Hayırlı kandiller hanımlar.
Konuyu detaylarıyla yazacağım, biraz uzun olacak. O yüzden hem özür dileyerek hem helallik isteyerek başlayacağım.
Annem 2010'da beyin tümörü sebebiyle ameliyat oldu. Ameliyattan kısa bir süre sonra radyoterapi aldı. Birkac ay içinde sol tarafında hafif derecede his kaybı ve ara ara sol ayağında aksama dışında neredeyse tamamen toparlandı.
10 yıl boyunca bir iyi bir kötü çok şükür idare etti, kendi işini rahatlıkla görebiliyordu.
Ancak Aralık 2020'de tümör aynı bölgede nüksedince tekrar ameliyat olması gerekti. Ameliyattan kısa süre sonra kemoterapi başlandı, 6 ay sonra radyoterapi aldı, sonrasında yine 2 kür kemoterapi olmak üzere toplam 6 kür kemoterapi, 45 seans da radyoterapi aldı.
Malesef bu sefer durum hiç de beklediğimiz gibi olmadı. Şu an bırakın kendi işini halletmeyi, yardim olmadan kalkamayacak durumda.
Radyoterapi sonrası biraz da fizik tedaviye gitti, kaç seans olduğunu tam bilmiyorum. Sadece sol kolunu yarıya kadar kaldırabilmeye başlamıştı.
Ameliyatı yapan cerrah ve takip eden nöroloji doktoru annemin durumu için asla net bir bilgi vermiyor, her sorduğumuzda zamana ihtiyacı var diyorlar.
Babamın başladıkları doktora devam etme konusundaki inadını kırdım, farklı bir doktora görünmeleri gerektiği konusunda ikna oldu.
Şimdi Trakya bölgesinde, özel, devlet , şehir hastanesi fark etmeksizin annemin durumu ve gelecekte iyileşip iyilesmeyecegi hakkında bize net bilgi verecek bir nöroloji doktoru arıyoruz.
Istanbul Avrupa ve Anadolu yakasındaki doktor önerilerini de dikkate alacağız, yeter ki yürüyebilecekse ne yapılması gerektiğini, yürüyemeyecekse gerçekleri söylesin ki yolumuza bakalım artık.
Teşekkür ederim.