Annem bana kadın diyor.

Onun cevabını siz daha iyi verirsiniz. 23 yaşındayken de (yillardir) diyor muydu size? Ve bunu normal karşılıyor muydunuz?
23 yaş civarı dediğiniz için sordum :)
Şu anda gayet diyor. O zaman diyor muydu hatırlamıyorum ama benim kendime "kadın" demeye başladığım zamanlardı, dediyse bile batmamıştır muhtemelen.

Konu sahibi somut örnek vermeden konuştuğumuz her şey havada kalacak. Ancak ben konuyu bu kadar sahiplenmenizi anlayamadım açıkçası :)

Ha annenin size kızım yerine kadın demesi abes evet ama 18 yaşını geçmiş her kız çocuğu kadın sıfatına girer bunu bakire olma yada olmama dırumuyla karıştırmayın

Yahu tamam atıyorum yeni tanıştığı birisi ya da kayınvalidesi kadın dese de konu sahibi bundan alınsa da biz de burda kadın mı kız mı bilemeyelim, konu anne. İnsan annesinin bin yıldır söylediği bir şeye alışır. Hatta normali o gelmeye başlar yani. Bu kadar neden taktı konu sahibi anlamadım. Sonra örnek falan vermiştir dedim ama konusunu açan gidiyor.

Siz kendinize dedikçe, o da normal bulmuştur.
Şefkat içeren hitaplar bekliyor demek ki konu sahibi, anne olarak onun da bunu hissetmesi ve ona göre davranması gerekirdi, anneye kızdım ve bu hanımın buna gücenmesini, kendisini sahiplenilmemis hissetmesini anladım. Aslında konu kadın olmak ya da olmamak değil. Sahiplendiğim şey laftan ziyade çocuğunun hassasiyetlerini anlayamamis kadınlar.

Aynen oyle. Sonra biz burada oyle dediyse normal boyle dediyse degil, peki ya soyle kullandiysa diye yazip ciziyoruz kendi kendimize :)

Bayan bir kadına yapılan en büyük hakarettir ve cinsiyetçi bir söylemdir..Bu Benim fikrim değil biraz araitırırsan kadın ve bayan arasındaki farkı öğrenirsin..az yıkarıda da yazdım Kadın:18 yaşını geçmiş hergenç kıza denilen tanımdır...Yani bakire de olsan olmasanda sen 18 yaşından büyüksen bir kadınsın "Bayan " kadar iğrenç bir tabiri bir bayanın söylemesi kadar aşağılayıcı bir durum yoktur...

Gerekirse yapılmalı bunun ayrımını yapamayan kadınlar varmış onu görmüş olduk
2017 yılındayız,bu tartışmalar bana artık uçuk geliyor.
Bir kadın kadın olduğunun farkına varamıyorsa ve kadın yeni bireyler doğurup yetiştirecekse daha da bu ülkeden birşey beklememek lazım

2017 yılındayız,bu tartışmalar bana artık uçuk geliyor.
Bir kadın kadın olduğunun farkına varamıyorsa ve kadın yeni bireyler doğurup yetiştirecekse daha da bu ülkeden birşey beklememek lazım
Kesinlikle haklısın bu zamanda bu tartışmayı yapmak...Ama inanamadım "en nefret ettiğim cümle kadın" demiş gerçi kelime yerine cümle dediğini gördükten sonra yutkunup ordan uzaklaşmalıydım

böyle tam kavgalı konularda nasılda kimse yorum yapmadan yazmak istiyo ama ben yazdım ya maksat banlatma hemen ben,m yazdıgım yazıdan alıntı yapıyosunuz ne korkuyosunuz benden siz be o kadar

bunu anlamayan man kafalı zaten ama konuyu maksat baska yere cekip polimik yaratmak

bunu anlamayan man kafalı zaten ama konuyu maksat baska yere cekip polimik yaratmak

Katılıyorum, kadın kız hitap tartışması değil ki konu,oyle olsa en ateşli savunucusu ben olurdum kadına bayan denmesine falan sinir olurum ama konu bu değil, bir anne yavrusuna kadın diye hitap eder mi yaa, kızım der hadi cok sevgisizse ismiyle çağırır hadi hadi siz der yahu, kadın ne demek

hiccc sanki burdakilerin hepsi yolla heyyyy kadın dense cok hosuna gidicekmis gibi

Kadın bir cinsiyettir, hitap şekli değildir. "Kadın bakar mısınız?" gibi bir laf bugüne kadar hiç duymadım. "Bayan bakar mısınız" diyorlar genelde ama bayan saçma sapan bir laf. Bir erkeğe de "bay bakar mısınız" demiyorlarsa bana da bayan bakar mısınız dememeleri gerekir. Elalemin kadınlara hitap şekli "hanımefendi, x hanım" falandır. Nasıl ki erkeklere de x bey, beyefendi vs diyorsak. "Adam bakar mısınız? Erkek bakar mısınız" demedikleri gibi "kadın bakar mısınız" da denmez. Hitaplar ile cinsiyet ifade eden kelimeleri birbirine karıştırmamak lazım. Bir anne kadın evladına kızım der, erkek evladına oğlum der. İsterse yavrum, kelebeğim, böceğim, çiçeğim, menekşem desin, bana ne... Konu sahibi açıklama da yapmamış nasıl söylendiğine dair. Yani annesi "kadın bana su getir" mi diyor, "koskoca kadın oldun temizlik yapamıyorsun" mu diyor, bilmiyoruz.

18 yaşın altında değilseniz hepiniz kadınsınız. Bu bir cinsiyet. Yani "bayan değil kadın denilsin" lafının altındaki şey de cinsiyet ifade eden söylemlerdir zaten, hitap söylemleri değil. Hitap için kadın demezler, hanımefendi, hanım falan derler. Bayanın yine de bir kullanımı yok. "Kırmızı ceketli bayan" demek yerine "kırmızı ceketli kadın/hanım" demek daha mantıklı. Bilmiyorum garip geliyor bana, bu da yine toplumdaki kadın-kız ayrımı yüzünden. Öyle bir şey ki bu anneniz "kalk kız soğan doğra" dediği zaman "ben kadınım" desen "ne zaman kadın olsun bakayım sen!" gibi bir cevap alma ihtimalimiz var Türk annelerinden.

hiccc sanki burdakilerin hepsi yolla heyyyy kadın dense cok hosuna gidicekmis gibi
Bu cinsiyet tartışmasını yaratan sensin bi dönde yazdıklarına bak böyle..birinin senden korkusu olsa yorumundan alıntı yapmaz...bence birinin altına yorum yapmadan seçeceğin kelimeleri öğrenip yorum yap..Bilgisizce yorum yazıp insanlar seni düzeltiyorsa asıl sen polemik yaratmak istediğindendir

Iyi de konu kadın kız bayan kelimeleri ayrımı değil ki? Bence yorum yazmis olmak icin yazmayalim konu sahibi neden diye sormus sonucta.
Kadın ve erkek iki cinsiyettir. Örneğin disarida birine seslendiginde erkek veya kadin diye seslenemezsin. Hanımefendi veya beyefendi diye seslenirsin. Kendi cocuguna da hitap olarak erkegim kadinim degil kizim oglum diye hitap edersin. Konu sahibinin annesi kizini kadinim diye cagirmiyor agiz aliskanligi olarak kadin diyor belli ki. Art niyet falan degil annesi kizinda neden art niyet arasin? Belli ki agzi oyle alismis oyle sesleniyor. Benimki pasakli diye seslenir mesela amaci ne cozemedim kadin dese daha cok anlayacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…