• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem neden bana bunu yapiyor

kor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
20
0
36
Bursa
mrb siteyi yillardir takip ediyorum ilk kez bende icimi dokmek istedim
benim sorunum annemin daima olumsuz konusmalariyla hergunumu mahvetmesi
onu simdiye kadar hic kirmadim kirmakda istemiyorum...
ben cok kucuk yaslarda ailemin istegi uzere evlendirildim sukur iyi gidende bi evliligim var..
ailemle farkli sehirlerde yasiyoruz ama devamli gerek telefonla gerekse biraraya gelerek gorusuyoruz..
cocuklugumuzdan beri annemle aramda hem buyuk bi sevgi hemde uzak bi mesafe var disardan bakanlar ne kadar guzel bi anne kiz iliskisi gorselerde aslinda cokda oyle degil
mesela annem bana hic bizaman ne ergenlik cagimda ne evlendigimde gerekli bilgileri vermedi hep kendi kendime yasayip ogrendim herseyi ustelik ayni seyi anneannem anneme yapmis ve hep bu konuda veryansin eder bana hic birsey vermedi hayatda diye ama aynini aslinda kendisininde yaptiginin hic farkinda bile degil...
simdilerdeki konu ise anemin butun duydugu dogru yanlis aci tatli herseyi saatlerce bana anlatmasi
ornegin gecenlerde bi tanidigimiz cocugunu(17 yaslarinda) cok feci bi sekilde dovdugunu duyar duymaz telefonu bana acip sanki olayi gormuscesine sindire sindire detaylariyla anlatip dakikalarca aglatti beni
ustelik gunlercede aklimdan cikmadi ve sakinlestirici ilac bile kullandim
anneme de birazda sert bi dille bana bu tarz seyler anlatma zaten bogustugum onca is guc var biseyler yapamayacak olduktan sonra anlatma dedim ama nafile
ondan sonra bi gun yine annemlerdeyiz sana bisey anlatcamda aklinda bulunsun dedi anlatacagin sey mide bulatip sinir bozmuyosa anlat dememe ragmen bilmem kimin oglu bilmem kimin ogluna tecavuz etmis anne lutfen bana bu tarz seyler anlatma boyle seyler benim midemi kaldiriyo dedimsede
bugun acti telefonu gecen gun kardesinin(22 yasinda) esyalarininin icinden prezervatif cikti bu sevgilisiyle yatimiyor acaba dedim nefret ettim kardesinden diye bi saat kardesimin uzerine ileri geri yorumlar yapti
artik hicbisey demedim ama telefonumu kapattirmayi bile dusunuyorum bi surede uzak kalmayi
bunlar belki sizin icin onemsiz gelsede annemin anlatis sekilleri insanin bir gununu degil bir haftasini sinir stres icinde gecirmesine sebep oluyo
artik annem biraz sussun istiyorum ne yapabilirim onu kirmakta istemiyorum hatta sunlari suraya yazmak bi oyle agir geliyoki...

başka bi konu açmayı denesen ?? yada boşver sen onu bunu deyip kapatsan konuyu olmuo mu?

malesef olmuyo dinletene kadar anlatir simdi olmadi baska zaman yine anlatir
yasli da degil aksine kulturlu bi insan ama malesef beni artik biktirdi bu hali
diger kardeslerim cok asi onlar annemi pek dinlemez boyle olumsuz konusmaya basladigii zaman sert cikisirlar ama ben oyle yapamiyorum
hergun bi konu bulur bana anlatacak ustelik benide pek dinlemez sozumu hep keser

annenizle ciddi şekilde konuşmanız gerek anlattığı şeylerin sizi haftalarca üzdüğünü sitrese soktuğunu direk söyleyin.

evet konusmaliyim tabi dinletebilirsem
dediginiz gibi kendince dertlesiyo ama hep dertmidir hayat mesela dun evime yeni esyalar aldik bugun onlardan bahsedecek oldum beraber sevinelim dedim ama kestirip atti kendi mevzusunu anlatti herzamanki gibi

mesela annem bana hic bizaman ne ergenlik cagimda ne evlendigimde gerekli bilgileri vermedi hep kendi kendime yasayip ogrendim herseyi ustelik ayni seyi anneannem anneme yapmis ve hep bu konuda veryansin eder bana hic birsey vermedi hayatda diye ama aynini aslinda kendisininde yaptiginin hic farkinda bile degil...

malesef benimkide bu konuda aynı dün akşam konuştuk banada aynısı yapıldı diyo ben evli değilim ama genede anne olarak bişeyler anlatmasını isterdim:çok üzgünüm: ben 7 yıldır psikolojik destek alıyorum malesef bunu aşamadık doktordaa bırak artık zorlama dedi ayrıca bende bıktım yani vazgeçtim başka yerlerde okuya okuya öğreniyorum herşeyi.söylediği hep aynı şey zaten eskiden böle şeyler konuşulmazdı bizede kimse bişey anlatmadı...

25 yasindayim canim ergenligimden beri cevremdeki arkadaslarimdan hep bu sikayetleri aliyorum ... annelerin ilgisizligi bizim kusagin ortak kaderi galiba bu ..
annenizin olaylari size anlatmasina gelince bence bazi haberler bazi insanlari fazla etkilemiyor annenizde etkilenmeyen kesimden ..
sizi cok iyi anliyorum cunku benimde bir cok olayi migdem kesinlikle kaldirmiyor ..
hele boyle tecavuz bilmem ne olaylarini gunlerce kafama takarim uyuyamam psikolojim alt ust olur
annenize bu tur haberleri anlatmamasini kesin bi dille anlatin ..

annenizle birlikte yasayan kardeşiniz varmı? benim baska bekar kardeşim kalmadı annem yalnız evde gunduzlerı. o kadar sıkılıyorki bazen bır suru sey anlatıyor bana tanıyayım tanımayayım. yanı sızın anlattıgınız gıbı asla kotu bırsey anlatmaz uzulmeyeyım dıye ama hanı can sıkıntısından konuscak ınsan arar. belkı sızınkıde o mısal duyduklarını paylaşma ıhtıyacı ıcınde bıraz dusuncesızce anlatıyordur. kesın bır sekıle bır daha boyle seyler anlatırsa telefonu hemen kapatacagınızı falan anlatın onu kırmadan. canım annelerimiz sonucta onlar bızım.

Back