Annem hastanede temizlik elemanı olmama karşı çıkıyor...

ksksuperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
153
1
selam arkadaşlar uzun süredir siteye giremiyordum fırsat olmuyordu neyse konuya giriyim bundan 1 ay önce izmirde açılacak yeni bir hastane ye gitttim iş başvurusu yaptım ve başvurum kabul edildi beni mülakata çağırdılar mülakat ne iyi ne kötü geçti benim hiç iş deneyimim yok mülakata gittiğimm gün tekrardan bana bir forum doldurdular bende doldurdum ve hangi bölümlerde çalışmak istediğin yazan yere danışma,hasta kayıt vs yazdımm...neyse mülakata geçtiğimde bana soru soran insan kaynakları benim o yazdıgım hasta kayıt vs için bir deneyimim olmasını sölediler başka ne iş yapabilirsinn dediler bende temizlik olabilir dedim insan kaynaklarıda başarabilirmisnn falan dedi bende evet başarıırmm dedim olumsuz bişey söleyemezdim neyse kadın benim sölediğim temizlik elemanlığını o çalışmak istediğiniz bölümlerin en üstüne not düştü..bir kaç gün önce beni tekrardan aradılar ve bir kaç gün içinde kesin bir tarih vereceklerini sölediler bugün tekrardan aradılar ve yarın sabah 7 de gelip iş başı yapmamı istediler hastane temizliği için..şimdi geliyim esas konuya annem bu haberi duyar duymaz sen nasıl yaparsın temizlik vs kendine nasıl yakıştıracaksın sen daha ömrünnün baharındasınn hiç gördünmü 24 yaşında birinin temizlik yaptıgını vs vs baya bir konuştu...annemi kırmak istemiyorum ne hayırlısı olsun diyorum ama çok üstüme geliyor çok bunaldım kafam karışık(

canım bence üzülme işin ii si kötüsü olmaz kımse işinden de utanmaz annen belki senı düşündügü için öyle demiştir ama sen yapabilecegin şıklar sunmussun bence dene derim hakkından hayırlısı

canım okudunmu sen bılmıyorum annen haklı olabılır kımse anasının karnında ogrenmıyo tecrube gerekıyomus acaba o tecrube sahıbı ınsanlar nasıl tecrube sahıbı oluyolarmıs?ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh heryerde torpıl gerkıyor yada azcık oynar baslıklı olmak torpılın varsa bak tecrube krıter aranıyomu hemen alınıyosun

ben lise mezunuyum kızlar açık öğretim den mezunum...herkes anasının karnında öğrenmiyor haklısın ama dediğin gibi her işte bir torpilinn olucakkk...

Yani eğitim seviyene göre biraz uygun değil sanki
Ama işe çok ihtiyacın varsa bilemem canım hayırlısı olsun

yok işe ihtiyacım oldugundan değil evde oturmaktan bi süre sonra insan sıkılıyor bende sıkıldım daha önce hiç çalışmadım iş ortamına girmedim nasıldır bilmiyorum ama şansımı denemekte gene de fayda var diye düşünüyorum ama işin ilginç yanı beni iş başı için çağırıyorlar neden benden bir belge vs istemiyorlar onu anlamadımmm...
:44::44::44:

Her anne çocuğu daha iyi yerlerde çalışsın ister. Hangi anne razı olur ki çocuğunun okumuş olup, gencecik yaşında temizlik yapmasına ?
Sen okumuşsun, dirsek çürütmüşsün.. Aslında bana da pek akıl karı gelmiyor böyle okuyup da temzilik işinde çalışmak ama..
Bu dönemde o kadar çok isşiz insan var ki.. Mühendisler bile kapı kapı iş arıyor. Böyle bir işi bulamayanlar da var.
Başka işlere baksan ?
Eğer acilen bir iş bulmaya ihtiyacaın yoksa, yani çok çok acil değilse ben başka işlere bakmanı tavsiye ederim.
O kadar okuyup da, mesleğin yerine başka bir iş yapmak kimsenin içine sinmez. Hem istemediğin ve ailenin istemediği bir işte çalışırsan da mutsuz olursun.
Yine sen bilirsin de. :26:
Ayrıca ne o öyle biz tecrübeli kişi arıyoruz falan ? Genç mezunlar napsın peki ? Her giden kişiye böyle tecrübe istiyoruz derlerse gencecik mezunlar nasıl iş bulsun ?
Sonra Türkiye'de işsizlik var derler. Biraz gençlerin önünü açmak, destek olmak lazım. Siz işe almazsanız bu gençler nasıl tecrübe edinsin allah aşkına ?

tecrübe değil biz torpillileri alıyoruz demiorlar da tecrübe diorlarr tutturmuşlar bir tecrübe lafıı nedir bu tecrübe sen bana şans vermedinmi ben nasıl tecrübe sahibi olabilirim ki doğuştan gelen bir yetenek mi bu tecrübe benn bilmiyorumm yoksa işlerine gelmior akrabalarını bilmem nelerini işe alıyorlarr sonrada bize sıra geldimi tecrübe lafının arkasına sığınıyorlar tecrübe oturup lak lak etmekse herkes yapar onu....

Git calis bakalim yapamazsen cikarsin acinm.Almanya"da ne lise mezunlari ne isler yapiyorlr görsen.Ben burada bir bayanla tanistim.Hastaneye temizlige gidiyor.Neyse bana bir gün dedi ki memleketimizde hayvanlarla ugrasmak istemedik buralara geldik yabancilarin temizligini yapiyoruz dedi.Yani canim anlayacagin memleketimizde memlektimize hizmet veriyoruz.dene yapamazsan cikarsin.hem hastane icinde olursan ve kendini sevdirirsen belki seni baska yerlere kaydirabilirlr.Hastane icinde acilan bosluklari daha kolay takip edebilirsin.

yinede hayirlisi tabii.Annein seni düsünmesi cok normal,

Önemli olan işin niteliği değil işini nasıl yaptığındır. Saygınlık böyle elde edilir. Çalışma ortamını tanımak, insan ilişkilerini izlemek adına gerçek bir tecrübe olacak bu iş senin için. Küçülmeyecek büyüyeceksin. Annen kendince haklı. Ama onu ikna edebilirsin. Çalışma ortamına uzaksa bu şekilde düşünebilir. Ama daha geniş bir perspektiften bakabilirsen senin için gerçek bir kazanç olacaktır bu iş.

ben çok gördüm 20li yaşlarda olup temizlik görevlisi olan kişileri. kusura bakma ama zaten iş deneyimin yokmuş ne bekliyordunuz ki. hasta kayıta oturabilmen için bilg bilmen, konulara adapte olman şart iki saat hastaları bekletemezsin. zaten seni oraya oturtsalar bile ilk günü geri çekerler zor bir yer hasta kayıt. birde ekmeğin utanması olmaz. bende üniversiteye hazırlanırken gittim konfeksiyonda ütü yaptım. bölüm birincisi olan ben ütü yaptım düşün daha 17 yaşımdaydım. aza kannat etmeyn çoğu bulamaz.

Herkesin yorumunu okudum.Evet işin utanılması yoktur. Helal rızık tatlıdır, hangi yolla gelirse gelsin.

Ama yaşı çok genç arkadaşın.Dolayısıyla böyle bir işle başlarsa böyle devam etme olasılığı yüksek.. Tecrübe kazanma yollarını seçmelisiniz..Devletin ücretsiz kursları var onlara yazılın ve bu kurslardan başarılı olan ilk on insanı koşulsuz, yetitirdikleri bölümle ilgili işlere yerleştiriyorlar.

Bence çok acil ihtiyacınız yoksa daha fazla çabalayın, umudunuzu yitirmeyin.. Temizlik işi çok zor üstelik hastanede bu daha da zor..Yıpranırsınız.İmkanınız varsa daha fazla başka iş için çabalayın.En son çare olarak bunu deneyin derim ben.

Zaten alınan ilk elemanları hemen oturtmuyorlar masalara.Daha önceki tecrübeli kişilerin desteğiyle öğrenme-adapte süresi veriliyor.Dolayısıyla artık çoğu yerde bu uygulama yapılıyor, direkt olarak tecrübe beklenmiyor.

Tecrüben yok ne bekliyorsunuz demişsiniz ya, ne tecrüsiz hatta yeteneksiz insanlar gördüm en üst kademelere cup diye getirilen.

Temizlik görevlisi olanların çoğu da lise eğitimini almış insanlar. Ünv. mezunu olanı biliyorum. Bir süre çalışırsınız. Sonra bakarsınız hastanede istediğiniz bölümde çalışma şansınız olur. Ordakileri buna inandırabilirsiniz.
AYrıca boş durmayın. Dışarıdan üniversite de okuyun. Çünkü artık her sektörde üniversite diploması aranıyor.

resmi olarak işe başlamak için sizden bazı belgeleri istemeleri gerekirdi. en basiti sabıka kaydı, fotoğraf, ikametgah, sağlık raporu gibi. belki bir deneme süresinden geçirecekler sizi. yarın bu konuyu konuşun. sigortayı ne zaman yaptıracaklarını sorun. herhangi bir güvence sağlamadan işe başlamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…