Annem sanırım Şizofren yardım...:(

kivikivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
384
179
merhaba bayanlar annem 59 yaşında ablamla köyde yaşıyorlar annem 5 yıldır falan hayvanlarını zehirlediklerini söylüyordu,şimdi ise durum abartılı boyuta geçti ve ablamda dahil olmak üzere sürekli birinin yiyeceklerine bişeyler katıp onu zehirlemeye çalıştığını söylüyor yakın akrabalarımız v.s zaten bir 10 yıldır falan evden dışarıya çıkmıyor evden eşyalarım çalınıyo yok diye ... ve dahası o kadar kendini dağıttıki giyinmiyo sürekli eskipüskü giyiniyo konuşurken bizi dinlemiyo sürekli kendisi konuşuyo biz neden öldürmeye çalışsınlar seni dedikçe inanmayın siz bana diye bizimle tartışıyo bağırarak ne desek boş doktora gitmeyide kabul etmiyo napıcağımızı şaşırdık o kadar inanmışki zehiri şekerin içine koydular diye döküyo vs aranızda anne-babası böyle olan varmı ve ilaç ne verdiler nası ikna edicez ve doktorun verdiği ilaçlarıda içmicek muhtemelen...

Hanımefendi anneniz büyük bir ihtimalle şizofren değil; o yirmili yaşlarda başlar. Annenizde bir dejeneratif hastalık olması muhtemel; Alzheimer ve diğer ayırıcı tanılar açısından incelenmesi gerekir. Psikiyatriye değil nörolojiye götürün, gecikmeyin. Durum çok ciddi olabilir.

Yengem aynı önce hayvanları zehırledıler dedı.sonra bız zehırlıyo olduk yengemı vs vs..doktora gıttı devlet hastanesine.ılac verdı kullandı bır ay ama malesef ıntıhar ettı.nısanlımın annesı de aynı belırtılerı gosterıp ıntıhar etmıs.ıkı olayda da ıntıhar sebeplerı ortada olmayan seylerın kısılerın onları oldurme korkusuydu.sızınde canınız yanmasın.mutlaka çok ıyı tedavı ettırın.gozlem altında olsun.

tşk ederim eskidende böyleydi ama bu kadar değildi gitmek istemiyo o kadar bağırıyoki bişey dediğimizde rez,l oluyoruz ele güne...Doktoruda kabul etmiyo..

yapmayın ya
şimdi daha çok korktum ya işte ilaçlarıda kullanmazki öyle inanmışki yine yengemle kavga etmiş rezilliğimiz diz boyu...

benim bi tanıdığım da şizofren. 'beni öldürmeye çalışıyorlar' diyordu o da. tedaviyi kabul etmedi ilk başta, daha sonra birini ciddi bir şekilde yaraladı. bunu üzerine ruh sağlığı hastanesine yatırıldı ve tedaviye başladı.
umarım anneniz şizofen değildir ama bi şekilde muayene olmaya ikna edin. çok geçmiş olsun

Alzheimer'sa ne yazık ki pek kullanacak bir ilacı yok. Yani ancak ilerlemesi yavaşlatılabilir. Ancak organik bir sebebi varsa(damar tıkanıklığı, infeksiyon, tümör gibi...) belki çözülebilir. İkna etmeyi beklemeyin, yatağa bağımlı hale gelebilir.

Hanımefendi anneniz büyük bir ihtimalle şizofren değil; o yirmili yaşlarda başlar

Türkiyede malesef bu tip hastaliklar önemsenmiyor. Yani 20li yaslarda sizofreninin ilk sinyallerini gösterenler, 30 sene sonra, isler artik karma karisik olmaya basladiginda, doktora gidilip ve teshis koyuluyor.

Benim babam paranoid sizofreni hastasi. Bu tip hastalar agresif degiller, ama kuskucular, korkarlar (takip edilmekten, öldürülmekten..). Benim babamda mesela (şaka degil gercek söylüyorum) kolunda cip oldugunu, pesinde askerlerin oldugunu söylerdi. Simdi cok sükür iyi, ama her gün hap kullanmasi gerekiyor. Arkadasin dedigi gibi, en yakin zamanda nörolojiye gidin.

Türkiyede malesef bu tip hastaliklar önemsenmiyor. Yani 20li yaslarda sizofreninin ilk sinyallerini gösterenler, 30 sene sonra, isler artik karma karisik olmaya basladiginda, doktora gidilip ve teshis koyuluyor.
A tabi evet bir de öyle bir boyutu var, haklısınız.

Şizofrenin türleri var.genç yaşta ortaya çıktığı gibi ileri yaşlarda da çıkar.lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Şizofreni değil, muhtemelen alzheimer ya da demans... Acilen nöroloji hekimi görmeli. Bu hastalıkların tedavisi yok, sadece seyri yavaşlatılabilir. Geç kalırsanız durum çok daha vahim hale gelir.

Şizofreni 40 yaştan sonra da ortaya çıkabilir 20 yaşında da çocukluk çağında da.

Buradan tani koyamayız elbette ancak mesleğim gereği sadece şunu söyleyebilirim anlattiklarindan Paranoid şizofreni belirtileri var gibi duruyor.erken bunama da olabilir ama paranoyalari cok fazla gibi.tabii yanılıyor da olabilirim.önce bir nörologa sonra da bir psikiyatriste görünmeli mutlaka.

tşk ederim eskidende böyleydi ama bu kadar değildi gitmek istemiyo o kadar bağırıyoki bişey dediğimizde rez,l oluyoruz ele güne...Doktoruda kabul etmiyo..

tam dedemi anlattınız. o da alzheimer. muhtemelen anneniz de öyledir ama tabiki biz doktor değiliz bilgimiz sınırlı. en kısa zamanda ikna edip doktora götürmelisiniz. geçmiş olsun...

Bipolar olabilir manide de bu tip şeyler olabiliyor ...zorla götürün gerekirse dr a

Bnm kardeş
Mde bipolar ,manide iken ,atak ta ,takip ediliyorum diye şehir dışına çokmışlığı , kaybolmuşluğu var ...birinin onu öldüreceğini düşünüyordu

Ahh kıyamam ona, neler yaşıyordur kim bilir beyninin içinde..çok geç olmadan, bir sekilde ikna etmeye çalışın. Gecmiş olsun, buradan ne denilebilir ki? En kötü şey insanın aklından olması gerek.

yapmayın ya

şimdi daha çok korktum ya işte ilaçlarıda kullanmazki öyle inanmışki yine yengemle kavga etmiş rezilliğimiz diz boyu...

Canim ya cok zor Allah yardimciniz olsun.
Benimde amcam sizofrendi intara meyilli oluyolar oda malesef intihar etti.
Devamli etrafini tehdit olarak algiliyodu,ve etrafinida olumle tehdit ediyodu,sonunda kendi canina kiydi malesef.
İstemez diye boslamayin,o hasta tabiki istemez,doktorlarin bile kendini zehirliceni idda edebilir,zorlada olsa tedavisini yaptirin,umarim anneniz iyilesir,Allah yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…