Annemi mutlu edemiyorum 😔

zorhayaller

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2024
92
-60
29
Annem geçen hafta bize geldi babam araba süremiyor diye çok şikayet ederdi bende eşime söyledim bizi pikniğe götürsün değişiklik olsun diye ama annem piknikte kulağıma çok kilo almış bilmem neye dönmüşsün dedi ben üzülünce senin iyiliğimi için dedim işte o an beri düşünüyorum. Mutlu olsun diye uğraştığım insan niye bunu düşünür ki sonra annemin hep böyle olduğunu farkettim evde sıkılıyorum diye şikayet ediyor yemeğe çıkarınca siz evde hiç durmuyorsunuz paranız çok galiba diyor. Çiçekleri çok seviyorum balkonu çiçekler aldımki annem gelince kahve içeriz vs diye eşimin yanında ev dolmuş bu ne diyor yediklerinin hiçbirini beğenmiyor baba tarafını çekiştirmek istiyor ama artık bunları yüzlerce kez dinledim babannem öleli 10 yıl oldu önüne baksın istiyorum yok hep şikayet mutsuzluk ve en kötüsü küçüklüğümden beri babama çok hakaret eder bağırır babamda Altan alır. Eşimede bize davrandığı gibi davranmaya başladı işin kötüsü 😞 Eşim enerji içeceği almış dedim zararlı içme oda birşey olmaz dedi . annem birden boğazında kalsın ölsün kurtulursun dedi şok olduk Ama bunu sadece bize yaşatıyor kendi tarafında kardeşine yiğenine sevgi dolu güler onlarla gezerken hiç şikayet etmez kafam karışık çok bunalıyorum çözüm bulamıyorum.

Uzak dura
Annem geçen hafta bize geldi babam araba süremiyor diye çok şikayet ederdi bende eşime söyledim bizi pikniğe götürsün değişiklik olsun diye ama annem piknikte kulağıma çok kilo almış bilmem neye dönmüşsün dedi ben üzülünce senin iyiliğimi için dedim işte o an beri düşünüyorum. Mutlu olsun diye uğraştığım insan niye bunu düşünür ki sonra annemin hep böyle olduğunu farkettim evde sıkılıyorum diye şikayet ediyor yemeğe çıkarınca siz evde hiç durmuyorsunuz paranız çok galiba diyor. Çiçekleri çok seviyorum balkonu çiçekler aldımki annem gelince kahve içeriz vs diye eşimin yanında ev dolmuş bu ne diyor yediklerinin hiçbirini beğenmiyor baba tarafını çekiştirmek istiyor ama artık bunları yüzlerce kez dinledim babannem öleli 10 yıl oldu önüne baksın istiyorum yok hep şikayet mutsuzluk ve en kötüsü küçüklüğümden beri babama çok hakaret eder bağırır babamda Altan alır. Eşimede bize davrandığı gibi davranmaya başladı işin kötüsü 😞 Eşim enerji içeceği almış dedim zararlı içme oda birşey olmaz dedi . annem birden boğazında kalsın ölsün kurtulursun dedi şok olduk Ama bunu sadece bize yaşatıyor kendi tarafında kardeşine yiğenine sevgi dolu güler onlarla gezerken hiç şikayet etmez kafam karışık çok bunalıyorum çözüm bulamıyorum.
Uzak duracaksınız ailenizden de uzak tutacaksınız bu yastan sonra düzelmez

annem birden boğazında kalsın ölsün kurtulursun dedi şok olduk
Diğerleri neyse de en çok buna üzüldüm eşiniz adına. Sırf anne diye sizi mutsuz eden insanla sık sık görüşmek zorunda değilsiniz. Olabildiğince mesafe koyun. Kısa görüşmelerde de katlanırsınız yapacak bir şey yok, bu saatten sonra huyu değişmez. Ayrıca inanın bu tipte insan çok var, sadece annenize özgü değil bu davranışlar maalesef ki.

Aynı şeyi kayınvalideniz yapsa naparsınız? Eşinizi tebrik ediyorum kimse sizin ağzından çıkanı kulağı duymayan, yada insanları kurup dökmekten çekinmeyen annenizi çekmek zorunda değil. Mesafe koyun. Babanıza da hakaret ettiği zaman gerçek fikrinizi söyleyin bence, yani haksız olanın anneniz olduğunu. Kimse kimseyi kurup incitip aşağı çekemez. Anneniz Bile olsa...

Ölsün diye değil anlık öfkesi var birden diyor ağzından çıkanı duymuyor o enerji içeçekleri zararlıya
Anlık öfke falanla açıklanamaz. Bana biri şunu dese bir daha görüşmem.
Bir gün kocanızın ters tarafına denk gelir, çok kalbi kırılır. Söyleyin annenize en azından kocanıza söylemesin.
Siz kızısınız, tolere ediyorsunuz. Ama elin oğlu etmez, gün gelir çok sert karşılık verir haklı olarak.

Öfkesi onu bağlar.Sahsen bana biri boğazında kalsın deseydi onu davranışı ile değerlendirir cevabini verirdim. Kendisini ilgilendirmeyen bir konuda böyle konuşmayı hak görebiliyorsa ben de onun hak ettiğini düşündüğüm şekilde davranmayı kendime hak görürdüm.
Annen toksik bir kişilik.Onu mutlu edemezsin.Ama o seni mutsuz huzursuz eder.

Anneniz saygısız ve huysuz biri. Ben olsam ona acımayı,iyilik yapmayı,mutlu etmeye çalışmaya falan uğraşmaz araya ciddi bir mesafe koyardım. Eşiniz böyle alttan alıyor olabilir ama bir gün yüzünüze vurmayacağınız garantisi yok ötesi böyle bir kaynanayi çekmek zorunda da değil adam yani.

ne üzücü evlatların anne ve babalarından dert yanmalari (yanlış anlamayın dert yaniyorsunuz demek istemiyorum) anne veya babaların evlatlarını zor durumda bırakmaları. iyi ebeveyn olmak çok mu zor? anne ve babamdan böylesi bir durum görmedim çok şükür yani onlardan yaka silken biri değilim sayelerinde. insallah evlatlarım da benden bunalmaz yaka silkelemez insallah bende iyi bir anneyimdir. siz çok haklısınız ortamda denilecek şey var denilmeyecek şey var. kaç yaşına gelmiş insanların bunları elbette biliyor olması lazım. gorusmeyin uzak durun desem yapamazsınız neticede canınız faka gerçekten size nasıl tavsiye veririm bilmiyorum. sadece kolaylıklar diliyorum.

Esinizi annenizle muhattap etmeyin sacmaliklarina katlanmak zorunda degil sizde annenizi mutlu etmeye calismayin mesafe koyun sorarsa sen abine kardeslerine guler yuz yaotigin gibi bizede yapana kadar boyle uzak durucam dersiniz babanizada yazik yani

Kendi ailene odaklanacak, onun annesi olmadığını kabulleneceksin. Bazı insanlar böyle malesef. Elinden gelen evlatlık vazifeni yap yeter.

Ailenizle mesafe koymanız gerekiyor. Duygusal davrandığınız her şeyde maalesef üzülecek ve değer görmeyeceksiniz. Birçok ailede vardır bu durum. İlgilenen çocuklar değersiz olur ama hiç ilgilenmeyen, uzak duran çocuklar veya kardeşler değerli ve kaybetmekten korkulur. Biliyorum zor ama bunu değiştiremezsiniz sadece mesafe koyarak kendinizi ve eşinizi koruyabilirsiniz.

X