymet bilin.

Bunu dedim ama böyle anneye sahip olmak nedir onu da biliyorum. Annem her ziyarete geldiğinde evimde temizlik yapar. Ben dinlensin, keyif yapsın istiyorum ama yok, dinlenmek ruhunda yok. Şimdi ev taşıyoruz. 1 ay sonra o gelecek. Evimin taşınma temizliği bana kaldı diye kadına dert oldu. :D Canım annem. Duvarları bırak, gelince ben silerim diyor.

Bence biraz iyi tarafından bakın. Eşinizi rahatsız eden kısımlar konusunda net olun ve taviz vermeyin. Sizi rahatsız eden kısımlar için, annenizi hoş görün. Kavganızı seçin yani. Bırakın koltuğu silsin ama eve alışveriş yapmasın mesela. Her şeyden vazgeçmez.

Valla keşke benim annemde boyle olsa :KK39: benim annem sürekli iş yapın oturmayın der tüm gün sil supur 5 dakika otur baslar konuşmaya.. kendisi yapmaz sürekli ben ve ablama yaptırır herşeyi arada bizde kalk sende yap diye zorla eline bez veriyoruz o derece :temizlik: şaka bir yana çok abartıyorsunuz bence size yardımcı olmak istiyor belli ki bulunmaz bir nimet bence.. çocuğunuz olunca daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.. koltuk silindi diye ağlamak yerine gelecek güzel gunlerin tadını çıkarın şimdiden :KK54:

Ay ne güzel diyemeyeceğim ben ya. Çünkü iyiliğin zorla yapıldığı zaman iyilik olmaktan çıkıp baskıya dönüştüğünü düşünürüm her zaman. Anlıyorum sizi. Anneniz iyi niyetiyle yapıyordur, bundan kuşku duyulmaz ama çok boğucu. Açıkçası bu kadar yardım yerine, evimi b.k götürmesini tercih edecek kadar müdahale sevmeyen bir insanım, o yüzden hislerinizi çok haklı buldum. Annenizin hayatta başka bir meşgale bulması ve tedavi olması gerekiyor bence. Yaptıkları size yardımdan, yemiyor yediriyor durumundan çok sanki kendini oylamaya, tatmin etmeye yönelik gibi geldi bana. Çünkü bunların sizi mutsuz ettiğini görmesine rağmen bir ısrar ve devamlılık var. Bu hiç normal değil. Yani normal olan şu kıza biraz nefes alacak alan bırakayım demesi olurdu.

Ay ne güzel diyemeyeceğim ben ya. Çünkü iyiliğin zorla yapıldığı zaman iyilik olmaktan çıkıp baskıya dönüştüğünü düşünürüm her zaman. Anlıyorum sizi. Anneniz iyi niyetiyle yapıyordur, bundan kuşku duyulmaz ama çok boğucu. Açıkçası bu kadar yardım yerine, evimi b.k götürmesini tercih edecek kadar müdahale sevmeyen bir insanım, o yüzden hislerinizi çok haklı buldum. Annenizin hayatta başka bir meşgale bulması ve tedavi olması gerekiyor bence. Yaptıkları size yardımdan, yemiyor yediriyor durumundan çok sanki kendini oylamaya, tatmin etmeye yönelik gibi geldi bana. Çünkü bunların sizi mutsuz ettiğini görmesine rağmen bir ısrar ve devamlılık var. Bu hiç normal değil. Yani normal olan şu kıza biraz nefes alacak alan bırakayım demesi olurdu.

Aslında anlatmaya calistigim buydu. Bastan sona hislerimi o kadar guzel algilamissiniz ki. 32 yasindaki bir kadina kendini aciz, yetersiz, gucsuz hissettiriyor.

Iyilik, yardim bunlar cok guzeldir. Ama bu cok üzgünüm ama dur banyonu bile ben yaptirayim noktasina gelince malesef bunu yasayan insan icin saglikli bir durum olmuyor.

Beni sorunlu, hayirsiz gorenler olmus. Caniniz sag olsun bir sey demiyorum belki ben kendimi izah edemedim. Ama insallah sizin hayatinizda her seyin olcusunu bilen, karsisindakini asiri ilgi ya da asiri ilgisizlikle bunaltan, yoran insanlar olmaz. :))

Back