Annem hastanede temizlik elemanı olmama karşı çıkıyor...

canım hayırlısı olsun daha cok gencsın
bence başlamasan daha iyi olur şöyle daha küçük işletmelerde magazalarda ne bilim asistan oalrak çalışmaya başlıyabilirsin sonra ingilizceni gekiştirirsin acıktanda uni okudunmu tamam
ama suanda baslarsan muhtemelen boyle gıdecektır
tecrube sahıbı olamayacaksın veya ahstane ıcındede baska yerlere kaydırmazlar sdıye dusunuyorum

Herkesin yorumunu okudum.Evet işin utanılması yoktur. Helal rızık tatlıdır, hangi yolla gelirse gelsin.

Ama yaşı çok genç arkadaşın.Dolayısıyla böyle bir işle başlarsa böyle devam etme olasılığı yüksek.. Tecrübe kazanma yollarını seçmelisiniz..Devletin ücretsiz kursları var onlara yazılın ve bu kurslardan başarılı olan ilk on insanı koşulsuz, yetitirdikleri bölümle ilgili işlere yerleştiriyorlar.

Bence çok acil ihtiyacınız yoksa daha fazla çabalayın, umudunuzu yitirmeyin.. Temizlik işi çok zor üstelik hastanede bu daha da zor..Yıpranırsınız.İmkanınız varsa daha fazla başka iş için çabalayın.En son çare olarak bunu deneyin derim ben.

Bende arkadaş gibi düşünüyorum gerek yok eğer çok ihtiyacın yoksa bekle daha uygun işler çıkacaktır....

Temizlik elemanlığı kendini geliştirebileceğin ve geleceği olan bir iş değil sonuçta.
Henüz 24 yaşındasın, eğitimin nedir bilmiyorum ama ben olsam öğrendikçe meslek sahibi edecek bir iş tercih ederdim.

Acik konusmak gerekirse, bu zamanda lise mezunu olmak okumus kabul edilmiyor. O pozisyona belki 50 tane universite mezunu basvurmusken lise mezununu almazlar. Annenin senin icin en guzelini istemesi normal. Ama herkes de nerede bulundugunu, niteligini bilmeli. Meslegin ve hic is tecruben yokken masa basi bir iste bulunman pek de mumkun degil. Ben de ne islerde calistim lise ogrencisiyken ve liseden sonra meslegimi elime alana kadar. Is istir derim ve asla kucumsemem. Bence bu ise girmelisin. Daha iyisini istiyorsan egitime devam edersin. Ya da devletin kurslari varmis galiba, ben cok bilemiyorum ama sertifika veriyorlarmis. Boyle kurslara katilabilirsin. Iste boyle seyler calisarak ogreniliyor. Bu zamana kadar hic isi olmamis bir insan direk istedigi isi yapacagini sanir, ama gercek hayat oyle degil. Tecrube insana gercekcilik katan birsey.

bence neden olmasın hayat insanlara herşeye öğretir bende açıktan mezunum iş tecrübem yok ve gelirimde yok öyle bir işe bile gire bilirim ilerde ama diyorumki keşke önceden tecrübem olsam bu sana hayat tecrübesi olcak bence bende daha 25 yaşındayım

eğer ilk defa temizlikle işe başlarsan hayattan soğursun

illaki çalışmayı öğrenmek istiorum denemek istiorum diyorsan

marketlere kasiyerlik başvurusu yap deneyim aramıyorlar kasiyerlik için ya da ürünleri raflara yerleştiriyorsun düzenliyorsun reyon görevlisi yani

3 lise değiştirdim ilk okuduğum lisede bir kız vardı benden büyüktü o yıl mezun olmuştu
ve okul 2.si olarak mezun oldu liseden
sonra 1 yıl geçti

aynı şehirde özel bir hastanede annemin yanında kalıyordum temizlik görevlisi girdi odaya temizliğe başladı o beni görmemişti
ama ben görünce şok oldum okul 2. bir kız lise gibi ağır derslerde
beni tanıyordu görünce üzülmesin kötü olmasın diyede hiç ses çıkarmadan geri dönmüştüm girmedim odaya yanına
hayat insanın karşısına ne şartlar çıkarıyor bilemiyoruz

ama ihtiyacın yoksa girme bence bırak senin yerini ihtiyacı olan biri doldursun

zaten alınan ilk elemanları hemen oturtmuyorlar masalara.daha önceki tecrübeli kişilerin desteğiyle öğrenme-adapte süresi veriliyor.dolayısıyla artık çoğu yerde bu uygulama yapılıyor, direkt olarak tecrübe beklenmiyor.

Tecrüben yok ne bekliyorsunuz demişsiniz ya, ne tecrüsiz hatta yeteneksiz insanlar gördüm en üst kademelere cup diye getirilen.

katılıyorum benım gorumcemın esı bır bankada guvenlıktı, lıse muzunuydu cok hiperaktif bırısıdır kendısı kendısını sevdırdı mudurlerı 2 senelık ıktısat oku acıkogretımden senı gıse memuru yapalım demısler gıttı kayıt yaptırdı gıse mumuru oldu.adam zekı adam sansıda acık hal boleyken mudurlerı 4 senelık okursam terfı edersın demısler 4 senelık okudu toplamda 4 sene oldu galıba hala okuyo gene terfı ettı paraya para demıyo sımdı atıyorum guvenlıkken 700 alıyosa suan tahmınımce 3bın alıyodur.ama suna da cok ınanırım bazı ınanların sansı cok acık olur ve bu ınsanlar genelde pasif olmayan insanlardır...

katılıyorum benım gorumcemın esı bır bankada guvenlıktı, lıse muzunuydu cok hiperaktif bırısıdır kendısı kendısını sevdırdı mudurlerı 2 senelık ıktısat oku acıkogretımden senı gıse memuru yapalım demısler gıttı kayıt yaptırdı gıse mumuru oldu.adam zekı adam sansıda acık hal boleyken mudurlerı 4 senelık okursam terfı edersın demısler 4 senelık okudu toplamda 4 sene oldu galıba hala okuyo gene terfı ettı paraya para demıyo sımdı atıyorum guvenlıkken 700 alıyosa suan tahmınımce 3bın alıyodur.ama suna da cok ınanırım bazı ınanların sansı cok acık olur ve bu ınsanlar genelde pasif olmayan insanlardır...

katılıyorm arkadaşım pasif insan isterse en iyi üniversitede mühendis olsun iş bulamaz aktif olacaksın atılacaksın herşeye
aç kalmazsın
ama iki kelimeyi bir araya getiremiyorsan iş görüşmesine gittiğini susup kalıyorsan görünüşüne falan dikkat etmiyorsan ne mezunu olursan ol açıkta kalırsın dmi.

Ben üniversite mezunuyum.
Bende temızlık şirketine başvuracaktım ( iş bulamadığım için çok bunaldım ne iş olsa yaparım dıye )
Ama Babam musade etmedi : okudun o kadar bekle azıcık düzgün iş bul dıye ..
Ben çalışmanın ayıbı olmaz dıye dusunuyorum.
Birazdaha beklıyorum olmazsa ne iş olsa ona basvurucam bende..
Boş duranı Allah sevmez çalışmak lazım :)
Siz lise mezunuymussunuz ve tecrubenızde yokmuş. kabul etmelerı bence şans. İnsan hemen yuksekten baslıyamaz Bence gidin deneyin kendinizi , hem farklı bir iş yapmış olursunuz hem para kazanır hem çevre edınır farklı iş olanakları bulabılırsınız

Son düzenleme:
X