Ailemde şizofreni hastası var da, o çok gençken 24 yaşında yakalanmıştı. Zaten bir nevi erken bunama hastalığı şizofreni. Psikoloji dersinde hocamız öyle söylemişti. Ayrıca öyle kafana göre ilaç kullanamazsın. Reçetesiz verilmiyor ilaçlar. Bir psikiyatra götürün bence.merhaba bayanlar annem 59 yaşında ablamla köyde yaşıyorlar annem 5 yıldır falan hayvanlarını zehirlediklerini söylüyordu,şimdi ise durum abartılı boyuta geçti ve ablamda dahil olmak üzere sürekli birinin yiyeceklerine bişeyler katıp onu zehirlemeye çalıştığını söylüyor yakın akrabalarımız v.s zaten bir 10 yıldır falan evden dışarıya çıkmıyor evden eşyalarım çalınıyo yok diye ... ve dahası o kadar kendini dağıttıki giyinmiyo sürekli eskipüskü giyiniyo konuşurken bizi dinlemiyo sürekli kendisi konuşuyo biz neden öldürmeye çalışsınlar seni dedikçe inanmayın siz bana diye bizimle tartışıyo bağırarak ne desek boş doktora gitmeyide kabul etmiyo napıcağımızı şaşırdık o kadar inanmışki zehiri şekerin içine koydular diye döküyo vs aranızda anne-babası böyle olan varmı ve ilaç ne verdiler nası ikna edicez ve doktorun verdiği ilaçlarıda içmicek muhtemelen...
Bi hastalık bahane tansiyon mide şeker baş ağrısı vs onun için dr a götürüyo gibi yapın ama mutlaka götürünmerhaba bayanlar annem 59 yaşında ablamla köyde yaşıyorlar annem 5 yıldır falan hayvanlarını zehirlediklerini söylüyordu,şimdi ise durum abartılı boyuta geçti ve ablamda dahil olmak üzere sürekli birinin yiyeceklerine bişeyler katıp onu zehirlemeye çalıştığını söylüyor yakın akrabalarımız v.s zaten bir 10 yıldır falan evden dışarıya çıkmıyor evden eşyalarım çalınıyo yok diye ... ve dahası o kadar kendini dağıttıki giyinmiyo sürekli eskipüskü giyiniyo konuşurken bizi dinlemiyo sürekli kendisi konuşuyo biz neden öldürmeye çalışsınlar seni dedikçe inanmayın siz bana diye bizimle tartışıyo bağırarak ne desek boş doktora gitmeyide kabul etmiyo napıcağımızı şaşırdık o kadar inanmışki zehiri şekerin içine koydular diye döküyo vs aranızda anne-babası böyle olan varmı ve ilaç ne verdiler nası ikna edicez ve doktorun verdiği ilaçlarıda içmicek muhtemelen...
Canim ya cok zor Allah yardimciniz olsun.
Benimde amcam sizofrendi intara meyilli oluyolar oda malesef intihar etti.
Devamli etrafini tehdit olarak algiliyodu,ve etrafinida olumle tehdit ediyodu,sonunda kendi canina kiydi malesef.
İstemez diye boslamayin,o hasta tabiki istemez,doktorlarin bile kendini zehirliceni idda edebilir,zorlada olsa tedavisini yaptirin,umarim anneniz iyilesir,Allah yardimcisi olsun.
Bi hastalık bahane tansiyon mide şeker baş ağrısı vs onun için dr a götürüyo gibi yapın ama mutlaka götürün
Ben 2 aydır görmüyodum annemi hafta ablam anlatıyodu bende zaten biliyodum böyle kurduğunu ya gidince baktımki bu sefer daha da beter bizimle oturdu kavga etti resmen tamam paranoyaklık vardıda ileri boyuta geçmiş gibi görünüyo bana ben öldükten sonra geçmiş olsun diyo bende dedimki getir madem zehirli düşündüğün bişeyide ben tahlil ettiricem dedim ama bişey çıkmazsa o zaman bunlardan vazgeçiceksin vs dedim tamam dedi yinede kavga ediyo çekti gitti bizim olduğumuz yerden bağıra bağıra evine baktım durum hayli ilerlemiş...
öncelikle hem annenize
HEM DE tanıdıkları hasta olan diğer arkadaşlara çok çok geçmiş olsun
Allah sizlere dayanma gücü, hastalarınıza şifa versin
benim kuzenimin kayınvalidesine de 50 yaşından sonra şizofren teşhisi konuldu
o da önce öldürülmekten korktu sonra intihara teşebbüs etti
bir süre hastanede tedavi edildi, şimdi daha iyi, ailesiyle birlikte, sürekli ilaç kullanıyor
eğer annenizi hastaneye götüremiyorsanız
devletten yardım talep edebilirsiniz
eve sağlık görevlileri gönderebiliyorlar bazı yerlerde
gerekiyorsa o görevliler onu sakinleştirip götürebilirler hastaneye
bir de kafanızı karıştırmayayım ama şizofreni hastalarının birden çok çocuğu varsa
birinde kalıtsal birşeyler olabiliyormuş galiba
benim bahsettiğim hastanın 2 kızı vardı, onlara bir çeşit tanılama yaptılar yanlış hatırlamıyorsam...
evt annemle bütün hastalıklar vs tutuyo benimde her şeyimiz aynı bende korkmaya başladım açıkçası bende çok takarım ve paranoya olduğum şeyler var...
Özele götürme imkanınız yok muçok tşk arkadaşlar hastalığının ne derece önemli olduğunu daha iyi anlattınız bana haftaya randevu alcaz nasipse film için 3 ay sonrasına falan randevu veriyo devlet hastanesi onu napıcaz bilmiyorum...