Annem Kınada Gelecek Olan Paraları Almak İstiyor. Ne Yapmalıyım?

balvemuskulpesent

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2022
7
3
27
Yakın zamanda nikahım var. Nişanlım ve ben tüm masrafları birlikte karşıladık. Ailelerden hiç yardım destek almadık ki sade bir nikah yapacağız. Hatta nişan organizasyonunu bile nişanlım tuttu. Şehir içinde erkek - kız tarafı uzak olduğu için kız tarafının komşuları nikaha gelemez diye onlara yakın yerde kına erkek tarafına yakın yerde de nikah yapacağız. Annemler kimse gelmez diye böyle yaptırdı. Şimdi öğreniyorum ki kına paralarının hepsini alacakmış, onun hakkıymış. O götürüp millete takmış. Organizasyona 7.000 tl para verdik. Bindallı, kuaför 2.500 tl tutuyor. Sadece salona ve yiyeceklere ailem 2.000 civarı bir para verdi. Eve gelen misafirin yiyeceği, evdeki eksiklerin masrafı nereden çıkacakmış, nasılsa bana nikahta başkaları takacakmış. Her şeyi kendimiz yaptık. Eve alınacak eksiklerimiz, borçlarımız ve planlarımız var. Eğer diretirlerse kınayı iptal etmeyi düşünüyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Aynı şekilde kayınvalideniz düğünde takılanları sizden isteseydi tepkiniz ne olurdu? Bence anneniz de aynısını hak ediyor. Takılar gelin ve damadındır. Her şeyi siz karşılamışsınız ne kadar güzel ama bu süreçte anne babaya da bir şeyler yapmak düşüyor bence( imkanı varsa). Normal zamanda eve gelen misafirin masraflarını sizden mı alıyorlar. Düğün zamanı tek farkı daha kalabalık gelecekler o kadar da olsun bence.

Aynı şekilde kayınvalideniz düğünde takılanları sizden isteseydi tepkiniz ne olurdu? Bence anneniz de aynısını hak ediyor. Takılar gelin ve damadındır. Her şeyi siz karşılamışsınız ne kadar güzel ama bu süreçte anne babaya da bir şeyler yapmak düşüyor bence( imkanı varsa). Normal zamanda eve gelen misafirin masraflarını sizden mı alıyorlar. Düğün zamanı tek farkı daha kalabalık gelecekler o kadar da olsun bence.
Parayı onlara vermeyeceğimi, istediğimi söyledim. Zarfla para onlara verildiğinde geri vermezler bana. Onlar istiyor diye kınayı başka ilçede yaptık. Yoksa nikaha gelen gelir gelmeyenin canı sağolsun modundaydık. Eş dosta yakın kına yapalım diye tutturma nedenleri bundanmış meğer. Gelecek paraları düşünüyorlarmış. Şimdi biz de diyoruz ki paramızı vermeyeceklerse kına yapıp da masrafa girmeyelim. Kınayı gelecek paraları hesap ederek yapmıştık çünkü. Hem masraf yapacağız hem de elimize geçen bir para olmayacak

Her şeyi eşimle ben yaptıysam vermezdim şahsen. Ailemin de böyle bir talebi olacağını sanmıyorum. Ama onlar karsılamış olsaydı verirdim.
Eve gelen gidenin masrafı için bir miktar verirdim yerinizde olsam ama hepsini vermezdim.

Çocuk evlendiriyolar ne demek eve gelen masrafı ne olacak bence hiç yapmayın o paraya eksiklerinizi alin

Bu konu kadar beni geren sinir eden başka bir konu yok aileler böyle yaptığında. İnsan evladı evleneceği zaman yoksa yoktur ona lafım yok ama eminimki ciddi anlamda yoku yaşayan aileler bile çocuğu yuva kurarken bir iğne bile olsa katkısı olsun istiyorsa onu var etmek için elinden geleni yapıyor. Ama 3 5 birşey yapabilecek kapsitedeki ailelerin eve gelecek insana yedireceği yemeği hesap etmesi hemde başka hiç birşeye faydası yokken o kadar saçma ki. Kendi yaşadığım ve diğer kardeşlermin yaşadığı aklıma geliyor. Sandık vardır muhakkak çoğunluk ona atar sandık başına annenizi bile yanaştırmıcak birini koyun ve hiç bişeyde vermeyin. Elden verenleride alırsa alsın açıkçası haram yani hırsızlıktan başka birşey değil oda annenizin vicdanına kalsın.

Aynı ilde iki taraf için ayrı organizasyon olmasında tuhaflık var zaten. Kınayı iptal edin. Kendi tarafınıza da davetiye gönderin. Gelen gelir, gelmeyen gelmez.

Aynı ilde iki taraf için ayrı organizasyon olmasında tuhaflık var zaten. Kınayı iptal edin. Kendi tarafınıza da davetiye gönderin. Gelen gelir, gelmeyen gelmez.
İki ilçe arasında 40dk mesafe var. Büyük bir şehirdeyiz. Kız tarafının eş dostu gelmez diye kınayı başka ilçede yaptırdı annemler. Kınada takı olmadığı için zarflar direkt anne ve babama verilecek. İptal etsem bizim taraf nikaha yine gelmeyecek parayı annemlere uğrayıp verecek. Her türlü parayı onlar alacak. Elimden bir şey gelmiyor.

Nasıl insanlar anne baba oluyor ya, bu işin mantıkla falan alakası yok. Düşünüyorum da ben kızlarıma kıyamam ya, toplanan paranın üstüne para ekler veririm istedig bişey varsa alsın, hevesi kursaginda kalmasın diye.

Nasıl insanlar anne baba oluyor ya, bu işin mantıkla falan alakası yok. Düşünüyorum da ben kızlarıma kıyamam ya, toplanan paranın üstüne para ekler veririm istedig bişey varsa alsın, hevesi kursaginda kalmasın diye.
O parayı onlar götürmüş. Onların parasıymış. Borç götürmüşler onlar geliyormuş. 40 yılın birikimiymiş. Açıkçası yeni evlenen çiftlere yardım amacıyla götürülmüyor mu bunlar. İhtiyaçları vardır, yeni yuva kurdular diye. Ki her şeyi biz yaptık. Salonu, meyve suyu ve kurabiyeleri onlar aldı. Ki gelen paraya güvenip yapmışlar. Biz kınayı da sırf onlar istiyor diye yaptık. Yoksa masrafa girmeyecektik, sade bir nikahla evlenecektik. Kimse oraya nikaha gelmez, bize sormadan iş yaptınız diye bizi dilleriyle yedikleri için kınayı bizim tarafta yakın yaptık. Yoksa nikahımızı kıyıp bitirecektik.

O parayı onlar götürmüş. Onların parasıymış. Borç götürmüşler onlar geliyormuş. 40 yılın birikimiymiş. Açıkçası yeni evlenen çiftlere yardım amacıyla götürülmüyor mu bunlar. İhtiyaçları vardır, yeni yuva kurdular diye. Ki her şeyi biz yaptık. Salonu, meyve suyu ve kurabiyeleri onlar aldı. Ki gelen paraya güvenip yapmışlar. Biz kınayı da sırf onlar istiyor diye yaptık. Yoksa masrafa girmeyecektik, sade bir nikahla evlenecektik. Kimse oraya nikaha gelmez, bize sormadan iş yaptınız diye bizi dilleriyle yedikleri için kınayı bizim tarafta yakın yaptık. Yoksa nikahımızı kıyıp bitirecektik.
Parayı onlar götürsün, onlar yapsın falan filan değil ki mesele, mesele evladına kıyamamak.

Napardım bilmiyorum valla, zor durum. Anneniz mi daha ılımlı babanız mı? Ona göre konuşurdum herhalde. Nuh diyip peygamber demiyorsa yapacak bişey yok gibi. Her türlü onlar alacak diyorsunuz.

İki ilçe arasında 40dk mesafe var. Büyük bir şehirdeyiz. Kız tarafının eş dostu gelmez diye kınayı başka ilçede yaptırdı annemler. Kınada takı olmadığı için zarflar direkt anne ve babama verilecek. İptal etsem bizim taraf nikaha yine gelmeyecek parayı annemlere uğrayıp verecek. Her türlü parayı onlar alacak. Elimden bir şey gelmiyor.
Parayı ailenize uğrayıp verecekseler de versinler , buna engel olamazsınız. Siz kınayı iptal edin,en azından boşa masraf yapmış olmazsınız.

Bir benzerini eşimin ailesi düğünde yapmıştı.Düğünden önce Kv mi arayıp sormuştu yakın akrabalar.para mı altın mı takalım diye.Ben saf anlamamıştım.Düğün günü herkes para taktı nerdeyse.paraları da Kv ler aldı ki düğüne katkıları nerdeyse hiç olmamıştı.Baya da bi para toplanmıştı.Ve babasının açıklaması gelen gideninin yemeği falan lazım demişti.1 ay sonra da ne hikmetse eve yeni salon takımı ve yemek takımı almışlardı.Bilseydim düğün falan da yapmazdım.Ha kız ailesi ha erkek.Tavrınızı koyun.Gerekirse hiç yapmayın.En azından masraf yapmazsınız.

Napardım bilmiyorum valla, zor durum. Anneniz mi daha ılımlı babanız mı? Ona göre konuşurdum herhalde. Nuh diyip peygamber demiyorsa yapacak bişey yok gibi. Her türlü onlar alacak diyorsunuz.
Annem babamı dolduruyor maalesef. İkisi de düşman oldu şimdi bana. Suçlu, hayırsız, adi şerefsiz evlat ben oldum evde. İnşallah kınada, nikahta bir tartışma kavga çıkmaz da günümüz mahvolmaz.

Parayı ailenize uğrayıp verecekseler de versinler , buna engel olamazsınız. Siz kınayı iptal edin,en azından boşa masraf yapmış olmazsınız.
Bence de , hic degilse onlarin sirk maymunu gibi bir de kınada yorulmazsınız hem de eşinize mahcup olmazsınız . Ona bu durumdan bahsetmeyin zaten iptal deyin sadece .

bir de anneniz o kınada timsah gözyaşı da döker şimdi , ne kadar samimiyetsiz B balvemuskulpesent

X