• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem neden böyle

kelebek4616

Huzur...
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
108
45
98
32
Merhaba arkadaşlar,

O kadar doluyum ki annemi anlamıyorum, anlayamıyorum. Sürekli sadece bizi de değil herkese aynı hep bir küçümseme içinde kendini yüksek gösterme çabasında. İnsan evladına neden böyle davranır anlamıyorum. Annem evli. Hayatı boyunca hiç bizi düşünmedi. Bana yapmadığı kalmadı. Çocukken okula bir gün dudağım patlamış bir gün gözüm morarmış giderdim. Tuvalete kitlerdi saatlerce. Daha 5 yaşındayken beni evde tek bırakıp evi terk edip giderdi defalarca.Yaptığım bir yaramazlıkta yoktu. Çocukluğumu hiç yaşayamadım. Hep annemi mutlu etmeye çalıştım. Ama babamla her kavga ettiğinde sinirini benden cıkarır sırtımda sopalar kırardı. Bizi her yerde herkesin içinde hep aşağılar ne salaklığımızı ne aptallığımızı bırakırdı. Ne olsa 7 sülaleye herseyimizi anlatırdı. 4 yaşımda komsumuzun erkek kardeşi tarafından taciz edilmeye başlandım. O kadar korkuyordum ki anneme söyledim bana kızdı saçmalama bir arkadaşım var onunlada aramı bozma uydurma böyle şeyleri nerden öğreniyorsun dedi. Ben yıllarca o tacize maruz kaldım. Sevdiğim oldu beni vermedi. Ortaya ne yalanlar attı sırf vermemek için. Herseyine sustum annem dedim dört elle sarıldım. Sorsan bizim için ölüp bittiğini söyler ama icraatta çok farklı. Şimdilerde eskileri konuşunca hatırlamıyorum diyor çıkıyor. Dövmelerini kabul ediyor babanız yüzünden psikolojimi bozmuştu diyor. Çok çektim diyor. Ama babam anneme bir gün el bile kaldırmadı. Hatta annem bağırır kıyameti koparır ağlardı babam hiç konusmazdı. Babam eve geç gelirdi çünkü annem çok konuşurdu dayanamazdı kavga sebepleri buydu.

Birşey alır getirir onu anlata anlata bitiremez. Biz birsey alırız ne gerek var benim zaten bir sürü kocam bana herseyi fazla fazla alıyor der. Sürekli biz her ay şöyle alışveriş yapıyoruz şu kadar et alıyoruz etsiz yemek yemiyoruz. Kardeşimle yemekle ilgili Birsey konuşulsa annem hemen aman o eti nerden bulacak der. Eşim eşofman giymeyi seviyor aman kocanda düzgün Birsey giydiği yok üstü başı yok. Benim kocamın çeşit çeşit Herseyi var der. Birden olur sizin gezdiğiniz mi var ben çok geziyorum kocam beni her yere götürüyor der.Eşiyle ilgili en ufak olumsuz birsey söyleyecek olsak hemen konuyu değiştirir telefonla uğraşır dinlemez. Ne benim kv ne Kardeşimin kv annemle samimi olmak istemiyor uzak duruyorlar karşısında ki insanı konuşturmaz hep kendini aldığını yediğini anlatır insanlarda rahatsız oluyor. Eşide keza çok palavracı ona kalsa kullanılan herseyi o icat etmiş patent almamış kendini öve öve bitiremez. Bizim silik olduğumuzu hasta gibi durduğumuzu söyler.

Hala annem birsey olsa arar herkese anlatır. Sonra ben demedim der. Eşimle tartışmıştık annem ısrar kıyamet çağırdı özledim dedi gittim kızımla. Kuzenimin düğünü olacaktı davetiye vermeye uğradı yarım saat bir baktım kuzenimi çekmiş kenara boşanacaklar coK sıkıntıları var falan diyor ben duyduğumu belli etmedim sonra inkar edecekmi diye merak ettim. sonra tabi kuzenimde herkese anlatmış düğünde herkes soruyor anneme kim söylemiş dedim bilmiyorum nerden duymuşlarsa dedi. O kadar üzülüyorum ki anne olan neden böyle davranır. Benim de çocuğum var ben kendimi geçtim başkasının cocuguma kötü konuşmasına asla müsade etmem. Ne yapacağım bilmiyorum.

Ben senin yerinde olsam asla ve kesinlikle bu anne görünümlü "annecik"le görüşmem. O kadar ciddiyim

Kuzenine söyleme olayını,akrabaları falan hiç takma. Sen iyi olsan da konuşurlar,kötü olsan da,ama şunu çok çok iyi biliyorum,bazı insanlar anne olmayı bilmiyor!!
Senin annen de onlardan biri.
Benim değil çocuğuma,afedersin kıyaslama olarak algılama (bir köpegim var) köpeğime laf edemezler! Müsade etmem.

Annen seni hicbir zaman benimsememis,ve sevmemiş. Simdi de psikolojik sorunlarının arkasına saklanıyor. Bırak zengin kocasıyla birlikte hava gazı gibi dolaşsınlar,sen de eşine ve cocuguna odaklan. Düşünme bunları cok yıpranırsin,kendimden biliyorum. Üzülme canım emi.

Sen iyi bir anne ol evladına seni o ayakta tutar ;)

Ben senin yerinde olsam asla ve kesinlikle bu anne görünümlü "annecik"le görüşmem. O kadar ciddiyim

Kuzenine söyleme olayını,akrabaları falan hiç takma. Sen iyi olsan da konuşurlar,kötü olsan da,ama şunu çok çok iyi biliyorum,bazı insanlar anne olmayı bilmiyor!!
Senin annen de onlardan biri.
Benim değil çocuğuma,afedersin kıyaslama olarak algılama (bir köpegim var) köpeğime laf edemezler! Müsade etmem.

Annen seni hicbir zaman benimsememis,ve sevmemiş. Simdi de psikolojik sorunlarının arkasına saklanıyor. Bırak zengin kocasıyla birlikte hava gazı gibi dolaşsınlar,sen de eşine ve cocuguna odaklan. Düşünme bunları cok yıpranırsin,kendimden biliyorum. Üzülme canım emi.

Sen iyi bir anne ol evladına seni o ayakta tutar :KK66:

Zaman ayırıp okuduğun ve yazdığın için çok teşekkür ederim çok haklısın ben de farkındayım ama işte insan annesi söz konusu olunca kondurmak istemiyor tabi ne yazık ki Hersey ortada

Anneniz normal değil kesinlikle.
Ne yaşadı bilmiyorum ama babanızla mutsuzluğunun acısını sizden çıkarmış sanki. Şimdi bile yarış peşinde. En iyi hayat onun, en iyi koca onun vs

Ama neticede kendi seçtiği hayatı yaşadı. Bunun sorumluluğunu el kadar çocuklara yüklemeye hakkı yok.

Bu yaştan sonra değişmez. Onu böyle kabul etmelisiniz.
Bazen, insanın kendisini anne babasından bile koruması gerekebilir. Siz de psikolojinizi korumak için mesafe koyun. Gerekirse hiç görüşmeyin. Önce kendinizi düşünün.

Zaman ayırıp okuduğun ve yazdığın için çok teşekkür ederim çok haklısın ben de farkındayım ama işte insan annesi söz konusu olunca kondurmak istemiyor tabi ne yazık ki Hersey ortada
Rica ederim,asagi yukarı aynı şeyleri yaşamışız. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Insan kondurmak istemiyor,uzun bir sure konduramiyor,ama arkadaşlarının anneleriyle arkadas gibi abla kardes gibi oldugunu gördükçe de cok üzülüyor. Bunu da en iyi anne olunca anlıyor. Ben henüz anne degilim ama annem gibi bir anne olmicam..

Annenizin psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum belki de kendi çocukluğunda bilinçaltından kalan bir problem. Ve narsist bir kişiliği var gibi gözüküyor, böyle insanlar normal olmadıklarını asla kabullenmezler. Kabullenip tedavi olsalar belki bir iyileşme süreci oluşabilir ama bu anlattıklarınıza göre yaşananlar hiç normal değil maalesef. Her ne kadar anne olsa da merhamet duygunuz ağır bassa da kendinizin ve ailenizin sağlığı için ilişkiyi koparmanız daha doğru olacak gibi gözüküyor.

annenizle israrla gorusme sebebiniz ne.
aranizda yasananlar anneligi kan bagini tamamen yok eden seyler.
tacizine susmak? sizce bu affedilir mi?
herseyide hatirliyorsunuz, bunlara ragmen nasil yuzune bakiyorsunuz.
cennet analarin ayaklari altinda evet ama, istisnalar var. anneniz de istisnalardan.

Merhaba arkadaşlar,

O kadar doluyum ki annemi anlamıyorum, anlayamıyorum. Sürekli sadece bizi de değil herkese aynı hep bir küçümseme içinde kendini yüksek gösterme çabasında. İnsan evladına neden böyle davranır anlamıyorum. Annem evli. Hayatı boyunca hiç bizi düşünmedi. Bana yapmadığı kalmadı. Çocukken okula bir gün dudağım patlamış bir gün gözüm morarmış giderdim. Tuvalete kitlerdi saatlerce. Daha 5 yaşındayken beni evde tek bırakıp evi terk edip giderdi defalarca.Yaptığım bir yaramazlıkta yoktu. Çocukluğumu hiç yaşayamadım. Hep annemi mutlu etmeye çalıştım. Ama babamla her kavga ettiğinde sinirini benden cıkarır sırtımda sopalar kırardı. Bizi her yerde herkesin içinde hep aşağılar ne salaklığımızı ne aptallığımızı bırakırdı. Ne olsa 7 sülaleye herseyimizi anlatırdı. 4 yaşımda komsumuzun erkek kardeşi tarafından taciz edilmeye başlandım. O kadar korkuyordum ki anneme söyledim bana kızdı saçmalama bir arkadaşım var onunlada aramı bozma uydurma böyle şeyleri nerden öğreniyorsun dedi. Ben yıllarca o tacize maruz kaldım. Sevdiğim oldu beni vermedi. Ortaya ne yalanlar attı sırf vermemek için. Herseyine sustum annem dedim dört elle sarıldım. Sorsan bizim için ölüp bittiğini söyler ama icraatta çok farklı. Şimdilerde eskileri konuşunca hatırlamıyorum diyor çıkıyor. Dövmelerini kabul ediyor babanız yüzünden psikolojimi bozmuştu diyor. Çok çektim diyor. Ama babam anneme bir gün el bile kaldırmadı. Hatta annem bağırır kıyameti koparır ağlardı babam hiç konusmazdı. Babam eve geç gelirdi çünkü annem çok konuşurdu dayanamazdı kavga sebepleri buydu.

Birşey alır getirir onu anlata anlata bitiremez. Biz birsey alırız ne gerek var benim zaten bir sürü kocam bana herseyi fazla fazla alıyor der. Sürekli biz her ay şöyle alışveriş yapıyoruz şu kadar et alıyoruz etsiz yemek yemiyoruz. Kardeşimle yemekle ilgili Birsey konuşulsa annem hemen aman o eti nerden bulacak der. Eşim eşofman giymeyi seviyor aman kocanda düzgün Birsey giydiği yok üstü başı yok. Benim kocamın çeşit çeşit Herseyi var der. Birden olur sizin gezdiğiniz mi var ben çok geziyorum kocam beni her yere götürüyor der.Eşiyle ilgili en ufak olumsuz birsey söyleyecek olsak hemen konuyu değiştirir telefonla uğraşır dinlemez. Ne benim kv ne Kardeşimin kv annemle samimi olmak istemiyor uzak duruyorlar karşısında ki insanı konuşturmaz hep kendini aldığını yediğini anlatır insanlarda rahatsız oluyor. Eşide keza çok palavracı ona kalsa kullanılan herseyi o icat etmiş patent almamış kendini öve öve bitiremez. Bizim silik olduğumuzu hasta gibi durduğumuzu söyler.

Hala annem birsey olsa arar herkese anlatır. Sonra ben demedim der. Eşimle tartışmıştık annem ısrar kıyamet çağırdı özledim dedi gittim kızımla. Kuzenimin düğünü olacaktı davetiye vermeye uğradı yarım saat bir baktım kuzenimi çekmiş kenara boşanacaklar coK sıkıntıları var falan diyor ben duyduğumu belli etmedim sonra inkar edecekmi diye merak ettim. sonra tabi kuzenimde herkese anlatmış düğünde herkes soruyor anneme kim söylemiş dedim bilmiyorum nerden duymuşlarsa dedi. O kadar üzülüyorum ki anne olan neden böyle davranır. Benim de çocuğum var ben kendimi geçtim başkasının cocuguma kötü konuşmasına asla müsade etmem. Ne yapacağım bilmiyorum.
Size sadece zararı olan bu anne musvettesine selam bile vermeyin.cikartin hayatınızdan.bir neye uğradığını sasirsin.

Merhaba arkadaşlar,

anneni Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.anlattığın gibiyse neden devam ettiriyosun ki bu zehirli ilişkiyi.

Evet anne baba hakkı var üzerimizde ama annenin bu yaptıkları anormal bunu artık böyle görüp aileni korumak için görüşme. Sebebini sorarsada açık açık anlat. Allah korusun evladına bile zarar verebilir.

Allah yardımcınız olsun. Beynim durdu resmen 4 yaşındaki çocuga yapılan tacize nsl susarsin ya bu nsl anneliktir. Üzerine düşmeyin sizi doğuran kadın ama anne doğurmakla değil sahiplenmekle oluyor görüşmeyin bence sizin ruh sağlığınız önemli siz onemlisiniz burada anneniz değil 💫

Maalesef kadınlarda böyle bir huy var. Doğurduğu evladını kendinden önce kocasının kabul ettiği için kocasına olan hıncını öz evlatlarından çıkarıyor.
Allah ıslah etsin ne diyeyim.
Bence annen evliliğinde çok mutsuz ama belli etmemeye çalışıyor. Kendini bu kadar övmesi ve sürekli kocası hakkında konuşmadı da bu yüzden. Hep babanı sucluyormus ya şimdi kocasını suçlasa gururuna yediremez.
Yaptıklarını da gayet iyi hatırlıyor da işine gelmiyor.
Bu arada baban nerde? Onunla görüşüyor musun?

İnanamıyorum ebeveynler nasıl bu skilde davranabilir. Dün de başka bir konuda kız çocuğu ömrü boyunca ezilmiş. Hele bir anne nasıl bunları yapabilir... :KK43:

Böyle bir varlığa anne bile diyemem ben. Çok samimi söylüyorum görüşmeyin, lütfen kendinize bir iyilik yapın ve o kadınlar görüşmeyin.
Okurken tüylerim diken diken oldu :KK43:

Ne de olsa annemdir kafasını bir kenara bırakmak lazım en başta. Yok öyle bir şey, herkes doğurabilir ama iş anneliğine gelince beş kuruş değeri olmaya insanlar var. Ne yazık ki anneniz de öyle biri. 4 yaşındasınız, taciz edildiğinizi söylüyorsunuz, gerçek olmadığından eminse bile çocuğum neden böyle söylüyor diye endişelenir, işin peşine düşerdi azıcık insan olsa. Bunun yerine arkadaşlığım bozulmasının derdine düşmüş. Nasıl bir vicdansızlık, bencillik... Zamanla hatasını da anlamamış, hala bahanelerin arkasına sığınıyor ve hala aynı, dünya onun etrafında dönüyor. Ne yapacağınızı bilemem tabi, ama yerinizde olsam yüzüne bakmazdım böyle bir kadının, kendi hayatıma, aileme, beni mutlu eden şeylere odaklanırdım.

Bu konu fake galiba.
Tacize uğramışsın susmuş allah yarattı dememiş dövmüş.
Hiç sevgi göstermemiş.
Kimbilir daha neler yaptı?
Eee senin derdin de hala annem şöyle palavra attı böyle konuştu !!!
Ya allah aşkına şu saatten sonra niye insan yerine koyuyorsun ?
O kim oluyor da senin kv ile samimi olacak?
Kötü kalpli vicdansız bir yaratık bak insan bile diyemiyorum.
Ne evime sokarım ne de hayatıma.
Sen de gelmiş burda ne diyorsun?
Git terapiye kardeşim uzman desteği al yaralarını ancak öyle sararsın.

Back