annem ve ananem...

• Konu Sahibi Konu Sahibi su67
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

su67

aŞKıN aDı '' E♥Ş'im ''
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
122
0
26
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.. yıllardır içinde bulunduğum durumdan dolayı ananemden nefret ediyorum… annemler 4 kardeşler annem ilk çocuk 2 dayım sonrada teyzem ( sıralamaya göre ).... ananem kendisini tanıdığımdan beri kız çocuklarını umursamazdı. annemle teyzemi kız evlat diye ne arar ne sorardı.. hatta babalarından kalan bütün hakları malları mülkleri kızları kandırarak ellerinden alıp aceleye getirip imzalatıp erkek çocuklarının üzerine yaptılar... kızlarının kızı oldu erkek çocuklarınında oğulları. anlayacağınız erkek torun delisi oldu sonrada. bende ilk torunum beni ne arar ne sorardı.. geldiğinde arada bi küçükken elime okul harçlığı verirdi o kadar ama ilgi alaka olmazdı hep erkek torunlarını sever ilgilenirdi. durumumuz kötü olduğunda hep büyükbabamdan fayda görürdük... her neyse.. aradan zaman geçtikten sonra annem kanser hastalığına yakalandı.. bunu birtek babam biliyordu adam yıkılmış harap olmuş durumu kimseye söyleyememişti. bu zaman içerisinde ameliyat olduğunda ananem ve kardeşleri onada gelmemişti. gelmeme sebepleride köyde inekleri doğuracakmış buymuş sebep. kanser olduğunu henüz bilmiyordu ama hangi anne evladı ameliyat masasına yatarda gelmez ? babam arayıp inek kızından dahamı değerli demiş ve ağzına geleni söyleyip, gerçeğide söylemiş sonra akın akın geldiler ama ben hala bilmiyordum annemin kanser olduğunu... babam benden ve komşulardanda gizliyordu annem üzülmesin diye. annem herşeyi kafasına takar, babamda ona yansıtmamamız için gizledi durumu bende geç öğrenmiştim. annem sürekli kemoterapi görüyordu hastanelerde babamla biz beklerdik ama 1 kere bile annesi benim evladım o bende beklerim kızımı demedi.. dese ben müsade etmezdim çünkü annemle geçirdiğim her saniye benim için dünyalardan değerliydi ve annemde istezdi. hatta annem benimle sohbet sırasında bunu çok konuşurdu.’’ annem bir kere bile beklerim demedi, ay sonunda ziyaretime geldiğinde tomografi çekilecekti ve özel muayene için para gerekiyordu ve hiç durumunuz varmı diye sormadı. annem neden böyle, kız çocuklarını hep attı haklarımızı yedi nasıl helal olacak onlara’’ der dururdu… ben ananeme birgün ziyarete geldiklerinde annemi aramasını görevini yapmasını söyledim çünkü son günleriydi annemin.. annem annesine kızsada sonuçta kendi canı kanı kim annesine kin güderki, bu yüzden çok ağladı annem (kanserken bile). annem vefat ettikten sonra 7sine kadar ara ara geldi. Komşular hiç ağlamıyor kafasına takmıyor nasıl bu kadar rahat diye konuşurlardı hep. ama şuda var 7sinden sonra ben tüm kuranlarını yaptığımda yarısı gün oda yapardı kendi evinde.. ama birinci senesine annemin tarafından kimse gelmemişti kuranına.. her neyse annem öldükten 10 ay sonrada küçük dayım (yani 3. Çocuğu) vefat etti.çocuklarının ikiside 40lı yaşlarında vefat etti. Biri oğlan biri kız 2 çocuğuyla beraber şimdi.. hoca cenaze sırasında soruyordu.. ‘’ bu kardeşimiz genç yaşta hayata gözlerini kapadı. Ne getirdi bu dünyadan’’.. daha ne çok şeyler söyledi… önümüze mal mülk sarayları serseler kendi evladımı hiç birşeye değişmem kızda olsa erkekte. Annem hastayken bana hep derdi ‘’ iyiki kızım olmuş Allah senden razı olsun erkek evladım olsa yapamazdı bunları gelinim olsa bile rahat edemezdim kız evlat gibisi yokk’’derdi.. evlenmeden önce nişanlımla görüşebilmek için nikahtan sonra dedikodu olmasın diye ananemde kalmak zorundaydım saat sabah 8de homurdanıp bu varken bi yere gidemiyorumki demişti. duymuştum ve toparlanıp nişanlımı aramıştım ananem dışarı çıktığında hemen kahvaltısını hazırlayıp o geldiğinde nişanlımda gelince ananemden gitmiştim. sonra telefonda dayımın eşi ile konuşurken neden gittin dediklerinde durumu söyledim ve yemin bile etti demedim diye ama dedi malesef. kızlar bunlar aklıma geldikçe sinir oluyorum kahroluyorum biliyorum çok uzun karmaşık yazdım sinirimden daha çok şeyler var ama içimi dökmem lazımdı annemin ağladığı günler gözümün önünden gitmiyor hep aklımda...

Başınız sağolsun.Nurlar içinde yatsın anneniz.
Anneannenize diyecek hiçbir söz bulamıyorum.Umarım hatasını anlar.
Hiç değilse bu saatten sonra değiştirir hareketlerini ama buda sizin içinizi rahatlatmazki artık.
Düşünmemeye çalışın,evlatlarınız varsa siz onlara dört elle sarılın.

aminnn sağolun Allah razı olsun. ananem hiç bişey anlamaz onda bunu anlayacak bir kapasite göremiyorum duygusuzun biri. ama Allaha havale ettim öldükten sonra ne cevap verecek Allaha.. annem bana hep derdiki sen evlendiğinde sana kendi annem gibi yapmayacam her zaman ihtiyacını soracam eksiğin varsa giderecem. ben annemden hiçbirşey göremedim ama Allah o günleri gösterirse ben sana annemden görmediğim ilgiyi gösterecem derdi. ama evlendiğimi bile göremedi.. benim evladım olursa eğer Allah nasip ederse 1de olsa 5te hepsine aynı davranacam, inşallah o günleri gösterir Rabbim..

basiniz sagolsun ALLAH SIZLERE saglikli uzun ömürler nasip etsin INSALLAH(AMIN)

gecmiste yasananlar ozellikle boyle seyler insanin aklinda yer ediyor uzerinden ne kadar zaman gecsede uzuyor insani,
ama bence artik kafana takma gecmiste kalmis hepsi sen evindesin yuvandasin gerisini ALLAHA havale et

Benim anneannemde yıllarca Anneme umursamaz Davranmış Annemde Şimdi bana Öyle Davranıyor. Bunlarda Bir Erkek Çocuk Takıntısı Var, Sırf Bu Yüzden Erkek Çocuklarını Sevmiyorum. Kimse Üstüne Alınmasın. Geçen Ameliyat Olacaktım Gece Hastanede Kalırmısın Dedim. Ben Şişmanmışım Kaldıramazmış Beni. Ne Olcak Dedim Tut bir Hasta Bakıcı Baktır Kendine Dedi. Ama Gelinin Poposunda Sivilce Çıktı 3 Gün Hastanede Yattı Kaldı Yanında. Çalışmak Istiyorum Eve Gel Bak Çocuğa Işde Istemiyorum Kadın Tutacam Yeterki Çocuğa Göz Kulak Ol Diyorum. yok Gelmiyor Neymiş Evimde Rahat Edemezmiş. Yok Efendim Asıl mesele Gelini Çalışıyor Ya Ona Iş Yapamayacak. Gelinin Çama,ırı Var Ütüsü Var Bakılacak Çocuğu Var Var Da Var. O Çocuğuda Al Benim Kızın Okuluna Verelim yok Nuh diyor Peygamber Demiyor. Bazen Diyoruım Kızın Benim O Değil Diyorum. Kayınvalidrm De Kızlarını Kayırır. Eşim Der Bazen oğlunu Kayıran Annenin Kızı, Kızlarını Kayıran Kayınvalidenin Gelini Olmak Zor Zanaat. Bu Arada Gelini Kıskandığım Sakın düşünülmesin. Tamam Ona Yapsın Ama Da Biraz Değer Versin. Yaşım Kaç Olursa Olsun Bende Şefkatine Muhtacım. ben De Ilgilenilmek Istiyorum. Sevgi Istiyorum

haklısın canım hep gelinlerine ve oğullarına tapıyorlar bunlar. ananem annemi ben doğduğumda beklemiş 40 gün, bi tartışma sırasında ananem bana ben seni 40 gün bekledim doğduğunda diye laf söyledi. anneminde bu çok zoruna gitmişti.. ben anneme bebek gibi baktım hastayken, keşke yaşasaydıda ömrümün sonuna kadarda bakardım, çünkü o benim canım kanım herşeyim.. evlatta böyle işte insan evladını atarmı bi köşeye yaa anlayamıyorum ben bunları. bazı insanlar var gelinlerinide kızlarınıda bir tutuyor. mesela benim kayınvalidem görümcemle beni ayırmaz bir tutar hep. keşke böyle insanlar örnek olsa evlat ayırımı yapanlara... ama Allahın adaleti karşısında nasıl cevap verecekler bakalım..

Bende yazma ihtiyaci duydum cunku bu benim annemde de var
aynen senin anneannen gibi anneannemde anneme umarsamaz davranmis cunku erkek cocuklarini cok seviyormus..Anneannem bizi ne arar ne sorar hic sevgi gostermez ben yillar once 4 5 yildir gormemistim onlari bayramda esimle yanlarina ugramistik oturup kalkacaktik. Dusun sana annem babam yurt disinda onlari zaten goremiyor..ben ugrayalim dedim esime..biraz oturduk misafirler kalkiyordu ben evde oturuyordum kapiyi araladim disari cikarken duydum yengeme soyle dedi anneannem: bunlar da gitsede sizle baban biraz uyusa keske dedi (bizim icin yani)..ben o an soke oldum ben zaten hemen birazdan kalkacaktim hemen apar topar esime bizde kalkalim hadi dedim ve oradan ayrildim..

Maalesef benim annemde annesinden pek sevgi gormedigi icin bana da yillarca sevgi gostermedi..hep soguktu babamda boyle oldugu icin ben yillarca mutsuzluk icinde yasadim sanirim..annem hic degerimi bilmez beni hep kucuk gorur..begenmez cirkinsin der bana benzemez o der benim icin...kucukken sen sus sen kizsin sen konusma abilerin konussun derdi sik sik bunlar hep aklimda....sabahlari kapimi aniden acar ne yatiyon herif gibi kalk is gor derdi...ve 3 erkekten sonra ben olmusum aslinda annem beni dogurmak istememis cunku 3 cocugu varmis zaten ama babam cok israr etmis bunu da hep soyler ben zaten seni istememistin ki diye...ben kucukken hep cirkin olduguma inanmisim hep cok utangactim...esim bana hep sen cok guzelsin der ne komplekslisin der hala ustumden atamamisim yani..
.ayrica annem bana cocuk bakiminda hic destek olmaz..kolum agriyor der kizimi hic kucagina almaz...
bir yere giderken bizi hic cagirmaz. beni de komsular cagirmis kafam dagilir diye gitmek istedigimi bilir, kendisi gider onunla gelmemi istemez...

ilk dogumumda 7 gun yanimda kaldi sonra aniden yurt disina gitmek zorunda kaldi cunku izin konusunda sorun cikmisti. orada yasiyorlar ben tr deyim...sonra ayrilirken afedersin senin bkun icin buralarda kaldim demezmi ustelik kayinvalidemin yaninda bagirdi yani benim annemde seninkinden cok farkli degil uzulme canim bunlar degismez artik....

ama yine de beni sevdigini bilirim beni bugunlere getirdigi icin ona minnettarim yine de ben onu cok seviyorum cunku ondan baska pek kimsem yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…