Annem.. İşin içinden çıkamıyorum.

Çok güzel ifade etmişsiniz. Değindiğiniz iki noktaya da katılıyorum.

Mesele kendinize bişey alıp eve ya da annenize almamanız değil bence de. Belli ki anneniz duygularını saklamaya meyilli. Bu bir patlama yaşamasına vesile olmuş.. Hem bana ihtiyaç kalmadı hem de yalnız kalmam yakındır psikolojisi...
Alışveriş konusunda da, mağazalara girince inan bir heves alıyor ama sonra dolaplarda koyacak yer bulunmuyor. Küçük yaşamayı hedefleyin. İnanın çeyiz sektöründe sunulan pek çok şey pratikte kullanılmıyor bile..

Ben annenizin psikolojik olarak bir hastalığının olduğunu düşünüyorum yani asla hatasını kabul etmemesi anı gereksiz çıkışları siz de iyi biri olduğunu söylüyorsunuz birden duygu değişimleri olması bana psikolojik gibi geldi

Ah Allahım of
Benim ki en lüksü, en pahalısından ziyade dediğini aldırma, yaptırma peşinde.
Bundan birkaç ay öncesine kadar kıyafete, makyaja çok para harcıyormuşum diye laf yapıyordu onları alıcağına çeyizinin eksiklerini tamamla bilmem ne. E çeyizim için alıncada neden bensiz aldın oluyor. Her şekilde mutlaka bir sorun, bir hata bulabiliyor yani. Ne diyim ki canım Allah bize sabır versin, onları da islah etsin.

imkanın varsa ayrı eve çık böyle hayat çekilmez annene gözdağı ver çıkarım ayrı eve dee
Böyle birşeyi hiç düşünmedim açıkçası canım ben istiyorum ki yanından ayrılışım kendi yuvama, evliliğime çıkarken olsun.
Ayrı ev zaten benide zorlar. Ondan ziyade bu şekilde birbirimize yabancı gibi olarak aynı evin içinde devam edicez mecbur.

Ya deme öyle
Bende diyordum ki hep evlenince ne kadar yapabilir ki. Ama demek ki yapabiliyorlarmış
Ah canım ah can sıkıntısı laf sokması bunlar bitmiyor sabır sabır, babalarımızın günahını cekicez

Kayınvalidm aynı anneniz gibi. Oğlunu kendine bağımlı olarak yetiştirmiş ve aksi bir karar almasını hazmedemiyor. Bu gibi insanlarla laf dalaşına girenezsiniz. Duymayın görmeyin. Trip mi atıyor umursamayn noldu demeyin o poşetleri dolaba kaldırın. Ben çok çektim artık en ufak suratını görsem on katını yapıyorum ona bildiğin eziyorum kadını. Bana bişey yapamiyo artık

Babamla ayrılmadan öncede annem böyleydi sorunda bu zaten. Annem hep böyleydi.
Evliliğin de bile babamın evi çekip çevirmesini kabullenemez yok gibi görürdü. Baba rolünü tamamen kendi üstlenmişti.
Yalnız kalma söz konusu da değil aslında erkek kardeşim var 16 yaşında. Gidicem diye falan bi üzüntüsü olduğunu inanın hiç sanmıyorum :) öyle olsa en ufak bir tartışmada ağzından çıkan üç kelimenin ikisi gitte kurtulayım, kaç git, babanda kal gibi kelimeler olmazdı diye düşünüyorum. Psikolog desteğine kendisi değil de beni göndermeye çalışıyor

Yazdıklarınızda kendi annemi gördüm, allah sabır ve kolaylık versin. Annem 66,ben 37 yaşındayım hala zerre değişmedi. Ben en son ipleri kopardım özel hiçbir şeyimi anlatmıyor, aldığım yaptığım hiçbir şeyimi söylemiyor, hatta gerekmiyorsa aramıyorum. Gelirse ağırlıyorum, ihtiyacı varsa doktora götürüyorum, para veriyorum. Gayet resmiyiz, ne kadar alttan aldımsa o kadar tepeme çıktı, üç yaşında çocuğa bile yapamayacağı gibi yönetmeye çalıştı, küçümsedi, aşağıladı, eşimi sırf saygısından susuyor diye ezmeye çalıştı, yıllarca idare ettim ama artık soğudum hiçbir şey hissetmiyorum. İnşallah siz de o hale gelmezsiniz. Maalesef düzelmiyor bu model.

Haklısınız benimde düşüncem bu yönde ama kendi işlerimizden ziyade, ortak olarak yaptığımız bir iş var ordan gelen geliri de çarçur etmek yerine en azından birşeye yarasın diye düşündüğümüz için böyle birşeye giriştik
Yine herkesin kendi hesabı kendine yani :)

Öyle zaten gerçekten öyle. Bende o nankörlüğe gelemiyorum zaten yani herşeyi yapsın, nankörlük yapmasın.
Çünkü gerçekten çaba gösteriyorum. Benim yaşımda bir sürü tanıdığım haftasonu eve bile uğramıyor.
Ben her hafta çıkan biri olmamandan ziyade, her haftasonu mutlaka evi temizlerim belinde sorun var ona kalmasın diye.
Eve ayrı özenirim, market alışverişine özenirim. Ama her hafta yapıp bir hafta eskaza yapmadığımda ' ne işe yarıyorsun, ne yararınız var ki zaten bana, ne yaptın ki sanki' gibi cümleler duyunca ben soğuyorum herşeyden.
İnsanı zorla kötü ediyorlar.

Amin çok teşekkür ederim. Gerçekten çok zor. Hele bir de etraftaki herkese iyi olup, size gelince ketum kesildiğini biliyorsunuz da etrafa yansıtamıyorsunuz ya. Düşmanımın başına gelmesin.
Bana da kimse inanmaz annemin yaptıklarını anlattığımda nasıl bu kadar içi başka dışı başka olabiliyorlar onu da anlamıyorum.

Annenin bence psikolojisi çok bozuk. Doktora gitmesi lazım. Yani bu devirde ailesine yük olmadan çeyiz düzen o kadar insan var ki mutlu olacağına birde neler demiş. Aşırı dominant bence herseye müdahale edip onun bilgisi dahilinde olmasını istiyor. Yarın obur gün evlılık islerine girdiğinde hatta evlendiginde anneni en asgari sekılde karıstır yoksa yuvan çatırdar.

Nihal kaya "iyi aile yoktur" kitabini okuyun , sonra kendinizi kurtarabilirsiniz sizi doguran kadindan
Bakin anne bile demiyorum cunku gercekten su hayatta en nefret ettigim ikinci kitle bu tarz anneler
Hele bir de ileride cocugunuz olursa o zaman iyice ben ne yapmışım senelerce niye katlanmisim diyeceksiniz

Komikler başka birşey değil :) Biz yapınca ele güne rezillik olur ama kendi yaptıklarını asla görmezler.

Ağlanıcak halimize gülüyoruz genel olarak
Sanırım bunun önüne gecmek icin biraz gec uyandım ama sonuc olarak bunda kararlıyım.
Ben bugüne kadar üzmeden hareket ediyim dedikçe o hep tepeme çıktı, böyle gidersede çıkmaya devam edicek.
20 yaşındayken annemin bi tanıdığının zengin oğluyla görüşmeyi kabul etmediğim için annem 1 ay benimle konuşmamıştı

Diyorumya Rabbim düşmanımın başına vermesin.
Gerçekten şu hayatta insanı sarsabilecek büyük birşey varsa, oda huzursuz bir ailede büyüyüp ailesinden beklediğini alamamasıdır. Ama anneme sorsanız ' ben onlara arkadaş gibi oldum, hiçbirşeylerini eksik etmedim, onlar için çabaladım' olur :) Ben zaten nankörlük etmem, ama bunları yaptı diye de üzerimde her hakka sahipmiş gibi davranması yıpratıyor.
Kitap tavsiyeniz için çok teşekkür ederim,
bir kaç gündür bende bu tarz kitaplar arayışındaydım tam üstüne geldi mutlaka bakıcam

sizin yerınızde olsam çeyizime şimdiden bısey alıp koymazdım.Hesabınızda paranızı bırıktırın altın alın döviz alın eşya alıp koyacagınıza..Paranız olduktan sonra 1günde alınır emin olun.Bence sorun maddiyat degıl onu yok saymanız problem olmus.Yalnız kalmıs ve siz gıdersenız de yalnız kalacak evlenene kadar idare edin derim hem anne hem vebali var kötü ozellıklerı de olsa anneniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…