Onkoloji - Kanser ve Türevleri Annem rahim kanseri olabilir yardim

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
16
merhaba arkadaslar
annemde vajinasindan yogun sekilde kan gelmis ondan birkac gun sonra doktora gitmis , doktor yapilan muayeneden sonra patalojik inceleme yapmam icin parca alinmasi gerek demis. Bunu bu cumartesi yaptilar sonuc carsamba belli olacak doktor %90 kanser demis ablama ama annemle konustum bugun inanmiyor yani annecim kendini cok iyi hissediyor kanser olsam bu kadar iyi olmam bir terslik oldugunu anlarim diyor o yuzden baska doktorada göstermeyi düsünüyor..
benim burdan size sorum bu rahim kanserini yasayan varmi yada yakininiz? bu kanser türünün hic belirtisi olmazmi diger kanser türleri gibi.. insan anlamazmi hasta oldugu hissetmezmi? annem yasli bende cok korkuyorum zaten kadin sayisiz ameliyat gecirdi.. bende hamileyim bu arada öffffff yani ...yardim lütfen..

Öncelikle geçmiş olsun.İnşallah kanser değildir.Benim annemde 5 yıl kadar önce smear testi yaptırdı.Onunda hiçbir kanser belirtisi yada şikayeti yoktu.Ara kanamalar annemdede oluyordu ama o normal görüp önemsemiyordu.Tamamen önlem amaçlı rutin kontrol için gitmişti ve ben smear de yaptırıcam dedi...Smear sonucunda dr. rahim ağzı kanseri olma ihtimali var dedi.Aynen senin dediğin gibi parça alındı ve patalojiye gönderildi.Sonuç çıktığında annemde rahim ağzı kanseri vardı ama başlangıç safhasındaydı.Acil ameliyat dediler ve gün alındı annemin rahim ağzı alındı.Ondan sonra çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadı.Şİmdi gayet sağlıklı düzenli olarak kontrole gidiyor tekrarlama olmadı çok şükür.

İnşallah annenin sonuçları iyi çıkar.Eğer rahim ağzı kanseriyse ve hiçbir ağrı sızı şikayetide yoksa muhtemelen başlangıç safhasında olabilir annendekide ve bu hastalığı başlangıçta yakalamak çok iyi..dediğim gibi rahim ağzındaysa rahim ağzını alıyorlar birtek.Benim annemin rahim ağzını dr. lokal yada genel hiçbir anestezi uygulamadan aldı canının yanmayacağını böle olması gerektiğini söyledi fakat çok canı yandı annene tavsiyem eğer aynı durumla karşılaşırsa kesinlikle lokal yada genel anestezi istediğini belirtsin.Annene acil şifalar diliyorum.

cok tesekkür ediyorum eger oyle bir durum olursa genel anestezi olacak iste.. ne zor durum mopralim cok bozuk.annemin zaten o kadar cok hastalgi varki boyle birsey cok kötü süpriz oldu..
rahim agzi kanseri yada rahim kanserimi bunu yarin soracagim anneme bunun farkli olacagini bilmiyordum ama annem rahim kanseri diye bahetti ..ama dedigin gibi baslangic asamasindaysa iyi ama annemde cok genc degil bilmiyorum aklim cok karisik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…