Yengem aynı önce hayvanları zehırledıler dedı.sonra bız zehırlıyo olduk yengemı vs vs..doktora gıttı devlet hastanesine.ılac verdı kullandı bır ay ama malesef ıntıhar ettı.nısanlımın annesı de aynı belırtılerı gosterıp ıntıhar etmıs.ıkı olayda da ıntıhar sebeplerı ortada olmayan seylerın kısılerın onları oldurme korkusuydu.sızınde canınız yanmasın.mutlaka çok ıyı tedavı ettırın.gozlem altında olsun.merhaba bayanlar annem 59 yaşında ablamla köyde yaşıyorlar annem 5 yıldır falan hayvanlarını zehirlediklerini söylüyordu,şimdi ise durum abartılı boyuta geçti ve ablamda dahil olmak üzere sürekli birinin yiyeceklerine bişeyler katıp onu zehirlemeye çalıştığını söylüyor yakın akrabalarımız v.s zaten bir 10 yıldır falan evden dışarıya çıkmıyor evden eşyalarım çalınıyo yok diye ... ve dahası o kadar kendini dağıttıki giyinmiyo sürekli eskipüskü giyiniyo konuşurken bizi dinlemiyo sürekli kendisi konuşuyo biz neden öldürmeye çalışsınlar seni dedikçe inanmayın siz bana diye bizimle tartışıyo bağırarak ne desek boş doktora gitmeyide kabul etmiyo napıcağımızı şaşırdık o kadar inanmışki zehiri şekerin içine koydular diye döküyo vs aranızda anne-babası böyle olan varmı ve ilaç ne verdiler nası ikna edicez ve doktorun verdiği ilaçlarıda içmicek muhtemelen...
tşk ederim eskidende böyleydi ama bu kadar değildi gitmek istemiyo o kadar bağırıyoki bişey dediğimizde rez,l oluyoruz ele güne...Doktoruda kabul etmiyo..Hanımefendi anneniz büyük bir ihtimalle şizofren değil; o yirmili yaşlarda başlar. Annenizde bir dejeneratif hastalık olması muhtemel; Alzheimer ve diğer ayırıcı tanılar açısından incelenmesi gerekir. Psikiyatriye değil nörolojiye götürün, gecikmeyin. Durum çok ciddi olabilir.
Yengem aynı önce hayvanları zehırledıler dedı.sonra bız zehırlıyo olduk yengemı vs vs..doktora gıttı devlet hastanesine.ılac verdı kullandı bır ay ama malesef ıntıhar ettı.nısanlımın annesı de aynı belırtılerı gosterıp ıntıhar etmıs.ıkı olayda da ıntıhar sebeplerı ortada olmayan seylerın kısılerın onları oldurme korkusuydu.sızınde canınız yanmasın.mutlaka çok ıyı tedavı ettırın.gozlem altında olsun.
şimdi daha çok korktum ya işte ilaçlarıda kullanmazki öyle inanmışki yine yengemle kavga etmiş rezilliğimiz diz boyu...Yengem aynı önce hayvanları zehırledıler dedı.sonra bız zehırlıyo olduk yengemı vs vs..doktora gıttı devlet hastanesine.ılac verdı kullandı bır ay ama malesef ıntıhar ettı.nısanlımın annesı de aynı belırtılerı gosterıp ıntıhar etmıs.ıkı olayda da ıntıhar sebeplerı ortada olmayan seylerın kısılerın onları oldurme korkusuydu.sızınde canınız yanmasın.mutlaka çok ıyı tedavı ettırın.gozlem altında olsun.
Hanımefendi anneniz büyük bir ihtimalle şizofren değil; o yirmili yaşlarda başlar
A tabi evet bir de öyle bir boyutu var, haklısınız.Türkiyede malesef bu tip hastaliklar önemsenmiyor. Yani 20li yaslarda sizofreninin ilk sinyallerini gösterenler, 30 sene sonra, isler artik karma karisik olmaya basladiginda, doktora gidilip ve teshis koyuluyor.
Şizofrenin türleri var.genç yaşta ortaya çıktığı gibi ileri yaşlarda da çıkar.lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.Hanımefendi anneniz büyük bir ihtimalle şizofren değil; o yirmili yaşlarda başlar. Annenizde bir dejeneratif hastalık olması muhtemel; Alzheimer ve diğer ayırıcı tanılar açısından incelenmesi gerekir. Psikiyatriye değil nörolojiye götürün, gecikmeyin. Durum çok ciddi olabilir.
Ama bu durumda ilk akla gelen tanı da bu değildir. Ama evet tabii olabilir, ben de bir olasılıktan bahsettim.Şizofrenin türleri var.genç yaşta ortaya çıktığı gibi ileri yaşlarda da çıkar.lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.
merhaba bayanlar annem 59 yaşında ablamla köyde yaşıyorlar annem 5 yıldır falan hayvanlarını zehirlediklerini söylüyordu,şimdi ise durum abartılı boyuta geçti ve ablamda dahil olmak üzere sürekli birinin yiyeceklerine bişeyler katıp onu zehirlemeye çalıştığını söylüyor yakın akrabalarımız v.s zaten bir 10 yıldır falan evden dışarıya çıkmıyor evden eşyalarım çalınıyo yok diye ... ve dahası o kadar kendini dağıttıki giyinmiyo sürekli eskipüskü giyiniyo konuşurken bizi dinlemiyo sürekli kendisi konuşuyo biz neden öldürmeye çalışsınlar seni dedikçe inanmayın siz bana diye bizimle tartışıyo bağırarak ne desek boş doktora gitmeyide kabul etmiyo napıcağımızı şaşırdık o kadar inanmışki zehiri şekerin içine koydular diye döküyo vs aranızda anne-babası böyle olan varmı ve ilaç ne verdiler nası ikna edicez ve doktorun verdiği ilaçlarıda içmicek muhtemelen...
tşk ederim eskidende böyleydi ama bu kadar değildi gitmek istemiyo o kadar bağırıyoki bişey dediğimizde rez,l oluyoruz ele güne...Doktoruda kabul etmiyo..
Bnm kardeşTürkiyede malesef bu tip hastaliklar önemsenmiyor. Yani 20li yaslarda sizofreninin ilk sinyallerini gösterenler, 30 sene sonra, isler artik karma karisik olmaya basladiginda, doktora gidilip ve teshis koyuluyor.
Benim babam paranoid sizofreni hastasi. Bu tip hastalar agresif degiller, ama kuskucular, korkarlar (takip edilmekten, öldürülmekten..). Benim babamda mesela (şaka degil gercek söylüyorum) kolunda cip oldugunu, pesinde askerlerin oldugunu söylerdi. Simdi cok sükür iyi, ama her gün hap kullanmasi gerekiyor. Arkadasin dedigi gibi, en yakin zamanda nörolojiye gidin.
yapmayın ya
şimdi daha çok korktum ya işte ilaçlarıda kullanmazki öyle inanmışki yine yengemle kavga etmiş rezilliğimiz diz boyu...