Annem beni tehdit ediyor ne yapmalıyım 🥺

Kaç yaşındasınız bilmiyorum, önceki konuları da bilmiyorum. Burada yazdıklarınıza göre yorum yapacağım.
Eğitim ile ilgili söyledikleriniz öncelikle çok acı. Ama bu durumun böyle olması da bir açıdan normal çünkü eğitime izin veren bir aile yok.
Ben annenizin biraz da sizin pasif kalmanızdan ötürü coştukça coştuğunu düşünüyorum. Evet hastalığı olabilir ama kabul edin siz de biraz kolay yemsiniz. Evde artık biraz sesiniz çıksın.
Asıl sorun aslında baba, yok annene tecavüz ederler yok çarşafa gir baskıları.
Bakın, bu hayat böyle devam edecek. Sizi kendi buldukları biriyle evlendirecekler ve asla arkanızda da olmayacaklar. Bunu kabul edin. Sizin aileniz ebeveyn olma bilincinde insanlar değiller. Siz şimdi gidersem annemi yatırırlar diye korkuyorsunuz ya, yok öyle bir şey bu bir. İkincisi o evden ya kurtuluşunuz için kaçacaksınız ya da kendi kafalarına estiğinde sizi evlendirmek için onlar çıkaracaklar. Sizi düşünmeyen insanları umursamayın. Aileniz bile olsa.

Babam beni bulur öldürür

Tek haklı çıkmak için annemin beni tehtid ettiği gibi onun aldatmasını babama söylemek kalıyor bunu söylersmede etraf yangın yeri olacak söylemeli miyim

Tek haklı çıkmak için annemin beni tehtid ettiği gibi onun aldatmasını babama söylemek kalıyor bunu söylersmede etraf yangın yeri olacak söylemeli miyim
Hayır bu gereksiz bir faciaya neden olur. Sonunda anne veya babayla tek yaşama riskiniz de var buna da gerek yok. Bir önceki mesajınızda babam beni öldürür demişsiniz, o zaman babanızın çekindiği birine sığının. Dede amca hala var mı size sahip çıkacak? En azından eğitime önem veren bir aile üyesi? Çünkü sizi bunlardan sıyıracak tek şey gerçekten eğitim ve kendi maddi bağımsızlığınız.

Bir şey önermenizi beklemiyorum anlatacak bir kimsem yok gelip içimi döküyorum bu dedikleriniz aklımdan geçiyor Fakat bu cesareti nerden bulucam ne yapıcam bir aileyi yakıcam diye içim içimi yiyor beni manipül etmeyi başardıkları için kendimden tiksiniyorum

Ama işte babam annemin aldattığını hiç bilmezse bizim hep suçlu olduğumuzu düşünecek ve peşimizi asla bırakmayacak babama söyleyip bu olayı sonrada bir şey yapmasına kalkmadan polisi arayalım diyor erkek kardeşim de en azından böyle bir aile ortamında yaşanılmayacağını anlarlar ve bizi de dinlerler hak verirler diyor

Bir sene öncede benzer şeyler yazmışsınız. Her öneriye de cevabınız var. Çözüm üretebilecek bir potansiyeliniz yok.
Orda da anne ne hademeler tecavüz eder namusumu iki paralık mı edeceksin diyor bizim bi namımız var diyor işi büyük bir iş ve hata istemiyor
Anne ve baba tencere kapak. Ne bağnaz bir adam.

Hayır potansiyelim yok değil hanımefendi düşünebiliyorum sadece ölmekten korkuyorum buradan çıkarıcağım tek ders gizli de olsa okulumu bitirip çalışıp onların hayır diyemeyecği bir meslek seçmek Oda polislikten başka bir meslek değil kazanırsam giderim buradan

annenin aldattığını söylem
iyi de bunların yaptıklarının dinle alakası yok ki. örtüyü, dini sindirme aracı olarak kullanmışlar. çarşaf, çarşaf giymeyeni o. gibi görme bunun dinle alakası yok

Doğru söylüyorsunuz. Hem de fazlasıyla yıpratmışlar. Bir çarşaf uğruna bir genc kızı Rabbinden uzaklaştıracaklar neredeyse? Din bunun neresinde?

Napmalıyım yani sırf dini boyutu yüzünden avanak gibi her şeye dua okuyup düzelmesini mi bekleyeyim :)

Hayir mümin elinden geleni yapar ve sonrasında tevekkül eder dua eder. Dünya dua üzerine kuruludur. Ben sana hicbirşey yapma sadece dua et demedim ki. Babanla konuş kendine özguvenli ol dedim. Annenden korkma dedim. Dua da et dedim. Hata ben de ama. Hep bu hatayı yapıyorum. Karsimdaki insanı tanimadan oneri veriyorum. Herkesin aldığı başka oluyor. Herkes kendi kaderini yaşar. Dua etme o zaman avanak olursun diyenler de sen de duanın kıymetini pek yakin bir zamanda anlayın insAllah.
Ben de avanak değilim öğretmenim bu arada. Ama yine de avanak avanak sana dua etmistim butun gece.

Duyar kasmayın Allah aşkına her şey için inanın 4 yaşımdan beri bu kavramlar altında ezildim ve zorlandım içimde sevgi zerresi kalmadı Allah tekrar nasip etsin aynı sevgiyi teşekkür ederim yorumlarınız için

Keşke bunlar yaşanmasa ama yasanıyor işte.
Sana tek tavsiyem seni yaradan ve senin için dünyayı çiçeklerle gökyüzünü bulutlarla süsleyen Rabbini sevmekten asla vazgeçme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…