annemin artık beni çok sıkan aşırı ilgisi.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Çok zor ama anlattıklarınız gerçekten...
Annelerimiz ewet korumacı ama sizinki biraz fazlaymış..
Babanız hayatta mı, bahsetmemişsiniz ondan oyuzden sordum ama

anlattıklarım olayların çok ufak bir kısmı uzun olmasın diye sadece bir kaç örnek verdim. buna benzer şeyler hemen hemen her gün yaşanıyor evimizde..

babam hayatta canım. zaten onunla daha iyi anlaşıyoruz beni biraz olsun anlıyor ama anneme söz geçiremiyor. daha ben çocukken demiş anneme benim şimdi söylediklerimin aynısını. ilerde iyi bir anne kız olmak istiyorsan düzelt bu davranışlarını diye ama annem yine bildiğini okuyor.

aslında babamın da işi zor çünkü annemin sorunu sadece benimle değil. mesela evde yalnız kalmaktan korkuyor yani o evde olduğunda illa yanında başka biri olacak. babam işteyse ben de bir yere gitmişsem ya teyzeme gider ya kafeye falan gider oturur. öyle anlar geliyor ki babamın gitmesi gerekiyor, annemde yanına gidecek ya da eve gelip ona eşlik edecek birini bulamıyor ben planlarımı erteliyorum onunla kalıyorum evde. yeri geliyor ben gidiyorum babam beni idare ediyor. o olmasa zaten hiç katlanamazdım bu olaylara.

Keşke psikolojik yardım almayı kabul etse

Acaba annen panik atak mı ? Sadece sana böyle mi yoksa herşeye karşı bir evham halinde mi ?

annen seni seviyor , ne mutlu sana
haber okuyan biri olarak elimde olsa çocuklarımı pamuklara sarar kıpırdatmam ama büyüdükçe alışıyorum.
muhtemelen annenizde böyle haberlerden dolayı etkide kalıyordur.

Acaba annen panik atak mı ? Sadece sana böyle mi yoksa herşeye karşı bir evham halinde mi ?

aslında hemen hemen her şeye karşı evhamlı ama bana karşı ekstra bir evhamı var. her an kötü bir şey olacakmış gibi düşünüyor. aslında çok basit şeyleri de bu yüzden büyütüyor gözünde.

Ortam öyle kötü ki bende böyle mi olurum acaba diye düşünüyorum, kız çocuğum olsa paranoyak olurum herhalde diyorum. Anlıyorum seni zor durum ama ortamda öyle kötü ki.

annen seni seviyor , ne mutlu sana
haber okuyan biri olarak elimde olsa çocuklarımı pamuklara sarar kıpırdatmam ama büyüdükçe alışıyorum.
muhtemelen annenizde böyle haberlerden dolayı etkide kalıyordur.

Ortam öyle kötü ki bende böyle mi olurum acaba diye düşünüyorum, kız çocuğum olsa paranoyak olurum herhalde diyorum. Anlıyorum seni zor durum ama ortamda öyle kötü ki.

zaten okuduğum haberlerden sonra ben bile paranoyak oldum bazı konularda anneminde bazı şeyleri dediğiniz gibi merak etmesini anlayabiliyorum mesela dışarıdayken sık aramasını. hani sadece sorun o olsa idare edebilirim ama diğerleriyle birleşince onu da idare edemiyorum. her gün giydiğim kıyafete, kaçta ne yediğime, kaç saat uyuduğuma kadar karışması aslında benim şikayet ettiğim.

ayy miracle92 bu yazıklarının neredeyse aynısını bende yaşıyorum :/ annemle aramız çok iyi ben o konuda elimden geldiğince sabrediyorm. ama evlendim ve evlendiğim halde üzerime titremeleri devam edince (ki benm babamda bana çok düşer) asıl o zaman çok zorlandım çünkü eşimde gıcıklanmaya basladı.. Pembedolabın dediği gibi eve temizlikçi çağırcam anneme söyledim. en az 10 kez dedi haber ver bana geliyim die en son haber vermedim kendi basımın caresine bakıyım die bi baktım dayanamayıp yine çıkmış gelmiş .. sonra esimle yine papaz olduk niye seni bi kendine bırakmıo die

demek ki benim annem gibi aşırıya kaçan başka anneler de varmış :) anlıyorum seni gerçekten çok zor. bende istiyorum bazı şeyleri tek başıma yapayım. istediğim bölüm şehir dışındaydı ayrı kalamam göndermem dedi diye başka bir bölüm okuyorum şu an. bu zamana kadar bir kız arkadaşımın evinde dahi kalmışlığım yok. anneme durumu anlatmaya çalışırken allah gecinden versin sana bir şey olsa ben yalnız kalıcam, sürekli beni kontrol edemezsin ömür boyunca izin ver ben kendi başıma sorumluluk alayım, bazı şeyleri yaşayarak öğreneyim diye ama anlamıyor beni malesef. inan korkuyorum evlendiğimde ne olacak diye bu şekilde davranmaya devam ederse evliliğime etkisi ne olur kestiremiyorum şu an. annenin bu durumu evliliğini çok etkiliyor mu? eşin anladığım kadarıyla rahatsız oluyor bu durumdan. gerçi daha benim evlenmeme çok var o ayrı tabi :)

ortaokulda annem her gün okula getirir götürürdü. orta sonda artık aileler getirip götürmeyi bırakmıştı doğal olarak zaten hepimizin evi okula yakındı bir kaç sokak ötede falan. en son bi toplantı olmuş velilere yönelik orada demişler bir tane veli var orta sonda olan kızını hala getirip götürüyor böyle davranmayın çocuğunuzun özgüvenini zedelersiniz, hayata karşı korkak yetiştirirsiniz diye. okula bile reklam olmuştum :)

Yapılacak olan iş biraz biraz tersleniceksiz yapacak başka bişey yok. Annem benimde üzerime çok düşer kardeşim terslenir öyle öyle ı alıştırdı valla helal olsun diyorum kendisine. Bana zamanında az çektirmedi.

bence üzülme annen hayatta ne güzel. ben annemi 3 hafta önce kaybettim, benim annemde evde yalnız kalamazdı ama son zamanlarda, boşver anneni öyle kabul et, hayatta sonuçta en önemlisi bu inan bana

emin ol farkına olmuyolar ve çok sevdiklerinden yapıolar. benim bi ablam var ona bu kadar yapmaz mesela. annem bana düştükçe bende ona cok düşerdim evlenince o da bende boşluğa dustuk. ablamda öyle bişey olmadı o hala da daha bilinçlidir. ama sana tavsiyem annene dile getirme ama biraz mesafe koy ama kavga etmeyın o zaman hem sen uzulursun hem o daha çok yapar

ben terslemek istemiyorum. içime dert oluyo sonra. ama çok arada kalıyorum. evliyim çalışıyorum ama hala eski bekar okula giden kızı gibi görüo bazen öyle hissediyorum. inş zamanla anlar die umuyorum

GELECEKTEKİ BEN ALLAH KIZIMIN YARDIMCISI OLSUN SÜPANEKE DİNİMİZ AMİN :)

ufffff aynı benım annem valla arar acamıycaksam mesgule alırım aramaya devam eder kaç defa kızdım anne musaıt olsam acarım degılsem bekle ben sana en kısa zamanda donerım derım ama yokk bıraz uzulur alınır sonra yıne aynı kıyamıyorum da kızmaya bazen derste arıyo açıp anne dersteyım teneffuste arıycam dıyorum kaçta cıkacan dıyo artık yanı tenefuse cıkınca aramassam ayrı bıde ona kızıyo ve yapacak bısey yok maalesef ılgısını azaltamassın

bence üzülme annen hayatta ne güzel. ben annemi 3 hafta önce kaybettim, benim annemde evde yalnız kalamazdı ama son zamanlarda, boşver anneni öyle kabul et, hayatta sonuçta en önemlisi bu inan bana

başın sağolsun canım. çok şükür ki hayatta annem allah başımızdan eksik etmesin. ciddi bir hastalık atlattı 5 6 sene önce kaybetme korkusu bile bizi üzmeye yetti senin acını düşünemiyorum bile.

bende çok fazla terslememek istiyorum üzmemek için ama yeri geliyor sabrım taşıyor kavga da ediyoruz doğal olarak. bazen de alıp karşıma sakin sakin anlatıyorum ama görüyorum ki sakin de konuşsam kavga da etsek bir etkisi olmuyor.

ben terslemek istemiyorum. içime dert oluyo sonra. ama çok arada kalıyorum. evliyim çalışıyorum ama hala eski bekar okula giden kızı gibi görüo bazen öyle hissediyorum. inş zamanla anlar die umuyorum

inşallah zamanla düzelir annelerimiz de artık büyüdüğümüzün farkına varırlar.

şimdi bişey diğil bide evlenince olacakları düşünün ve teselli olun, evlenince karışılması dahada sinir bozucu ve kendini tutabileceğini sanmıyorum maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…