Annem sanırım Şizofren yardım...:(

Canim belkide baskadir rahatsizligi,dr a goturmeden teshis koymakta yanlis,bipolar yada baska bi psikolojik rahatsizlikta olabilir.
Mutlaka zorlada olsa goturun,benim babam amcam olmeden iki ay once savciya gitmis sikayet etmis amcami ki zorla yatirsinlar onu ,cunki tufekle annesini vurucakti az daha,yalvarmis savciya,tufegi almislar gerisi yok,sonuc cok aci oldu,ihmal etmeyin biran once goturun,sonra keske dememek icin.

Doktora gitmeyi mümkün değil kabul etmiyorsa başka bir bahane ile kandırıp evden çıkartın. Uzmana ulaştığınızda zaten gereken önlemler alınıp teşhisi konur ve tedaviye başlanır. Sırf anneniz gitmem dediği için doktora gitmemezlik yapmayın, ayarlayın bir şekilde. Annenizin rahatsızlığının ne olduğu hakkında yalan yanlış yorum yapmak istemem ancak bir uzmana görünmesi şart gibi görünüyor.

Doktora gitmeniz şart,bi şekilde mutlaka götürün belirtileri önce siz anlatın sonra da annenizi muayne etsin doktor.

Ailemde şizofreni hastası var da, o çok gençken 24 yaşında yakalanmıştı. Zaten bir nevi erken bunama hastalığı şizofreni. Psikoloji dersinde hocamız öyle söylemişti. Ayrıca öyle kafana göre ilaç kullanamazsın. Reçetesiz verilmiyor ilaçlar. Bir psikiyatra götürün bence.

Bi hastalık bahane tansiyon mide şeker baş ağrısı vs onun için dr a götürüyo gibi yapın ama mutlaka götürün

çok tşk ederim çok zor bi hayat yaşadı sanırım onların dolumundan olsa gerek babam da daha biz küçükken vefat etti ne yapıcağımızı bilemiyoruz Allahım bütün zorda olanlara yardım etsin...

Bi hastalık bahane tansiyon mide şeker baş ağrısı vs onun için dr a götürüyo gibi yapın ama mutlaka götürün

ooo o kadarda değil hangi doktorun ne işe yardığını tabiki biliyo bütün işleri şu ana kadar kendisi yaptığı için herşeyide bilir...

Ben 2 aydır görmüyodum annemi hafta ablam anlatıyodu bende zaten biliyodum böyle kurduğunu ya gidince baktımki bu sefer daha da beter bizimle oturdu kavga etti resmen tamam paranoyaklık vardıda ileri boyuta geçmiş gibi görünüyo bana ben öldükten sonra geçmiş olsun diyo bende dedimki getir madem zehirli düşündüğün bişeyide ben tahlil ettiricem dedim ama bişey çıkmazsa o zaman bunlardan vazgeçiceksin vs dedim tamam dedi yinede kavga ediyo çekti gitti bizim olduğumuz yerden bağıra bağıra evine baktım durum hayli ilerlemiş...

öncelikle hem annenize
HEM DE tanıdıkları hasta olan diğer arkadaşlara çok çok geçmiş olsun
Allah sizlere dayanma gücü, hastalarınıza şifa versin

benim kuzenimin kayınvalidesine de 50 yaşından sonra şizofren teşhisi konuldu
o da önce öldürülmekten korktu sonra intihara teşebbüs etti
bir süre hastanede tedavi edildi, şimdi daha iyi, ailesiyle birlikte, sürekli ilaç kullanıyor

eğer annenizi hastaneye götüremiyorsanız
devletten yardım talep edebilirsiniz
eve sağlık görevlileri gönderebiliyorlar bazı yerlerde
gerekiyorsa o görevliler onu sakinleştirip götürebilirler hastaneye

bir de kafanızı karıştırmayayım ama şizofreni hastalarının birden çok çocuğu varsa
birinde kalıtsal birşeyler olabiliyormuş galiba
benim bahsettiğim hastanın 2 kızı vardı, onlara bir çeşit tanılama yaptılar yanlış hatırlamıyorsam...

evt annemle bütün hastalıklar vs tutuyo benimde her şeyimiz aynı bende korkmaya başladım açıkçası bende çok takarım ve paranoya olduğum şeyler var...

evt annemle bütün hastalıklar vs tutuyo benimde her şeyimiz aynı bende korkmaya başladım açıkçası bende çok takarım ve paranoya olduğum şeyler var...

yine de böyle düşünüp kendini büyük ihtimalle olmayan birşeyin içine itme
içine sinmiyorsa, tanılama (mıydı neydi) yaptır sen de...

Ablam şizofren surekli onu zehirlemeye çalıştıklarını söylerdi, saldırır,kendisi öldürmeye teşebbüs ederdi. Ederdi diyorum çünkü tedavisini oluyor ve güzel ilerliyoruz. Bizde hic ikna edemezdik doktor a. En son eşi dayanamamış kabul edersen devam ederiz demiş. Gitmişler hastaneye beklerken enişteme saldırmış oldurucem seni diye. Nedeni de doktor a deli dedin benim icin diye. Saldirirken doktorlar arkadan yakalayıp uyutmuş canımı kanımı Bakırköy'de yattı. İlk 4 gun tek basına ağır ilaclarla gecti. Sonra kalabalık odaya aldılar. Ben baska sehirdeyim ama gittim hemen ve orda oldugum hergun ziyaretine gittik. Oturduk konuştuk güldük eğlendik. Sonra evci gönderdiler hafta sonu. Dönünce doktoru artık yatmana gerek yok ilaca devam dedi. Tabi ilacı içmesi icin cok iyi takip gerekli. Enistem annem diğer ablam takipte. Heray 9 doktorla heyete giriyor. Ona göre ilaçlar ayarlaniyor dozunu hafif düşürdüler. Tetikleyici olay olmadıgı sürece gayet iyi. Ha birde çalışıyor masallahi var az kaldı emekli edicez onu da evde duramıyor çalısmadan. İşyeri durumunu bildigi icin idare ediyorlar onu.
Annenizi götürmeniz şart yatmasa bile ilaçları eminim iyi gelicektir.

Benim dedem, trafik kazasi geçirdi ve sonucunda beyninin 3 farklı yerinde kanama oldu. Kafatası catladi. Cok ağir şeyler yaşadık. Yakın geçmişi hatırlamazdi.. Askerlik zamanini hatırlar, torunlarina, bize bakarak siz kimsiniz derdi..

Anneniz gibi davranmaya basladi bir sure sonra. Yengem ilaç saatinde ilaçlarını verirken icmemeye baslamis ki hayati... Yengem icmedigini farkedince kavga edip öldürmeye çalıştığını söylemişti yengeme.. Bir gün balkondan atlayacakken tutmuşlardi dedemi.. Ayrıca çocuk gibi olmustu doktordan kaçırdı.

Kaza sonucu olmuştu dedemde ama annenizde başka sebeplerden beyinde oluşmus bir durum da olabilir.. Kesinlikle nöroloji doktoru görmeli bence.. Sakın ihmal etmeyin.

Cok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun..

Arkadaşlar zaten gerekenleri yazmışlar, tahminin üzere geç şizofreni olabilir veya bambaşka bir şey çıkabilir ama muhakkak gerekli tetkikleri yaptırın.

çok tşk arkadaşlar hastalığının ne derece önemli olduğunu daha iyi anlattınız bana haftaya randevu alcaz nasipse film için 3 ay sonrasına falan randevu veriyo devlet hastanesi onu napıcaz bilmiyorum...

çok tşk arkadaşlar hastalığının ne derece önemli olduğunu daha iyi anlattınız bana haftaya randevu alcaz nasipse film için 3 ay sonrasına falan randevu veriyo devlet hastanesi onu napıcaz bilmiyorum...
Özele götürme imkanınız yok mu

Bununla ilgili bir konu war kk da psikoloji ruh sagligi ve hastaliklari adi altinda bi oku derim kesinlikle orda okduugum hikayelere cok benziyor Allah yardimcin olsun ilerisi tehlikeli bildigim kadariyla

eniştem şizofren
gayet şen şakrak neşeli coşkulu tam bir laz uşağuyken herkesten şüphelenen kuşkulanan tvden telefondan korkan öldürüleceğinden bahseden kimsenin elinden bişey yemeyip içmeyen 24 saat açık evinin kapısını herkese kapatan kimseyle görüşmeyen çok iyi olan işine gitmeyen bir adam oldu
üstelik de bir günde
elbette ki öncesi vardır nihayetinde ama bir günde patladı doktor genetik olduğunu söyledi ailesinde kimseyi bilmiyoruz ama çok eskiden de olabilir dedi doktor
allahtan ablamdan hiç şüphelenmedi bir tek babasına ve ablama güvenirdi
ablam hep destek oldu doktora gidelim çaresini bulalım ne istersen yapalım diye eniştemde tık yok
en sonunda ablam eeeeeh yetti be işe gitmiyorsun çalışmıyorsun tedavi olmuyorsun 3 çocuk var nolcak böyle deyince doktora gitmeyi kabul etti
şimdi ilaçlarını kendisi alıp içiyor hergün
tam bir pammık kıvamında

geçmiş olsun :S zaman kaybetmeden dr gidin en azından olacakların azda olsa önüne geçmiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…