annem, ben

ece999

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
13
0
86
Eskişehir
arkadaşlar annemle babam ben küçükken ayrıldılar, annem çalıştığı için bize ninem baktı, ayrıldıklarından sonra annemin memleketine yerleştik. bu arada babam tarafı zengin, annem tarafı değil. hatta teyzemleri falan babam dersaneye göndermiş. boşanmalarında en çok teyzemle ninemin parmağı var anladığım kadarıyla. babam zaten evde duran bi insan değil işinden dolayı içkisi vs.de yok.
ben izmite geldiğimizden itibaren hep ninemden dayak yedim annemin akrabaları sürekli benimle dalga geçti. mesela eve gelirlerdi, kimse kendi çocuğuna bakmaz, ece 8 yaşına kadar altına işedi, ece şöyle ece böyle. gariptir ki o çocukların arasında tek okuyan benim. babamın bize gönderdiği oyuncaklar falan hep onların çocuklarına giderdi hala da öyle tişörtlerimi falan hep kardeşlerine veriyo benim haberim yok.
kardeşleri annemi dolandırdı, annem depresyona girdi bunların hepsi benden çıktı. küçükken annemle hiç samimi olmadık hala da değiliz. ben okuldan gelip odama girerdim, yemek yemeye çıkardım. 23 yaşındayım yüksek lisansa başlayacağım, bölüm birincisiyim, hocalarımın hepsi gel öğrencim ol dedi itü deki hocanın biri gel dedi ama annem beni hala aşağılıyo, mesela küçükken birisi senin kız mı falan derdi, benim öküz derdi insanlara şimdi de aynısını diyo.
beni bitiren annemden yediğim dayaklar değil annemin bana küfür etmesine aşağılamasına artık dayanamıyorum. karşılık veriyorum. anemden bu yaşıma kadar yediğim küfürleri başkasından duymadım. ama karşılık verince de ben suçlu oluyorum annemin etmediği küfür, lanet, evlatlıktan red kalmadı. babamdan da bizi uzaklaştırdığını düşünüyorum. babama dümbük diye isim taktı.
teyzelerim eve geliyo onlarda dümbüğünüz size para yolluyor mu? en küüçük bişey oluyo teyzem topla pılını pırtını dümbüğüne git. ama ne babamdan ne halalarımdan onlar hakkında kötü bişey duymadım. babamı ve akrabalarını sevmekten korkuttlar bizi. kardeşimle de aram yeni yeni düzgün. ben babamın memleketinde büyüdüğüm için beni benimsemediler, kardeşim burda büyüdüğü için onu kendilerinden görüyolar ve benimle dalga geçince babam tarafına laf söylediklerini sanıyolar. birinin kocasının metresi var kendisini hastaneye bile götürmedi, diğerinin kocasını para saklıyo oğlu kokainci. diğeri oğlunun düğününe bile çağırmadı annemi ve diğer ikisini. annem hep onlar için uğraştı. zaten kendisi diyo benim çocuklarım onlar diye.
doya doya ne anneme sarılabildim ne babama.şu an annemle aram hiç iyi değil. insanların içinde yine dalga geçti. yine kavga ettik. yine konuşmuyoruz. yine lanetin laneti oldum. ben artık ağlamaktan bıktım.bu daha nereye kadar sürecek? yüksek lisansa başlamadım daha ingilizce çalışıyorum bir de alese girememiştim önceden. evdeyim ve sürekli senin bana masrafın şu kadar, kira ver. işe gir para kazan. hakkını yemiyim annem yemeğimiz yaptı, ütümüzü vs. yaptı.
ama ben artık ne yapacağımı bilmiyorum. arkadaşlarımın fb.taki fotoğraflarına bakıyorum. hepsi ailesiyle mutlu anneleriyle çeşit çeşit fotoğraf koymuşlar. neyse sadece sıkılıp yazmak istedim

ahh kıyamam ben sana yaa.
babanın yanında kalma ihtimalin yok mu hiç.neden onun yanında kalmak istemedin?
sen akrabalarının dediklerine sakın kafanı takma.bak ne güzel yüksek lisans yapacakmışsın çok başarılı bi öğrencisin de.
tüm yaşadıklarına rağmen böyle başarı yakalamış olman taktire şayan gerçekten tebrik ederim seni canım.
hem o mutlu görülen arkadaşlarının hepsinin mutlu olduğunu mu sanıyorsun gerçekten?onlar sadece dışarıdan mutlular.
içlerini sorsan kimbilir ne yangınlar yanıyo.sen başkalarına bakma ne kadar mutlu diye.

canım benim..içimi parçaladın resmen yaaa sen takma onları zaten yazdıklarına bakılırsa da takmamışsın.çok başarılı bi öğrenci olmuşsun.her daim önüne bak canım.babanla görüşüyo musun bu arada merak ettim.gidip onda kalma ihtimalin yok mu?dilerim ki senin kuracağın aile sağlıklı mutlu huzurlu ve neşe dolu olsun inş...

anneniz babanıza olan öfkesini,hayattan elde edemediklerinin öfkesini sizden çıkarıyor belli.Üniversite bitti sanırım,iş bulun,ayrı eve çıkın.Fark etmeseniz de psikolojinize yansır bu durum.

aileyle imtihan en zor imtihanlardan biri
benim de başımda var seni anlayabiliyorum
özellikle arkadaşlarının fotolarına baktığındaki duygularını anlayabiliyorum
inşallah sen kendine mutlu yuva kurarsın

Her şeyden önce başarınızdan dolayı tebrik ederim sizi.
Okulunuz bitmiş, inşAllah yüksek lisansa da başlayacakmışsınız. ALES'e çok fazla bir zamanın kalmamış olması lazım. Bir yandan İngilizce çalışırken diğer yandan da iş arayın. Hatta babanızın evi varsa, konuşun ve onun evinin olduğu şehre, onun evine taşının. Orada da iş bulup çalışın. O evden uzaklaşın ama. Yoksa sizin psikolojiniz bozulacak.

Hem calisip hem y.lisans yapabilirsin. Annene dr yaziklar olsun. Birak su gecmisini, onune bak guzelim

seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı anneye sahibiz hatta acaba kardeş miyiz diye düşündüm ben şimdi gazeteciyim küçükken hep şiirler yazardım annem aşağılardı şiirlerimi atardı günlüğümü atardı kitap okumamı istemezdi konu komşunun yanında bu şiir yazıyo yazmasına izin vermiyorum derdi sanki bali çekiyorum , evde bi eşyayı benim dolabıma saklayıp kayboldu deyip al dolabundan çıktı mı demedi, lise birden beri hep kendim uyanırım bir kere kahvaltı hazırlamadı bir kere uyandırmaya gelmedi neymiş ders saatim erkenmiş şimdi erkek kardeşiminde aynı nerdeyse 15 dakika var ama onu uyandırıyo kahvaltı hazırlıyo ben bi kere bile kahvaltı yapıp gitmedim babaannemde kaldığımda o yaşta kadın kalkıp hazırlardı çay demlerdi saat sabbahın altısında anneme yap diyenlere de aman yapsın kendi kalksın kendi derdi ağladığımda hiç umrunda olmaz babamın gelmesine yakın sus huzurumu bozma baban gelecek diye susturmaya çalışırdı bende susardım ben bi sene önce evden kaçtım dayanamayıp yarım saat sonra kocaya kaçtı diye adımı çıkarmış neler neler saymış eşyalarımı atmaya kalkmış ... babaannemin yanına kaçmıştım şimdi düğünüme az kaldı hala var ama azaldı biraz gidiyorum diye yada kaçmayım diye... üzülüyo musun annenden ayrılcağına vs. dersen zerre kadar üzülmüyorum hatta gün sayıyorum

sağolun arkadaşlar. babam uzakyol kaptanı. çocukken gitmek istedim zaten de büyünce g,tmek zor.

Babanla durumu konuş.çalışmaya başlayana kadar sana maddi destekte bulunsun.o evden de hemen uzaklaş.herkes çocuk doğurdu diye anne olamıyor teyzelerin hakkında yorum bile yapmayacağım. senin de onlarla kafanı meşgul ettiğine değmez eğitimin önceliğin olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…